Recepty pro kuchaře i začátečníky


01.02.2017 - 17:46
(Ryby) Ema
Recepty pro kuchaře i začátečníky
Hrníčkový perník:
Cukr krystal 1 hrnek
Vejce 1 ks
Žloutek 1 ks
Olej 1/2 hrnek
Hladká mouka 2 hrnek
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Prášek do perníku 1 balíček
Mléko 1 hrnek
Kakao 2 lžíce
Rum 2 lžíce
Zavařenina
dle chuti
Čokoláda na vaření
Kokos
na posypání

Cukr s celým vejcem a jedním žloutkem utřít do pěny. Poté postupně přidat zbývající ingredience - mouku, olej, mléko, prášek do perníku, kakao, rum a nakonec zlehka vmíchat prášek do pečiva. Pečeme ve středně velkém pekáči (vymazaném a vysypaném polohrubou moukou).

Perník po vychladnutí rozkrojíme napůl, namažeme zavařeninou, opět přiklopíme a povrch polejeme čokoládou na vaření a posypeme kokosem.
Nerozkrojovala jsem, kluci do těsta přidali lžíci meruňkové marmelády a posypali vršek cukrem a je výborný, vláčný
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)

Řazení:
04.02.2017 - 15:09 | Filtr
(Ryby) Ema » player
vraž do toho přiměřené množství = rozmíchej, strč do toho prst, lízni a podle toho přidej.
:D cca na 1 pivo dávám polevkovou lžíci, ale každý má jinou chuť
04.02.2017 - 13:41 | Filtr
(Býk) player » Ema
A kolik toho medu?
03.02.2017 - 19:12 | Filtr
(Ryby) Ema » player
Skvělý recept, hodím malý update:

místo fazolí a česneku ihned krkovicí podlévám černým pivem do kterého vmíchám med a koření argentina. Super k bramborám pečeným v troubě. Peču 90 min pod poklopem na 160 a pak poklop sundám a opeču na 200 do zlatova.
03.02.2017 - 17:05 | Filtr
(Býk) player
Krkovice na tomatových fazolích

Jednoduchá úžasná mňamka.

Krkovice
konzerva bílých fazolí v tomatovém nálevu
sůl
pepř
nějaké koření - dle chuti
1 cibule
3 stroužky česneku

Maso den předem pokrájíme na plátky a nasolíme a opepříme. Den poté nakrájíme cibuli a do vymaštěného pekáče na ni položíme plátky krkovice, kterou přikořeníme a rozlisujem česnek. Lehce podlejem vodou. Dáme píct na 200 stupňů na hodinku a půl. Poté odkryjeme a vlijeme na to fazole , poté 25 minut dopečeme.

Skvělé s bramborama, chlebem...
03.02.2017 - 17:00 | Filtr
(Býk) player
IRSKÝ HRNEC

vepřová plec (tak 600 gramů)
cibule (600 gramů)
mrkev (600 gramů)
brambory (třeba 800gramů)
tymián
sůl

Všechno pokrájíme. A pak vršíme na sebe ve vrstvách do sádlem vymaštěnýho pekáče.
Dolů brambory , cibuli , maso posypané tymiánem , mrkev , cibuli , bramory , maso posypané tymiánem , mrkev a nahoru zase vrstvu brambor. pokus solíme , tak jen mírně. Potom to celé zalejeme vývarem z masoxu (0,5l)a pečem v troubě tak hodinku, prostě tak dlouho ,až vývar vsákne do brambor. Lze samozřejmě i z kuřecího ořezu , já jsem to dělal i s kýty ,ale chtělo to na delší pečení na menší teplotu a dýl. Taky jsem to ještě kdysi jednou obohatil domácí klobáskou.
03.02.2017 - 14:43 | Filtr
(Ryby) Ema
Zelná s klobásou 10porcí

kysané zelí 800g
středně velká cibule
asi deci oleje
malý sáček sladké papriky
bobkový list
celý pepř a nové koření
hladká mouka 150g
2-3 stroužky česneku
2 polosuché klobásy větší
Brambory cca 1 kilo - jak kdo rád hustou
magi

Postup:
Na rozpálený olej dáme na jemno nakrájenou cibuli, necháme opékat do růžova, vsypeme papriku a koření. Na zpěněnou papriku nalijeme z komvice cca 5 cm v hrnci vody a necháme cca 20min vařit, vložíme zelí( možno nahradit sladkokyselým, já ho i radeji ) a necáme vařit. Brambory oloupeme a nakrájíme do druhého hrnce na polévkovou velikost a po propláchnutí dáme vařit, vodu osolíme a dáme trochu celého kmínu. NIKDY NEDÁVEJTE VAŘIT BRAMBORY K ZELÍ NEZMNĚKNOU!!!!
Do mísy dáme trochu vody trak 2-3 deci, trochu osolíme a rozkvedláme v ní mouku. Ve chvíli, kdy jsou měkké brambory je nalejeme i s vodou k zelí a přidáme mouku s vodou a nakrájené na tenká kolečka klobásky. přidáme magi a nastrouhaný česnek.
Vaříme min. 20 min, jinak se neprovaří mouka a v ní lepek. Dosolíme a dopepříme mletým pepřem.
Na talíř můžeme na vrch polévky dát lžíci zakysané smetany.
Kvalita fotky není nic moc, ale polévka je lahodná.
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
01.02.2017 - 20:18 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Ema
Ema nekřič na mně proboha ještě se mi srazí žloutek.
Příležitostně něco přidám ale teď dost experimentuju s paleo stravou.
Je to takové dost jednostranné. Ale zdá se účinné
Máš pěkné dobroty ty věci musí dobře chutnat.
Děkuji za námět nápad a realizaci pro inspiraci je to super. :29:
01.02.2017 - 17:50 | Filtr
(Ryby) Ema
RECEPTY VKLÁDEJTE JEN S FOTKOU!!!!!!!!!!!
01.02.2017 - 17:49 | Filtr
(Ryby) Ema
Aktuální a skvělý
DOMÁCÍ ZÁZVOROVÝ SIRUP:

40 dg oloupaného a na malé kousky nakrájeného zázvoru
1 1/4 l vody
3 citrony
2 kg cukru (můžete dát 1 1/2 kg bílého a 1/2 kg hnědého)
2 ks skořice
8-10 ks hřebíčku

Postup:

Svaříme vodu, cukr, skořici, hřebíček. Vaříme 10-15 min. Odstavíme a přidáme omyté na kolečka nakrájené 2 citrony i s kůrou a nakrájený zázvor. NEVAŘÍME. Varem by jsme ztratily hodně léčivých látek. Louhujeme 24 hod. Druhý den pouze přivedeme do varu a odstavíme. Vymačkáme do sirupu třetí citron. Po vychladnutí přecedíme a slijeme do lahví. PET lahve nedoporučuji. Uchováváme v lednici. Konzumujeme 1 lžíci na hrnek čaje, nebo 1 lžíci sirupu zalijeme rovnou převařenou vodou.

JE TAK DOBRÝ, ŽE DÁVÁM CCA 3 CM DO HRNKU A ZALIJU JEN HORKOU VODOU.
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Úplněk ve Štír Štíru
ukázat kalendář »