Mravní základ v radixu


07.02.2017 - 09:24
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Mravní základ v radixu
Dnes jsem si vzpomněl, co jsem kdysi četl v nějakých astrologických příručkách (nechtějte zdroj, už vážně nevím), kde se často odvolávali autoři na "vyšší" a "nižší mravní základ".
Například byla popsána pozice nějaké planety a bylo napsáno: "Při vyšším mravním základu bývá tato figura využita ve prospěch celku, nikoli jen osobní zisk." "Při nižším mravním základu dochází ke zneužívání této jinak dobré dispozice." A podobně.

A můj dotaz zní: Kde z radixu poznáte, zda člověk má "vyšší" nebo "nižší" mravní základ? A jak to vyložit skutečně objektivně (bez vlastní projekce)? :25:

Stránka: 2 1
Řazení:
28.03.2017 - 19:07 | Filtr
(Blíženci) Lupi » Mici Angóra
Hádám, že proto, že je nezvládnutej. Kvadráty jsou setrvalý bojový stav - leckdo to s nimi neumí.
Tajga teda nevypadá zrovna na zločince :4:
28.03.2017 - 19:04 | Filtr
(Blíženci) Lupi
Já ti nevim, karle: vždycky jsou tam dva extrémy a plynulý přechod. Buď se dá využít vlastní potenciál, nebo ho zahodit - tak bych to viděla.
Vyšší - nižší mravní základy mně přijdou jako blbina: jo, můžeš to mít těžší/lehčí - ale kdoví, co je vlastně ok?
Můj oblíbený Forrest (už to jméno - mňam!) nemá třeba rád trigony, natož sextily. Že když je jich tam moc, člověk zleniví....no, něco na tom je. :1:
Většinově to podle mě záleží na výchově, jak se uchopí.
Třeba takový Saturn ve Štíru: samo o sobě to znamená "do hlubin jen zvolna, hošku, jen opatrně. Kdoví, co se skrývá pod kamenem....opatrně."
No a teď takové dítě zvolí rodiče, kteří mu budou tlouct do hlavy, že něco jako "hlubiny" a "obracení kamenů" je naprostá volovina, blbost.
Co z takového dítěte vyroste, asi není třeba rozmazávat.
Kdyby jeho rodiče občas do těch hlubin jukli, pak vykvikli "jejeje" nebo tak něco - to by byla jiná.
To dítě by aspoň vědělo, že něco jako hlubiny existuje, a že třeba opatrnosti.
A kdyby takové dítě mělo rodiče.....no, řekněme, že duchovního jeskyňáře, mělo by naprosto vyhráno.
Rozumíš mi, co myslím? Morál s tím má prd co dělat, že.
27.03.2017 - 14:36 | Filtr
(Váhy) samostatná jednotka » Buh je tlak
právě jsi mě strYktně zmrskal :2:
23.03.2017 - 15:39 | Filtr
(Rak) R5 » Mici Angóra
Jo, za Sluncem :15: Venuše je to možná trochu pedantská, ale jinak zlatá :4:
23.03.2017 - 15:34 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » R5
No asi za Sluncem, tak mladá ani tak stará zase nejsem :1: OK, budu věřit tomu, že moje Venuše je nepoškozená. :5:
23.03.2017 - 15:25 | Filtr
(Rak) R5 » Mici Angóra
:3: Lilith je daleko. Tady to nepočítají jako skutečné apogeum, ale jako průměrné. Takhle vychází až na 21°7´ Panny.
No a to spálení...Příjde na to. Já bych měl mít takhle spáleného Marse a nevím, jestli tomu úplně věřit. I když, Venuše je jiná kvalita. Ale zas vem to takhle - z pohledu progresí se to všechno hýbe, takže nic není spáleného věčně. Byla ta Venuše mezi Sluncem a Zemí, nebo za Sluncem?
:74:
23.03.2017 - 15:01 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » R5
Díky :1: Podle některých výkladů je právě Venuše tím Sluncem spálená (plus znamením v pádu) a taky je tam ta Lilith, tak nevím, jestli ji brát úplně jako nepoškozenou. Ad Mars-Pluto - dělám co můžu. :4: :17:
23.03.2017 - 14:52 | Filtr
(Rak) R5 » Mici Angóra
:97: Neviděl bych to tak bledě. Pokud tam máš dobře čas, tak Venuši, jakožto vládkyni Vah, nemáš špatnou a je dost podstatné, že je pokupě se Sluncem a má poblíž i dračí hlavu - dobračisko s věrnými přáteli.
Merkur+Jupiter kvadr. Luna+Uran tohleto nestojí bez podpory dobrých aspektů, takže řízný jazyk, impulsivita a občasné se poddání dojmům asi ano, ale že bych kvůli tobě začal chodit kanálama a bál se o život, to ne.

Tvoje lví věci bude kontrolovat nepoškozené Slunce(vládce Lva). No a ty škorpiónské, Mars a Pluto - tam je to trochu lízlé. Asi bych věřil, že místy umíš udělat slušný emoční nátlak a vlny :122: :92:
23.03.2017 - 14:36 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » R5
S tím poškozeným vládcem ASC je to zajímavá úvaha. Můj nicméně není nijak úžasně postavený a se svým zřezaným Jupiterem (i vládcem 9. domu) bych měla být taky přinejmenším morálně flexibilní, ale je mi to celoživotně tak nějak proti srsti. :134:
23.03.2017 - 14:22 | Filtr
(Rak) R5 » Mici Angóra
:1: No jo, taky sedí. Zase špatný vládce Asc. A dokonce i to vězení skrz Mars ve 12.d mu vyšlo :44:

:74:
23.03.2017 - 14:15 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » R5
JJ, to je lepší :1:

Za mě je dobrá ukázka třeba tento - nedávno odsouzený manžel španělské infantky, pro zisk by udělal cokoli bez ohledu na okolí, i když to nemusí být zrovna vražda a má k tomu předpoklad už v nativu:

http://osobnosti.najdise.cz/zivotop…

:17:
23.03.2017 - 14:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » samostatná jednotka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
tak to bych si dal bacha na pravopis, když máš tak strYktní morálku :2:
23.03.2017 - 14:04 | Filtr
(Rak) R5 » Mici Angóra
A co bys řekla tady na železničního vraha Rafaela Ramireze(min. 15 zabitých)?
http://www.astro.com/astro-databank…

Vládce i obsah 1.domu jsou poškození. Bezcitnost, nepoctivost, paranoia. Mars ani Venuši v Panně nemá špatné, ale v jejich neprospěch "svědčí" poškozený Merkur, takže tady bych to hodil na zvrácenost z rozumu. A zajímavé je, že s vražděním začal, když měl v progresích Mars kvadrát na natální dvojku v opozici - Lunu a Saturn. A jeho prog. Luna mezitím míjela kvadraturou nat. Slunce, Merkur a Uran. V tranzitech mu v tu dobu škodili Uran, Pluto a Jupiter.
Disharmonický základ se potkal s disharmonickými vlivy a bylo vymalováno.
:74:
23.03.2017 - 08:12 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » R5
Podle mě hlavní problém Hitlera nebyla ani tak nemorálnost jako touha po moci a krutost, takže já bych vypíchla Mars v Býku ze 7. kvadrát Saturn ve Lvu v 10. :17:
22.03.2017 - 23:06 | Filtr
(Rak) R5 » Sosna zvlčelý
To je sice pravda, ale jak Luna, tak Jupiter, nejsou z podstaty škůdci. Ničemu přímo neškodí ani v jeho nativu. Akorát že místo péče a dobrodiní se tam více projeví ctižádost Kozoroha a ta už je pak skrz Saturna úplně špatně usměrněná na pokrytí jeho tužeb.
Jinak, toho Jupitera měl od 4let a nějakých drobných, v progresích retrográdního až do konce života a to asi taky nepřidalo.
A jeho retro Venuše přešla do přímého chodu okolo 31let, což by odpovídalo období po 1920, kdy začal více vystrkovat rohy.
22.03.2017 - 22:42 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » R5
Já bych tam i to poškození Jupitera našel. Konjunkce je sice neutrální aspekt, ale konjuknce Luny s Jupiterem v Kozorohu moc příznivého působení nepřinese. Tam to beru skutečně jako aspekt, který poškozuje, zvláště v aplikaci.
22.03.2017 - 22:29 | Filtr
(Rak) R5 » R5
Dalšího bych dal vraha Allana Menziese, který zabil svého kamaráda, snědl část jeho mozku a vypil jeho krev: http://www.astro.com/astro-databank…

Vládce Panny, Merkur má v 8.domě v egoistickém Beranu pohromadě s Marsem. Oboje posílá opozici k Plutu v 2.domě.
Ten horoskop není kdovíjak na pohled zlý(aspektárně vzato), ale dá se říct, že krom Neptuna jsou všechny planety naskládané ve znameních, které směřují k dvěma tradičním vládcům - Marsu a Venuši. "Tohle se mi líbí" a "Jdu si pro to". Vcelku animální podstata v tom horším slova smyslu...Vyšší ideály se pak hůře probíjejí ke slovu.
22.03.2017 - 22:12 | Filtr
(Rak) R5
Asi bych na to šel od postavení a aspektace vládce ascendentu a pak to zkoumal dále.

Můžeme vzít nějaké příklady.
První hovado - A.Hitler:
Vládce Vah je jeho Venuše v Býku. Silné postavení v domovském znamení a dokonce v 7. domě. Je v konjunkci s Marsem, takže víš, že to byla vyjímečně žádostivá osoba, která si potvrzovala svoji podstatu spory s druhými. Venuše posílá kvadraturu k Saturnu v 10.domě ve Lvu. Těžké poškození v pevných znameních. Své tužby si realizoval přes mrtvoly a měl ambice i prostor pro vzestup.

Jupitera bys tam poškozeného nenašel, ale pokud zhodnotíš, že se jeho kvality filtrují přes vládce(Saturna), tak jde vidět, že tam ten potenciál nebyl používán dobře.

Opozice Merkura a Urana je jen třešnička na dortu. Výbušnost, vznětlivost. Dynamický řečník. Plná hlava neotřelých nápadů - neměl problém dát šanci kdejakému vědci, kterému se současníci smáli a taky šlo vidět, jaký vědecký pokrok se tam během pár let udál. Rusové a američani z toho po válce žili ještě hodně dlouho...
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
11.02.2017 - 16:22 | Filtr
(Váhy) Žabí sen » 0RLAND0
Jak ses zmínil o planetách na posledních stupních znamení... To by mohlo teoreticky platit o i rozích domů. (?)
11.02.2017 - 16:18 | Filtr
(Váhy) Žabí sen » 0RLAND0
V knížce od J. Kefera je kapitola 100 pravidel výkladu horoskopu, jak určitě víš, tam píše, jak se projevuje poškozené znamení. Např.: poškozený Štír je smyslnost, Váhy drzost... To může taky hodně vypovědět.
11.02.2017 - 16:05 | Filtr
(Váhy) Žabí sen » 0RLAND0
Na posledních stupních?
11.02.2017 - 15:43 | Filtr
(Váhy) Žabí sen » HydraZdiamantoveLagunyZapomneni
Navíc charakter druhých posuzujeme úplně běžně. Snažíme se poznat, jaký člověk je i bez astrologie. Astrologie může třeba potvrdit nějakou domněnku a tak :)
11.02.2017 - 14:55 | Filtr
(Váhy) 0RLAND0
ja som presvedceny, ze moralka a teda aj charakter sa neda z horoskopu vycitat (tak ako IQ, vierovyznanie, sexualnu orientaciu a podobne). Inak Kefer tiez mal poucku o vyssom a nizsom type osobnosti... vyssi typ mal planety v obdobach (to vysvetlujem ako ze ich mal poprepajane planetarnymi konfiguraciami, ci midpointami...proste tvoria nejaky pravidelny celok) a slnko a lunu bez negativnych aspektov... Schulman zas mal pojem stara karmicka dusa... tam zas taky clovek by mal mat planety na poslednych stupnoch znameni (alebo aspon v poslednom dekane), vyrazny saturn, vyvazenost harmonie a disharmonie v horoskope (myslia sa tym aspekty), dalej stelia planet a este nieco...neviem ci nahodou obsadenost hlavnych domov, ci planetarnych konfiguracii... neviem.... kazdopadne ja tomuto astro kadrovaniu neverim... :2:
11.02.2017 - 13:34 | Filtr
(Váhy) Žabí sen » HydraZdiamantoveLagunyZapomneni
Proč by to měla být drzost? Nemyslím. Když někdo na astrologických stránkách dá k dispozici svůj horoskop, tak musí počítat s tím, že ho budou druzí zkoumat :)) Kdyby si to někdo nepřál, tak to nezveřejní.
10.02.2017 - 21:02 | Filtr
(Vodnář) edeka
ja vam tady nerozumim vubec, astrologii nechapu ::) ale otazka , to je jako fakt ze mravni zaklad ma clovek dany? myslela jseem ze tohle maji na svedomi nasi rodice .. resp vychova.
Příspěvky: 43-19 18-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »