Kraniosakrální biodynamika


02.12.2016 - 10:40
(Rak) dan162
Kraniosakrální biodynamika
Někteří z diskutérů chodí k paní Polenové na "kranio", našel jsem i zmínku o kraniu v nějaké diskuzi. Už déle se čistím proti proudu času, odstraňuji zpátky co dokážu najít a uvědomit si směrem k postupně ke snižujícímu se věku, tak to šlo stále hůř. Stará traumata zpracovávat a sahat na dlouholeté zakořeněné zlozvyky a zapouzdřené bolesti z pozice vědomí, rozumem či pocitem se snažit o nápravu má asi své meze - je třeba si tu situaci uvědomit.

Kranio je jiné, nepotřebuje popsat příčinnou situaci, ale umí si uvědomit vzniklý následek. Má ambici rozpouštět to, co tam nemá co dělat (tuším že se to jmenuje nepravá fulkra) a co jsme si sami v sobě vytvořili a tvoříme při špatných řešeních prožívaných situací. Kraniem myslím biodynamiku, která nastartuje přirozené síly v člověku, ale sama nic v něm nemění.

Mne tahle metoda nadchla, nevěděl jsem o ní. Mám za sebou dvě krania, něco jsem přečetl, moc se nevyznám, v praxi vůbec, ale téma je pro mne zajímavé.

http://www.kranio.eu/o-biodynamice/…

Řazení:
25.01.2017 - 12:11 | Filtr
(Rak) dan162
Překvapení : ztratil jsem před týdnem chuť na sladké, tedy tu část naučenou, psychickou, to tu nějaké desetiletí nebylo. Osladím si stále čaj (čtvrtlžičkou cukru na půl litru), mám rád hořkou čokoládu, ale už nepotřebuju denně něco sladkého. Ráno chleba se sýrem mi chutná víc než s džemem či medem, jsem v příjemném šoku. Koukám na sladkosti v obchodě a nic, jdu dál. Jupííí !!! Spojuju si to s kraniem, nadbytečná potřeba sladkého je/byla psychická emoční náhražka, projevilo se to pár dní po 4. terapii. Uvidím, zda to tak je opravdu, uplynulý týden byl sice osvěžující, ale týden moc krátká doba, nechám se překvapit.

S kraniem si spojuju i pocit štípání po celém těle, když jsem tady na foru napsal koninu (stává se mi to) a Sosna ji našel, i to, že mi je jasný, jak jsem si ty bariéry v sobě v určitých situacích stavěl.

Jeví se mi to nyní tak, že kranio postupně odstraňuje minulé deformace/bariéry v sobě, ale samozřejmě ne příčiny těch vlastních deformací. Člověk tak prochází při nejbližší příležitosti stejnou příhodou, a může ji vyřešit líp než tehdy. Když ji vyřeší blbě, tak je na tom jako předtím, jinak naváže na chvíli, kdy sešel z cesty, i kdyby to bylo před xxx lety.
13.12.2016 - 12:08 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Putes
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To je úžasné :1:.Já tomu hodně věřím, protože při terapii cítím, vnímám, co se děje v těle.A i právě, že mě to pustilo o dost dále, než je běžná meditace,byla jsem v tom klidu, někde daleko a přitom blízko :1:.
08.12.2016 - 14:05 | Filtr
(Vodnář) Putes » dan162
Na kranio masáže chodil i můj vnouček - autista. Dříve to byla jen bezduchá němá loutka a vydával jen skřeky. Mám za to, že mu to moc pomohlo, protože dnes to je ukecaný a veselý kluk. Není sice úplně v pořádku, ale už mu odpárali přívlastek autista. Udělal neskutečně velký pokrok. :17:
08.12.2016 - 13:41 | Filtr
(Rak) dan162
Dneska jsem byl naposledy (před vánoci), na pořadu bylo kupodivu jedno jediné místo a ještě to není hotové. Myslel jsem si, že něco bude na hrudníku uprostřed, kde mi hasnou emoce, když se vzedmou a ono ne. Oblast stejná, ale dost na kraji vpravo. Tělo si asi samo volí, co je na řadě. Bolest byla, snesitelná, mohu si ji navíc přitom i řídit - mohu pravidelně střídavou bolest udržet v maximu uvolněním se i ji utlumit zapojením vůle. Líbí se mi, kolik vjemů, pochodů při tom vnímám v těle, třeba se k tomu dostanu, abych to tak vnímal i normálně. Mimo ohniska se účinek projevuje i jinde, rameno je o něco pohyblivější, tělo je uklidněnější.
08.12.2016 - 08:44 | Filtr
(Štír) Freja » dan162
:22: :25: no toto...to si teda asi fakt pustím :4:
08.12.2016 - 08:11 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » dan162
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ano, myslela jsem to tak, že koho bude zajímat, o čem tato metoda je,dozví se ve videu dost informací a ještě se u toho může i pobavit :1: :30:.
07.12.2016 - 21:23 | Filtr
(Rak) dan162 » :):):)
No tak zajímavé je to spíš pro zájemce o metodu, dost detailní. Nejvíc se mi líbilo jak pan Neškrabal učil své tělo, aby chtělo jezdit na kole (metoda nejmenšího kroku), to si pusťte v čase 1: 34:00 :44:
04.12.2016 - 21:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Onirique
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ještě je pěkné a zábavné tohle video u Duška :1:

https://www.youtube.com/watch/…
04.12.2016 - 21:51 | Filtr
(Býk) Onirique » :):):)
Děkuji :1: určitě se na to podívám
04.12.2016 - 21:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Onirique
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Vzhledem k tomu, že má webovky, tak se určitě na mě nebude zlobit :1:, že sem dám její odkaz. Ostatně ona je i zde mezi námi :27:.
Alespoň koho to bude zajímat, si o terapii může více přečíst.

http://www.cranio-terapie.cz/
04.12.2016 - 20:04 | Filtr
(Býk) Onirique » :):):)
Můžu se zeptat, kde konkrétně ta paní Edita sídlí? Potřebovala bych pomoct se zádama. Uvědomuji si, že to zřejmě nebude jen na fyzické úrovni....Děkuji
02.12.2016 - 15:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Freja
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No je to jako masáž :4:, včera jsem na terapii byla a mně to hraje celým tělem.Opravdu to svalstvo je tak nějak jako po složení padesáti metráků uhlí.Možná to nemusí být u každého, proto mi právě tato diskuze třeba ukáže, jak kdo a co prožívá :1:.
Kromě toho působí ale na duchovní úrovni a člověk, který je tomu přístupný, začne pozorovat vnitřní zklidňování.To je moje zkušenost.
02.12.2016 - 13:37 | Filtr
(Rak) dan162 » Freja
Z toho, co vím, tak ano, masáž několika málo malými dotyky v chytrých místech a správně "nabitým" člověkem. Přirovnal bych to k odstranění betonového odpadu v korytě řeky - proud začne téct hladce, nezpomaluje se, energie s enevybíjí na umělé překážce. Myslím si, že pak zbyde tělu víc energie na řešení toho, co tělo chce řešit.
02.12.2016 - 13:27 | Filtr
(Štír) Freja
Já jsem u týhle metody nikdy nepochopila, co se tím vlastně řeší..?
Jakože co ta terapie přináší?
Mě to přijde prostě jen jako masáž..... :25:
02.12.2016 - 13:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Vím, že jsem se v nějaké diskuzi nedávno zmínila o této metodě, ale jen jako o pojmu.Chodím k paní Editě a prohlašuji jí za anděla.Kdo tuto bytůstku poznal,jakoby se setkal s božstvím, vyzařuje z ní klid, láska, je to pro mě celkově krásná žena.
Přiznám se, než jsem k p.Editě začala chodit, neznala jsem tuto metodu.Vidím, že pro terapeuta nebude snadné se tomuto naučit, jsou to stovky,tisíce hodin absolutního klidu a soustředění.Takového, ke kterému nás tato metoda vede.Vracíme se ke své podstatě,kde bylo tak krásně čisto, vlídno (byla jsem TAM) a ta cesta není pro mě až tak příjemná, jak by se mohlo na první pohled zdát :1:.
Jak píšeš, tak rozpouští vše, co jsme si vytvořili. Zažívám terapie bolestné, kdy se uvolňují bloky(Edita říká síly), které ona nám pomáhá otevírat a zázrakem je dokáže zase uzavřít.Pro mě nepochopitelné, jak to ta jemná (ale vnitřně silná) ženská dokáže?
Každopádně jsem nadšená taky, děkuji, žes založil tuto diskuzi a budu ráda, když si tady přečtu zkušenosti a názory jiných najdisáků :1: :15: :27: :30:.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »