asc na rozhraní štíra a střelce


04.11.2016 - 12:25
(Blíženci) umma
asc na rozhraní štíra a střelce
Narodila jsem se ve 20:07-mám asc ve střelci, o minutu dříve je to však štír, pozoruju u sebe znaky obojího. Jak toto lze odborně vyložit?

Řazení:
04.11.2016 - 13:19 | Filtr
(Štír) Nabi*
Ono to je podobné jako např. planety u hrotu domů. Je třeba brát v potaz oba domy. Tranzitně někdy spadá tématicky planeta (hrot) do jednoho znamení (domu) jindy do druhého. Přemýšlela jsem proč to tak je (sama mám kdeco u hrotů domů) a myslím, že je to proto, protože potřebujem zahrnout širší oblast do repertoáru našeho výcviku zde na Zemi :4:
04.11.2016 - 12:52 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Odborně to lze vyložit asi tak, že hranice domů (tedy i ascendentu) nejsou zcela pevné. Hranice působnosti skutečně přesahuje a bere se orbis zhruba 5°. V tomto případě (pokud je skutečně čas narození dostatečně přesný a zase jsme u diskuzí, co je přesný okamžik narození...?) se tedy zohledňují obě znamení. Vliv Střelce může být výraznější, neb většina 1. domu se nachází právě v tomto znamení. Ale jelikož vládcem ascendentu ve Střelci je Jupiter, jenž v tvém případě se nachází právě ve Štíru, zvýrazní se vliv Štíra. :4: V případě ascendentu ve Štíru by jsi měla Pluto (hlavní vládce) i Mars (spoluvládce) ve Vahách, takže by se zde projevoval vliv i tohoto znamení na ascendent, ale spoluvládcem by nadále zůstával i Jupiter, neb jsme v orbisu 5°. :4:
Už jsem to dostatečně zkomplikoval? Doufám, že ano a tudíž mise byla splněna. Pokud ne, mohl bych ještě zmínit planetární vliv Uranův, jenž stojí rovněž v orbisu 5° od ascendentu a bude tak mít velmi výrazný vliv na ascendent (někdy i větší, než samo znamení, v němž stojí ascendent a jeho vládci, o čemž bych mohl pohovořit na základě osobní zkušenosti). :3:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »