Tarot


10.11.2016 - 19:58
(Ryby) Ema
Tarot
Dnes se mi přihodila zvláštní věc. V knihkupectví v Praze jsem smejdila zabíjejíc čas do odjezdu autobusu, eventuálně hledajic lehký román na cestu, když jsem narazila na oddíl karet a setu karet s knihami. A u jedné té sady jsem se po letmým přejetí pohledem okamžitě zastavila s pocitem magična. Měla jsem pocit jako když chtějí abych si je koupila, přišlo mi to šokující a zajímavé. Je to možné? Nebo to mohl být jen trik designu?

Stránka: 2 1
Řazení:
23.11.2016 - 13:32 | Filtr
(Býk) player » dan162
Já ne. Já tam nechodím. Je zajímavé , že jednou jsme tři kartáři dělali výklad jedné osobě. Všem vyšlo to samé. A - ani prd. Je to úplně jinak.

Dál - většinou si baby u mě sejmuly karty na hovno. Ale ta , která je měla vždycky totál krásný , tak je pořád ve sračkách nebo velmi strmejch sinusoidách.

Jenže ono se to dá vokecat. dotyčný třeba řekne - tak jsou pro ni ty sinusoidy třeba tím největším štěstím...

No , nevím. Inspirace - u kartáře? No , možná , nevím. Jenže lidi tam stejnak většinou lezou kvůli prachům a sexu.

Já to vidím prostě - i když i mě občas se výklad zdařil - jako pokoušení fušovat do božích záměrů. Ale - každému , co jeho jest.
23.11.2016 - 13:05 | Filtr
(Rak) dan162 » player
Čím ? Sebou. Tebou. Jiným pohledem. Inspirace.

Jít s jednou otázkou ke čtyřem kartářům bude u druhého a výš obsahovat to, co má tazatel v sobě z prvního kartáře, to bych fakt nedělal, to může být leda chaos. Ty jsi to zkusil ?

Nejlepší kartář je z pohledu tazatele ten, kdo nejlíp pomůže. A hodně kartářů kartu cítí, nějaké vyzařování, popisuje mi to i synek, to si myslím, že mají kartáři lepší než jsem já.

Hodně lidí kouká - a nevidí, jen šmouhy za oknem. Číst, koukat je hraběcí rada.
23.11.2016 - 13:05 | Filtr
(Štír) Freja » player
Ono totiž někdy stačí jen objektivně popsat přítomnost, protože většina lidí, jak se ponoří do problému, má dost zúženej průzor.
23.11.2016 - 12:56 | Filtr
(Býk) player » dan162
A rozsvítí v temné krajině? Kartář?

Čím?

Obrací obrázky....jo , já mám taky jisté zkušenosti , taky jsem dal pětikilo za cikánky ,ale jek se tak na to dívám , je to absurdní a dělám to jen , když mě někdo vykecá díru do hlavy a i pak jim k tomu nic moc neříkám , ať si tam najdou to , co potřebují sami. A i tak - není to vůbec přesný a je to v podstatě takhle.

Když půjdu během čtyř dnů ke čtyřem různým kartářům , pokaždé mi padne úplně jiná sestava. Každej bude tvrdit něco úplně jinýho.

A kdo je z nich teda nejlepší kartář?

Když někdo potřebuje rozsvítit na cestu , ať raděj něco dobrýho čte nebo kouká kolem sebe.
23.11.2016 - 12:43 | Filtr
(Rak) dan162 » player
S tou devalvací přítomnosti souhlasím. Dávám ale přednost rozsvítit v temné krajině, aby se ti ukázala cesta a sám sis vybral, kudy chceš jít. Jestli potřebuješ bloudit, abys uměl sám nalézat správnou cestu, tak stejně si pobloudíš a jakákoliv pomoc tomu nezabrání.

A výklad není budoucnost, ale dnešek protažený v čase. Tazatel vidí, kam nyní má namíříno. A může zamířit jinam, přeplout do jiných vod. To je ta manipulace, která se ti tak nelíbí ?
23.11.2016 - 12:28 | Filtr
(Býk) player
Nebrat.

Není cílem člověka ani cestou znát svou budoucnost. Na co? Ono to totiž devalvuje přítomnost. Je dobrý se umět vyznat v minulosti , to ano. Ale karty jsou nebezpečná hračka v rukou samozvaných pošetilých proroků.

Když ti i nejlepší kartář na světě poví , že má 72% úspěšnost , tak je to zavádějící forma manipulace s lidským vědomím.

Ne.
20.11.2016 - 10:38 | Filtr
(Rak) dan162 » Ema
Ne, nejde o ostatní. Ani nejde o nějaký žebříček, nebo srovnání s. Spíš pomoc v tom si uvědomit jak na tom jsem. Třeba u mne pracovat na dalším rozvoji myšlení/písmenka je předčasné, spíš se soustředit na emoce, samozřejmě spodní mez.
19.11.2016 - 17:05 | Filtr
(Ryby) Ema » dan162
ještě pak záleží na tom jak nás vnímají ostatní.
Když to vidím kde se vidím já:
Poháry - 5-8
pentakly - 5-8
hole - 7
meče 6-8
19.11.2016 - 16:12 | Filtr
(Rak) dan162 » dan162
A konečně díl pátý, završující. Ta cvičení, co jsem si užíval, nebyla jen tak. Ono mi z toho hodně vyplývá :
1) máme čtyři roviny své osobnosti: cítění (poháry), vnímání (pentakly), myšlení (meče) a vůli (hole). Každá z nich je v každém člověku různě rozvinutá. Mění se to v čase, nezávisí na věku. Na počátku jsme každý v jedničce a je naší volbou, kam chceme dojít
2) vrcholy jsou pak Láska (cítění), bohatá samota (vnímání), odevzdání se něčemu vyššímu/ztlumení ega (myšlení) a schopnosti pro velké úkoly (vůle).
3) kdo vyřešil jednu oblast, nemusí mít vyřešené všechny
4) z hlediska emocí když člověk je smutný, že mu vztahy nevychází (protože už chce prožívat něco jiného než dosud), tak prvním krokem je oslovit své dítě v sobě, rozvíjet ten pocit a až druhým krokem je poznávání falešných vábniček
5) lži a zábrany neleží v emoční cestě, ale v myšlenkové. Lze mít velmi rozvinuté emoce a přesto nemluvit pravdu.
6) zamilovanost a vztahy nesouvisí s rozvojem osobnosti přímo. (není třeba být světec)
7) intuice a smysly nejsou hodnocení, ale způsoby získávání informací, proto nemají svou vývojovou řadu
8) z mého pohledu kdokoliv, kdo používá osmičku a vejš v jakékoliv řadě je Osobnost, vnitřní krása, zralý člověk. Nevadí, že používá i nižší karty.

Když budu hledat, kde jsem já, tak se vidím takto:
- 5-8 cítění (poháry)
- 7-8 vnímání (pentakly)
- 8 myšlení (meče)
- 7-9 vůli (hole)
a mám potřebu jít dál.
19.11.2016 - 14:24 | Filtr
(Rak) dan162 » dan162
Díl čtvrtý, Meče (Swords)

Meče jsou naše myšlení, naše ego. Karty mečů ukazují milníky k překonání, varování, jsou negativní. Nejsou to lákavé stavy vzniklé po překonání milníků jako u jiných karet. Zatímco 10 pohárů nás láká, tak 10 mečů děsí. Ale přitom je oboje stejně atraktivní. Nejspíš to je jen tím, že autor karet v době vydání do 10 mečů nedošel.

1 Zrození. Myslím, tedy jsem. Prvotní myšlenka, nápad.
2 Ego. Hranice Já. Existují cizí myšlenky, jiné než moje, existují emoce, intuice. Každé říká něco jiného. Čím se pak mám řídit ?
3 Rozum vládne. Myšlení ovládá rozhodování. Jednání z rozumu, proti srdci, proti intuici.
4 Mudrování. Představa o vyřešení reálných problémů čistě přemýšlením, bez fyzické aktivity
5 Konflikty. Ego řeší vnitřní problémy nepříjemnými projevy navenek. Jsme ve špatné společnosti. Potkáváme hlavně lidi, kteří nám vadí. My vadíme lidem.
6 Upřednostnění sebe. Rozum nebude nám šéfovat. Opouštíme, čím jsme dosud v myšlenkách žili. Jdeme do neznáma.
7 Lži. Nepravdivé myšlenky je možné považovat za pravdivé jen díky vnitřní nebo vnější lži. Nalháváme si. Odůvodňujeme nezdůvodnitelné. Lžeme a je nám lháno.
8 Strachy a zábrany. Ego kdysi "vyřešilo" dlouhodobý negativní pocit nějakou zábranou, čímž zmizel projev problému (například "muži nepláčí"). Problém zůstal. Překonat zábrany znamená vyřešit příčinu tehdejšího negativního pocitu, to proč jsme plakali.
9 Konec vlády ega. Odstraněním strachů se necítíme lépe. Cítíme se jak na počátku u esa mečů. Zmizel starý svět, mnoho emocí, které nám dávaly jistotu. Nerozumíme si s lidmi, kteří jsou v nižších kartách.
10 Probuzení. Překonání karty dvou mečů utlumením Já a odevzdáním se/spojením s principy Vesmíru. Ego blbě nekafrá, je jen spolujezdec.
19.11.2016 - 10:20 | Filtr
(Rak) dan162 » dan162
Třetí z pěti dílů se jmenuje Hole (anglicky Wands). Opět nejdřív dám odkaz na malou arkánu po desítky : http://1.bp.blogspot.com/_wD8DaPVp0…

Hole popisují energii, která se v člověku projevuje jako vůle.

1 Početí. Iniciace. Je třeba specifické energie, aby z ničeho vznikla živá bytost se svým Já.
2 Oddělení. Omezení Já. Takto vzniklé já je ohraničeno, nedosahuje do druhých já. Nemůžeme svou vůli propojit s jinou vůlí. Naše energie jsou rozdělené.
3 Používání energie. V rámci přijatých omezení žijeme vcelku dobře. Naše vůle nás umí udržet při životě.
4 Spolupráce. Smečka. Žijeme s druhými bytostmi a maximálně využíváme možnosti spolupráce, dělby práce, specializace. Používáme svou energii na to, aby naše potřeby byly uspokojovány
5 Konkurence. Chci víc, než co mi dává spolupráce, jdu i proti vůli druhých, narážím na vůli druhých lidí, která mi omezuje můj prostor.
6 Vítězství. Podařilo s emi vnutit svou vůli druhým lidem, mám co jsem chtěl.
7 Obhajoba. Vítězstvím nezmizela rozhodnutí druhých lidí dostat se do mé pozice. Oni chtějí také splnit své chtění na úkor druhých. Musím trvale hájit svou pozici a bojovat o ní.
8 Aktivita. Dosahuji toho, co chci, svou počáteční aktivitou. Využívám k tomu obecně platné zákonitosti, která znásobují mé schopnosti. Jakmile vše dám jednou do pohybu, tak už se nevměšuji, nechám působit přirozené síly. Spotřebovávám energii jen na rozjezd, počátek.
9 Optimalizace. Pro své záměry používám co nejmenší možnou energii. Malá energie, chytře použitá, šetří mou energii a přitom dosahuje stejného účinku.
10 Kompetence. Uskutečňuji nejtěžší záměry. Ambice nahrazeny schopnostmi.

Samozřejmě i zde nějaká karta charakterizuje naše jednání, co už umíme používat, co s enám podařilo zvládat. Jde o pásmo, ve kterém se každý z nás pohybuje, několik karet vedle sebe, které volíme dle potřeby. Některé volíme častěji a raději. Největší účinky má vyšší karta, ale ne v každé oblasti ji umíme použít.
17.11.2016 - 16:00 | Filtr
(Rak) dan162 » dan162
Podělím se o další předvčerejší tarotovou souvislost. Když se dívám na mince/pentakly, vidím totiž opět lineární řadu. A je stejná jako u pohárů. Titulky použiju stejné, jen do jiného živlu. A dnešní poznatek : živel země není nutno překládat jako hmotu, ale je to též vnímání.

Tady jsou obrázky malé arkány : http://1.bp.blogspot.com/_wD8DaPVp0…

1 Já. Já jsem.
2 Objevení okolí. Jiné předměty. Každý má jiné vlastnosti. Vnímání odlišností.
3 Používání hmoty. Přejímáme pravidla a zvyky, jak hmotu přetvářet. Jak ji využívat za určitým cílem. Hmota, která nám dává prospěch. Jak vytvářet hmotné statky.
4 Vlastnictví. Mít jako cesta ke štěstí. Držíme se toho, co máme, lpíme na majetku.
5 Krach. Dosavadní přístupy, metody a způsoby selhaly, nelze jinak, než pryč od nich. Vnímám jen negativní, to pozitivní ne. Majetek zmizel.
6 Učím se vnímat tak, jak věci jsou, místo toho hmotu přetvářet za účelem. Přijímám cizí vjemy. Nic nemám.
7 Vnímám chaos. Žádný směr. Když zahlédnu souvislost, zákonitost, tak ji interpretuji mylně. Vím co chci, nevím jak toho dosáhnu. Mám záměry, ale ne výsledky. Jdu na to špatně. Zvolené postupy nenesou ovoce. Příští pokus možná vyjde.
8 Vnímám detaily. Spojení detailů asi dá celek. Vím co chci a myslím že vím, jak toho dosáhnu. Půjdu-li krok za krokem, přiblížím se úspěchu.
9 Vnímám velké množství detailů a naplňují mne. Dosahuji úspěchů, vím, jak na to.
10 Vnímám celek i detaily. Detaily se propojily do jednoho celku. Nejbohatší vjemy, prožitky. Jsem bohatý tím, co vnímám ze světa, ne tím, co mám

A i zde můžeme si najít, kde v téhle lini se nyní nacházíme, kde žijeme, stejně jako to bylo u pohárů.
16.11.2016 - 11:45 | Filtr
(Rak) dan162 » dan162
Kterou tarotovou kartu v pohárech aktuálně žijete ?

P.S. právě jsem si objednal Thelema Tarot. :54:
15.11.2016 - 20:47 | Filtr
(Rak) dan162
Tady je tarot vyložený jako cesta životem (poháry = emoce), jak ho nyní vidím:
1 Já. Nic než Já
2 objevení Ty. Odlišnost emocí druhého.
3 Socializace. Jsme plnoprávným členem party. Pravidla jak se chovat. Je nám báječně mezi druhými.
4 Pravidla nám nevyhovují, vystupujeme ze skupiny, můžeme se do party vrátit, ale nechceme. Nebaví nás v ní být a nevíme co s tím dělat.
5 Osamění. Už se vrátit do party nemůžeme, jsme jiní. Nechceme napodobovat už ani vnější znaky členů party, dané společnosti. Nepatříme nikam. Osamění tíží. Nejsme spokojeni sami se sebou.
6 Pasažér. Chceme zažívat pocity, které jsme kdysi zažili. Přijmeme proto všechna pravidla skupiny bez ohledu na to, zda nám sedí, s nadějí na opakování těchto pocitů. I když popřeme sebe, i když to vypadá jako tehdy, přesto nejsme spokojení.
7 Očekávání. Když budu bohatý, budu šťastný. Když si mne budou cenit, budu šťastný. Šťastným mne udělá něco zvenku, nebo až bude splněna nějaká podmínka.
8 Přijetí sebe. Odchod ze všeho co bylo před tím. Vážím si sám sebe, aspoň v něčem. Odstraňuji své problémy a strachy. Jsem hledající.
9 Naplnění. Jsem rád sám, bohatá samota. Nemám žádné strachy. Vnímám. Žádné ambice, žádná přání, žádné touhy. Dělám, co mi je vlastní. Jsem.
10 Sdílení sebe (se sobě podobnými).

Každý z nás se nyní pohybuje v nějaké kartě. Při narození jsme byli v 1.
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
15.11.2016 - 15:56 | Filtr
(Ryby) Ema » dan162
moje 6 pohárů je krásná :) a mluví sama za sebe :D
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
15.11.2016 - 15:36 | Filtr
(Rak) dan162 » dan162
Dostal jsem tvůj dojem do vzkazu, paráda.

Karty jsou tady, karta je Six of Cups http://askthecards.info/tarot_card_…

Včera mne napadlo (po x letech tarotu), že na karty se dá dívat i jako na vývoj v životě od esa po desítku, zde potřeba vnější opory. Vztah, romantka, kde bezpečí, radost přichází k ženě zvenku a ona přijímá jak to je. Ona se bezstarostně oddává náruči muže, kde se cítí naprosto bezpečně, uvolněně. Sama by se tak necítila. U klasické sady je zobrazeno dětství, naše vzpomínka na bezpečí, lásku rodičů, bezpečný přístav, který bezpečí skýtal, dítě v něm žilo a nestavělo ho. (Když v takovém prostředí nežilo, tak si stejně odnáší představu jaké by to bylo v něm žít.)

Jestli je ta představa realizovaná nebo ne není úplně podstatné, je to směr, kam člověk 6 pohárů kráčí. Nebo kde je. Nebo kam se chce vrátit. Vše co dělá je proto, aby 6 pohárů naplnil. Když by mu to nevyhovovalo, tak by byl v jiné kartě, třeba 7 pohárů, nebo 5 pohárů.

Vystihuje 6 pohárů tvou nedávnou pozici ? Případně současnou ?
15.11.2016 - 14:12 | Filtr
(Rak) dan162 » Ema
Jupíííí !

Mám pro tebe zprávu/úkol. Najdi si 6 pohárů, až budeš mít klid, případně 5 pohárů, která k tobě bude mluvit silněji. Není to žádná zkouška. Popiš pocit, dojem, vnímání nebo co se ti s kartou spojuje. Když to bude někdo / něco konkrétního, tak to popiš i obecně. Čím víc dojmů, tím líp. Žádný z nich není špatně, žádný není dobře.
15.11.2016 - 13:57 | Filtr
(Ryby) Ema
Karty mi přišly a jsou tak krásné až mi to bere dech jsou velmi velké a díky tomu vyniká každá krásná kresba. Už se těším až na ně budu mít odpoledne čas každou pořádně prohlédnout a projít
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
11.11.2016 - 10:24 | Filtr
(Rak) dan162 » Ema
Dělám to u tarotu. Na jedné straně "Ber !!!" a současně ukazuju druhou stranu, jaké to má vlastnosti, jak je třeba mít respekt, vztah k sobě. Mili asi ještě napíše své zkušenosti, proč byli ti lidé v ...

Prostě tohle je cesta, tady je bahno a tady klidně experimentuj.
11.11.2016 - 10:21 | Filtr
(Ryby) Ema » dan162
hmmm zajímavé. Jak myslíš všechny informace? Trochu to nechápu, zkus mi to prosím trochu vysvětlit do větší šíře.
11.11.2016 - 10:16 | Filtr
(Rak) dan162 » Ema
I když nejsi vystrašená, přesto můžeš být příjemcem strašení (strach někoho druhého) nebo nemít všechny informace :-))

K magii netíhnu, na ní nemám (buňky, odvahu, chuť), možná se bojím toho, co neznám. V mém vidění je spojená se silami, kterým nerozumím už vůbec, asi jako kdybych zkoumal elektřinu vysokého napětí bez elektroznalostí.

Cítím odpovědnost za některé následky tvého nadšení, protože jsem ho pomohl vyvolat. Tak ti chci aby byl na svém místě mimo nadšení i pud sebezáchovy :-D
11.11.2016 - 10:09 | Filtr
(Ryby) Ema » dan162
nepřipadám si vystrašené a nemám z toho pocit, že by mi to mohlo ublížit, právě naopak, dokonce jsem si objednala knihu o pozitivní magii v praxi.
11.11.2016 - 08:52 | Filtr
(Kozoroh) ES » Mici Angóra
Hej kôli jeho osobe ,považujú ho za temný...ja v tom tarote vidím do hĺbky,čo mi vyhovuje,nie som osoba,čo dá na zovňajšok a vonkajšie okolnosti...ako vravím našiel si ma :76:
11.11.2016 - 08:46 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » ES
Předpokládám, že jde o ten ilustrovaný Friedou Harris, ten je opravdu krásný. A zatracovaný je proč, kvůli Crowleymu? :22:
11.11.2016 - 08:45 | Filtr
(Ryby) Ema » dan162
Rider Waite Tarot mám doma už několik let, ale nikdy jsem na ně ani nesáhla, dostala jsem je a nezaujaly mě, ale vytáhnu je jenom abych se naučila ty základy.
NAPSALA JSEM JEŽUCHOVI O:
Andělské tarotové karty - Kniha a 78 karet
Pozitivní magie - Okultismus v praktickém životě
Röhrig Tarot - Semdesát osm karet a kniha

A uvidíme ještě se mi líbily karty čaker
Příspěvky: 44-20 19-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »