Láska, konec a začátek všeho


07.03.2017 - 18:29
(Vodnář) Ofelia
Láska, konec a začátek všeho
Dobrý večer, moc ráda si čtu vaše diskuse a dnes mám chuť se na vás obrátit. Za chvíli to bude rok, co jsem se rozešla(dva roky předtím to již ale velmi nefungovalo) s otcem svého syna po 16 letech. Ten rok adaptace na novou situaci tak utekl a byl plný emocí, vnitřně jsem to každodenně řešila a řeším a zjistila jsem, že jsem se vlastně nikam neposunula, stále to jedu dokola, co jsem kde udělala špatně, výčitky, kdyby. Při pohledu do kalendáře, že už to bude skoro rok, jsem se úplně lekla. Dala jsem si vnitřně za úkol, co všechno stihnu a jak se začnu seznamovat, ale nějak na to stále nemám, nevím ani jak, stranou toho, že není ani čas. Mám pocit, že musím rychle něco udělat, ale vlastně vůbec nevím, jak se seznámit. Nechci ustrnout v minulosti, to ani omylem, začala jsem se učit i novým věcem, baví mě to. Svět mě baví, ale cítím se moc sama a je mi hrozně smutno. Nikdy jsem se takhle zoufale necítila. Asi mám pocit, že už si ani nikoho jiného nenajdu. Nemám problém být sama se sebou, skvěle se zabavím, ale ráda bych s někým sdílela. Prosím, popište mi vaše příběhy, kdy jste se třeba v podobných letech rozvedli či rozešli a i poté jste si někoho našly/i a jste opět šťastní. Děkuji moc, :1: :1: :1:

Stránka: 3 2 1
Řazení:
09.03.2017 - 18:40 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
S tím seznamováním bych nepospíchala, tedy pokud si nechceš občas povyrazit.Nemusíš se řítit hned do vážného vztahu.S urputnou snahou narazíš akorát na pěkného blbce.
Nevím, co každý den řešíš ohledně minulého vztahu, ale mě by třeba zajímalo proč k tomu rozchodu došlo, když se obviňuješ, vyčítáš si...Neudělala jsi třeba špatně nic,třeba to tak mělo být.Třeba udělal něco špatně manžel...
Tohle píšu, aby tě to navedlo a rozebrala sis to a ponaučila se z toho.Udělala jsem spousty chyb a dokonce ještě před pár lety.Pro tvůj další vztah je důležité, abys měla ráda sama sebe, vážila si sama sebe, neboť to nikdo jiný za tebe neudělá.Garantuji ti, že zoufalce nechce nikdo, ani žena ,ani muž.
Jinak čas běží všem stejně, limitovat si, do kdy mám mít partnera , to je blbost.Že někdo má hned partnera?...nejsme stejní. Líbí se mně, že nemáš problém být sama se sebou, tak to využij, rozvíjej se,uč se ty nové věci.Buď šťastná, že jsi zdravá, opravdu to není samozřejmost.
Čtu tady poslední tvoji větu,chceš příběh, ano rozvedla jsem se těsně po čtyřicítce, mezitím měla pár krátkodobých známostí a za dva roky byla s jiným mužem,byla jsem pár let šťastná, ale již s ním nejsem, jsem šťastná bez něj...dostala jsem pěknou nakládačku :39:...Ty prožitky mi dovedly k tomu, abych hledala společného jmenovatele... :1:.
09.03.2017 - 16:51 | Filtr
(Býk) player » Ofelia
Jasně. Muž a žena jsou dva magnety , které mění polaritu. Mají ohromnou přitažlivost , ale i odpudivost.

Pojí to jednak sex. Ale také to mohou pojit jiné věci. Pohříchu - při soužití se ta polarita nejprve střídá , aby - povětšinou ta opačná nabrala vrch.

Proto moje teze: mít děti je ohromný morální závazek a zkouška kodexu. Zapomenout na své štěstí na dobu určitou a vydat se sloužit tomu následovníku. Ale dnes na to má málokdo. Ono totiž - 18 ( a kdybychom tomu přičetli jen jednoroční chození před početím ) 19 let - to je třetina života. a na třetinu života se vzdát svého...to dnes , v rozmazlené konzumní společnosti chce víc , než pevnou vůli a charakter vpravdě ryzí.

Já na to nemám. Proto jsem rodinný život zavrhl a dělám si , co chci. A žiju v euforii. Ale chcípnu , jako pes. Jenže nevadí. život je dlouhej a umírání jen pár okamžiků.
09.03.2017 - 16:40 | Filtr
(Vodnář) Ofelia » Klaret
:1: :1: :1:
Máš pravdu, já už třeba dnes vidím věci trochu jinak než, když jsem to psala.
To s tím selfiem mě pobavilo, asi bych se hodne divila na koho ziram.
09.03.2017 - 16:36 | Filtr
(Vodnář) Ofelia » player
Máš pravdu v tom pojetí slova láska. Když jsem si přečetla tvá slova, musím souhlasit. Někde jsem četla v historii tvá slova, že muž a žena bojují, že nemohou žít v harmonii. Je to svým způsobem tak.
Láska jko začátek a konec bylo myšleno jako ten smysl všeho, mající velmi široký význam, který může zahrnovat lásku rodiče, dítěte, lásku přátelskou, lásku k čemukoli, k člověku, o kterého pečuji, jak ty zmiňuješ či přímo k té práci, k tomu činu, že se starám o druhé, láska k umění, láska, láska, láska,proto začátek a konec všeho.
Je pravda, že to, co jsem vyjmenovala naplňuje, ale láska milenecká tráááááápíííí, ale ano, vím, co říkáš a cítím, že se chci osvobodit od toho, právě od toho, nevím, jak to nazvat
09.03.2017 - 16:19 | Filtr
(Vodnář) Ofelia
Děkuji vám moc za vaše odpovědi. Já věděla, že se svěřuji na tom pravém místě. Ještě jednou vám všem moc děkuji. :4: :4: :4:
09.03.2017 - 12:14 | Filtr
(Býk) Glimmer Man
Dobré poledne.

Váš problém je ten, že neustále čekáte na nějaké řešení zvenčí. Že někdo či něco příjde a tím se něco vyřeší. To je podle mě špatné.

Řešení je třeba udělat vevnitř. Vé své hlavě a svém myšlení.

Mnoho lidí vást může různějak potěšit, ale nikdo nemá tu moc udělat vás šťastnou. To můžete jen vy sama.

A tímto směrem byste se měla zaměřit. Urovnat si vlastní život a myšlenky. Naučit se mít ráda, nahromadit trochu toho zdravého sebevědomí a umět být šťastná jen sama se sebou. Jak může být spokojen ve vztahu někdo, kdo není spokojen ani sám se sebou?

Jak říkal kolega Player: "Jakmile se baba hrabe ve sračkách , většinou to není moc přitažlivá laň pro lovce.", tak je to pravda. Ono není moc atraktivní hledat si chudinku na utěšování. Pouze pokud chcete léčit sama sebe. A takovej člověk pak taky není atraktivní partner.

Raději tedy s nuceným seznamováním ještě počkejte. Protože v tom stavu v jakým jste teď, žádnýho emočně vyspělýho jedince rozhodně nepřitáhnete. A plýtvat čas s nějakým podobným zoufalcem?? To mi přijde škoda. Jenom to vynásobí ty sračky, ve kterých se hrabete.

Takže Ofélie, prvně pozitivní myšlení a pak až hledat...

:37: :37: :37:
09.03.2017 - 07:35 | Filtr
(Býk) player
Totiž - tady je právě takové to hormonální pomýlení civilizace.

Láska není konec a začátek všeho. Jenže - holky to tak (prozatím ještě) maj. Ale i tahle , poněkud stará omítka se začíná drolit , protože ony samy vidí , že když se dá člověku volba , tak všechno je rychlé a konzumní. Včetně touhy (za níž se používá synonymum láska). Víte , kdo je láskyplný? Ten , kdo jde ráno do koňské maštale a celý dopoledne hřebelcuje koně , ten , kdo v hospicu pečuje o umírající , ten , kdo objímá přírodu jako svoji nejlepší milenku.

Ale ne ten , kdo se zabouchne do opačného pohlaví. Máme špatné názvosloví a slovo láska jsme tímto dost potrhali. Vesmír je možná láska.

Zajímalo by mě - a spíš si myslím , že jo , že smrt je láska. Uvidíme.

Ale zamilovanost - ano , je to začátek a konec všeho - ale čeho všeho?
08.03.2017 - 15:30 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Klaret, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jasně, vysypat ze sebe odpad je důležitý. Každý na to má jiný recept, ventiluje to jinak. Jen by si měl uvědomovat, že to dělá.....že vynáší smetí.

Dát tomu času kolik je potřeba, nevyčítat si to.
Ale nechtít zvládnout 10 věcí najednou....vyčistit duši, začít žít jinak, najít nový vztah a k tomu třeba ještě zhubnout, začít co já vím sportovat. Prostě si toho nenaložit moc.

Jedno po druhém a přidávat zlehka. Hlavně si zkoušet uvědomovat, co se teď právě se mnou děje. Třeba si ty svoje pocity právě vypsat a přečíst si je s odstupem. Za týden to po sobě čteš jak kdyby to bylo od někoho jinýho a líp některý věci vidíš.

Taková hloupost, třeba.....jednou, když mi bylo nejvíc mizerně, tak jsem si udělala selfie :4: Prostě mě napadlo, jak by mě v tu chvíli viděl někdo proti mně :4:
Druhý den jsem se podívala.
Děs....jako ta zřícená chudinka jsem já???? :4: Celkem drsný způsob, jak se probrat, ale mně to zabralo. Já mám vůbec někdy nápady :4:
08.03.2017 - 15:14 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No zrovna jsem na ní začla pracovat,ale když myslíš,že Japonci to zmáknou,tak se na to taky můžu vykašlat. :4:
08.03.2017 - 15:06 | Filtr
(Býk) player » bubobubo
Ale jen nech pobejt , nech to Japoncům. Ti zase moc nesouloží , musej dělat sondy...
08.03.2017 - 15:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak já už nesestrojím žádnou sondu...no to mě mrzí. :42: :4:
Budiž mi útěchou,že i bez Ganeši,by to bylo prašti jako uhoď. :61:
08.03.2017 - 15:03 | Filtr
(Býk) player » Znovuzrozená
No - to už je věc ryze filosofická. Zda jsme tu od toho , abychom osídlili a krášlili vesmír , nebo zda to jsou jen chiméry našich duševních projekcí a je to k prdu , protože stejně jako ostatní živočišné druhy nás čeká zánik.

Ale to už nemám tuchu.

Jde totiž o to , že sex musí bejt i vzácný. Jenže u nich platí to , že oni rotují , vytváří pořád nové páry. dokonce u těch dětí platí , že nikdy nesmí jít více , jak třikrát za sebou s jedním. Aby se neučili žárlivosti..to si hlídaj. A - co si budem namlouvat , je to společenství smíchu a radosti. My to máme tak nějak sinusoidně. hejha hejha - ouvej ouvej.
08.03.2017 - 14:57 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Znovuzrozená
Nemusí vyžrat všechno! :36:
08.03.2017 - 14:50 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » .
já čekala, že se na to první chytne Plája..... :46: :4:
08.03.2017 - 14:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jo jakože promrdaný? :63: :61: :61:

ale fuj, Khalíšku :61: :14:
08.03.2017 - 14:46 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Znovuzrozená
Promrhaný? :14: :6:
08.03.2017 - 14:43 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » player
Jo, to vím že Ganéša je bůh se sloní hlavou, jen to slovní spojení mi bylo poněkud záhadou.... :1:
A nejsem si jistá, že by tenhle způsob života vyhovoval všem (přesně jak píšeš, žádný vývoj) nic nevytvářet, jen si "užívat"....doslova promrhaný život.... :61:
08.03.2017 - 14:37 | Filtr
(Býk) player » Znovuzrozená
Takže: Asijský bůh Ganéša. Lidé . věřící v tohoto božího slona - jsou naprosto erotiční a smyslní , protože je to jejich náboženství. Např u indických Lapštů žijí děti plnohodnotně sexuálním životem již od šesti let , protože prostě s erotikou jsou v denním kontaktu. Vidí to všude kolem sebe a tudíž to taky dělají , ptotže je to posvátný akt.

Někdy mi přijde , že Ganéša je nejlepší bůh. Jenže má to jeden háček. Tahle společnost se nevyvíjí , nemá motory nahozený. Jen si užívá. Ti by sondu Cassini Heughens nikdy nesestrojili.
08.03.2017 - 14:34 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » player
no může být....
08.03.2017 - 14:32 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » player
....proboha co to je "Ganéšova nymfička"? :61:
08.03.2017 - 14:29 | Filtr
(Býk) player » Znovuzrozená
Kdo s koho a utřou oba. Ne , prostě nebrat. Holka musí mít na stváři smích. Jak ho tam nemá ..takhle - najde , ale zase trosečníka , smutnýho , zklamanýho. Vrána k vráně hačne.

Jenže když se sejdou neštěstí a neštěstí , tak z toho nikdy není štěstí , nýbrž neštěstí na druhou.
08.03.2017 - 14:27 | Filtr
(Býk) player » bubobubo
Nejela. Ale ty jsi už jinde. Tobě vládne Ganéša.

Obecně platí , že holky s neuzavřenou minulostí , pokud nejsou Ganéšovy nymfičky , tak šaty sundávají jen na gynekologii a do sprchy. Prostě jsou složité a nenatěšené na věci příští. Bohužel. Já bych to nařídil jako terapii. Zřídil bych domy sexu. Měsíc po rozchodu nástup do domu a měsíc se totálně spustit.Aby přišla na jiné myšlenky. :6:

Blbej nápad , co?
08.03.2017 - 14:20 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » player
a nejhorší je, když se sejdou dva převozníci....to je pak "kdo z koho"... :23:
08.03.2017 - 14:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak já bych ani voblečená nejela... :61:
08.03.2017 - 14:18 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » bubobubo
jj,.. zažito na vlastní kůži.... :41:...člověk se pak stane trochu víc "otrlejším" :4:
Příspěvky: 61-37 36-12 11-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »