stín - zrcadlení - poraďte


08.03.2017 - 14:02
(Ryby) Nisla
stín - zrcadlení - poraďte
Dobrý den,
pořád nějak nemůžu pochopit svůj vlastní "stín".
Chápu definici stínu - energie, která jednotlivci vlastně chybí, kterou postrádá jeho celistvost. Proto si stínovou podobu takové energie do života bezděčně (nevědomě) „přitahuje“, přivolává, nebo je ke stínové (temnější) podobě této energie „přitahován“. Může to mít podobu např. „nevhodného“ partnerství, závislostí, konfliktů, opakujících se problémů, ba i nemoci atd.
Neustále mi do života přichází partneři (jakékoliv povahy), kteří mají jedno společného - buď nemají vyřešené vlastní bydlení (podotýkám, že věk je 45+ ..) a pokud mají, tak s neskutečným nepořádkem ve svém bytě. A když říkám neskutečným, tak opravdu myslím šílený, nepochopitelný, velmi hnusný a pro "normální" lidi nepředstavitelný.
Je mi jasné, že toto je můj stín, ale nemůžu se dobrat jeho podstaty proč.
V rodině, kde jsem vyrůstala, se k této otázce nic nevyskytovalo, vše stadardní, žádné výkyvy. Žádné stěhování, podnájmy, nedostavěné byty, hypotéky, nepořádek nebo lpění na domě, přehnaná čistota. Vztahy mezi členy rodiny takéž bezproblémové. A já nejsem žádný přehnaný pedant na čistotu,ale ani bordelář, prostě průměr, a bydlící ve svém bytě.
Tak mi tedy někdo poraďte, kde se mi tento stín pořád bere.S jedním partnerem jsem to vydržela 2 roky, od dalšího jsem vycouvala hned po prvním shlédnutí prostoru, kde žije. U těch několik málo dalších bez vlastního bydlení jsem samozřejmě nebyla a netrvalo to tak dlouho, aby začali bydlet u mě.
Co mi tedy stín zrcadlí? Jak se s tím vypořádat?
Děkuji
N.

Stránka: 2 1
Řazení:
24.03.2017 - 16:46 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Nisla
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele funky, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
A proč ne? Láska chce dávat.
24.03.2017 - 16:32 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Nisla
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
v tom případě bych stavěl na chlapech, co jim budete stát zato.
za dílčí změny a nebudou je vidět jako omezení svý svobody.
bordel je až druhořadé téma.

tady se toho spoustu nakecá o tom jak má bejt každej respektován takový jaký je, ale to jsou new age žvásty.
lidi se měnit musí.
ale buď mi ta ženská stojí za to a chci to vidět jako příležitost, nebo mi za to nestojí a pak ho spláchni dohajzlu.¨

rozhodla se správně.

jiná věc je, proč ti choděj furt ti samí sráči.
24.03.2017 - 10:43 | Filtr
(Ryby) Nisla » Buh je tlak
Asi nestála, protože si hbitě našel jinou a z ještě horších poměrů. A kupodivu to ani ona nevydržela. V tomto případě to ale asi nebylo tím v čem žili, ale jak žili.
A jestli to za tu proměnu stálo mě? Ano, stálo. Bylo to dlouhé a těžké, ale jsem teď úplně jinde a hlavně jiná. Za to dík.
24.03.2017 - 10:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Nisla
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
3 roky je fakt dost.

stála jste mu za tu proměnu?
23.03.2017 - 14:26 | Filtr
(Ryby) Nisla » thééé
Mrkla jsem a z většiny to souhlasí. Je to však na řešení pro ty dotyčné. Já je k případné léčbě donutit nemůžu a řešit to za ně také ne. Mě by jen zajímalo, jak se do budoucna před lidmi s tímto syndromem uchránit.
A to jsem si díky tomu i vzpomněla, že před mnoha lety jsem měla navíc i takového souseda v paneláku. Ten už neměl snad ani uličky. Teď mám zase souseda (starší vdovec) a od toho by se mohla učit lecjaká ženská.
23.03.2017 - 14:14 | Filtr
(Ryby) Nisla » Buh je tlak
A jakou šanci máš na mysli? Jednomu jsem ji dávala skoro 3 roky a znáš to o tom hráchu na zeď? A ten druhý šanci dostal také. Po 1/4 roce pořád stejné a tudíž následoval můj odchod. Už tři roky čekat na zázrak nehodlám a ve výš uvedeném bydlet také ne. Nehodlám se ani uštvat nestálým uklízením znovu hromaděného (viz ty tři roky). Beru názory, že každý má "svůj" pořádek, beru i to, že pořádek chlapa je většinou odlišný od pořádku ženské (i když pravidlem to není). Ale co je moc, toho je příliš a lépe pro mě, když se sejme on, než já.
23.03.2017 - 14:03 | Filtr
(Ryby) Nisla » Petr9
Ale ano, naprosto dokonale si dokážu představit i zrealizovat i vychutnat kafe někde, kde není pořádek. Celý život se motám kolem zvířat, koní, psů,.. a tam se fakt sterilní čistota okolí ani seba sama dodržet nedá. V nutných případech jsem zvládala i nocování na místech, kde se po mě procházeli hlodavci (myši,potkani). Radost jsem z toho neměla, ale přežila jsem to, prostě to jinak nešlo a situace to vyžadovala. Opravdu nejsem fiflena hroutící se z drobečku na sukni. Takže myslím, že víc vtříc už asi vyjít nejde.
Ale díky za názor.
Nisla
23.03.2017 - 13:46 | Filtr
(Ryby) Nisla » musiúa
Promiň, ale moc nechápu. Definici stínu jsem opsala (postrádání..), ale vysvětli mi prosím, co je z mých reakcí vidět. Jakou svoji temnou stránku odmínám? Nejsem (a ani si nehraji) svatá. Dokonce mi všichni přátelé říkají, že jsem až nadprůměrně tolerantní. Nepohrdám člověkem, že žije v tom, v čem žije. Beru to jako jeho volbu a jen se snad divím,ale určitě nepohrdám. Dobře si uvědomuji, že to, co mám doma já, může být bráno v jiných očí jako nepořádek. Klidně půjdu do začouzeného pajzlu s polehávajícími ožralci a co mi bude vadit je mi jasné. Ten čoud, zápach případně znečištění popíječi. Nevadí mi lidé, kteří mají "špičku", ale už mi vadí být v kontaktu se silně opilými. Pokud ale dotyčný nepatří ke mě, tak je mi jedno, jak vypadá. Pak se jen divím, jestli mu to stojí za to. Ale asi stojí, jinak by to třeba nedělal. Mě by to za to nestálo a tudíž se nezpíjím. Abstinent nejsem, ale kouření nehodluji. Nevidím důvod proč vyhazovat peníze za to, že mi bude páchnout oblečení i z úst a ještě budu nervózní, když si za nějakou dobu nebudu moci zapálit. Ovšem i mezi mými přáteli se kuřáci najdou, kouří i v mojí přítomnosti a nijak je v tom neomezuji. Myslím tím tedy, že svoji hříšnou část přijímám, opravdu si nehraji na světici a nechávám okolí volně žít. Nepořádek i neřesti jiných přijmu, ale neznamená to, že bych se nutila to sdílet s nimi. Kouříš? Kuř si, ale já to dělat nebudu. Kouříš si doma, klidně. Já s tím budu počítat, a buď to přijmu a přijdu a nebo se sejdeme jinde, kde mi to vadit nebude. Piješ? Pij si, klidně budu s tebou, ale ne do "mrtva" a pokud ty ano, tak pak nečekej, že se o tebe budu starat. Máš doma bordel? No, žij si tam. Možná přijdu na návštěvu (pokud to bude pro mě snesitelné), ale žít v tom s tebou nebudu. Je tento můj názor špatný co se týká těch temných stránek?
Díky
Nisla
13.03.2017 - 19:09 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Petr9
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
aha mně nějak naběhla pevnost - když stín začíná za hranicí, musí tam taky končit - je ve vymezeným prostoru kam na něj "nemůžeme" ale on na nás jo. něco jako kriminál :21:

pevnost, aj fj - fort - ve fj zároveň i síla. v aj příbuzné force - nutit, vynucovat.

ale možná ho jen chceme "pevně dostat do ruky" mít nad ním "pevnou kontrolu"..

představuju si hranice i na principu osmózy, buněčný blány co filtruje "sediment" a kudyma na nás stíny "prosakujou".

čímž chci říct, že stín nemusí bejt jen něco o čem nevíme, ale taky něco, o čem víme, tušíme, co prosakuje ale nedokážem to uchopit = dát tomu formu. a proto jediný způsob jak ho definovat je mít představu protikladu - světla, tj. prostoru, který stín "obtéká".


dramatické události nebo trvalý tlak.
lidi jsou hodně ujetý na ta dramata, ale takový trvalý tlak, jako třeba prázdnota, nuda, tíseň apod, maj námi nedoceněný transformační potenciál. :21:

akorát se o nich blbě točej filmy.
byly by prázdný a nudný :92:
13.03.2017 - 17:54 | Filtr
(Býk) Petr9 » Buh je tlak
no však já nikde nepsal, že ta hranice musí být pevná.

spíše jsem chtěl poukázat na to, že ne všechno potlačené a odmítané musí být hned rovnou naším stínem ... navíc pokud o tom víme, tak už je to minimálně někde v oblasti našeho vědomí a stín se točí opačným směrem.

jinak s těma rovinama :15:
jako lidi žijeme/vnímáme/posuzujeme náš život a události většinou z hlediska nějaké své dominantní roviny a tam hledáme (a nenacházíme :4:) souvislosti ... a až když změníme perspektivu a dokážeme nahlédnout v jiné rovině,... tak často přijde heuréka :27: :75:

jen ta změna perspektivy občas vyžaduje poněkud dramatické události :21:
13.03.2017 - 15:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Petr9
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
mno, ale ona ta hranice ne-vědomí nemusí být povahy pevný, ale..třeba pohyblivý- kapalný :36: ..něco jako koloidní roztok..

takže při expanzi vědomí pak dochází částečné k absorpci hranic a utváření nových a při smrštění na původní hodnoty-vzorce zase naopak..což by znamenalo že hranice už z povahy nemůže být fixní ale spíš..jakoby multi, multi možnostní.. :63: :4:

anebo v sobě vzorec našeho chování-stínu zároveň obsahuje zárodek jeho překročení.

a další věc je, jestli stín vlastně neexistuje pořád, protože jeho "odhalení" vychází jen z konkrétní roviny poznání.
na jiné rovině poznání bude to samé téma stínu zase vyprávění o něčem jiném.
čili že stín tu je už podstaty proto, aby stínoval. :20:
13.03.2017 - 12:38 | Filtr
(Býk) Petr9 » Nisla
ono jen technická poznámka - Stín začíná až za hranicí našeho vědomí - takže o něm opravdu nevíme a nedokážeme ho vnímat.

to co popisuješ vypadá spíše "jen" na to, že se ti do života vlamuje a snaží zapojit zpátky i nějaká potlačenější dispozice - a protože byla nežitá a potlačená delší dobu, tak se vlamuje už v míň kultivované :23: podobě.
(co tak popisuješ, tak to celkem vypadá jako střet na ose panny/ryby, kde máš proti sobě dvě stelia planet - a více ses nakonec asi přiklonila k tomu chytřejšímu a spořádanějšímu merkurovi + panně - ikdyž právě ten merkur (vládce ascendentu) je v rybách - a ty neučité ryby chtějí být právě taky žité ve tvém životě)

"terapie" vlézt do kontejneru a pohovět si v něm by asi neměla moc smysl - ale mohla bys těm rybám/neptunovi zkoušet vyjít vstříc a začít třeba jen maličkostmi - zkoušet si pohovět i někde, kde to není úplně spořádané; není to úplně (podle tebe) útulné; 2cm vrstvy prachu a shnilé zbytky od jídla snášet přece nemusíš, ale sneseš třeba pohled na 1mm vrstvu prachu a dokážeš si vedle toho dát s uvolněným pocitem kafe? :83:

neptun má co nabídnout :76: - pokud je ale pouze zazděný pod tou vrstvou prachu a člověk se nepodívá i pod ní, tak se začnou nabalovat další a další shnilé a plesnivé vrstvy a bude to (z opozičního a racionálního pohledu panny/merkura) vypadat jen horší a horší, než se to všechno rozpustí v jedné velké shnilé kaši (i tam ale častokrát vznikne nový život :32:)
10.03.2017 - 10:03 | Filtr
(Blíženci) movvin » Nisla
Asi si podvědomě vybíráš právě tyto muže, protože chceš udělat "v nich" pořádek.
09.03.2017 - 20:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » musiúa
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
on je tam skrytý paradox.
je to "tvoje" a zároveň není. :4:
09.03.2017 - 17:38 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » musiúa
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
není to omyl, mám vyzkoušené, že konfrontace a absorpce stínu uvolňuje energii.

jinak léčba šokem-pajzlem dobrý :3: ale zase, mám vyzkoušené, že "racionální léčba" stylem naordinuju si něco, protože si "myslím" že to zabere vede k přetrvávání problému. řešení většinou přijde svým vl., často překvapivým způsobem.

a stín většinou odejde postupně sám, když si člověk uvědomí jeho strukturu..
09.03.2017 - 15:33 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » musiúa
jj, přesné..do puntíku souhlasím... :1:
09.03.2017 - 14:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Nisla
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Je to šílené a normální zároveň.
Je to totiž takové, jaké to chceš vidět ty.

Tvou radu jsem vyzkoušel, prošel si tím, takže vím, o čem to je.
AL pokud tu šanci tomu chlapovi nedáš, tak svůj vlastní smysl pro kultivaci a hezký prostředí nenajde. naopak ho to ještě víc sejme anebo po zbytek života bude uklízet, ale nebude to jeho volba, ale pocit že musí. a pravděpodobně ho to bude pěkně srát a někde to "vyteče", ostaně jako správný bordel :4:
09.03.2017 - 14:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » musiúa
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Někdy stačí když ženská řekne:
Máš tu bordel jak v tanku, tak se seber a příště ať je to v cajku.

A pokud ten chlap má zdravej kořínek, tak to do cajku dá. Nejen kvůli ní, ale hlavně kvůli sobě.

Někdy chlap - hlavně starší, prostě jen potřebuje popostrčit a ukázat, že to za to stojí.
Nemělo by se z toho samozřejmě stát pravidlo.
09.03.2017 - 14:37 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Loen
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:15:
09.03.2017 - 13:21 | Filtr
(Ryby) thééé
Přidám jednoho malého puzzlíka. Máme v rodině jednoho takového týpka, nebo vlastně týpku.
Mrkni tady na tento syndrom, a taky, proč to dotyčný dělá.
https://cs.wikipedia.org/wiki/…
Jakoby ten jedinec ani o vztahy nestál, ty věci můžou být (z jednoho pohledu) překážkou mezi ním a druhým. Emočně ten člověk od vztahu utíká, plus tam má každý ještě něco speciálního.
Víc si to netroufám rozebírat :-)
09.03.2017 - 13:20 | Filtr
(Býk) player » Nisla
hele , kdyby jich bylo 30 , tak už dejme tomu. Ale jinak to může být jen souhra náhod. Ono - svobodní pánové taky uklízí - ale jen když se jim chce , nežijí na buzerplace.

No a někomu se chce víc , někomu míň. Já třeba ve špíně snad neshniju , ale můj byt je prostě staromládenecká svatyně. Se považuju v rámci chlapů za takoven průměr.
09.03.2017 - 10:33 | Filtr
(Ryby) Nisla » Loen
Pocity - prvotní naprostý úžas, že "něco" takového může vůbec existovat, potom šok, že je v tom někdo (ne bezdomovec, feťák,...) schopný dobrovolně žít. No a pak dál samozřejmě odpor, protože se bojím pohnout, abych nevypadala, že jsem se otřela někde o odpadkový kontejner, aby některá z hromad nespadla,... Skoro strach, zda si s sebou neodnesu nějaký hmyz a případné zdravotní problémy (plíseň na nádobí,....)
Je třeba ještě se zamýšlet, před čím utíkám? Prostě před takovým prostorem, kde bych měla dobrovolně pobývat. Je to stejná volba, jako bychom si měli jít společně někam posedět na kávu. Zvolíme zahulený, špinavý pajzl plný ožralců a nebo voňavou, světlou kavárnu ? A proč?
N.
09.03.2017 - 10:19 | Filtr
(Ryby) Nisla » Buddha/2
Ano, vím jistě, že takové výroazy nepoužívá pedant na čistotu. Nebo Ti snad připadá normální mít v bytě několikacentrimetrové vrstvy prachu naprosto všude, nemít možnost si nikde ani sednout a odložit hrnek s čajem, protože není kde, protože všude jsou navrstvené hromady čehokoliv (od prázdých plechovek, přes krabice, oblečení, prádlo, matrace, kartáče,...)a v kuchyni plesnivé talíře, hrnce, "odcházející" odpadky,...
Víš Ty jistě, že by jsi se naučil/a této troše tolerance? Prostě si zkus o víkendu vlézt do kontejneru někde u paneláků, pohovět si a zamyslet se nad tím, jak moc a jak dlouho to budeš tolerovat.
N.
09.03.2017 - 10:00 | Filtr
(Ryby) Nisla » tiferett
Ó díky. Už jsem si myslela, že nejsem normální, když si něco takového tahám pořád s sebou. Opravdu to bude hluboko karmické, protože v současném životě (rodině) se nic takového nevyskytuje a vztahy jsou v pořádku a dokonce bych řekla, že na tuto dobu až nadstandardní. Hlavně odpoveď o udržování čistoty a vytrvalosti mě potěšila, protože jiné odpovědi typu: tak měj také nepořádek, přijmi ten jejich, ukaž jim cestu k lepšímu,... mě neuspokojily. Nehodlám bydlet v odpadkovém kontejneru a ani ho přijímat, ani se blízce stýkat s někým, kdo v tom spokojeně žije, o nápravu jsem se snažila a málem na to zdravotně sama doplatila. Takže budu jen tiše doufat, že mi Saturn dopřeje změnu ještě v tomto životě.
N.
09.03.2017 - 09:50 | Filtr
(Ryby) Nisla » .
Díky za odpověď. Opravdu tento stín musí sahat někam hodně hluboko, protože si neuvědomuji žádný nepořádek v sobě ani v rodině. Táta, pohodový chlap, rodinný typ, vztah s ním v skvělý.
A věř, že by jsi opravdu prchala co nejrychleji by šlo, kdyby jsi viděla ten byt. Milovala jsem, a moc, toho předešlého, snažila se to zkousnout a změnit a výsledek byl, že jsem se dostala na pokraj svého fyzického zhroucení. "Bezdůvodné" zdravotní problémy a pod. Takže u toho druhého jsem už nezaváhala. Nebudu dobrovolně ničit sama sebe.
A ano, mluvila jsem s nimi o tom, sdělila jim jak se cítím a proč. Výsledek - znáš hrách na zeď a perly ... ? Takže ať si v popenici bydlí sami.
N.
Příspěvky: 32-8 7-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »