Ukazatelé vyspělé duše


06.12.2016 - 14:03
(Lev) Mona Ignita
Ukazatelé vyspělé duše
Ahoj paní a páni astrologové,

Zajímá mě váš názor a zkušenosti ohledně ukazatelích vyspělé duše, které to jsou? Popřípadě setkali jste se s jinými znaky, než které jsou běžné, např. Stelia, 29.stupeň atd?

Stránka: 3 2 1
Řazení:
17.12.2016 - 09:26 | Filtr
(Panna) Eldria » Ase
súhlasím
16.12.2016 - 10:39 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Ase
Zajímavé. Zažil jsem v různých hodnoceních toliko zvratů, že o konkrétních případech nejsem sto zastávat již žádné názory.
Existuje jistá hra zvaná lílá. Jde v ní krom jiného o to, že i z té nejvyšší úrovně poznání lze spadnout až na tu poslední. A to jen nepatrným přehlédnutím, nepozorností.
Pech, smůla, karma? Myslím si že vždy je zapotřebí být ve střehu. Bdělost toť vše.
Nic jsem nezažil, nic neznám, ničemu nerozumím.
Jen jsem zde jedl a popíjel. Občas se i opíjel.
16.12.2016 - 10:34 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » tulačka
Nebo taky ne.
11.12.2016 - 21:33 | Filtr
(Býk) omsatčitánanda
Vyspělá duše má své těžiště bytí uprostřed astrologického kola a planety - archetypy, transity na ní už nemají vliv, vnímá je pouze jako takové periferní šumění. :1: Jinými slovy, radix určuje zabarvení archetypového nastavení člověka, nikoliv duchovní vyspělost.
11.12.2016 - 16:45 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt » dan162
:1: :83:
09.12.2016 - 02:54 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt » dan162
:4: to je krasne :6: a pochopila som to, o to krajsie :75:

vies, co je toto?

:48: :17:


"dockaj casu ako hus klasu" :61: ale nie su tu husa ani klas, tak som pouzila nahradu :61:
08.12.2016 - 18:34 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » AL8EX
Viděl bych dvě možnosti:
a) ještě nezajímá
b) už nezajímá

a neodvažoval bych se tvrdit, že to je nějaké měřítko vyspělosti duše :20:
08.12.2016 - 12:05 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele AL8EX, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Vyspělá duše již nemá potřebu studovat horoskop (svůj jeden z mnoha a mnoha osudů) TAKŽE NIKDO Z NÁS TADY :20: :17: :27:
07.12.2016 - 22:00 | Filtr
(Panna) Eldria » Pietra di Luna
nie
07.12.2016 - 20:15 | Filtr
(Býk) Ase » Bosch
Bosch, sa smejem, tak nejak som to donedávna vnímal. Retrogralita je oneskorený vývoj. Jedna vec je, že tam je oneskorený vývoj, v minulých životoch bolo niečo zanedbané, druhá vec je PREĆO to bolo zanedbané. Je tu daná možnosť spracovať to všetko akoby práve tým, čo človek získal za cenu takého oneskorenia. Možnosť adektávneho riešenia karmy s novými znalosťami. Ak tam niečo také bolo(napríklad kňažstvo, služba blížnym, atď..), čiže človek tie životy naozaj len neprehajdákal . Hovorím z vlastnej skúsenosti, šesť retrográdnych planét. A znalosti z riadenia procesov, podarilo sa mi objaviť a prepojiť veci, ktoré predomnou zatial nikto neurobil, vyvinul som určitý spôsob procesného riadenia (býk= pochopenie vzťahom). Občas ma v živote prekvapilo, kolko vecí som vedel už ako dieťa, ale nejak mi nedochádzalo, s čím to má spojitosť, čo sa po mne chce :-)))). Hm, vrchný chce zaplatiť :-). Tento posledný rok mi akosi všetko tak nejak "zapadlo", naberá to iný smer. Na realitu nahliadam spôsobom, ktorý nebol pre mňa pred rokom ani predstavitelný.

Čo to je karmicky stará duša. Je to duša, ktorá si už začína uvedomovať hodnotu toho, čo prežíva. Začína tušiť ilúziu reality, bolesť minulých životov zvyčajne už presakuje z podvedomia do vedomia. Na bežné situácie, na neúspechy a sklamania, nad ktorými človek bežne mávne rukou, karmicky staršia duša reaguje oveľa ostrejšie, hlbšími sklamaniami. Svoj život začína riešiť inak ako neustálym túžením a hnaním za uspokojením, začína sa od sveta postupne odvracať a hladať svoju podstatu a zmysel toho celého. Zhruba takto vlastnými slovami napísané. Tí karmicky mladší vlastne ani nerozumejú, čo to je byť karmicky starší, nevedia si predstaviť, z čoho ich postoj vychádza, chýbajú tu skúsenosti. Karmicky stará duša je taká, ktorá už má veľmi mnoho skúseností a kráča ku svojej podstate takmer priamou cestou. Karmicky stará duša neznamená duša ktorá nemá karmu. Tak nejak to vnímam.

A ešte dodatok. Ak by na teba niekto pozrel na rovine energetiky, okamžite by vedel, na kolko si karmicky starý, tá vyzrelosť sa premieta aj do energetického systému bytosti. Niektorí funguju trebárs len na prvej alebo na prvých troch "čakrách", niektorí sú schopní pracovať s celým energetickým systémom, rozvíjajú aj stavy týkajúce sa vyšších energetických centier a zámerne presúvajú, manipulujú energetickými kvantami v bytosti.
07.12.2016 - 20:11 | Filtr
(Beran) Seher
Stává se my,když studuji něčí horoskop nativní nebo hor. události, že se ve mne rozhostí příjemné teplo(vnitřní mír) a že to co hledám také nalézám.
Hexagram, pentagram, mystické psaní, digitus dei. Nevím je-li to o vyspělé duši,ale určitě v ten moment cítím vhled a chci se tím pádem z nikým podělit o poznání :44:
07.12.2016 - 16:40 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » movvin
Je vidět že mi rozumíš. Přesně o to se jedná. Že když dohromady nevíš kerá bije. Je to jako zásek na futrech v hospodě který sice den poté vidíš ale nemůžeš si zaboha vzpomenout s kým jsi pila a kolik jich bylo. Naprd je že vrchní to chce po tobě všechno zaplatit.
07.12.2016 - 16:34 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » tulačka
Říkám že retrogradita. Je rozflákanost na sračky v časoprostoru.
Když myslíš dneska jako včera. A přitom ten chleba je už dávno tvrdej.
07.12.2016 - 14:44 | Filtr
(Rak) dan162 » Freja
Jo. Ve vesmíru narůstá. Prostředí je stejnorodější, z různých skal vzniká stejnorodá písečná pláž. Ale život ne, podle mne jde opačně. Je stále bohatší. Sice konečným stadiem sukcese je les, ale když se díváme kolem sebe, vidíme bohatost a stálý vznik nových druhů.
07.12.2016 - 14:37 | Filtr
(Štír) Freja » dan162
Hmmm, zvláštní, to takhle rozdělit - život, energie....
Já myslela, že entropie ve vesmíru narůstá... :25:
07.12.2016 - 14:36 | Filtr
(Rak) dan162 » balschemtov
Jo, když se ti už podařilo nedělat mnoho kdysi běžných činností, nutkání, náhražek, puzení, zkratkovitých reakcí, strachů atd., tak takový život vypadá zdánlivě jednoduše. Cesta k němu ne. To myslím tím seberozvojem, dokázat se uvnitř sebe vrátit k přirozenému prožívání.

Je jasné, že nemohu si s tebou povídat nad tvými knihami, jen akademicky, velmi. Moc se mi líbil jeden výpravčí na pidistanici, který v párminutových přestávkách se učil hebrejsky, aby mohl si přčíst biblické texty v originále.
07.12.2016 - 14:27 | Filtr
(Rak) dan162 » Freja
Myslím tím k nižší neuspořádanosti, ke specializaci, jedinečnosti. Uchovávají se špičky, nejvyšší dokonalost. Organizmy se štěpí, neslučují. Z jednoho praorganizmu je bohatá diverzita.

Zatímco energie se degraduje na nejnižší úroveň. Například z hlediska gravitace na Zemi je konečným stadiem rovná plocha, ne hory a příkopové propadliny. Radioaktivní prvky směřují k železu. Od bohatosti ke fádnímu.
07.12.2016 - 14:26 | Filtr
(Beran) balschemtov » dan162
Bavíme se spolu velmi akademicky, ale přiznám se že za svůj duchovní rozvoj považuji docela prosté věci. Odešel jsem do ústraní a zvolil si diskomfort a tak cítím velké duchovní zážitky když v těcho mrazech mám doma trochu vody na mytí, nějaké dřevo na otop, dobrou teplou polévku, kousek chleba víno a večer si mohu otevřít knihu a zažehnout svíci a vyhlédnout ven na jasnou nebeskou klenbu.
07.12.2016 - 14:20 | Filtr
(Štír) Freja » dan162
Život míří k menší entropii?V jakým smyslu? :25:
07.12.2016 - 14:01 | Filtr
(Rak) dan162 » balschemtov
Když se dívám na esoteriky i náboženství očima new age, tak vidím velkou podobnost v seberozvoji, sebeuvědomění. Různé cesty, stejný úběžník. I rané křesťanství jako subjektivní cesta k sobě. Nechci seberozvoj popisovat jako zaslíbení a chápat ho jako chiméru, jako spíš naplnění, přirozenost, rekonstrukce. Je očividné, že tělo lépe funguje, čím více dokážeme být sami sebou, respektovat ho, člověku je tak příjemně.

Když jsem četl Jidášovo evangelium, tak mi došlo, jak těžké bylo vytvořit ve čtvrtém století jednu linii, na které by se shodly aspoň křesťanské autority, pracující s latinskými překlady řeckého překladu hebrejského podání starších zdrojů. K tomu navíc praxe vytvářet klamné texty, ohýbat zdrojové spisy znemožňovala porozumět i tomu, kdo porozumět chtěl. Chápu, že většina pojmů bible je pokroucená.

Přesunutí křesťanských termínů do prostředí osobnosti mi zatím dává smysl. Rájem je doba raného dětství, ukončená poznáním (myšlenkami, abstrakcemi, časovými projecemi, které nás oddělují od prožitku, bytí). V té chvíli končí spojení se světem okolo, vzniká ego a naše ojedinělost, ohraničenost. Procházíme peklem mezi svýma ušima, vztekáme se, pláčeme, zoufáme si. Když uplatníme svobodnou vůli a budeme se snažit sebe očistit od příčin proč tak reagujeme, je to pro nás těžké. Musíme jít proti sobě, proti svému egu, podobá se to očistci. Je možné v něm zůstat. Někomu se podaří dospět do nirvány, vrátit se do původního ráje. V té chvíli se člověk/duše spojuje se svým okolím, ego mizí.

Ano, vše může být marnost nad marnost, jediné, co jde opačným směrem než energie je život. Energie míří k vyšší entropii, život k menší, neznámo proč.
07.12.2016 - 12:18 | Filtr
(Beran) balschemtov » dan162
Musíme si vysvětli nejprve jaký význam mají jakákoliv "zaslíbení" v našem každodenním životě a že jich je v konzumní společnosti dost a dost. Tam kde nedostačují ta materiální, tedy v oblastech, které nemůžeme získat snadno jako je třeba láska, osobní štěstí atd. se můžeme obrace třeba na astrologii, esoterní možnosti atd. Co když ale platí slova z knihy Kohelet (Kazatel), že všechno je HAVEL HAVELIM marnost marností - doslova rozvanutí, vyfoukání. Všechno odvane, pomíjí a to značně rychle ačkoliv v toku lidských dní se to může zdát značně pomalý proces. Zaslíbení je chyméra, fata morgana v poušti. Vím o něčem čemu se říká Gehinom, ale není to samé co peklo. Znamená to něco trochu jiného a určitě je to není místo, kterému by vládl nějaký ďas ale často o tom přemýšlím, co to může znamenat a kde to má oporu v mém reálném světě. Tibeťané mají pekel hned šest, ale opět je tu otázka co to vlastně znamená. Údajně jsme my všichni lidé jimi prošli než jsme se zrodili jako lidé. Očistec? To je vyloženě odpustková specialita jen katolické církve. To nemá podklad ani v antice ani hebrejském myšlení. Ráj? Každý sice zná ten příběh o Adamovi a Evě, co je b-h vyhnal z ráje za to že si dali nášup ze stromu poznání a hodně lidí o tom mluví, ale kolik lidí opravdu ví, že tenhle příběh i když je na počátku bible není její jádro, ale cosi jako ozdoba na okraji textu a to ozdoba pro jistotu pěkně sflikovaná z více různých textů a tak v prvních dvou kapitolách knihy Genesis b-h stvoří svět, vesmír a hlavně člověka ADAMA (doslova hliňáka) pro jistotu hned dvakrát. Právě o ADAMA tu jde, ty texty totiž vysvětlují povahu toho slova. Říkají Co je to člověk, jak je a proč je. Jádro, klíčová informace je exodus židů z egyptského zajetí. Říká to, že ta osa kolem které se to všechno točí, je, že můžeme opustit své vlastní otroctví a vydat se na strastiplnou cestu svobody a to kdykoliv se pro to rozhodneme. Říká to, že jen tohle nepodlehne rozvanutí, rozfoukání, jen tohle není marné snažení.
07.12.2016 - 11:12 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Pietra di Luna
Není :3:
07.12.2016 - 10:52 | Filtr
(Lev) Orfanikus » exit
Pod pojmem "stará duše" bylo asi myšleno na " jasná- světlá duše/energie",
která má dostatek potenciálu pro jasný a hluboký vhled.

Myslím,že z tohoto stavu vyplývá její jednání a pozitivní působení na okolí.
07.12.2016 - 09:43 | Filtr
(Rak) dan162 » balschemtov
Pojem vyspělá klidně zahodíme, je to spíš důsledek potřeby zdání spravedlnosti. Pokus nějak vysvětlit, proč někdo má život lehčí a někdo těžší.

Navázat bych chtěl na to, že píšeš, že holos je výraz pro nebe a zeptat se tě na názor. Když vezmu v úvahu subjektivní vnímání víry v raném křesťanství, svědectví Jidášova evangelia, peklo vztáhnu k věku člověka, kdy ten není sám sebou (má v sobě různé bariéry, které mu znemožňují být šťastný), očistec k době překonávání těch bariér, ráj k osvícenosti, tak popisuju možný pozemský život, ne posmrtný život. Má takový výklad někde oporu ?
Příspěvky: 61-37 36-12 11-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »