vztah-manzelstvi-nevera


02.10.2016 - 13:46
(Ryby) Flory
vztah-manzelstvi-nevera
vlozim sem prispevek jedne klientky, ktera se asi 4 roky placa v neurcitym vztahu a neni si partnerem a vynalozenym casem vubec jista zkracene: trpi unavovym syndromem a partner ji emocne moc nepridava A) mela umrti v rodine a jine drobnejsi problemy a partner se venoval svym aktivitam, dovolene, konickum atd. B) sam tvrdi ze ji nikdy nemiloval a mel ji jen rad, behem vztahovych krizi kontaktoval jine zeny, zda se ale ze k nicemu extra nedoslo a vzdy se k te sve vratil C) je vuci ni pomerne citove chladny, cimz ma kamaradka/klientka trpi. Vyrovnava to sice aktivitami, ktere pro ni dela jinde - napr. oprava bydleni, nicmene zda se mi ze ona emocionalne strada. D) do vztahu se jim zacal plest jakysi sarlatan a tvrdi ze partner byl opakovane neverny. Ac by to nebylo tak prekvapive, jelikoz vztah moc dobre nefungoval, ona si rekla ze tohle uz by neprekousla a byl by to pro ni konec. E) v celem vztahu vidim naruseni duvery a nesoulad emocnich potreb. Kupodivu dvojice to cele chce zavrsit svatbou.Osobne vidim v historii muze paralelni vztahy zaroven s timto a v karme zeny vyraznou emocionalni podvyzivu a nedulezitost, ktera se materializuje do velke unavy a fyzicke podvyzivy-vahoveho ubytku. Mel by nekdo navrh/vhled jak z toho ven? :1:

Řazení:
08.10.2016 - 11:31 | Filtr
(Býk) player » špejlička
Přesně tak. BAhýnko , depky a útrpnost.
07.10.2016 - 11:11 | Filtr
(Rak) dan162
Taková svatba je prvotřídní počátek dlouholeté agónie, zafixování rezignace na řešení problémů, které dnešní stav zavinily - dokud se to po deseti, dvaceti letech živoření po nějakých karambolech nevrátí zpět do dnešního bodu. Jenže kdo je v koncích, tak má zúžené vidění a upne se na Něco. Jak z toho ven ? Souhlasím - soustředit se na příčiny té únavy až rezignace, zda to tak bylo vždy, nebo spíš kdy to tak nebylo, jak vypadal život tehdy, prověřit rodinné kořeny a traumata.
05.10.2016 - 09:50 | Filtr
(Býk) player
Jak z toho ven? No vždyť je to snadné. Buď se smířit s tím , že jí má jen rád nebo odejít , jestli si myslí , že klofne lepšího ptáčka.

Hele , my vám na ty vaše emoční výkyvy zvysoka...to za a. Za bé , jakmile se nahota okouká , tak vás většinou už všechny máme jen rádi , víš? Milujem právě ty koníčky , pivo a kamarády (já teda vínko).

Pokud jí byl opakovaně nevěrný , tak co? To značí , že v posteli už jede nebo jedou ze setrvačnosti.

Pamatuj si - existují jen dva důvody setrvávat déle. Morální kodex , pokud jsou děti nebo společná tvorba. Nic víc neexistuje.

Jo - pak ještě lenost. :-)
04.10.2016 - 14:25 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » evanda22
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No má učitele jakého potřebuje. Je dobrovolně v roli oběti a zjevně s tím nic nechce dělat, kromě toho, že chce mít své jisté (které jak víme nikdy mít nebude) a vdát se.Zrcadlí jí dostatečně. Za zkoušku by určitě stála nějaká párová terapie,aby jí trochu rozšířila obzor vnímání ,a to dříve než svatba.Protože mít rád pro partnerský vztah je málo.Je pravda, že člověk musí začít od sebe. Ale třeba opravdu se má od něj ještě učit více...je to na ní, nich.
04.10.2016 - 14:00 | Filtr
(Štír) Freja
trpí únavovým syndromem.... :97:
no bodejť by ne, brzy se možná přidá štítná žláza nebo nějaká jiná vážnější choroba....
04.10.2016 - 13:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jej neistota asi plynie z nepochopenia partnera. Podľa mňa trpí hlavne tým, že nedokáže byť vo vzťahu spokojná a očakáva, že partner to vyrieši za ňu. Rozhodne by mala začať od seba a nehľadať chyby len v partnerovi. Partnera nezmení, jedine svoj postoj voči nemu a voči situáciám, ktoré sa jej dejú môže zmeniť. No a keď je problém s partnerom, treba popracovať vždy na vzájomnej komunikácií. Možno prídu na to, že jeden druhému len zle porozumeli. Pokiaľ ten jej partner chce svadbu tak asi ju má rád. Podľa tvojho popisu je to ale dosť také nejasné o čo vlastne ide. A čo keby si ty bola ich mediátor a porozprávali by sa pred tebou? aj to je cesta. občas pomáha ak si dvoch vypočuje tretí, nezainteresovaný človek. Inak by som sa do toho moc nemiešala. je to predsalen ich cesta, ich vzťah. Nik iný než oni dvaja to za nich nevyrieši. Ja verím tomu, že nám do života vždy príde taký partner, akého si "zaslúžime", akého momentálne potrebujeme, aby nás niečo konkrétne naučil. Je to podľa mňa dosť prirodzené, že s každým partnerom sme karmicky spätí, inak by to nebol náš partner predsa.
04.10.2016 - 10:11 | Filtr
(Lev) špejlička
Jojo, svatba to spraví a budou spolu šťastni až do konce života :19:

Radši s někým nesprávným, než být sama, že? Takhle ovšem uvažuje hodně lidí a obzvláště žen, protože ony tak rády trpí a rády si stěžují jak to mají těžké a jaké jsou chudinky a tak dále. Duchovno neduchovno, je prostě hloupá a nemá se ráda.
Ale takových je asi většina, povrchních slepek masochistek...a za pár let, až ji ten nevděčník, kterému věnovala nejlepší léta života opustí s jinou tak bude za ublíženou chudinku a po rozvodu ho oškube a ještě se mu pomstí.
04.10.2016 - 09:59 | Filtr
(Beran) Háňa*
Spíš bych řešila, na místě té paní, proč se chovám, jako kdyby ten člověk byl jediný muž na světě, co pro mě jako partner připadá v úvahu.
Proč tak lpím na člověku, kterého v podstatě nezajímám a na vztahu, který mi nic nepřináší.
Čili, bych přestala poukazovat na jeho chování, na aktivity jakéhosi šarlatána, kterého jsem pravděpodobně sama angažovala, a zaměříla se na sebe. Proč JÁ v tomhle jsem, proč v tom chci být a rvát to někam, kde to není. Jestli a proč to mám zapotřebí.
03.10.2016 - 18:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Hastrman, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ztráta komunikace a důvěry rovná se konec vztahu. Sami si vyložily karty na stůl
03.10.2016 - 17:47 | Filtr
(Střelec) Macek70
Ahoj, mozná si někteří z Vás vzpomenou na můj přiběh - ŽIVOT SE SCHIZOIDEM. Bylo to dost podobné, jak tak čtu, krom bodu D. Život s emočně chladným člověkem je velmi frustrující, velmi !! Já práskla dveřmi ! Po třech letech už to nešlo, natož svatba ! Emoční oploštělost je nezvratná...

Návrh jak z toho ven, vidím jedině rozchod. Je to jistě neschůdnéjší cesta ! A navíc bez důvěry, lásky, komunikace... Vztah nemůže táhnout jen jeden, to prostě nejde ! :80: :68:
02.10.2016 - 17:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Souhlasím s onkou. Jelikož znám klasické psychoterapie individuální, či skupinové, a edukační terapie, šla bych do dětství a k otci. Co mu u mě vadilo a co vadilo mně atd...jeden pak kouká, co z toho vyleze.Mně otec ovlivnil celý partnerský život událostí, jež by mě v životě nenapadla, co to způsobí..
Ještě než jsem přečetla příspěvek onky, napadlo mě, že je třeba si to otočit a zjistit, co jí u něj tak drží.Myslím, že když si dá dva sloupce pro a proti, bude mít jasno hned.
Někdy není lehké udělat ten krok rozchodu,přestože se člověk v tom plácá, mám s tím své zkušenosti.Ovšem je to i podle hvězd :3:, co jiní by už dávno opustili, tak druhý prostě trčí.Udělá to, co prostě udělat má a nikdy to nebude špatně, protože tím projít má.
Jinak samozřejmě na první pohled jsem se usmála, je evidentní, že v tomto, nebo spíše takto zůstat, je blbost.Může to třeba i změnit... Ale nesoudím.Ona může dostat radu, pokud si o ní řekne.Máchat čumák,jak já říkám, si musí každý sám.
02.10.2016 - 15:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
K čemu duchovno a fyzicno, když chybí láska?

Přijde mi to, že maji nějaké divoké vztahy kdysi z "minula"...

Paní může být unavená z toho věčného "řešení" vztahu nevztahu... Kdo by nebyl...
02.10.2016 - 15:50 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele onka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Rozchod se nabízí, ale asi bude pro kamarádku důležitější si uvědomit, co ji v neurčitém vztahu s tímto mužem 4 roky (!) drží. Sice je nespokojena ( jinak by nepřišla pro radu ), ale je si vědoma, co je příčinou její nespokojenosti? Tohoto muže si kdysi vybrala podle nějakých svých osobních přesvědčení, kvalit( co komu dovolí, aby si dovolil .. muž jí svým chováním ukazuje, že její hranice jsou gumové a ubližuje -zatím- slovně), velký vliv má vztah s otcem, příklad rodičů, možná jí bylo vštípeno, že nemá nic požadovat a vše si zařídit sama ( chová se tak a vysílá tyto naučené signály, ale nejspíš potřebuje cítit spolupráci, sounáležitost ) atd.

Než klientka udělá zásadní životní krok ( ať rozchod nebo vdavky ), doporučila bych věnovat nějaký čas sobě a svým prioritám, neboť i tento vztah je v jejím životě důležitým mezníkem
02.10.2016 - 14:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jak z toho ven? Že by rozchodem? :63:

Protože jinak si opravdu nedokážu představit, jak by ti dva spolu mohli být šťastní.
1) Láska žádná... Nemiluje ji (a prý nikdy nemiloval :39:)
2) Důvěra žádná
3) Emoční podpora žádná

Tak mi přijde, že patří k těm párům, kteří jsou spolu jen proto, že v okolí není zrovna nikdo lepší. :23: A jakmile někdo jiný nevyjde, šup zase zpátky do teplíčka, ke staré jistotě...
02.10.2016 - 13:58 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
No, spíš než svatbou bych to řešil rozchodem :5:


Nenazval bych to emocionální podvýživou. Emocí si nejspíš užívá dost - bohužel ne těch "správných". Chce to prostě změnu :44:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Úplněk ve Štír Štíru
ukázat kalendář »