Plán duše....?


05.10.2016 - 17:30
(Střelec) :o)) Nori
Plán duše....?
Naša duša si pred narodením naplánovala život, to, čo sa chce naučiť . Spolu s ostatnými dušami, ktoré sú súčasťou jej plánu. Určite ste to už veľakrát počuli, čítali, možno aj vyslovili a stotožňujete sa s tým. Ja tiež. Keď sa však pýtam seba aj ľudí okolo mňa, prečo teda ten plán našej duše nepoznáme, tak nenachádzam uspokojujúcu a určitú odpoveď.Pochybujem o zmysle celého plánu, ak ho urobíme a potom keď sa narodíme, zabudneme ho. Má byť hádankou? Načo ho tvoríme, ak ho možno len náhodou naplníme, alebo sa k nemu ani nepriblížime?Ako to vidíte , vnímate vy? :63:

Stránka: 5 4 3 2 1
Řazení:
18.10.2016 - 21:18 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt
ten plan, to je to, co zazivas.. takze ziadne skryvanie planu sa nedeje.. :) dusa si vybere obrysy, cestu k nim si tvoris podla seba, vedome :65:
17.10.2016 - 12:04 | Filtr
(Střelec) :o)) Nori » Buddha/2
:3: to bola, pekne sa to pospájalo a mám z toho radost :75:
Keď sa mǒžeš v skratke podeliť o niečo zaujímavé z tej besedy, budem rada :3:
:29: :15:
17.10.2016 - 11:55 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » :o)) Nori
/2
Neděkuj, to byla spíš taková hezká synchronicita :5:

A držím :15:, ať se daří :14: :1:
17.10.2016 - 10:12 | Filtr
(Střelec) :o)) Nori » Buddha/2
:3: presne tak, potrebujem sa naučiť ztíšiť a vedieť v tom vnútornom ztíšeni zotrvať. Boli sme už na úvode a bude to prax, prax a prax. Prečítať a pochopiť je jedna strana mince, precítiť a praktizovať druhá a o to mi ide. Naučiť sa nástroje stíšenia v praxi, nie skúšať to podľa knihy. V decembri to skončí, trvá to 8 týždňov a bude v tom každodenná prax počas celej doby.
Díky Buddha :17:
16.10.2016 - 23:31 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » :o)) Nori
Díky.
Za sebe - považuju jakýkoli kurz na téma přítomný okamžik za docela kontraproduktivní - a ve své podstatě úplně zbytečný. Zrovna včera jsem byl na besedě na toto téma a závěr je jasný :5:. Tím že se snažíš dosáhnou (čehokoli) se vytrháváš z přítomného okamžiku někam do budoucna. Jediný způsob jak tam zůstat je uvědomovat si přítomnost - a na to ti stačí tahle jediná rada, takže na co kurz :2: :4:?
Jestli je ale zaměřený na ztišení a neumíš to, pak nějaký význam má, ale je to jen pomocný prostředek k tomu prvnímu :1:
16.10.2016 - 16:32 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Marhon
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ano, třeba i proto, že to tak cítí -cit, cítit se dobře (být v pohodě, mít duši v klidu, dá se to různě interperotovat.. svědomí a pod.)...to je nevědomé vnímání skutků, čiže fyzického projevu těla.
16.10.2016 - 13:20 | Filtr
(Střelec) :o)) Nori » Buddha/2
V ČR máte prebieha tiež www.mbsr.cz
16.10.2016 - 13:12 | Filtr
(Střelec) :o)) Nori » Samanthaa
Krásne si to napísala... Presne ten moment- duša si pamätá svoj plán, len nie na úrovni vedomia, myšlienok.
Teraz už mi to dáva zmysel.... :3:
Položila som do diskusie otázku, ktorá ma zaujímala už dlhšie.... Asi týžden pred založením diskusie som sa prihlásila na kurz, v ktorom je podstatou naučiť sa stíšiť myseľ a pocíťit vnútorný pokoj a ticho. Vystúpením do sféry bez myšlienok sa dá dosiahnuť stav čistého vedomia.
Tak ma to " niečo" ( intuícia?) viedlo k nájdeniu odpovedi.... Tu od vás, ale aj vlastnou cestou- k tomu kurzu.

Je to náhoda? Je to reč duše? Neviem a ani nemusím... :75: idem tadiaľ, kde nájdem odpovede.... :37:
16.10.2016 - 12:41 | Filtr
(Střelec) :o)) Nori » Buddha/2
Vidím teraz, že Samanthaa to napísala pekne, jemne, postupne... :17:
Vďaka :17:
16.10.2016 - 12:37 | Filtr
(Střelec) :o)) Nori » Buddha/2
To je tá záhada, že?
:4: v kľude , ktorý si nastolíš vycvičením pozornosti na prítomný okamih viac vnímaš seba aj nuansy okolo seba.
Získaš kľud a si pozornejší aj v stresujúcich situáciách, mǎs vǎčší nadhľad - na seba aj na to, čo sa deje okolo teba.Lepšie vieš prečítať sám seba. a tam tú súvislosť vidím :5:
16.10.2016 - 12:03 | Filtr
(Lev) Marhon » Samanthaa
a nemohlo by to být kvůli tomu, aby člověk byl dobrý proto, že to tak cítí a ne proto, že to tak má být, nebo proto, aby si pomohl?
takže zapomene, začne znovu a je na něm, jestli se touhle cestou vypraví.
otázka spíš je, jestli skutečnost odpovídá téhle teorii, když vidíme, jak to tu na světě funguje. :63:
16.10.2016 - 11:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Otázka zněla: ..."prečo teda ten plán našej duše nepoznáme, tak nenachádzam uspokojujúcu a určitú odpoveď.Pochybujem o zmysle celého plánu, ak ho urobíme a potom keď sa narodíme, zabudneme ho. Má byť hádankou? ..."

Myslím si, že duše si velmi dobře pamatuje svůj plán a to i po narození člověka, problém je ten, že duše je nehmotná v hmotném těle, proto nevládne hmotnou myslí, nefunguje na vědomé úrovni, neovládá mozek který je fyzickou částí těla, proto si mozek nemůže vybavit plán duše. Duše si samozřejmě svůj plán pamatuje a protože ho nemůže projektovat myslí, projevuje ho na nehmotné úrovni, tedy v nevědomé mysli těla (intuice, tušení...). Proto někdo medituje, ztiší myšlenky (vědomé myšlení) aby dal prostor nevědomému (projevu duše). Pokud se od plánu duše odchylujeme, tak nám to dává duše najevo ne myšlenkami (protože nevládne hmotnou myslí), ale jiným způsobem - např. nemocí (nemoci vznikají na nevědomé úrovni), nehodami, nebo jen tzv. "nemám štěstí"... apod. Plán duše není vždy nějaké vzněšené poslání, někdy to jen "prosvětlování" vztahů v okolí, nebo věnování své energie (práci) k ochraně přírody a pod. kromě toho samozřejmě to je i získání , nebo prožití situace k poučení z předchozích chyb v předchozích inkarnací (např. zvládnout chudobu se ctí - t.j. nekrást, nezabít, ale i zvládnout bohatství se ctí,t.j. neponižovat lidi ale přispívat na charitu, prožít nevyléčitelnou nemoc a nezatrpknout a pod.).
16.10.2016 - 00:16 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » :o)) Nori
Na to taky existuje kurz :22:?

Mimochodem, jak Ti jde dohromady plán duše s přítomným okamžikem :3:?
15.10.2016 - 21:05 | Filtr
(Střelec) :o)) Nori » cerberus
Ďakujem :1:
15.10.2016 - 12:54 | Filtr
(Střelec) :o)) Nori » cerberus
:3: práve na tom začínam pracovať a veľmi sa na to teším. Ide o kurz - všimavosti- prítomného okamihu podľa Zinna-kabata. Život má úplne iný rozmer a hĺbku ak vieme vedome pracovať s vlastnými myšlienkami.
Krásny deň aj tebe :3: :74:
14.10.2016 - 19:17 | Filtr
(Střelec) :o)) Nori » cerberus
to video je zaujímavé :15:.... Ako tvrdí kvantová terapia.- všetky možnosti sú otvorené....
14.10.2016 - 06:25 | Filtr
(Blíženci) movvin » Buddha/2
:61: :61: Třeba si chtěla odpočinout od starostí a má to jako prudičský relax s tím, že je učitelem pro druhé :20:
13.10.2016 - 19:42 | Filtr
(Střelec) :o)) Nori » Seher
Áno, to poznám. Aj ja ho možno lepšie vidím v druhých ako v sebe, aj keď nie celý, možno len kúsky, časti... Step by step...
Po množstve inšpirujúcich odpovedí, ktoré sú v tejto diskusii sa viem pozrieť aj z iného uhla pohľadu a už necítim tú zvedavosť tak silne rozumovo. Prinieslo mi to taký pokoj.

Hoci život mi dnes ukázal,, aký nečakane krátky mǒže byť život, ako dokáže rýchlo skončiť, hoci človek má vǒľu žiť. :9:
Už ide :76: domov.... Splnila svoj plán.
13.10.2016 - 19:33 | Filtr
(Střelec) :o)) Nori » cerberus
:4: :30:
13.10.2016 - 08:37 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele vibe, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
tak ja jsem taky nekorektni clovek... jj, zaloz :3:
13.10.2016 - 07:10 | Filtr
(Ryby) MG34 » vibe
Tak to je nekorektní koníček, když někomu zasahuje do nezadatelných práv. :1:

A vůbec - už jsem dlouho někoho nepromáznul - no nic, budu muset zase vypotit nějaké vlastní vlákno.
12.10.2016 - 22:14 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele vibe, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
no jo, tak Brno taky uz neni, co byvalo... to, co se tam stalo behem valky a pak v roce 45-46 byl a je zlocin... bohuzel historie se zpatky vzit neda... ja mam rad vsechny dialekty, vcetne zapadoceskych...
proc to resim? tak... je to muj konicek...
12.10.2016 - 21:44 | Filtr
(Ryby) MG34 » vibe
No vidíš, já nevím, kdo je rak nebo čmelík a taky žiju...

Osvíceným diktátorem se snaží být každý rodič vůči svým dětem - minimálně na začátku. Ohledně stejného přístupu u ne-dětí - proč to vlastně řešíš? Není to jedno?

Já mám teď jako aktuální úplně jiné téma než poměřování si pinďourů těch dvou zmiňovaných vyhulenců nebo co to je.

A shodou okolností i kvůli tomu asi nejsu schopný nějak vydržet ty tvoje videa víc než pár sekund. Mne nějak přirozeně irituje český přízvuk - všechny české nářečí a obecná čeština. Prakticky všechny moravské i slezské přízvuky a nářečí mi naopak zní libě - tzn. kdyby ten borec mluvil třeba hantecem a měl ten správný přízvuk, tak to asi budu hltat všechno s tebou...

Nevím co s tím, ale jakmile někdo začne tím špatným přízvukem, tak u mne strašně klesá. Úplně mne to otráví. Bohužel 2 bývalé přítelkyně to měly a ať jsem se snažil sebevíc se nad to povznášet, protože je to malicherné, nejde to potlačit - prostě to tam vždycky je, neporučím tomu a asi mi to ovlivňuje úsudek a možná i city.

A to sám mám přizvuk nicmoc - moje vlastní mluva a přízvuk (když si to nehlídám) mi zní kolikrát nelibě - narodil jsem se na pomezí mezi Čechama a Moravou, takže mám přízvuk asi tak nějak smíšený.
12.10.2016 - 20:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele vibe, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
s Honzou Rakem z CERNu jsem lhal, priznavam se... fakt je ale ten, ze ty kopacky, co dostal jsem rozdychaval alespon dva... dve minuty... preci jen, stavet na nekom kazde druhe video a pak ho poslat do haje...
ted vazne... jo, to o cem pises resim tez, ovsem ne cenzurou... ja v osvicene diktatory neverim uz jen z toho duvodu, ze v momente, kdy skutecne o neco jde a clovek by zrovna nejakeho chytreho radce potredoval, tak po nem neni ani vidu ani slechu...
tedy ja povazuju za moudrejsi nechat kazdeho vyrust, at si sam rozlisi, co je pravda a co neni...
ja sleduju paralelne celou radu ruznych skupinek, protoze nekdy je opravdu ne az tak snadne rozlisit, kdo ma pravdu a kdo ne, respektive, kdo ma pravdu vice a kdo mene(svet neni jen cernobily)... a tak mam chapadla roztazena i na vicero mistech... a jedno z nich mam uz dva roky na Cmolikovi... to je cele...
mimochodem vybral jsi si spravne nacasovani, neb tam to ted zrovna docela vre...
zaminkou je stalking a sikana jedne zeny, podle me tam jde ale o mnohem vic...
dnes zrovna trochu vygradoval konflikt J.X.Dolezala versus J.V.Cmolika (nebo Reflexu versus Neurorestartu)...
http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/…
https://www.youtube.com/watch/…
12.10.2016 - 20:20 | Filtr
(Ryby) MG34 » vibe
tak proč sem nestrčíš JEHO video, když za něj "kopeš"?

někdo tu trefně psal - dneska se hlasuje i o výsledku matematického příkladu - kašli na mainstreamové názory ostatních - doba, kdy většina snad mohla mít i pravdu, je už dávno pryč - pravda se v dnešní době informační přehlcenosti a populismu krčí pod nudnou hromadou logiky a za nekonečnou řadou dveří rutinního ověřování...
Příspěvky: 103-79 78-54 53-29 28-4 3-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »