Návrat k jednote


04.10.2016 - 11:44
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Návrat k jednote
Zaujali ma tieto videá a výklad tejto pani. Volá sa Ivana Adamcová. Sú to už staršie prednášky a vždy keď ju počúvam, mám pocit, že to, čo hovorí mi skutočne dáva zmysel a dokonca na sebe badám, že sa riadim jej radami a som kľudnejšia a začínam aj pokojnejšie a pokornejšie prijímať ťažšie situácie v živote, že sa lepšie vyrovnávam s tým čomu teraz čelím. Tak ak vás to zaujíma..pridávam sem link https://www.youtube.com/watch/… osobne zaujalo alebo skôr oslovilo to, čo hovorí o nás ľuďoch všeobecne: že sme každý bunkou jedného tela, respektíve Boha a že sme prepojený. Už len preto by sme nemali robiť druhým to, čo nechceme aby oni robili nám. Lebo tým vlastne ubližujeme sami sebe lebo ubližujeme bohu v iných ľuďoch. Mali by sme prijať všetko, vrátane kritických situácií a chorôb s láskou, pokorou a nebrániť sa ľuďom, situáciám, chorobám s hnevom, lebo si tým zablokujeme čakry a tým pádom sami sebe ubližujeme. Títo ľudia, s ktorými máme v živote konflikty, ktorí nám podľa nášho úsudku ubližujú sú v skutočnosti naši najväčší učitelia, anjeli, ktorých sme si sami pred narodením do svojho života zvolili. My sami sme si ich vybrali, aby nás niečo dôležité naučili. Mali by sme im byť preto vďační, že nás učia a zvládajú tým pádom svoju rolu, na ktorej sme sa vzájomne dohodli...na jednotku. Dovtedy sa nám budú v živote diať "zlé" veci, konflikty, kým to nepochopíme a nepríjmeme s láskou a neodpustíme tomu druhému a sami sebe. Preto sa nám dejú náročné skúšky v živote, aby sme ich prijali, odpustili a nebojovali s nimi. Páči sa mi hlavne jej upokojujúce "heslo" VŠETKO JE DOBRÉ. A vlastne že našim cieľom v živote má byť spokojnosť, pokoj a prijímanie životných skúšok, života a ľudí takých akí sú. Mňa osobne tieto jej slová veľmi upokojili tak to posúvam ďalej. Každopádne ako hovorí Ivanka, informácie sa vždy dostanú k tým ľuďom, ku ktorým sa majú dostať a v tej chvíli, kedy sa k nim majú aj dostať. Všetko sme si dopredu pred narodením naplánovali a preto akékoľvek vybočenie z tej cesty, ktorá je daná nás má niečo naučiť. nakoniec ale všetci dospejeme do spoločného štádia, kedy už nebudeme opakovať chyby z minulosti, ktoré sme pochopili, prežili a ku ktorým sa už vracať nemusíme. tak s láskou posúvam ďalej :29:

Stránka: 3 2 1
Řazení:
28.10.2016 - 23:31 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Georgeus, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj, Jsem tu nový. Článek i pisatel je moc hezká duše. Vše co vede k uvědomění Jednoty je správné. Máme hodně "práce":-)) Jirka
26.10.2016 - 23:16 | Filtr
(Vodnář) THX1138 » evanda22
Znám to vysvětlené podobným způsobem (i když ďábel se skrývá v detailu :). Ale bez jakýchkoliv dimenzí. Také se jsem slyšel o neexistenci dobra a zla, to je čistě naše posuzování. V tom je to asi stejné. Avšak bez toho problematického slovíčka "návrat". Ten je vždy předzvěstí něčeho nestálého. Tu jednotu jsi nikdy ani na okamžik neprožívala, i když je tu neustále. Nevracíš se tedy do stavu pochopení. Ale máš možnost si to naplno uvědomit. Když toho dosáhneš, nikdy to nezapomeneš. Je to jako probudit se ze sna.
25.10.2016 - 10:07 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Buddha/2
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak prepáč. Asi ešte potrebujem jedno :83: aby som myslela jednoduchšie. aj tebe pekný deň :29:
25.10.2016 - 10:00 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » evanda22
Zbytečně to komplikuješ a já se snažil to maximálně zjednodušit.
No nic, vzdávám to. Hezký den :1: :84: :29:
25.10.2016 - 09:34 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Buddha/2
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
nie som si istá či ťa chápem tak ako by si chcel ale skúsim ti aspoň odpovedať na to čo si napísal.
predstava učenia sa vo mne nevyvoláva pocit že niečo "musím" že by to bolo pre mňa čosi zaťažujúce alebo negatívne...preto z môjho pohľadu predstava že sa mám ešte mnoho a monoho čo učiť je pozitívna. teším sa na to, prijímam to a idem na tom pomyselnom kolotoči tak ako ide...nespomaľujem nezrýchľujem neodrážam sa...riešim to čo je tu a teraz a všetko vnímam ako akúsi skúšku. poznám seba, svoje činy a myšlienky preto si môžem dovoliť povedať že sa mám ešte veľa čo učiť. a učím sa rada.
ono síce sedíme na kolotoči stále a aj v tom prítomnom okamihu sme telom a dušou stále...ale myšlienky nám ubiehajú do minulosti alebo budúcnosti častejšie než si to uvedomujeme a to je práve to že nie sme v prítomnosti tu a teraz neustále. ubiehame utekáme do pomyselnej minulosti a budúcnosti a častokrát tá naša hlava úplne zbytočne rieši a posudzuje udalosti/ľudí okolo (príklad pozeráme správy a posudzujeme čo je dobré zle strašné milé...) a nežijeme naše životy ale necháme sa uniesť životmi iných...vtedy nežijeme prítomnosťou. už som čiastočne pochopila, či? :6:
25.10.2016 - 09:22 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » evanda22
z toho myšlenkového procesu
protože ta představa, že se musíš ještě mnoho a mnoho učit Tě v něm drží

Něco jako když sedíš na kolotoči a odrážíš se - dokud nepřestaneš nezastavíš. Na kolotoči ale sedíš pořád. Je to takhle pochopitelnější?
25.10.2016 - 09:14 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Buddha/2
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
vystúpiť odkiaľ? z prítomnosti? z jednoty? asi fakt nerozumiem. prepáč :1:
25.10.2016 - 09:11 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » THX1138
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nestávame sa súčasťou jednoty lebo ako hovoríš stále sme jej súčasťou. Skôr ide o to, že si to neuvedomujeme úplne. Cítime sa akoby oddelení akoby nie celkom naplnený tým pocitom. Takže skôr ide o návrat do vedomia jednoty...do toho uvedomenia si kým sme a čoho sme to vlastne súčasťou. čo to tá jednota vlastne je. Ja myslím že aj keď postúpime kamsi do inej sféry vedomia po všetkých tých našich skúškach života tak zrejme sa budeme stále čosi kdesi učiť. Možno nastane sféra tvorenia :3: Iva Adamcová hovorí o prechodoch do dimenzií. Aktuálne sme vraj v 3.dimenzii 3D a otvára sa nám brána 4D aby sme mohli prejsť do 5D. V 3D existuje duálny spôsob nazerania na svet (dobro/zlo) kdežto v 5D už dobro zlo delenie nie je pretože človek už chápe že dobro a zlo bolo len ilúziou. Pre mňa sú tieto dimenzie ťažko uchopiteľné mojím momentálnym vnímaním a chápaním. neviem si to skrátka ešte predstaviť, pretože žijem v 3D. Aj to zapomínanie je ešte v 3D svete ale po prechode do 5D vraj už jedinec bude mať pamäť úplnú a bude si pamätať všetko, vrátane svojich predošlých inkarnácií.
Pochopenie cez chyby...je zas len náš spôsob nazerania vo svete ktorý delíme na dobro/zlo. v skutočnosti chyba nie je chybou, iba učením. ak je všetko dobré a nie je to zlé a dobré len dobré, potom ani chyba vlastne nie je zlá. :3: uznávam, že slovo "návrat" by malo byť skôr v úvodzovkách pretože my sa nevraciame do jednoty, my sa vraciame k plnému vedomiu jednoty.
jasné tie videá sú doooosť dlhé a myslím že Ivanka to vie rozhodne vysvetliť lepšie než ja. Ja som tiež len človek učiaci sa..."navracajúci" sa
25.10.2016 - 09:10 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » evanda22
Nerozumíš mi. Jsou to dvě rozdíné věci. Učit se bude stále co - v proměnlivém světě nikdy nemůžeš znát všechno. - Jenže to celé je myšlenkový proces. To co jsem myslel je způsob, jak z něj na chvíli (nebo i víc :5:) vystoupit - nebo jak se tu o tom furt mele "Být v přítomnosti"
25.10.2016 - 09:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Buddha/2
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Môžeš na to ísť ako len chceš. Ty sám si vyberáš ako budeš žiť a ako sa budeš učiť. Ja mám pocit že stále je čo sa učiť.
24.10.2016 - 21:34 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » evanda22
No a co na to jít obráceně ? Zahodit představu že se musíš něco učit. Jakou představu vlastně potřebuješ aby ses dostala tam, kde už jsi ? :3:
24.10.2016 - 18:54 | Filtr
(Vodnář) THX1138 » evanda22
Pokud je jednota vždy a všude, tak se nemůžeš stát její součástí, neb už její součástí jsi. Bez ohledu na to, zda-li ji vnímáš, nebo ne. Musí být nadčasová a vším prostupující. Nemůže jí být někde méně, někde více a někde kousek vynecháno.

Pokud je cílový stav takový, kdy už se nemusíš nic učit, tak přeci není žádoucí zapomínat.

Pokud toho stavu dosáhneš, k čemu je to dobré, když ho zase zapomeneš? "Návrat" k jednotě - už jsme tam tedy byli a přišli o to. Stane se to příště zase. Vidina dosažení jednoty je jako poslední jídlo před popravou. Po ní přijde stav, kdy jednotu nerozpoznáváš a bude to zajisté spojené s utrpením. Nebudeš prožívat ztrátu, nemoc, stáří a smrt jako jednotu a nebudeš mít ani informaci, že je něco takového možné.

Pokud můžeš zapomenout něco takového, pak budeš zapomínat i daleko méně významné věci. Chyby, které bys neměla opakovat... A kolik existuje situací, ve kterých musíš udělat chybu, abys dosáhla pochopení? A musí se to dělat přes chyby?

Nerozporuji představu jednoty, ale ten "návrat", ten tam dělá zmatky. (i když každý vidíme pojem jednota jinak. Nekoukal jsem se na to video, neb je to dlouhé jako rybářův životní úlovek v hospodě. Bylo by lepší, kdybych se na to podíval, ale mně jde hlavně o ideu toho navracení se)
24.10.2016 - 08:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » THX1138
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
keď si to tak vezmeš...všetko je špekulatívne. jednota je podľa mňa vždy a všade...záleží nakoľko sme schopní ju vnímať. Ak sa už nemáš čo učiť, aby si sa tam "dostal" respektíve si ju plne uvedomil, tak sa stávaš jej súčasťou. a potiaľ to asi tak s naším rozumom dokážeme pochopiť...zvyšok bude prekvápko. :4:
23.10.2016 - 21:16 | Filtr
(Vodnář) THX1138 » evanda22
Bylo by dobré definovat pojem "jednota". Je to stav, kde se máš stále co učit?

Úvaha, že znalosti minulých životů jsou neužitečné a zapomenutí schopností Tě chrání, je spekulativní.
23.10.2016 - 21:01 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » THX1138
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
tým že zabudneš na určité veci neznamená že stratíš predošlé skúsenosti. stále je čo sa učiť a stále je kde sa zlepšovať. niektoré chyby opakovať nebudeme ale iné nás ešte len čakajú aby sme ich urobili a následne neopakovali. k čomu by nám napríklad bolo vedieť že sme boli v minulom živote tým alebo oným človekom alebo že sme niekomu vykonali to či ono? minulé životy sú minulými...už nie sú aktuálne. bolo by nám to zbytočné vedieť, brzdilo by nás to vo vývoji v prítomnom okamihu.to isté je s našimi schopnosťami...možno nás to zabudnutie istým spôsobom chráni, aby sme nezneužívali v nepochopení niečo, čo ešte nevieme celkom doceniť a čo nevieme ešte celkom nezneužívať.
23.10.2016 - 18:47 | Filtr
(Vodnář) THX1138 » evanda22
Však hej, nemyslím si, že Tě do toho někdo nutí. A právě proto ani nezní dobře, že ztratíš něco, o co jsi usilovala.

V závěru úvodního příspěvku píšeš, že už nebudeme opakovat chyby(...). Tedy není možné zapomínat. Avšak minimálně jednou už se to stalo... :63:
21.10.2016 - 22:05 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » THX1138
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
prečo by si mal niečo dosahovať a vôbec robiť z donútenia? kto by ťa mal prinútiť?
čo ak je to tak že po smrti si spomenieš a rozhodneš sa že sa budeš vyvíjať smerom k jednote? že si to sám určuješ? čo ak o tom rozhodujeme my?
21.10.2016 - 18:42 | Filtr
(Vodnář) THX1138 » evanda22
Je to z nějakého důvodu atraktivní. Nebo toho stavu musíš dosáhnout z donucení přes svůj odpor? To asi ne. Potom by to mohl být nepříjemný pocit, když víš, že jsi ten stav získala jenom dočasně a opět o něj přijdeš. A to způsobem, že si dlouho, předlouho nemusíš vůbec uvědomovat, že existuje nějaký stav jednoty. Můžeš třeba dlouho prožívat utrpení a ani Tě nenapadne, že lze o nějakou jednotu usilovat. Nebudeš mít zkrátka tu informaci, když to zapomeneš.
21.10.2016 - 09:30 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » THX1138
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
prečo horká príchuť? ja to beriem optimistickejšie...ak sme to už dokázali raz...potom to dokážeme znova...spomenúť si :3:
21.10.2016 - 00:27 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » dan162
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jejda, no tak to je dobrý, to můžu řvát :4:....
(Já horoskopy ještě neovládám, sem tam něco pochopím,ale zatím jsem se k tomu pořádně nedostala, prostě jsem si přečetla jen vpravo zastoupení živlů :3:).
21.10.2016 - 00:26 | Filtr
(Vodnář) THX1138 » evanda22
Ta jednota tedy není dokonalým stavem. Minimálně neobsahuje schopnost dostatečně si ji vážit. To znovu-uvědomění si bude mít hořkou příchuť toho, že může být z nějakého důvodu opět zapomenuto... je to stejné, jako kdyby se to nestalo.
21.10.2016 - 00:18 | Filtr
(Rak) dan162 » :):):)
A co lví IC a uzel ve Střelci ?
20.10.2016 - 21:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » movvin
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:61:
20.10.2016 - 21:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » dan162
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mno, já v nativu si ani neškrtnu :11:
20.10.2016 - 19:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Samanthaa
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ona sa rozhodla nazvať boha Otcom, respektíve svoju božskú podstatu. tak jej to vraj vyhovuje. vníma človeka ako hmotnú a božskú zložku v jednom. tak tá hmotná je Ego a božská Otec/Boh pre iného stvoriteľ. každý ho máme v sebe..akoby nadja ktoré nás učí.
Příspěvky: 56-32 31-7 6-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »