Teror formy


15.03.2017 - 12:47
(Ryby) MG34
Teror formy
Trochu se zamýšlím nad některými trendy a tento mi tu bliká celkem výrazně - teror formy, poněkud nepřesně řečeno. Ona je to hodně stará věc - jakmile kdosi kdysi dosáhl moc nad ostatními lidmi, začal od nich v některých případech vyžadovat i úctu. Ne nutně ve všech. Dokážu si představit šamana, který má v rukou životy lidí svého kmene, dostává dary výměnou za svoje činy, nemusí lovit a moc to neřeší. A někdo na jeho místě ještě navíc vyžaduje, aby se mu klaněli. Možná tím to začalo.

Od toho okamžiku začaly existovat i věci, jako jsou pravidla/zákon, urážka, svatokrádež, pochlebování, morálka, atd. Stále je ale nutné mít na paměti, že ta "tradice" vzniká na egu původních a pak následujících mocných. Postupně to prorostlo i na nižší úrovně moci až na ty nejnižší jako je rodič-dítě, silnější vers. slabší partner, atd.

Vznikly i obludnosti typu etiketa, společenské normy, "dobré vychování", atd. Ale stále je nutné mít na paměti, že to někdo skrze svoje egoistické požadavky na "úctu" nějak terorizuje ty druhé (původně v hierarchii pod sebou, ale postupem času i ty ostatní a dokonce někdy i ty nad sebou).

V dnešním světě se to plně odrazilo v "disciplíně" tzv. soft skills. Místo abysme se učili odbornosti - nalézat pravdu bez podmínek - učíme se jakési pokřivené handlování s těmi, co se mýlí, ale jejich ego to nedovolí bez toho handlování připustit. Výsledkem je, že k pravdě je čím dál obtížnější se dobrat a skutečných odborníků je čím dál méně, zato je tu plno ... handlířů a "rozplizlých témat".

Docela mne rozesmálo v jedné diskuzi zde, jak kdosi (bylo jich víc) radil nějakému kovanému studovanému astrologovi (jak moc je astrologie věda bych teď neřešil, pro zjednodušení berme, že prostě je), jak má se svými znalostmi naložit, jak se má chovat ke svým "klientům" a vůbec co všechno má dělat - no vyloženě klasický případ, kdy skrze formu ti slabí terorizují silného a snaží se úplně otočit hodnoty - ve smyslu "není důležité CO mi řekneš, ale JAK mi to řekneš a vůbec co bys MĚL všechno udělat, aby..."

Souvisí s tím i takové ty příhody typu novináři se ptají sousedů masového vraha - a sousedi říkají, že tomu nevěří, že byl takový dobrák, vždycky zdravil... Prostě zdravení se zdá být pro některé důležitější než činy a povaha toho člověka - obrazně a někdy i doslovně.

A kam vlastně směřuju? Pojmenovávám stav. Třídím si myšlenky na toto téma. A ještě mi tu krystalizuje jeden závěr - degenerace. Pro samé ohledy jsou dnešní lidé jaksi přehnaně útlocitní, jen aby někdo někoho nějakým slovem nezranil... a s tím souvisí i radikalizace vůči tomu domnělému zraňování. Hladovění dětí v třetím světě vers. někdo si dovolil mi něco napsat necitlivě k mému citovému problému s mojí babičkou. V té chvíli je ten "necita" VÝRAZNĚ horší nepřítel než někdo, kdo je zodpovědný třeba za to hladovění. Nebo ten masový vrah, co ale zdravil, vers. sousedka, co nezdraví a ještě pomlouvá... Takže směřuju k těmto důsledkům a pojmenovávám jejich kořen a špínu, ze které vzešel.

Případná diskuze je možná, ale je moderovaná - tzn. to, co se mi OBSAHOVĚ (nebo osobou mluvčího) nehodí, mažu. Formu řeším jen v křiklavých případech - např. místo jasné odpovědi ano/ne někdo uvede 10 hodinové video s odkazem, že kolem 3. hodiny se dozvím to, co mi umožní pochopit, jak by asi mohla znít odpověď... ...anebo text je prostě velice chaotický a tedy nečitelný se spoustou zbytečných smajlů.

Stránka: 4 3 2 1
Řazení:
10.04.2017 - 20:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » R5
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele vibe, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
jen, pro upresneni neceho, co beztak ani moc nejde dat do slov...
to neni tak, ze bych o nejake udalosti prohlasil, to byla jednoznacne JIN-ova situace, zatimco tamto jednoznacne JANG-ova...
ty JIN a JANG si predstavuju jako dva kanaly propletene do sebe - schopne utvorit neskutecne variace(neco jako sroubovici DNA)...
10.04.2017 - 19:30 | Filtr
(Rak) R5 » vibe
K tomu nočnímu vlkovi není moc co dodat - nepřekvapuje mě to.

Ohledně sympatizantů s učením K.H.M. - Zajímavé by bylo analyzovat, co k tomu ty lidi přitahuje. V celé té škále najdeš jak vyložené tupce, kteří jsou rádi, že mohou smést kohokoliv lepšího a úspěšnějšího než oni, nebo i notorické idealisty, kteří nedomyslí praktickou stránku věci, byť to vlastně myslí dobře.

Inkarnace a smysl pro humor - hypoteticky vzato, co my můžeme vědět o tom, co je v důsledku dobré pro rozvoj lidské rasy. Často jsou to disturbance, co nás posouvá vpřed. Pokud tedy dostane zmetek větší šanci k projevu na globální úrovni než inteligent, nemusí to být černý humor, ale dobře promyšlený tah. Na rozbití pocitu národní indentity, příslušnosti k náboženství, k posílení sounáležitosti s ostatními...cokoliv.

ad motivace k zájmu o historii a způsobu generalizace na jin/jang - Nic proti gustu, když ti to dává dobré výsledky...Osobně bych měl obavy, že se stanu otrokem vlastní formy. Úprava dat před statistikou ti ji může jak zpřehlednit, tak zkreslit.

S tím možným vítězstvím Hitlera bez Stalina - to bychom stejně tak mohli říct, že kdyby měl Masaryk koule a nechal zasáhnout naše legionáře do revoluce v Rusku, k žádnému rozmachu komančů by nedošlo a celá Evropa by se ubírala jinudy. Dokonce možná i Čína a spol. Křižovatek, kdy stačilo málo a mnoho mohlo být jinak, by se v historii našlo dost.

ad "dokud nemohl realizovat svou ideologii, se mu vedlo dobre, coz koncilo v okamzicich, kdy naopak dostaval sanci plnne realizovat onu ideologii(sve predstavy)"

Pokud jsi někdy něco kutil, tak víš, že dokud je nápad jen v hlavě, nebojuje s "odporem" prostředí. Až jeho tlak při realizaci tě nutí dělat modifikace a poznávat, nakolik jsi dobře obsáhnul reálné možnosti. Týká se to i vlastního charakteru a jeho proměny při naplňování plánu. K tomu ještě vliv interakcí s dalšími jedinci. Jednoduše - v reálu už se nevyhneš tolika proměnným, jako když nad něčím jen přemýšlíš.
Co se týká Dunkerque, tak není tak docela pravda, že hlavní iniciativa pro zastavení postupu vzešla od Hitlera a že se jednalo o "umožnění". Tak to zcela jistě nebylo myšleno. Taky je chyba to hodnotit z pohledu, kdy už znáš všechny (tenkrát) neznámé a operuješ s nimi, jako s hotovou věcí. Spojenci byli v klínu a jeden z německých generálů měl požádat, aby se udělala přestávka pro tankovou divizi, aby se srovnal její náskok před pěšáky. K tomu se hodilo doplnění paliva, munice, opravy i odpočinek(měli mít poloviční ztráty). Dále se počítalo tím, že si spojence vezme do parády luftwafe, což pak komplikovalo počasí. Ale snaha zabránit spojencům opustit Dunkerque bez ztrát tam byla.
Podle mě, se útok na Rusko, bez výbavy na tuhou zimu, z pohledu tehdejších možných známých a neznámých, zdá být jako větší nonsens.

Součet zabitých u Mao Ce-tunga jsou dokupy oběti hladomorů+poprav a masakrů. Myslím, že při srovnání násilně zabitých, to 2.sv netrumfne. Tak jako tak, cifry jsou to hrozivé. Zajímalo by mě, jak si milovníci východní moudrosti zdůvodňují, že si potomci tamnější skvělé civilizace nechali vládnout takovým výkvětem.
10.04.2017 - 12:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » R5
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele vibe, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
tak nejdriv k tomu dokumentu
hele, jsem ti chtel nejdriv poslat tuhle scenku - rozhovor nocniho vlka s Belsat TV(statem vlastneny belorusky kanal) https://video.aktualne.cz/sef-putin…
pak jsem si ale uvedomil, ze tu vubec nejde o nejakeho pana vlka a uz vubec ne o male mnozstvi populace... dle mych odhadu je v kazde zemi(jedno jake) nejakych 25-40% primych, ci neprimych sympatizantu s marxovymi myslenkami...
ja to mam v tomto smeru jednoduche, ze driv, nez se o nekoho zacnu trochu hloubeji zajimat, si nejprve projdu zivotopis dotycneho, coz me v pripade K.H. M. natolik odradilo, ze jsem tomuto pozornost jiz vice nevenoval
ale jinak dobre vedet, ze i posledni Stalinova (byt neprima) prasecinka (kdy si jeste pekne vyhodil z kopytka) - Varsavské povstani(to tam jeste zapomneli zminit) - byl v podstate tez Marxuv odkaz
jinak to, ze urcita cast populace je proti stavajicimu zrizeni, je dano prave tim, ze (jak tu jiz padlo) - startovni cara - NENI pro kazdeho stejna
na jedne strane tu jsou lide s oddechovymi inkarnacemi, na druhe strane lide, co se uz od utleho veku musi prodirat
ale mne osobne se libi - jaky ma pan nejvyssi - smysl pro humor... a to ne jen ledajaky... ale humor pekne brutalni...
jako, vtipne mi prijde jeste to, kdyz lidem s opratemi v rukou - v okamziku, kdy jim vrana, nebo cap nadeluje - zniceho nic nasere do hnizna (coz pak dobre obohacuje slechtickou modrou krev)
brutalni humor je potom uz to, kdyz nekoho vcelku inteligentniho(vcelku jiz rozvinuteho), naproti tomu nasere do chliva...
coz je pripad milionu lidi po celem svete...
to, ze stary Ada mel tatku, co ho tloukl tak dlouho, nez Ada zacal pocitat: jedna, dva, tri, ctyri... nez si zacal myslet, ze uz zesilel a teprve potom prestal... to, ze o tohoto otce zahy prisel, potom i o matku, potom ho nevzali na architekturu, o cemz snil... tak tento zivotopis neni v celosvetovem meritku zas az tak vyjimecnym... ale koho to zajima...
lide se zajimaji az o skutecne Adolfy Hitlery, o ty, co si to potom zacnou vybirat... a ne jen to - svet se o tyto lidi zacne zajimat az teprve v obdobi, kdy oni uz sklizi - do te doby, ani o ne zajem nikdo nejevi...
jediny - pokud vim - kdo se touto otazkou - startovni cary, pro kazdeho STEJNOU - v praxi nejak zabyval, byl Osho, ktery neudelal nic jineho, nez, ze deti sebral rodicum a dal je komune(coz je totez, co u indianu nebo domorodych kmenu v prirode) bohuzel i tento experiment nedopadl nijak zavratne
tedy, abych tu neresil neresitelne, pojdme radeji dal...
hele, ja kdyz se zajimam o historii nedelam to(tak jako vetsina historiku) proto abych mohl oslnovat jine(problematiky neznale), ale proto, ze si z jednotlivych historickych udalosti, ktere probehly utvarim jakysi pomyslny prostor - takova pole badani - kde pak pozoruju projevy dualniho sveta v pusobeni jeho jeho dvou protichudnych prvku(jin a jang) - ktere se pak v praxi manifestuji ruzne - v ruznych podobach a formach...
tedy to, ze Hitler prohral se Stalinem, me nezajima az tak z technokratickeho pohledu(i kdyz take): jako ze napriklad prohral, protoze jeho vojaci nemeli uniformy urcene do zimy, nebo ze prohral, protoze nemel benzin, ktery si narozdil od Sovetu musel vyrabet synteticky...
ale spis me to zajima z tzv. archetypoveho pohledu - z roviny tech jin a jang...
napriklad, ta zima, rozlehlost Ruska a s tim spojene logisticke problemy - to vsechno zaclenuju do kategorie ANIMA(Junguv koncept)
agresivitu/dravost, technologickou vyspelost/prevahu, planovani, organizovanost - to zase zaclenuju do kategorie ANIMUS(Junguv koncept)
clovek se pak v tom mnozstvi informaci lepe orientuje - respektive teprve potom se muze nejakym zpusobem orientovat...
treba takova bitva u Stalingradu - naprosto dokonaly priklad vitezstvi surove ANIMY nad rozvinutym a sofistikovanym ANIMEM...
a ted jeste k jedne drobnosti a jedne podstatne veci...
drobnost, na kterou v tom dokumentu zapomneli - ze bez SSSR a bez Stalina, by Hitler zvitezil(neprohral by)...
a podstatna vec je ta, ze ne ze - presto jaky Stalin byl, ze pres to "vsechno" v SSSR vyhrali... ne, skutecnost je takova, ze prave proto, jaky Stalin byl a co delal, proto vyhrali...
co se zavaleni nemeckych jednotek(Wehrmachtu) mrtvolami sovetskych vojaku tyce, tak to je jen cast pribehu(nikoliv pribeh cely)... tak to skutecne bylo ve vsech vyznamnych bitvach - protoze vsechny vyznamne bitvy v SSSR, byla takova rez, ze ackoliv by tam Soveti sami sli z ideologickych duvodu, z ciste psychologickych to bylo proveditelne pouze tak, ze za nimi jeste v druhe rade staly jednotky NKVD, ktere zastrelily kazdeho, kdo se zdrahal postupu vpred...
krome velkych bitev, tam ale hraly roli i partyzanske boje a to ne zrovna roli zanedbatelnou...
v prvnim roce valky(1941), v utoku na Moskvu, dokonce rozhodujici... a bitva o Moskvu byla zlomovou... i kdyz Ada pak(1942) jeste nacerpal sily, aby si dojel z Berlina nejakych 3500Km (temer) do Baku: https://www.youtube.com/watch/…
tak to jen pro doplneni...
co se rceni "s jidlem roste chut" tyce - tomu je dobre rozumet taktez v prenesenem(archetypovem) smyslu...
tazeni do Ruska a likvidace Zidu byly v ideologii Hitlera od sameho zacatku(od pocatku 20.let)...
jenze veci nesly zdaleka tak rychle, jak by si mohl prat...
nejdriv musel 13 let cekat, nez se vubec stal kanclerem... a potom, co se jim stal, se musel vice jak 6 let pripravovat na valku... a po celou tu dobu musel improvizovat, v cemz zas az takovy dement nebyl...
jinymi slovy, dokud nemohl realizovat svou ideologii, se mu vedlo dobre, coz koncilo v okamzicich, kdy naopak dostaval sanci plnne realizovat onu ideologii(sve predstavy)...
prvnim ukazkovym prikladem bylo umozneni evakuace britskych a francouzskych vojaku v Bitve o Francii(ti pak proti nemu bojovali po zbytek valky)
fatalnim prikladem, pak je samotne tazeni do SSSR, coz nebylo nic jineho, nez to, po cemz vzdy bazil...
jo a k doplneni kvantity je potreba zminit jeste i to, ze jiny pan - tez Marxuv ucen - Mao Ce-tung stihl behem sveho panovani zabit cca. 60.000.000 lidi, coz je stejne, respektive vyssi cislo nez pocet vsech lidi (vojaku i civilistu) padlych v 2. svet. valce v Evrope...
ale zase podle Maovych predstav, to melo byt puvodne 300.000.000
tedy, jak rika Trojan v jedne scence: "člověk, který... https://www.youtube.com/watch/…
YouTube
09.04.2017 - 19:59 | Filtr
(Rak) R5 » vibe
Kdyby byl vyložený dement, tak se k žádnému tažení na Rusko nejspíš ani nedostal. Zhovadilec byl, to ano, ale jinak se to jeví tak, že mu "s jídlem rostla chuť", takže to neustál s chladnou hlavou. Svoje síly rozdrolil na moc stran. Pokud si vzpomínám, obrat začal už v Africe. Chtěli se dostat k ropě, aby nemuseli vyrábět syntetické palivo, což bylo dražší.
S Ukrajinou měl šanci. Po tom hladomoru, co jim tam rusové udělali, by šli raději s ním, než s něma. Ostatně, vůbec se nedivím, že teď chtějí na západ. A rusové to území chtějí, protože na něm stojí pracně budovaná národní identita. Za kolébku Ruska se dá historicky považovat, z podstatné části, Ukrajina a Bělorusko. Cokoliv dál na východ už byli vesměs tataři a kmeny, snad ještě na severu nějací ti ugro-finové. Asi jsi zachytil žvásty o Velké Tartárii - další pokus, jak si vylhat, že jsou něco echt...
05.04.2017 - 19:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » R5
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele vibe, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ty, ja si driv taky myslel, ze to Ada s Ruskem prohral, protoze byl dement...
cim vic se v tom stouram, tim vic mam ale pocit, ze jedina jeho chyba byla, ze na SSSR vubec zautocil...
jako takhle, chybu udelal, ze nevyuzil neskutecne sance, ktere mu nabizeli Ukrajinci - pokud by jim dal vlastni(loukovy) stat jako jinym slovanum, mohli za nej oddane bojovat...
ale jinak predstava, ze Ivana vyzene za Ural a tam ho udrzi, byla predstavou detinskou...
ke konci valky pak z nezdaru vinil a obvinoval sveho milacka/vzora pana Benita(ze mu musel prispechat na pomoc do Recka, cimz ztratil drahocenny cas)
na dokument kouknu, neznam
04.04.2017 - 22:15 | Filtr
(Rak) R5 » vibe
Za Stalinova nástupce se tam dá myslím nazvat každý, kdo si buduje kult osobnosti a není ochoten na plnou hubu přiznat, jakou kolektivní lež tam žili/žijí. Třeba i ten zmiňovaný Putin, jehož děd, Spiridon Putin, byl Stalinův osobní kuchař a ještě předtím vařil pro Lenina a po jeho smrti pro Krupskou.

2. Sv. vs Stalin+Hitler - pamětnící z německé strany vzpomínají, jak je rusové "zaházeli mrtvolami" - zřejmě díky geniálnímu plánování Hrdinů sovětského svazu. Jestli něco rusům pomohlo, tak to, že Hitler v dobyvatelském rauši neposlouchal své generály.

Jinak vzpomeňme, jak 2.sv začala a jací byli Adolf s Josifem zpočátku kamarádi: https://vimeo.com/89157860 (Tohle možná taky nedokoukáš)
04.04.2017 - 20:39 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
To by se z toho jednomu užhavily dráty. Kdyby nad tím vším měl přemýšlet.
04.04.2017 - 10:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » R5
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele vibe, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
mimochodem i dnes v Rusku(v jedne casti Ruska) maji Stalinova pokracovatele...
na jedne strane tam mizi lide(neznamo kam) - dobre o tom pojednava tento dokument: http://www.csfd.cz/film/…
priznam se, ze ten film jsem nedokazal dokoukat do konce, ty matky zmizelych synu a dcer jsou stale realita(nikoliv udalost, ktera jiz probehla a stala se tak udalosti jiz historickou)
na druhe strane, pokud si do googlu zadas Grozny a das obrazky a porovnas se stavem pred jeste deseti lety...
podle udaju o hospodarstvi zeme, jim to tam slape jak v SSSR za Stalina - mimochodem tomu to slapalo vubec nejlepe za valky, na cemz se podilel jeste i stary Ada
jo a ten jejich novy vudce, co se svejkovani tyce, je na tom jeste lepe nez stary Ada se starym Giuseppem dohromady: https://www.youtube.com/watch/…
- to jen, abych tu napsal i neco k tematu
je to strasne pekne, jak ten lidsky svet na planete Zemi funguje - ezo slunickari by k tomu snad jeste dodali: co se ma stat stane se - vse je v poradku /je potreba to prijmout
jenze, kdyz to vezmes zase z jineho(diametralne odlisneho) uhlu, bez Stalina by Hitler nikdy valku neprohral
bez V.I.Cujkova(Hrdina Sovetského svazu) by general G.K.Zukov, nemohl pripravit plan na zvraceni prubehu cele valky(na coz potreboval dostatek casu)
(V.I.Cujkov byl ten, kdo mel za ukol vazat ve stalingradskem kotli dvestetisicovou nemeckou armadu za cenu statisicu zivotu sovetskych vojaku)
takze, kdo vi, jak se jednou budou dejiny usmivat na pana z Grozneho
YouTube
28.03.2017 - 19:43 | Filtr
(Blíženci) Lupi » Lupi
Frojde, frojde, frojde, vždycky na tě dojde.......v jistém SYSLU......inu nevědomí! :75:
28.03.2017 - 18:49 | Filtr
(Blíženci) Lupi » Pithecanthropus erectus
Jojo. Právě se snažím průvodcovat :37:
28.03.2017 - 18:41 | Filtr
(Blíženci) Lupi » Pithecanthropus erectus
Však já vím, proč uvozovky - ale nějak mi to nedalo :1:
ZVĚRSTVO! :75: Nooo........ráda bych se pletla, ale přijde mi, že to začíná být v jistém syslu pravda.
S tou morálku: všechno (inteligence, morálka, altruismus a podobné "humanistiky") se zřejmě vyvíjí postupně. Jako že my to máme nejvíc a nejvyvinutější - kladné i záporné směry osy.
Ale i zvířata to mají, jen prostě v menší míře.
Zdá se, že je to věc vývoje - doporučuju krásnou knihu France de Waala - Dobráci od přírody se to jmenuje. O vzniku a vývoji altruismu a morálky.
Je dle toho i krásný dokument, bohužel není na netu.
27.03.2017 - 22:38 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus » MG34
...nejen toho, ale s dnešním kultem :27: je taková konotace nabíledni.. :4:
27.03.2017 - 22:31 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus » MG34
To samozřejmě nelze popřít...je jen otázka, zdali takové chování je ojedinělé, tedy ovlivněno nějakou momentální abnormalitou, nebo je takové chování běžné a kdykoliv opakovatelné....na to si asi ještě budeme muset počkat.... v každém případě lze říct, že jedna vlaštovka jaro nedělá ( to bez jakékoliv ironie.) :3:
27.03.2017 - 22:15 | Filtr
(Ryby) MG34 » Pithecanthropus erectus
Myslíš třeba prvního historicky doloženého "sluníčkáře" - Achnatona?
27.03.2017 - 22:12 | Filtr
(Ryby) MG34 » Pithecanthropus erectus
Jenom technická - člověk nemá ve zvířecí říši monopol na tolik vlastností nebo druhů chování, jak by se mohlo zdát.

Vzpomínám si třeba na nějakou velrybu, která zachraňuje velryby jiných druhů a tuleně (tedy svoje potravní konkurenty) před kosatkami. To už je skoro "lidský" ujeté. A ty moderní dokumenty BBC odhalují čím dál zajímavější zvířecí vzorce chování s původně lidským puncem.
27.03.2017 - 21:48 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus » Lupi
Do uvozovek jsem dal slovo humánní zcela záměrně.Ten výraz si vymyslel člověk, aby opodstatnil svoji nadřazenost nad ostatními tvory v přírodě, dokonce nad přírodu samu.Od počátku života na Zemi jsou predátoři a oběti jedno a totéž, jinak by tvorstvo vymřelo.V počátku života na Zemi nebyli tvorové vybaveni morálkou a soucitem, ale pudem sebezáchovy, kterým byli povinováni splnit záměr přírody, tj. nakrmit sebe a své potomstvo aby bylo zachováno pokračování rodu.Vše šlo podle řádu do doby, kdy se člověk tomuto řádu vymknul a vytvořil si své zákony, kterými začal opodstatňovat svoje chování, (takže kupříkladu - to co je třeba podle jedněch vražda, podle druhých hrdinský čin hodný nejvyššího ocenění).
A tak se tu všichni plácáme v relativních pojmech ,jejichž významy si ohýbáme podle sebe, aby náš názor měl větší váhu.

Přemýšlím co je opakem HUMANITY :63: že by ZVÍŘECKOST ??? :39:

ajajaj něco mi tu těžce nesedí :3: :44:
26.03.2017 - 16:27 | Filtr
(Ryby) MG34 » Lupi
Dostanou "povolení provozovat svoje přídavné zařízení na veřejnosti" (stejně jako u aut), pak právo pobytu toho čokla (stejně je to u poplatku z ubytovaných hostů) a pak taky právo odložit to po skončení životního cyklu do útulku, případně do kafilérie - stejně jako např. u použitého elektrozařízení.

Že jim je to v jejich sebestřednosti málo je věc druhá. Můžou být rádi alespoň za to - já bych to skoro úplně zatrhl, resp. napálil bych ty daně alespoň 10-násobné plus pravidelné psychotesty a profesní testy k tomu.
26.03.2017 - 15:40 | Filtr
(Blíženci) Lupi » Koczka.obyczajna
Njn. Nevím, co vyberou od psíkařů v Prostějově, ale: zdá se, že celá propagace směřuje k tomu, aby si majitelé uklízeli po psékách sami - takže zbývá plast na ty sloupky. Že by daně na to nestačily? Myslím psí daně? Ani trošičku?
S trávníky souhlasím, sama mám čubinu a po zimě je trávník pěkně zdevastovanej - stačí však trocha pohnojení a zase se vzpamatuje.
Jako autíčkáři taky nadáváme, že platíme daně a silnice jako tankodrom, že.....tohle je to samý. Když od někoho vybíráš daň, měl by za to něco dostat oplátkou, k tomu daně vlastně jsou.
26.03.2017 - 15:31 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Lupi
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Koczka.obyczajna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Něco k těm škodám od psů, namátkou

http://www.iprostejov.cz/cz/p/…
26.03.2017 - 15:10 | Filtr
(Blíženci) Lupi » Koczka.obyczajna
No tak jo, tak imho....(jsem si to musela vygůglit)
POKUD jsou tyhle daně na dejme tomu úklid chodníků, tak by nikoho nemělo štvát, že se psoun někde vykadí, ne?
Lampy.....že by? No nevím. To bude spíš zbožné přání. Máme jednu před domem a celoživotně ji každý den občůraával jeden vořech. Účinek prosím veškerý žádný.
Ještě nějaké škody, na jejichž odstranění potřebuje Praha velmi hrubým odhadem 80 melounků každý rok?
Co se bytařů-pejskařů týče, jako mládě jsem zastávala dtto názor - dokud jsem nezačala podrobněji pozorovat naše psy.
Nikdo je nenutí nic zadržovat, hlásím - když jsou zdraví, vydrží v klidu (a dobrovolně) nečůrat prakticky celý den.
Co považuju za zvěrstvo (totiž spíše za "lidstvo") je módní "preventivní kastrace" u psů (kočky jsou něco jiného) a zejména a zvláště stejně módní vyoperovávání hlasivek :28:
26.03.2017 - 14:57 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Lupi
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Koczka.obyczajna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ta daň je přeci na úklid chodníků, na opravu zkorodovaných lamp (zvednuté nožičky) apod. To není proto, aby pejskaři něco dostali, ale aby se podíleli na odstranění škod, ktere způsobili.

No a taky trochu jako regulace šelem, které se lidé snaží chovat v bytě, neb se jim imho nedostává lásky lidské.

Hodně pejskařů jsou imho stejně trýznitelé zvířat, hlavně ti v bytě. Třeba nutit psa několik hodin zadržovat čůrání či hovínko mi přijde dost kruté, plus to vláčení po asfaltu na vodítku ...

Mám ráda svobodu a chci ji dopřát i ostatním. Možná proto už mi uteklo morče a rok na to zakrslý králík, kdyż jsem je o prázdninách hlídala dětem. Oba si polosvobodu vysvětlili po svém a časem jim i zahrada byla malà. :6: :4:
26.03.2017 - 12:58 | Filtr
(Blíženci) Lupi » MG34
Až na to, že čoklaři, ani čokli za tu daň nic nedostanou nazpět.
26.03.2017 - 12:57 | Filtr
(Blíženci) Lupi » Pithecanthropus erectus
Hyeny přece nemusí být humánní :1:
Řekla bych že v tom je rozdíl - asi jako jestli zemřeš v boji, nebo budeš hnít v cele smrti, abys byl nakonec popraven.
A ne - nejsem veganka, ba ani vegetariánka; na rozdíl od těchto jsem přesvědčena, že i rostli ny mají duši a znají bolest.
Takže to bych pak umřela hlady.
26.03.2017 - 09:12 | Filtr
(Ryby) MG34 » Fenix
Není mi úplně jasné, na co tím odkazem přesně reaguješ, ale zkusím to pojmout po svém.

Jednak ten teror formy - úplně bych je jako psychopaty nevnímal (lidi, co si potrpí na formu), ale zato jsou velice snadnou obětí psychopatů.

Pak k těm, kterým má být svěřena moc - to by naopak měl být určitý druh psychopata, nedokážu ho přesně odlišit. Ale už jen to, že by neměli mít strach o svůj život a neměli by hledět na svůj vlastní prospěch, je jistým způsobem patologické...
25.03.2017 - 19:57 | Filtr
(Ryby) MG34 » vibe
Detaily zatím nemám na pořadu dne. Ale jen tak z fleku mne napadá mnoho možností - každopádně by to měla být nějaká "soutěž" ten výběr. Ale rozhodně ne v podlézání lůze nebo v nadbíhání lobby.

Musí tam být nějak ošetřená psychologická stránka věci. Rozpoznat pravou motivaci a eliminovat touhu po moci (touha po slávě je OK). Musí tam být striktní dělení rolí - nemůže hlavní ideolog vystupovat v televizní debatě např. - to je úkol cvičené opice - mluvčí. Musí tam být absolutní ztráta soukromí a omezení vydíratelnosti a zastrašitelnosti. A klidně bych to dost silně finančně zamotivoval.

Poměrně silné skupiny se u moci udržely např. ve starověkém Římě (v době republiky) nebo ve Spartě, takže je tu i jistá tradice - tradice to pak musí utvrdit.
Příspěvky: 79-55 54-30 29-5 4-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »