Velmi dulezite


28.09.2016 - 23:42
(Beran) Ivana B.
Velmi dulezite
Dobry vecer, potrebovala bych jen rychlou radu ohledne velmi dulezite veci. Prosim, pokud je tu nekdo kdo se skutecne vyzna a bude schopen mi dat odpoved, budu vam nesmirne vdecna. Od zitra zacinam resit velmi dulezity prodej me jedine nemovitosti, stoji na tom v podstate cely muj zivot jelikoz z tech penez budu dale zit a i zacnu pracovat (doufam) na necem, co uz dlouho planuji. Prosim, potrebovala bych vedet zda to probehne v poradku a zda kupujici neni podvodnik. Proste a jednoduse zda na me neceka nejaky podvod. Pokusila bych se kdyztak dodat i datum narozeni kupujiciho (pamatuji si ze je Vodnar), ovsem bez casu. Prikladam svuj horoskop. Strasne moc vsem dekuji, mam docela nervy.

Řazení:
01.10.2016 - 08:54 | Filtr
(Beran) Háňa* » :):):)
Však patří k tobě, asi nechce být odstrkovaný :3:.
Ego je naše součást - kalamita nastává až v okamžiku, kdy ho necháme přebujet :-)
30.09.2016 - 22:26 | Filtr
(Rak) dan162 » :):):)
Hele :32: to je vlastně tarotová karta 0 Blázen ! http://spimajim.nazory.eu/rubriky/…
30.09.2016 - 22:07 | Filtr
(Beran) Háňa* » :):):)
Občas si ta sluchátka nasadím - pomyslná ... je to takový odpočinek od vnějších vjemů - návrat jen k sobě. Asi jako, když člověk vypne rádio ... Je mi se sebou velmi dobře :1:
30.09.2016 - 21:42 | Filtr
(Beran) Háňa* » :):):)
Každému občas zašrotuje, jsme lidi :3:

Důležité je uvědomit si, co se děje a vrátit se do rovnováhy. Tak, aby cit a myšlení byly parťáci ve stejné pozici a měly k vyjádření oba stejný prostor. Prostě se nenechat ovládnout - ani jedním z nich. Zavrhovat myšlení úplně je samozřejmě náběh na průšvih - z člověka se stane sice šťastný a bezstarostný, ale v praxi nepoužitelný pošuk.
:4:
30.09.2016 - 21:35 | Filtr
(Rak) dan162 » Háňa*
S mnohým souhlas, opravdu pocity nelžou když jsou autentické (což není u každého), nejsou překřičeny rozumem, nebo je nemohu ovládat, ale může se stát, že si člověk naběhne na vidle nejen ignorováním svých pocitů, ale i své intuice (nebo intuice radí blbě) : v rodném horoskopu je opozice Slunce a Neptuna, kvadrát Slunce a Jupitera, beranní akčnost - proto píšu raději nesrozumitelné festina lente a při nejistotě raději prosinec, zvláště když dohadování probíhá už skoro rok. V právních věcech, kde druhá strana je někdo, kdo byl v base za podvod, tak věřím zcela jasně racionalitě a ještě k tomu v jejím případě raději najaté, vyčůraného právníka nejlépe, má dva, fajn. Podvodník je vždy o krok napřed, před čistým srdcem určitě. I když to nemusí být vůbec tento případ.

30.09.2016 - 21:15 | Filtr
(Beran) Háňa* » Ivana B.
Pocity jednoznačné jsou :3:

Nejednoznačnost vznikne právě přesně v okamžiku, kdy se zaangažuje mozek. Ne, že by to bylo špatně, i ten je potřeba, jinak bychom jej neměli, ale pocity nelžou, nevyrábí problémy, nepochybují, nebojí se ... to všechno dělá mozek. Pocity prostě jsou. Vycházej z pocitu, jaký jsi z toho člověka měla, dokud ses nedozvěděla ty věci. To byl pocit - to, co máš teď, už jsou spekulativní akce mozku. V pořádku, ale je třeba obojí udržet v rovnováze - prostě zůstat bdělá, ale nenechat se hodit do paniky.
Problém je, že mozek pocity často překřičí, když mu to dovolíme. A potom ztrácíme rovnováhu - ztrácíme sebe - svoji schonost cítit, co je "dobře". A z toho vzniká panika a úzkost.
Jsou věci, které prostě nevymyslíš, i kdyby sis ten mozek zavařila - je dobré to vzít na vědomí a přijmout to jako skutečnost.

Rychle, hladce, půjdu, i kdyby ... i kdybych si měla urazit růžek :4: ... Beranka :37:
Taky jsem Beranka, ikdyž trochu jinak laděná, jiný druh - ale rozumím ti.
Přestaň se s ději prát a uvidíš, jak všechno najednou půjde hladce - samo.
Děje se dějí i bez toho, aby je musel někdo postrkovat a organizovat.
30.09.2016 - 21:05 | Filtr
(Beran) Ivana B.
Dekuji! Tak ono by me to treba taky nenapadlo kdybych nezjistila ze ten kupujici byl v base za podvod. Lidske mysleni a pocity proste nejsou nikdy jednoznacne a clovek sem tam tape a nevi atd To je i duvod proc obcas hleda odpovedi na otazky i tam kde mu to v podstate nedokazou rict. Ja rozumim ze nikdo na svete nemuze s presnosti rici co bude a nebude ale vite jak to je, obcas muze nekdo, kdo "do toho trochu vic vidi" napriklad upozornit apod. Na druhou stranu ja tak jako tak do toho pujdu i kdyby mi cely svet rikal nechod. Nejsem v situaci kdy by mi to bylo jedno, jeden barak sem druhy tam a v dnesni dobe se ani s kupujicimi dvere zas tak netrhnou takze musim pracovat s tim co je. Samozrejme ze by clovek rad vse rychle a hladce, ale tak to bohuzel vetsinou nechodi. Takze doufam a verim a snad mi ta moje vira pomuze ;-)
30.09.2016 - 20:39 | Filtr
(Beran) Háňa* » Ivana B.
V pokřivené době nežijeme. Pokřivení jsou jen někteří lidé. Není jich málo, ale těch slušných je pořád většina.
My jsme před pěti lety dům kupovali, což by se dalo považovat ještě za riskantnější akci, protože jsme to byli my, kdo vydává peníze, navíc půjčené od banky, a mohli bychom se tedy bát, abychom o ně nepřišli a nemuseli roky splácet hypotéku žijíce při tom pod mostem. Tobě v případě, že to neklapne, zůstane alespoň střecha nad hlavou.

Všechno proběhlo naprosto hladce bez jediného zádrhele.
Mohla by se nabízet otázka, jestli jsme měli víc štěstí, než rozumu nebo jsme si prostě "jen" přitáhli to, o čem a jak jsme přemýšleli a jak k té akci přistupovali - samozřejmě ve spolupráci s odborníky, ale jinak naprosto intuitivně, s nadšením a radostí. Ani na chvilku nás (nebo mě, abych mluvila za sebe) nenapadlo, že by to nemuselo klapnout, že nás někdo podvede.
Neviděla bych to s těmi lidmi tak zle. Být bdělá, to ano, ale nepropadat panice.

Až na tebe půjde strach, uvědom si, že dobra je mnohem víc, jenže dobro je potichu, narozdíl od zla, proto se o zlu víc ví - je prostě víc na očích. Ono stačí přečíst si noviny ....

Přeji hodně štěstí :1:
30.09.2016 - 20:19 | Filtr
(Beran) Háňa* » dan162
Jistě, že vystresovaný člověk (vystresovaný sám sebou, protože to on si ty katastrofické scénáře vytváří) a ještě s tímto horoskopem, těžko řekne "aha, no jo, vlastně", všechny strachy odloží a s vervou, nadšením a pln optimismu se vrhne na věc.
To se asi nestane, ale třeba to může být námět na zamyšlení, směr, kudy se možná někdy bude chtít zkusit vydat ...

Píšu to takhle proto, že by bylo nepoctivé z horoskopu "vyčítat" nějaké ortely a děsit nebo naopak ujišťovat dotyčnou o něčem (jak která událost přesně dopadne), co se z horoskopu vyčíst prostě nedá. Navíc, když je ještě tak chytlavá.
O tom horoskop není, jestli je někdo podvodník, apod. Horoskop je o dotyčném konkrétním člověku, jeho vlastnostech, sklonech, ....
Třeba i o obdobích dejme tomu příznivých a dejme tomu nepříznivých.
Ale víme my, co je vlastně pro nás příznivé ? Budeme to vidět jako příznivé třeba i za deset let ?
30.09.2016 - 17:22 | Filtr
(Beran) Ivana B.
Tak pokusim se odpovedet i kdyz je toho hodne a opet dekuji za vas cas, moc si toho vazim, jelikoz je to pro me velmi dulezite, jak pisu nahore ;-) narodila jsem se 20.4.1955 v 6 rano. Rychle to zdaleka neni. S panem jednam uz od Vanoc. Nyni by podle jeho slov mel mit konecne penize. Mesic ma na to aby je slozil na muj ucet, nasledne se zacne s prevodem na katastr. Pokud do mesice neslozi vsechny penize, ponechavam si 150 tisic. Ve smlouve by melo byt napsane, ze je obeznamen se vsim ohledne domu (stav atd) takze nema narok na nasledne vymahani cehokoliv navic abych to vysvetlila, jde o cizince, z naseho baveni za tento rok mi pripada jako ne az tak prilis inteligentni jestli to teda mohu takto definovat. Takovy jakoby detsky. Dum se mu moc zalibil a jeden z duvodu mi uvedl ze je jeho zivotni cislo 6 a soucet cisla popisneho je taktez sestka. Tim mi vysvetlil, ze je to pro nej osudova zalezitost. Sedel za to, ze v bance ukazal prijmy ktere ve skutecnosti nemel a pujcil si milion a pul (jestli si spravne pamatuji castku) nasledne na to prisli a sel sedet. Celkove dela dojem takoveho smolare/snilka, necitim z neho nic spatneho spis nevim zda mu verit, ze vubec penize ma. Mel by je mit sam za sebe (ne od banky) takze by je mel po podepsani smlouvy slozit na muj ucet a pak katastr. Pravnika mam snad dobreho a v pondeli jdu jeste k dalsimu. Proc na tom stoji zivot? Tak penize jsou v dnesni dobe bohuzel velmi dulezitym faktorem, ne-li (spolu se zdravim) nejdulezitejsim. Ja jsem po dvou operacich a nyni jsem zjistila ze do dvou let musim na dalsi. Zdravi moc neslouzi nicmene nechci hazet flintu do zita a chci zacit podnikat, no a na to pochopitelne potrebuji finance. A je to pro me zivotne dulezite. Rozvedla jsem se po 25 letech s manzelem a ten dum je jedine co mam. Pokud se neco spatneho stane tak opravdu nevim co bych pak delala. Tim chci vysvetlit ze tak jako tak (s penezi i bez nich) to pro me nebude lehke. Posouvat to na prosinec nemuzu, snad jedine ze by ty penize nemel a pak by se to posunulo samo. Ve stredu/ctvrtek by mela byt hotova smlouva (original zustava u pravnika) a pak by mel poslat prvni castku. Tak uvidime. Popravde receno jsem z tech nervu kolem hrozne unavena a prala bych si aby to vyslo. Ja mu verim a to me tak nejak znepokojuje jelikoz v dnesni dobe co clovek to podvodnik atd. Muj byvaly manzel jen tak pro zajimavost prodaval byt po sve matce a nemel ani pravnika a ani realitku, kupujici mu dal penize jen tak a ten to sel prepsat. Tehdy mi rozum zustal stat kdyz mi to vypravel (ten kupujici byl jeho znamy ale i tak) nyni si ale rikam jestli nezijeme v nejake pokrivene dobe, ze automaticky za vsim vidime nekale umysly. No doufam, ze jsem byla srozumitelna :-) Jsem rozpolcena, nervni ale i tak nejak rezignovana a jen verim, ze vse dobre dopadne!
30.09.2016 - 11:13 | Filtr
(Rak) dan162 » Háňa*
Plný, plný, plný souhlas. :37: Ale vysvětlujte to vystresovanému člověku uprostřed probíhající životní situace (prodej domu) a s jejím horoskopem. A paní bohužel ani nepopsala důvody, proč by na tom podle ní měl stát celý život.
30.09.2016 - 11:04 | Filtr
(Rak) dan162 » Ivana B.
nedala jste svou hodinu a místo narození. :25: Rodný horoskop komplikovaný, na nečekané problémy jste zvyklá, že ?

Celý prodej za měsíc ? To by bylo superrychlé. Komplikace jsou běžnou součástí i úspěšných transakcí. Jak je ošetřena daň z nabytí ? Za co byl pán v base ? Z čeho kupní cenu financuje ? Co se stane, když pán nesloží peníze nebo složí jen část ? Ke kterému okamžiku není dům váš ? Na katastr návrh podává kdokoliv, tuším že dokonce ani nemusí jít o smluvní stranu (stačí aby měl dokumenty, byl známý stav, rozhoduje smlouva). Jak jsou ošetřeny možnosti exekucí kupujícího, například že vám dá peníze, které měl dát exekutorovi ? Co nastane, když kupující za měsíc zjistí nějaké vady na domě ? Ono je možných komplikací právě že dost. Je zcela namístě, že se radíte s právníkem, jestli má zkušenost z prodejů domů. Doporučuju v co nejkratší době prověřit s nějakým zkušeným realitním makléřem (ne s realitkou) všechny možnosti, které mohou nastat, oni je z praxe dobře znají a u právníka zahrnete rizika do smlouvy.

Aktuálně máte dobré postavení tranzitních planet, postupně se ale horší. Kdyby to nebylo dobře připravené nyní, tak raději sepište rezervační smlouvu, kupující složí zálohu (která propadne kdyby neuzavřel pak kupní smlouvu nebo nedoplatil zbytek), vše dobře připravte a posuňte datum podpisu na půlku prosince.
30.09.2016 - 07:37 | Filtr
(Beran) Háňa*
Když hvězdy řeknou "dobrý", strach zmizí ?

V tom příspěvku je moc lpění a chtění ... čili strachu, závislosti.
V případě, že něčemu takovému podlehneme, je velmi pravděpodobné, že se nám v rámci vývoje - učení, kvůli kterému tady hlavně jsme, dostane potřebného poučení.
Věta "stojí na tom celý můj život" je velmi nebezpečná - vždy dotyčnému přijde lekce, která ho přesvědčí o opaku. Dřív nebo později, ale vždy.
Ne - na tomhle ŽIVOT opravdu nestojí ... :1:

Radila bych nechat děje, aby se děly s vědomím a důvěrou, že se vždy dějí, jak mají, tzv. pro mé dobro.

Ale nemám tím samozřejmě na mysli bez základního ošetření pomocí notáře a běžných právních postupů v této věci. Myslím tím hlavně zbavit se strachu, že se stane něco, co nechceme, přestat vymýšlet katastrofické scénáře a naladit se do "proč by to nemělo dopadnout dobře."
29.09.2016 - 23:38 | Filtr
(Beran) Ivana B.
Moc dekuji vsem co odpovedeli. Jsem nejista jelikoz pan kteremu to prodavam byl pred lety ve vezeni za machinace ohledne pujcek. Na to jsem prisla, rekla mu to, bavime se na rovinu. Je velmi zvlastni a dela dobry dojem. Intuice mi rika, ze to bude dobre jenze ta jeho minulost me samozrejme nabada k opatrnosti a jsem z toho nervozni. Nicmene smlouva by mela byt napsana v muj prospech. Zohlednila jsem ten fakt, ze byl ve vezeni a rekla mu, ze nepodam navrh na katastr dokud nebudu mit na ucte vsechny penize. Pan s tim souhlasil. I presto, ze je v pozici kdy mu v podstate muzu penize vzit a nic na nej neprepsat. Pravnik rika, ze se nemuze nic stat, ale znate to..vzdycky se muze neco pokazit atd. Proto mam nervy a ptam se zde. Jeste jednou moc dekuji a budu doufat, ze mi hvezdy budou prat. Cely prodej by mel trvat mesic. Tak snad to vyjde..jinak si hodim.. :8:
29.09.2016 - 19:12 | Filtr
(Rak) dan162 » Buddha/2
Když jsem prodával dům, zadlužený až ouvej, tak problémů jsem se taky obával. Ale astrologicky i tarotem byl kupující i prodej ok, a nakonec jsem sepisoval smlouvy, podával na katastr jako neprávník sám, vše dopadlo dobře a dle plánu, i když tomu nikdo z okolí nevěřil a komplikace se vyskytly. S prodejem jsem čekal na astrologicky správný okamžik, okolí nechápalo proč otálím, vše zatím dobře připravil, hafo profifotek, žádné lhaní, bezrealitky.cz a on hned první zájemce to koupil a složil rezervačku, i když mé první věty byly o tom, co na domě není dobré :43:

Ale málem jsem od odborníka chytil smlouvu, díky které bych jako prodávající za leccos doplácel.

Notář jako notářská úschova dobrý, ale stejně podstatnější žábou na prameni bývají banky, které většinou financují kupní cenu.
29.09.2016 - 16:12 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Sosna zvlčelý
:15:Takové věci je lepší svěřit notáři.
29.09.2016 - 14:50 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Sosna zvlčelý
Z toho, co v obrázku vidím, bych byl velmi opatrný, protože 4.dům (nemovitosti) ve Lvu je obsazen Plutem, regentem 4.d. je Slunce ve 12. domu, jež je ve figuře polokříže s Neptunem (možný podvod), Uranem a Jupiterem. Proto bych nabádal k veliké opatrnosti a jistit alespoň smlouvy několikanásobně nějakým odborníkem, který nejen že je sepíše, ale dohlédne na zdárný průběh prodeje od počátku do konce (včetně zápisů na katastru, předání peněz atd.). A to vše ať je ošetřeno i jeho odpovědností!
Uvidíme, co poradí někdo zběhlejší. Já bych do toho bez odborníka na Vašem místě nešel, protože případný podvodník většinou odborníkem je.
29.09.2016 - 14:42 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Sosna zvlčelý
Amen :17:
29.09.2016 - 14:38 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Ono dobré je dodat hlavně své data (místo a čas narození, protože na přiloženém obrázku to není až v takové kvalitě, aby byly patrné vztahy planet, přesné polohy domů atd). Pokud to spěchá, je nutno dát dobré podklady. Jinak na to nikdo neodpoví (já asi ani tak ne, nejsem v tomto tak zběhlý, ale někdo zkušenější by mohl a nemá k tomu pak motivaci bez dobrých údajů). :27:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »