Vesta, Juno, Chiron - pracujete s nimi?


25.11.2016 - 16:08
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Vesta, Juno, Chiron - pracujete s nimi?
Jsem amatér, astrologií se zabývám ve volném čase a doteď jsem pracovala jen s planetami, uzly a domy, na asteroidy jsem doslova kašlala.

Zajímalo by mě, jak to mají ostatní, pracujete s Vestou, Junem a Chironem? Ukázaly se vám tyto asteroidy při vykládání horoskopů jako užitečné?

Řazení:
26.11.2016 - 11:14 | Filtr
(Střelec) tiferett
Všimla som si, že s týmito bodmi horoskopu pracujú astrologovoia, ktorí majú sami výrazne aspektovanú Pannu - teda idú v pátraní v horoskope do "detailov".
My- ohnoví astrologovia- sme zameraní hlavne na "podstatné" a základné veci v horoskope.....a súhlasím s autormi astrolog. kníh, ktorí tvrdia, že celkom stačí brať do úvahy základné aspekty horoskopu, lebo klient má problém pochopiť aj tie a už vôbec nie doviesť ich v svojom živote do dokonalosti.
Ide o to, či niekto používa astrologiu ako nástrojn sebarozvoja a práce na vojom raste, alebo ak niekoho zaujíma len veštecká astrologia -Ale aj v tej väčšinou zavážia hlavne trassaturnské planéty a ich aspekty.
26.11.2016 - 00:37 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Pracuju. Ale beru je jen jako doplnění, netroufám si vařit z vody, pokud něco neukazuje klasický horoskop, nemá smysl násilně vycucávat nějaké téma z planetek. Víc fungují v ženských horoskopech.

Ceres = zdraví, péče, obecně energie panensko-račí, přírodní přístup k životu, veganství, zdravá výživa, naturismus, rainbow a všechno jakože-indiánské. Dost militantních veganů má mimochodem Ceres v nějakém aspektu s mužskými planetami :-)

Pallas = ženská síla, amazonka, moudrost těla i ducha, jednání s cílem, diplomacie, vznešený boj, hrdost, sebehodnota, hnutí za ženskou rovnoprávnost

Juno = vztahy a manželství jako rituál, posvátnost svazku, to, co spojuje, závazek, kterého se nevzdáváme z principu, bezpodmínečná partnerská láska, ale i žárlivost, fůrie, potřeba partnera kontrolovat na každém kroku, kombinace Vah a Štíra

Vesta = kouzlo domova, rodinný krb, kořeny, sestup k sobě, žena, která patří jen sobě, nedotknutelnost, panenství fyzické i duševní, rituály, feng-šuej, spojení s konkrétním fyzickým místem, geopatogenní zóny

Chiron - šamanství, léčitelství, spojení horního a dolního světa, spojení těla a duše, celostní vnímání, rodinné konstelace a terapie, které pracují jak s duchovnem, tak i fyzicky. Spojením se nerozumí spojování a sdružování váhovské, ale spíš panenské a možná i trochu střelecké. Vhled, zen, satori, které funguje zároveň duchovně a zároveň v těle. Dveře do nového světa. Přechodové rituály, oslavy dospělosti. Bolest, bloky, emocionální traumata, která fungují rušivě, dokud je odmítáme či popíráme, ale v okamžiku jejich akceptace a prostého přitakání životu může začít léčení. Učení druhých příkladem, pokora, snižování ega. V čem jsme subjektivně nedokonalí, nehotoví, co považujeme za své selhání, v čem jsme malí, bezbraní, zranitelní...a v čem po přijetí zafunguje ono "A malí se stanou velkými."Proces ukřižování, psychospirituální krize, "bože můj, proč jsi mne opustil" a následně přitakání, akceptace a "dokonáno jest". Spojení s novým světem, který teprve nesměle klepe na dveře...


Mrňousové, jak jim říkám, jsou znát při konjunkcích s planetami, při přesných aspektech a na hrotech hlavních os, jinak je jejich vliv slabý až nepatrný. Mně třeba Chiron funguje jako hodinky, jak tranzitní, tak radix. Mám ho na DS. Vždycky, když mi šel přes hlavní osu, něco důležitého se v mém životě stalo. Nějaký přechod do nové etapy.
25.11.2016 - 16:32 | Filtr
(Rak) dan162
Dosud taky ne, k Chironu se i pod psaním na foru propracovávám. Hned dneska jsem Chiron potřeboval, jo byl z hlediska horoskopu v důležitém bodu, konjunkce s Jupiterem (Astrologie - práce (povolání)). Diskuze o něm běží vedle. Takže zkusit a co tě z něj osloví, to přijmout.
25.11.2016 - 16:12 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Právě že jsem amatér, tak nepracuji. Vím, že ještě neumím důležitější věci tak dobře, abych se pouštěl do asteroidů.
Chiron uvažuji v okamžiku, kdy je posílen (tedy zejména konjunkcí s jinou planetou), jinak ho nepoužívám.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »