Jak na kóma


12.09.2016 - 15:02
(Vodnář) Misaela
Jak na kóma
Zdravím všechny, rozhodla jsem se sem napsat o radu, zdali to vůbec jde poradit v tomhle případě. Moje kamarádka je už víc jak měsíc v kómatu poté, co se jí zastavilo srdce po prudké alergii. Doktoři říkají, že by byl zázrak, kdyby se probudila, jelikož byla dlouhou dobu bez kyslíku. :9:Chci se zeptat, lze jí poslat energii nebo udělat cokoliv, aby se její stav alespoň trošku zlepšoval? Nevím úplně, co všechno se dá dělat, ale budu ráda za každou radu. Protože když jí tam vidíte, jak na vás kouká a vy jí nemůžete pomoci, to je strašný, strašný... Děkuji alespoň za přečtení.Hezký den všem! :17:

Řazení:
13.09.2016 - 11:36 | Filtr
(Vodnář) Misaela » sunrise
Bazální stimulaci provádějí, jen při vyplňování dotazníku, co má Lenka ráda, co ráda dělá apod. byl trochu problém, protože u některých věcí to její mamka nemůže vědět, takže jsme dávali hlavy dohromady kamarádi, její přítel a mamka. Děkuju za ten kontakt, určitě tam napíšu. :)
12.09.2016 - 21:19 | Filtr
(Blíženci) Matdamou
dlouhá doba bez kyslíku není zrovna předpoklad pro návrat do běžného života. Mozek bývá nenávratně poškozen a i když se zadaří a lidé se z komatu proberou, většinou to pak stejně není důvod k oslavám. Bohužel. Píšeš,že je strašné, když vidíš jak na tebe kouká.....zřejmě se jedná o apalický syndrom.....lehce dohledáš na internetu...

Musí to být pro tebe a všechny její blízké nepředstavitelně těžké.....

Naděje však vždy umírá poslední....
12.09.2016 - 15:35 | Filtr
(Váhy) sunrise
Provádějí v nemocnici,kde kamarádka leží,bazální stimulaci? Pokud ne,napiš téhle paní na mail,ona poradí,co byste třeba mohli udělat sami...
Moc a moc držím všechny :15: :79:
Bc. Štěpánka Prokopová
ergoterapeutka
ergo@cerebrum2007.cz
12.09.2016 - 15:10 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
To je moc smutné, přeji hodně sil jí i všem blízkým :17:

Doktoři obvykle bývají raději pesimističtí, takže jejich názor nemusí být úplně směrodatný. Energii bych neposílala, někdy to může nadělat víc škody než užitku (a taky když je to bez souhlasu dotyčné). Zde bych volila fatalistický přístup ve stylu: co se má stát, stane se. :17:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »