Najdise.cz ... najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty ...
Polévka jako antibiotikum - Diskuze a zkušenosti
- Astrologie
online Osobní horoskop (radix) Partnerský horoskop Tranzitní horoskop Psychologická astrologie Online výpočty
solár, direkce, revoluce, kompozit a další ...
Lunární kalendář
- Horoskopy 2024
kalendáře a jiné Znamení zvěrokruhu Partnerský horoskop Ascendent a Descendent Horoskopy na rok 2024
Čínský, Keltský, Výklad karet, Léčivé kameny, a další ... Kalendáře na rok 2024
Čínský horoskop 2024
- Slavné osobnosti
astro databáze - Narozeniny
jména, svátky - Numerologie
online - Poznej
znamení - Galerie
uživatelů - Diskuzní
fórum
Polévka jako antibiotikum
15.12.2016 - 13:26
balschemtov
Polévka jako antibiotikum
Kuřecí vývar je tradiční prostředek proti nachlazení. Já mám trochu vylepšenou a osvědčenou verzi na zimní dobrotu. Potřebujeme: kuřecí polévkovou směs, polévkovou zeleninu, nať petržele, kopr, hřebíček, bobkový list a klidně další oblíbená koření. Nejdřív uděláme vývar z masa. Já ho nesolím, pouze maso vložím do vody a vařím, vařím dokud nemám vývar. Necháme vývar pěkně vychladnout a sebereme z vrchu ztuhlý tuk, který si dáme stranou. Pak do vývaru dáme zeleninu (opět nesolím) pěkně na velké kousky a vaříme až do změknutí. Mezitím si vyrobíme to nejchutnější z celého jídla to jsou knedlíčky. Na ty potřebujeme strouhanku, vejce a právě ten stranou odložený tuk z masa, který dá knedlíčkům tu správnou chuť. Knedlíčky osolíme a dáme si je stranou. Z vývaru vyndáme zeleninu a vložíme tam knedlíčky, které krátce povaříme a opět je vyndáme někam na stranu. Pak polévku osolíme, přidáme maso a pokrájenou zeleninu a případně dochutíme.
Stránka:
2 1
06.01.2017 - 19:12
| Filtr
Bosch
» balschemtov
Také je dobré dbáti starého kulinářského přísloví, pes který štěká není dovařený.
19.12.2016 - 12:08
| Filtr
balschemtov
» Buddha/2
Existuje dvojí pojetí zdraví z hlediska vztahů mezi nevědomím a vědomím. První chorobná posedlost zdravím je domnívám se snaha já (rozuměno já jako digitus vědomí) přehnaným zájmem o zdravý životní styl zahrát do autu a úspěšně ignorovat většinu tělesných signálů a snů. Jde o snahu opevnit se v jakési rané fázi vývoje já. Druhá varianta je zájem o zdravý životní styl plynoucí z přirozeného zájmu o tělesné signály, který se projevuje snahou integrovat každou nemoc do osobnosti a tím ji také léčit. (V tomto pojetí je nemoc vítána - příčinou smrti, je život sám, nikoliv hodnocena jako osobní selhání - máš chřiku, protože špatně žereš) Čínská medicína patří do té druhé kategorie, ale pojetí čínské medicíny zde prezentované patří objektivně do první kategorie a to jsem vyjádřil. Nikol zavržení čínské medicíny per se.
18.12.2016 - 13:40
| Filtr
thééé
Systémů a pohledů na věc je samozřejmě spousta.
Nabízím jeden prastarý pohled, líbí se mi jídlo jako alchymie či magie...
Takže klasický masový/slepičí vývar:
Polévky jako takové patří pod energii měsíce, živel vody.
Jednotlivé ingredience, které se do ní oddedávna dávají, jsou většinou ochranné, očistné, ozdravné a posilující.
Př. maso pomáhá spojovat se zemí, člověka staví "na nohy", nohama na zem. (doporučuje se třeba rodičkám, na celkové posílení,a pro zvládnutí zátěže. Třeba v Egyptě pili muži slepičí vývary ve velkém, aby neselhali při svatební noci)
Cibule - zastupuje planetu mars, živel ohně, představuje ochranu, umocňuje přirozený ochranný štít kolem člověka. Podle starých moudrostí rozkrojená v kuchyni pohlcovala zlé síly, a dneska se už ví, že takto ničí bakterie a viry. Říká se, že Egypťané postavili pyramidy cibulí a česnekem.
Pór - planeta mars, živel ohně, zvyšuje fyzickou sílu.
Mrkev - mars, živel ohně, zvyšuje potenci, která je při léčení také potřeba.
Celer - merkur, živel ohně - jako známé afrodiziakum představuje energii sexuální, ale taky mír, spiritistické schopnosti.
Nové koření - pl. jupiter, živel ale země, používán pro léčení a uzdravení.
Bobkový list - slunce, oheň, pro léčbu, ochranu, spirituální uvědomění a očistu. Ten byl odpradávna spojován s antickými božstvy, zdobil hlavy vítězů.
Černý pepř - mars, oheň, nese energii ochrannou a očistnou.
Hřebíček - jupiter, oheň, pro lásku, ochranu (i peníze)
Petrželka - merkur, vzduch, energie ochranná.(mexičané si ji údajně dávají za ucho při bolestech hlavy), kdysi měla tato bylina chránit pokrm před zlem, zřejmě není náhoda, že se dává dnes na ozdobu téměř každého jídla.
Sůl - patří pod planetu Zemi, živel země, představuje kontakt s realitou, ale na druhou stranu tlumí spirituální uvědomění, takže dobrá pro hlavy v oblacích. Známé je použití pro ochranu.
a tož tak tak všelijak atd...
Nabízím jeden prastarý pohled, líbí se mi jídlo jako alchymie či magie...
Takže klasický masový/slepičí vývar:
Polévky jako takové patří pod energii měsíce, živel vody.
Jednotlivé ingredience, které se do ní oddedávna dávají, jsou většinou ochranné, očistné, ozdravné a posilující.
Př. maso pomáhá spojovat se zemí, člověka staví "na nohy", nohama na zem. (doporučuje se třeba rodičkám, na celkové posílení,a pro zvládnutí zátěže. Třeba v Egyptě pili muži slepičí vývary ve velkém, aby neselhali při svatební noci)
Cibule - zastupuje planetu mars, živel ohně, představuje ochranu, umocňuje přirozený ochranný štít kolem člověka. Podle starých moudrostí rozkrojená v kuchyni pohlcovala zlé síly, a dneska se už ví, že takto ničí bakterie a viry. Říká se, že Egypťané postavili pyramidy cibulí a česnekem.
Pór - planeta mars, živel ohně, zvyšuje fyzickou sílu.
Mrkev - mars, živel ohně, zvyšuje potenci, která je při léčení také potřeba.
Celer - merkur, živel ohně - jako známé afrodiziakum představuje energii sexuální, ale taky mír, spiritistické schopnosti.
Nové koření - pl. jupiter, živel ale země, používán pro léčení a uzdravení.
Bobkový list - slunce, oheň, pro léčbu, ochranu, spirituální uvědomění a očistu. Ten byl odpradávna spojován s antickými božstvy, zdobil hlavy vítězů.
Černý pepř - mars, oheň, nese energii ochrannou a očistnou.
Hřebíček - jupiter, oheň, pro lásku, ochranu (i peníze)
Petrželka - merkur, vzduch, energie ochranná.(mexičané si ji údajně dávají za ucho při bolestech hlavy), kdysi měla tato bylina chránit pokrm před zlem, zřejmě není náhoda, že se dává dnes na ozdobu téměř každého jídla.
Sůl - patří pod planetu Zemi, živel země, představuje kontakt s realitou, ale na druhou stranu tlumí spirituální uvědomění, takže dobrá pro hlavy v oblacích. Známé je použití pro ochranu.
a tož tak tak všelijak atd...
17.12.2016 - 15:35
| Filtr
THX1138
» :):):)
Díky za info.
Pít ji nemusíš. Stačí trošku na dáseň, třeba na vatě, nebo vypláchnout. Znecitliví skoro okamžitě na nějaký čas. Pak by se to ale mělo díky prokrvení naopak zhoršit, ovšem tento efekt jsem nezpozoroval.
Avšak proč přitom rovnou nevypálit červa, že? :P Alkohol podávaný v malém množství neškodí v jakékoliv dávce :)
Pít ji nemusíš. Stačí trošku na dáseň, třeba na vatě, nebo vypláchnout. Znecitliví skoro okamžitě na nějaký čas. Pak by se to ale mělo díky prokrvení naopak zhoršit, ovšem tento efekt jsem nezpozoroval.
Avšak proč přitom rovnou nevypálit červa, že? :P Alkohol podávaný v malém množství neškodí v jakékoliv dávce :)
17.12.2016 - 14:00
| Filtr
Najdise.cz
» THX1138
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak něco na něm bude, na hřebíčku.Není to klasické antibiotikum, ale je právě vhodný na záněty, nejen zubů.Může pomoci zevně, i vnitřně.Právě, že zánět, jak je známo způsobují bakterie,viry,paraziti, plísně...
Já si zobnu, když si vzpomenu třeba tři hřebíčky denně preventivně na trávicí trakt proti zvířátkům.Jinak opravdu dokáže dáseň dezinfikovat i částečně znecitlivět, podle toho, kolik si jich vezmeme.
Kdo může slivovici, věřím, že v malém množství vypálí červa , ve velkém se může stát, že ani půl dne nebude člověk vědět, že ho něco bolí .Já jí nesnáším, takže neposoudím.
=====
Tak něco na něm bude, na hřebíčku.Není to klasické antibiotikum, ale je právě vhodný na záněty, nejen zubů.Může pomoci zevně, i vnitřně.Právě, že zánět, jak je známo způsobují bakterie,viry,paraziti, plísně...
Já si zobnu, když si vzpomenu třeba tři hřebíčky denně preventivně na trávicí trakt proti zvířátkům.Jinak opravdu dokáže dáseň dezinfikovat i částečně znecitlivět, podle toho, kolik si jich vezmeme.
Kdo může slivovici, věřím, že v malém množství vypálí červa , ve velkém se může stát, že ani půl dne nebude člověk vědět, že ho něco bolí .Já jí nesnáším, takže neposoudím.
17.12.2016 - 10:09
| Filtr
THX1138
A kde je to jako antibiotikum? Myslel jsem podle titulku, že to bude česnečka :)
17.12.2016 - 09:03
| Filtr
Najdise.cz
» Drzá Fikce
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
no v něm to alespoň žije.A parazitů máme v sobě stejně dost.
=====
no v něm to alespoň žije.A parazitů máme v sobě stejně dost.
16.12.2016 - 19:40
| Filtr
Bosch
» Drzá Fikce
tak je to od farmářů tu kvalitu poznáš už podle chuti textury a tak.
tak často maso nejím tak se za to vyplatí ty peníze dát nemusím mít nejnovější mobil.
směs na polévku není zas tak drahá
http://www.farma-obchod.cz/bio-kure…
těch možností je už dneska spousta třeba v gruntu mívají i krůtí krky ty jsou na polívku vynikající.
tak často maso nejím tak se za to vyplatí ty peníze dát nemusím mít nejnovější mobil.
směs na polévku není zas tak drahá
http://www.farma-obchod.cz/bio-kure…
těch možností je už dneska spousta třeba v gruntu mívají i krůtí krky ty jsou na polívku vynikající.
16.12.2016 - 14:20
| Filtr
Buddha/2
» balschemtov
Bože, Ty ses rozjel
Jako uargumentovat čínskou medicínu tím, že v životě nejde o zdraví, to je fakt síla .
Naše kultura ? To je co ? Kantýny a fastfoody, když to vezmu kvantitativně.
A jo, číňani mají o vlastnostech potravin daleko větší povědomí a hlavně několikatisíciletou tradici a tudíž zkušenosti. I selský rozum mi říká, že pomeranče jsou fajn v tropech, ale ne pro člověka v mrazech. Tomu udělá rozhodně lepší službu zeleninový vývar nebo zázvorový čaj.
Pokud jde o koupené kuře, jo, je plné antibiotik, ale jestli bych si zrovna takhle chtěl léčit chřipku, to bych si vzhledem k obsahu jiných dobrot dvakrát rozmyslel (což jako vegoš naštěstí řešit nemusím ).
Kdybych chtěl porovnávat výsledky české a čínské kuchyně (mírně neobjektivně ), poukázal bych na čínského důchodce, který v 80 bez problémů cvičí tai čchi a českého, který se ráno o francouzských holích dobelhá do čekárny pro svoje prášky (máme přece jiné hodnoty než zdraví, že ?)
Jako uargumentovat čínskou medicínu tím, že v životě nejde o zdraví, to je fakt síla .
Naše kultura ? To je co ? Kantýny a fastfoody, když to vezmu kvantitativně.
A jo, číňani mají o vlastnostech potravin daleko větší povědomí a hlavně několikatisíciletou tradici a tudíž zkušenosti. I selský rozum mi říká, že pomeranče jsou fajn v tropech, ale ne pro člověka v mrazech. Tomu udělá rozhodně lepší službu zeleninový vývar nebo zázvorový čaj.
Pokud jde o koupené kuře, jo, je plné antibiotik, ale jestli bych si zrovna takhle chtěl léčit chřipku, to bych si vzhledem k obsahu jiných dobrot dvakrát rozmyslel (což jako vegoš naštěstí řešit nemusím ).
Kdybych chtěl porovnávat výsledky české a čínské kuchyně (mírně neobjektivně ), poukázal bych na čínského důchodce, který v 80 bez problémů cvičí tai čchi a českého, který se ráno o francouzských holích dobelhá do čekárny pro svoje prášky (máme přece jiné hodnoty než zdraví, že ?)
16.12.2016 - 11:10
| Filtr
Bosch
» Drzá Fikce
žádný pytlík. ty já nekupuju. max občas bio kostku z vegy.
16.12.2016 - 11:08
| Filtr
Bosch
» balschemtov
kuřecí demi glace z vývaru kostí. ale obyčejní tam vaří nožky a odpady z kuřete získají taky gel ale je to celkem humus berou samozřejmě to nejlevnější když to koupíš v čínské restauraci je to většinou mizérie. nechtít vidět proces. ty šupiny z nožek tam často i najdeš. to nemusím.
beru sójovku tamari od sonfoodu a pak i misopastu. vývary z kostí jsou čínská medicína. trvá to min jeden den než se to správně uvaří, s kořením nakonec se přidává zelenina. u hovězích i týden varu.
beru sójovku tamari od sonfoodu a pak i misopastu. vývary z kostí jsou čínská medicína. trvá to min jeden den než se to správně uvaří, s kořením nakonec se přidává zelenina. u hovězích i týden varu.
16.12.2016 - 10:57
| Filtr
Bosch
Dělám pekingskou. Číňan se vyzná. Je vyvážená a výživná.
Dlouhý vývar, důležité je správné zahuštění a složení chutí jídlo má obsahovat všech 8 chutï aby bylo harmonické.
Patří tam i kousíček zázvoru a chilli pasty. Hlavně teď v zimě.
Na vývar beru bio maso kuřecí žádná slapice ta je tvrdá nehodí se tu použivají číňani když vaří polívky čechům v jejich restauranu.
Dlouhý vývar, důležité je správné zahuštění a složení chutí jídlo má obsahovat všech 8 chutï aby bylo harmonické.
Patří tam i kousíček zázvoru a chilli pasty. Hlavně teď v zimě.
Na vývar beru bio maso kuřecí žádná slapice ta je tvrdá nehodí se tu použivají číňani když vaří polívky čechům v jejich restauranu.
16.12.2016 - 10:55
| Filtr
balschemtov
» terere
Vidím, že čínská medicína je tvoje mantra natolik, že cokoliv říkáš je to jen "čínská medicína". Mě osobně vlastně ale vůbec nezajímá co si o čemkoliv myslí "čínská medicína" zajímá mne ovšem co si o čemkoliv myslíš ty, pokud ještě existuješ nejsi jen "čínská medicína" tedy svůj vlastní symptom. To čemu říkáš "čínská medicína" je spíš nějaký tvůj systém, který má uspokojit především tebe a jedině to je na něm zajímavé. Nepochybně to ale není "čínská medicína" jako moje názory na židovství nejsou židovství a já nejsem žid. Nakolik mám vlastní názor a jsem schopen nést za něj zodpovědnost přísluší mi posuzovat cokoliv se mi nezdá a nelíbí a s klidem to mohu odsoudit, odhodit a nezabývat se tím. Je úplně normální se v kontaktu s druhými setkat s trojím postojem: souhlas, mlčení, nesouhlas.
16.12.2016 - 10:26
| Filtr
Najdise.cz
» balschemtov
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já tedy taky dost často na prohřátí v zimě používám polévku,je to spíše než na chřipku, tak na nachlazení.Ale v naší zemi je často vývar podáván chorým s chřipkou.I většinou není chuť k jídlu a tak je to lehké, výživné jídlo...Taky bych to brala, že něco do sebe to má, jelikož se může pak člověk zpotit a lépe se tělo zbavuje toxinů,tak si to vykládám.
Jen jsem třeba letos v zimě udělala pěknou blbost a tu mi terere zpětně perfektně vysvětlila.Tady se traduje už hodně let očista zeleninovými šťávami.Mé kdysi heslo když už tak už, jako ne dvě deci... a pila jsem jich asi litr denně...podotýkám, že jsem k tomu jedla, nebyla to klasická hladovka.Místo abych byla zdravější, se mi udělalo ještě hůře, rozhodila si více trávení a spadla jsem do větších únav atd. .Měla jsem kdysi onemocnění lymfatických uzlin,a já ochlazovala dva měsíce v zimě slezinu...Musím tedy potvrdit, že na tom něco je.Nikde jsem se nedočetla, že tuto metodu dělat v chladném období by neměl každý.Myslela jsem, jak budu ulevovat svému tělu..., jak se bude čistit.Ty šťávy měly pokojovou teplotu. Chybami se člověk učí...
=====
Já tedy taky dost často na prohřátí v zimě používám polévku,je to spíše než na chřipku, tak na nachlazení.Ale v naší zemi je často vývar podáván chorým s chřipkou.I většinou není chuť k jídlu a tak je to lehké, výživné jídlo...Taky bych to brala, že něco do sebe to má, jelikož se může pak člověk zpotit a lépe se tělo zbavuje toxinů,tak si to vykládám.
Jen jsem třeba letos v zimě udělala pěknou blbost a tu mi terere zpětně perfektně vysvětlila.Tady se traduje už hodně let očista zeleninovými šťávami.Mé kdysi heslo když už tak už, jako ne dvě deci... a pila jsem jich asi litr denně...podotýkám, že jsem k tomu jedla, nebyla to klasická hladovka.Místo abych byla zdravější, se mi udělalo ještě hůře, rozhodila si více trávení a spadla jsem do větších únav atd. .Měla jsem kdysi onemocnění lymfatických uzlin,a já ochlazovala dva měsíce v zimě slezinu...Musím tedy potvrdit, že na tom něco je.Nikde jsem se nedočetla, že tuto metodu dělat v chladném období by neměl každý.Myslela jsem, jak budu ulevovat svému tělu..., jak se bude čistit.Ty šťávy měly pokojovou teplotu. Chybami se člověk učí...
16.12.2016 - 09:39
| Filtr
terere
» balschemtov
dobře,je to tvoje přesvědčení a nebudu ti nic vyvracet,čínskou medicínu mám za léta praxe vyzkoušenou a prověřenou,takže se nemusím za nic stydět ani schovávat...
to,že žiješ zdravě ti nevyvrací nikdo,ale skladba jídelníčku je nastavená podle západního systému a tedy termoregulační hodnoty potravin nejsou známy...čínská medicína to má podrobně rozkódované a přesně určené a tím je vlastně jedinečná,protože cíleně nastaví potraviny ke zdravotnímu oslabení...asi bych řekla,že ti nepřísluší posuzovat něco čemu nerozumíš a zlobíš se když se napíše jiný názor nebo zkušenost,místo toho aby ses zeptal jak to funguje,se rozohníš a vaříš z vody a ano toto je na jinou diskuzi...
to,že žiješ zdravě ti nevyvrací nikdo,ale skladba jídelníčku je nastavená podle západního systému a tedy termoregulační hodnoty potravin nejsou známy...čínská medicína to má podrobně rozkódované a přesně určené a tím je vlastně jedinečná,protože cíleně nastaví potraviny ke zdravotnímu oslabení...asi bych řekla,že ti nepřísluší posuzovat něco čemu nerozumíš a zlobíš se když se napíše jiný názor nebo zkušenost,místo toho aby ses zeptal jak to funguje,se rozohníš a vaříš z vody a ano toto je na jinou diskuzi...
© 2007-2024 Najdise.cz