Tranzitní Jupiter v 5. domě


19.08.2016 - 12:55
(Střelec) locin12
Tranzitní Jupiter v 5. domě
Můžu poprosit o radu? Co od tohohle tranzitu očekávat? Máte vlastní zkušenost? :1: :74:

Řazení:
31.08.2016 - 14:21 | Filtr
(Střelec) locin12 » dan162
Tenhle popis tak zní dost lákavě... Na místě stát nechci, příležitosti bych ráda chytila za pačesy. :1: Snad teda vliv tohoto tranzitu pocítím a bude pro mě pozitivní inspirací.
31.08.2016 - 14:19 | Filtr
(Střelec) locin12 » Iteza
No nejsem úplně ten typ člověka, který by na něco čekal, než to samo přijde. Nicméně nepopírám, že když přijde nějaký vnitřní impuls, nutkání, které tu dříve nebylo, dovede to dost pomoci v tom, aby se člověk rozhoupal k jiným věcem, jinému přístupu... někdy je člověk dlouhou dobu ustrnulý v nějakém vzorci myšlenek a trvá to, než se z toho dovede vymotat. Láká mě na tomhle tranzitu právě to, že Jupiter prochází pátým domem, který je dost o té tvořivosti, kreativním sebevyjádření. Je to pro mě ta zábava a divadlo, a protože se v téhle oblasti pohybuji, tak nějak bych byla ráda za nové impulsy a příležitosti, nových náhled apod. Tak uvidíme :1:
30.08.2016 - 21:30 | Filtr
(Rak) dan162
No jasně, vykročit do neznáma, popustit uzdu tomu co se vám líbí, inspirace okamžikem, náhodou, nepřemýšlet, vypnout mozek a hup do vody, rozbít staré koleje, zvyky, představy. Udělejte co jste nikdy )málokdy) udělala, a co vás uvnitř strašně láká. Nic se ale určitě nerozjede, dokud stojíte na brzdě, případně brzdoplynu. Náhody míváte šťastné, ne ? Tak hurá do toho a hořet, hořet, bejt střelená :-D Jo, nějaké to dítě vylité s vaničkou k tomu patří. Ale až to období přejde, tak co je dobré, to už zůstane a co se nepovedlo, z toho bude po čase pěkná vzpomínka.
30.08.2016 - 19:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tranzity Jupitera se nemusí projevit vůbec, anebo můžou být velmi nápomocny. Velký zádrhel bývá v tom, že tak nějak automaticky očekáváme, že něco přijde, něco velkého, krásného...a ono nic. Jupiter je sice velkorysý, ale zároveň po nás žádá, abychom se nějak angažovali, zahořeli, abychom rozšířili své pole působnosti, viděli svět jako celek, a sami sebe v něm v určitém kontextu a zároveň nadhledu. Přirovnal bych jeho působení k elektrokolu. Šlapat sice musíš, ale o to větší budeš mít potom odpich...
Jupiter v pátém domě se nejspíš projeví tak, že dá šanci se podívat na samu sebe a svojí tvořivou energii úplně novým způsobem. To, jak se projevuješ, jak tvoříš, to, co tě v životě nejvíc baví, naplňuje a pro co zahoříš vášní, pro tebe bude důležité, Jupiter ti může ukázat novou souvislost, může ti naznačit, že některé věci s tím spojené, lze řešit i jinak. Možná, že Váhovská pasivita a čekání, co ti samo spadne do klína, určitá pohodlnost se ukážou jako ne úplně dostačující...Jupiter tomu může dát určitý upgrade, pochopení, proč tvoje nezávazné vztahy, lásky, radosti a záliby fungují tak, jak fungují. Je to doba velké subjektivity a sebeřešení, tak si jí užij.
20.08.2016 - 19:35 | Filtr
(Střelec) locin12 » tiferett
Já jsem právě nějak doufala, že by se ten tranzit mohl nějak pozitivně projevit :) Nejvíce jsem ho pociťovala, když byl v mém prvním domě... Tak uvidíme :)
20.08.2016 - 18:24 | Filtr
(Střelec) tiferett » locin12
Tak zrejme prevažuje oheň v tebe...a potom aj prejav tranzitu Jupiteram v 5.dome bude iný...
Keď som ja kedysi prechádzala týmto aspektom, tak sa mi nadialo absolútne nič...ani navonok ani v mojom vnútri.
20.08.2016 - 13:21 | Filtr
(Střelec) locin12 » tiferett
Děkuji za reakci :)
No já bych se teda za pasivního člověka neoznačila v žádném ohledu - ať už co se týče práce nebo vztahů. Právě naopak. A taky nejsem introvert, to je mi dost cizí, takže spíš ten protipól.
20.08.2016 - 11:36 | Filtr
(Střelec) tiferett
Prežívanie a prejavy tohto aspektu závisía od konkrétneho človeka. Inak to bude prežívať introvert, inak extrovert. Inak ten, kto má v 5.dome Saturn alebo Pluto, inak ten, kto má v 5.dome Slnko, Venušu alebo mesiac.
Extrovert môže prežívať radostné a úspešné obdobie, keď mu budú prichádzať tvorivé inšpirácie, láska, radosť s deťmi.
Introvert alebo viac pasívny človek navonok nemusí prežiť vôbec nič, len v svojom vnútri bude intenzívnejšie túžiť po láske...o to viac ho bude trápiť, že túžba ostane nenaplnená. Takže nie pre každého je Jupiter v 5.dome zaručené „šťastie“.

Ty máš 5.dom vo Váhach a vládnucu planétu Venušukvintile na Mesiac v 8.dome, Venušu v Škorionovi v opozícii na Jupiter , takže túžba po láske, milostných radovánkach , po milostnom vzťahu je veľká. Ale ako sa prejavuje tvoj Rak na ascendente, ktorý je pasívny a veľmi sa do aktivnej činnosti nepúšťa a Venuša v Škorpionovi v kvintile na Mesiac je tiež dosť pasívna navonok - aj keď vnútorná citová túžba je obrovská.
Ty máš teraz Jupiter tranzitujuci v 4dome, takže uvidí sa, ako sa prejaví tranzit 5.domom.
19.08.2016 - 22:43 | Filtr
(Střelec) locin12
Vazne nikdo nic?


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »