USA System break out


21.01.2017 - 22:53
(Kozoroh) Bosch
USA System break out
Myslíte si že se systém donald trump udrží u vesla?
Američané jsou značně neklidní. Zajímalo by mně co to má znamenat a jestli se to může či nemůže vyvinout v globální krizi.
Může dojít k puči, převratu a převzetí moci nějakými revolučnbími šílenci? Možná kontrolovanými vysokými místy ale to jsou už jen spekulace.
Je možná nějaká globální změna uranického významu?
Inspiroval mně tento článek o událostech v usa.
Řekněme že astrologicky. Mohlo by něco takového nastat? Teď? Někdy?
http://zpravy.idnes.cz/washington-u…

Stránka: 3 2 1
Řazení:
31.01.2017 - 18:05 | Filtr
(Ryby) Crumb » 16ka
Ano, někdo zmiňoval nepříznivé astrologické konstelace pro DT. Já ho zkoumal z pohledu numerologie. Také mi vyšly nepříznivé hodnoty. Sestavil jsem už v roce 2015 numerologickou analýzu DT pro pár přátel v USA. Vztahovalo se to k tehdy diskutované otázce, zda by DT jako americký prezident mohl být katastrofou pro USA, případně pro celý svět. Podle jeho osobních čísel mi vyšlo, že ano. Mohl by přispět k tomu zmíněnému "politicko-ekonomickému výkyvu", mohl by k němu zavdat příčinu, a to by mohlo někoho přimět i k úvahám o atentátu.
28.01.2017 - 10:35 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Crumb
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele 16ka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To je zajímavá informace - teď to nějak nemohu najít, ale někdo (ty??) tu zmínil dva měsíce, kdy jsou konstelace pro DT zvláště nepříznivé. (tuším únor a teď nevím jistě zda srpen - buď to zmizelo nebo jsem měla vlčí mlhu ).

Jiné konstelace též naznačují, že by v USA krátkodobě mohlo dojít k politicko/ekonomickému výkyvu - což by event. ohrožení života DT mohlo způsobit. (nic zlého pro nikoho, prosím)

Mohl bys prosím více konkretizovat, o jaké období se v těch hrozbách jednalo? Pro porovnání by mě to moc zajímalo.
27.01.2017 - 08:52 | Filtr
(Štír) tronco » .
:61: zřejmě dobrý oddíl :61:
27.01.2017 - 08:49 | Filtr
(Štír) tronco » tulačka
:64: :79:
jinak k tématu puč v USA? Nesmysl,kdo by jej dělal? Zatím ne. Zatím máme nedořešené plány v jiných místech celosvětové šachovnice :9:
YouTube
26.01.2017 - 09:22 | Filtr
(Rak) dan162 » Dr.Voštěp
:61: A jak by vypadala pesimistická vize ? Vyhyne naráz nebo web by se jmenoval se_najdi_vole ?
26.01.2017 - 00:13 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Dr.Voštěp
U svatýho prokaryáše. Se pak sejdem na pívo.
25.01.2017 - 21:34 | Filtr
(Štír) Dr.Voštěp
Neudrží! Všechno se zhroutí, neklidní američané nebudou vědět co dělat, vládu převezme pučista který Trumpa nechá odstranit a usedne do jeho křesla. Bude následovat globální krize a třetí světová válka, při které celé lidstvo a všechen život na zemi postupně vyhyne.
Ale jsem optimista :1: - snad někde v ledu, anebo hluboko ve vodách oceánu, zůstane pár primitivních prokaryotických buňek, které přežijí...
..no, a za pár let (3-4miliardy) z nich budou noví (a lepší) lidé, co budou bušit vzkazy už v novém (a ještě lepším) najdise. :4:
25.01.2017 - 13:46 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » tulačka
Through The Never
Všechno, co je, bylo a bude
Je jen vesmír nepřehlédnutelný
Čas a prostor nekončící
Znepokojivé myšlenky, nezodpovězené otázky
Hranice lidského chápání
Pohotoví kritizovat
Povinnost přežít
Náš hlad po životě

[ref:]
Rotující, kličkující nekonečnem
Všechno to je,
vždycky bylo
a vždycky bude
Rotující
Kličkující
Nekonečnem

V temnotě prohlédneme svou slepotu
Pronásledujeme pravdu, ať je kde je
Vzhlížíme k vánku z nebes
V hledání smyslu a důvodů
Přicházíme k začátkům bytí
Opuštěni v rodině Slunce
Každý zmítán zvědavostí
Jsme doma na třetím kameni od Slunce

[ref.]

A dál pustinou
Musíme jít
A dál pustinou
Pryč
K hranicím věčnosti
Musíme jít
Kupředu pustinou
A Nic přichází

Rotující, kličkující nekonečnem
Všechno to je,
vždycky bylo
a vždycky bude
Rotující
Kličkující
Kdo jsme
Ptáme se navždy
Rotující
Kličkující
Nekonečnem
Nikam
https://www.youtube.com/watch/…
24.01.2017 - 20:58 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » player
Prostě čekám kdy se ten jejich systém úplně posere.
Ale to nejspíše dříve dopadne asi ten asteroid.
24.01.2017 - 20:56 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » tulačka
Víme že nic nevíme. As ever.
24.01.2017 - 19:06 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » tulačka
A to je špatně když síla kamsi strhává.
24.01.2017 - 17:34 | Filtr
(Býk) player » tulačka
Já doufám , že najde...ale musí si už konečně uvědomit , že nejdůležitější není zisk ,ale ekosystém. Planeta ji živý organismus , jakmile si řekne: tak a dost bylo těch hnusnejch lidí...poradí si s náma. Jen si lehce uprdne...a nazdar...pane Trumpe.
24.01.2017 - 10:24 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » tulačka
Neříkám že jsme blbí. Nebo že je něco špatně. Možná že jen přitakáváme z vyčůranosti.
23.01.2017 - 17:11 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » tulačka
Ale my už v područí usa jsme.
Tak nějak vstupem do nato se to stalo.
Havel..a my tlesky tlesk americké zápalky atd.
23.01.2017 - 16:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:75: :4: :3:
YouTube
23.01.2017 - 16:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tulačka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Miluju ten song. Ten bych ale klidně zazpívala všem zmíněným Donaldům. :75: :4: :18:
23.01.2017 - 14:23 | Filtr
(Rak) dan162 » player
Ano, grónský ledovec zrychluje tání, na jeho povrchu tečou "v létě" řeky, které propadají kilometry dolů na povrch a připravují kluznou vrstvu, týká se to hlavně západního pobřeží. Ano, rázově vzniklá menší slanost moře na východním pobřeží Grónska by byla velmi podobná situaci po protržení kanadského velkojezera, s nějakým dočasným přesunem místa, kde by se Golfový proud ochlazoval, zanořoval a tekl na jih. Na povrchu by se zanořovací pásma posunuly směrem na jih, snížil by se výpar z teplejší hladiny a mělo by to dopady pro Evropu díky změně tlakového pole (míst, kde obvykle bývají tlakové níže). Ale i to by nemělo stačit na zalednění severní polokoule a dobu ledovou. A i tak se Golfový proud nezastaví, protože nezmizí planetární rovníkové proudění, které Panamská šíje odklání kolem Floridy směrem k Evropě. A samozřejmě další vlivy jako je třeba jet stream nebo sluneční aktivita, sopečná aktivita, sesuvy kontinentálního šelfu jsou také skoro nepředpověditelné. Souhlasím, že vrtat se v klimatu je krátkozraké, nota bene, když víme o tom tak málo, že netušíme, jaké proudění bude v zimě převládat.

Nechat na sebe působit katastrofické vize je si myslím spíš zvyk nedostatku optimismu než realismus. Z hlediska psychiky jde o zbytečný strach, který ničemu nepomůže, grónský led neochladíš, můžeš jen přijmout možná rizika - a užívat si života :-)) Když situace pak přinejhorším nastane, budeme se umět tomu přizpůsobit, nepůjde o apokalypsu.
23.01.2017 - 14:06 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » player
Plájo, já v tomhle nikomu nevěřím. Globální změny probíhají pořád a každý takový model zahrne jen nějaký faktor. Stačí aby Slunce zvýšilo aktivitu o 1% a bude to mít na globální oteplení mnohem větší vliv než veškeré lidské energetické zdroje. Taky existuje teorie, že potopením Atlantidy se umožnil vznik golfského proudu - a to mělo za následek GLOBÁLNÍ změnu klimatu. Egypt např v té době nebyl suchý - stopy vodní eroze na sfinze jsou jasně vidět dodnes ( jo, je starší než se tvrdí :3:). Pád meteoritu o průměru několika km taky změní klima, i výbuch sopky. Nikdy nemůžeš započítat všechno ...
23.01.2017 - 13:37 | Filtr
(Býk) player » dan162
Dynamika současných klimatických změn nahrává prognózám, které předpovídají brzký kolaps cirkulačního systému mořských proudů. Vědci stále častěji a stále hlasitěji upozorňují na možnost, že velkou část severní polokoule ochromí nová doba ledová. Kolik času nám zbývá?
Mezi lety 1965 a 1995 se z ledovců v Arktidě uvolnilo celkem 4.800 kubických mil sladké vody. Pokud vám toto číslo nic neříká, pak vězte, že je to více než objem vody v Hořejším, Erijském, Ontarijském a Huronském jezeře dohromady. (Pokud vám ani názvy těchto jezer nejsou povědomé, pak vám doporučuji prohlédnout si tuto mapu příslušné části Severní Ameriky.)
Masivní přísun sladké vody snížil salinitu moře v severní části Atlantského oceánu, což oslabilo funkci dopravníkového pásu. Celosvětový systém studených a teplých mořských proudů byl narušen. Prvotní oceánografické výpočty naznačují, že k úplnému kolapsu dojde po uvolnění dalších 4.300 kubických mil sladké vody. Při současném tempu tání by se tak stalo asi za dvacet let. Globální oteplování je ovšem na postupu a jeho bezprecedentní dynamika dává tušit, že rozpad stávajícího systému je pravděpodobně mnohem blíž, než si myslíme.
Jako varovný příklad budiž připomenuty události v Grónsku, kde byl až do nedávna na rozdíl od Arktidy ledový příkrov považován za relativně stabilní. Jenomže to, co platilo před několika lety, neplatí v roce 2005. Od počátku třetího tisíciletí se tempo tání grónské ledové krusty zdesetinásobilo.
Letos v únoru celý svět obletěla zpráva o rekordně vysokých teplotách na jihozápadě Grónska. Zatímco v celé Evropě řádily sněhové vánice a kruté mrazy, v osadách na západním pobřeží tohoto polárního ostrova se domorodci vyhřívali při teplotách vyšších než za normálních okolností v létě. Mimořádné povětrnostní podmínky tam přetrvávají i v březnu.
Poslední doba ledová
Geologické výzkumy definitivně potvrdily teorii o příčinách poslední tzv. "malé" doby ledové. Před 12.700 lety se protrhly přírodní jezerní hráze v Severní Americe a obrovské masy sladké vody se přelily do Atlantiku. Podobnost se současnou situací je více než zajímavá. Po náhlém snížení slanosti vod v oceánu se dopravníkový pás zastavil. Golfský proud zkolaboval. Průměrné teploty v Evropě prudce poklesly. Jako útěcha by nám mohl posloužit fakt, že chladná fáze netrvala déle než 1.300 let.
Nejasné prognózy
V zájmu objektivity dlužno poznamenat, že v této chvíli není možné ani přibližně odhadnout, do jaké míry by bylo ochlazení způsobené zastavením Golfského proudu pohlceno globálním oteplováním, ani jak by se rozvrácení mořských proudů projevilo na celkové funkci klimatického systému. Člověk se vší svou domýšlivostí a krátkozrakou samolibostí odstartoval složitý a potenciálně nesmírně nebezpečný proces, o jehož důsledcích se dozví teprve v okamžiku, až je sám pocítí na vlastní kůži.
23.01.2017 - 13:36 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Pietra di Luna
A prezident je ten s červeným nosem :117: :4:

23.01.2017 - 13:23 | Filtr
(Býk) player » dan162
hm. Tak BBC kecaj...
23.01.2017 - 12:05 | Filtr
(Rak) dan162 » player
Golfák těžko ohlásí stop. Superkanadské jezero už neexistuje, aby se vylilo, Panamská šíje se neprotrhne, aby Golfský proud se držel rovníku, Indický oceán se stále otepluje, takže rozhýbává Golfský proud více (ne méně), ochlazování moře u Grónska tajícími ledovci také spíš sílu proudu urychluje (zrychlením hlubokého Labradorského proudu), takže i klesající slanost severního atlantiku díky rychlému tání grónských ledovců není nyní problém. Proudění určitě nezanikne, jde o planetární distribuci tepla od rovníku k pólům a překážka Golfskému proudu kolem Kanárských otrovů také nevznikne - před 12.000 lety zmizením této překážky se teplý proud dostal do Evropy a hned tak nezmizí. Golfský proud může slábnout a sílit dle změn ve slunečním záření, tedy silné oscilace jsou pravděpodobné, viz co dělá El Niňo. Jediný větší problém by nastal, když by do moře stekla v krátké době podstatná část východního Grónského ledovce, došlo by pak dle rozsahu třeba k narušení Golfského proudu změnou místa, kde se ochlazuje. Problematika Golfského proudu je velmi málo historicky i reálně zmapovaná, dost složitá na predikce a tedy dává hodně prostoru pro vyšší než reálné strachy a obavy.
23.01.2017 - 11:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tulačka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Vidím to podobně. Už mě ty trumpoviny nebaví. Beztak je to minimálně způlky jeden velkej cirkus.
23.01.2017 - 11:40 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » balschemtov
Tímpádem alespoň neupřímnost se mu nemůže vytýkat.
23.01.2017 - 11:37 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » tulačka
Mně třeba zajímá jestli donald bude něco více než další Mc Donald.
Proč mu nedat šanci?
Příspěvky: 62-38 37-13 12-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »