Ako pracovat s cudzimi emociami


13.08.2016 - 14:29
(Lev) Creator13
Ako pracovat s cudzimi emociami
Mam taky problem, s ktorym sa zatial neviem dostatocne vysporiadat. Velmi silno citim na sebe emocie ludi, ktorych som si pustil k telu. Jedna sa vacsinou o moje partnerky alebo najlepsich priatelov. Dost ma to energeticky vycerpava.Ulava od tych emocii nastava, len ked sa o tej emocii porozpravame a dotycna si prizna alebo uvedomi, ze take nieco sa v nej deje.Problem vsak nastava, ked sa priatelka nema zaujem o tom, co sa deje porozpravat alebo zapiera, ze to tak je. Vacsinou po urcitom case aj tak vyplava na povrch, ze sa nieco dialo. Vtedy sa tychto pocitov neviem zbavit a obmedzuju ma. Niekedy je to az fyzicky velmi neprijemne.Mate nejake rady ako s tym vedome pracovat?===========================================================================V osobnom astrologickom horoskope mam nieco taketoNeustálé sebeočišťování od vlivů cizích emocí je pro Vás velmi důležité, neboť ve svém pohledu na svět jste velmi ovlivňován atmosférou nejbližšího okolí a skrytými pocity lidí, kteří Vás obklopují (Luna v konjukci s ascendentem), a pokud se lidé ve Vašem okolí necítí dobře, anebo vůči Vám zaujímají negativní postoje, pak se můžete cítit špatně, nejistě a těžce, aniž byste k tomu měl nějaký "objektivní důvod". Vnitřní růst skrze negativní síly se mnohdy projevuje tím, že člověk na sebe i nevědomě stahuje cizí temné energie, a tak na své okolí působí jako taková "očistná a léčivá síla". Rizikem těchto Vašich sklonů je, že pokud sloužíte jako "hromosvod" pro očištění druhých lidí, a činíte tak nevědomě, pak Vás mohou tyto cizí energie strhávat dolů, aniž byste dokázal vědomě zpracovat, co se to s Vámi vlastně děje. Avšak pokud se naučíte s těmito tendencemi pracovat vědomě, pak můžete velmi účinným a smysluplným způsobem pomáhat druhým lidem v těžkých chvílích tím, že jim pomůžete, aby ve svých problémech a překážkách viděli zdroj sebeposílení s vědomím, že člověk často dokáže mnohem víc, než si vůbec připouští.

Stránka: 2 1
Řazení:
17.08.2016 - 08:22 | Filtr
(Beran) Háňa* » Deilik
Ano, zažila, jinak bych o tom nemluvila.
Nikde neříkám, že není možné, aby se to stalo. Říkám, že je možné dosáhnout, aby se to nestávalo. Prací na sobě, se sebou. Jako je to se vším - vždycky jen na sobě a sám, jinak si člověk nepomůže. Jen dovolí, aby se na něm přiživovali kromě přivtělených duší ještě další ujídači, tentokrát z "řádu" hmotného - různí vymýtači, čističi aur, apod.
Prvořadé je zbavit se strachů a závislostí. Strach a závislost je pro hladové duše (i podnikatele v oboru jejich odstraňování) přímo delikatesa.

Jistě, že k tomu nestačí říct "duchu, jdi pryč", zapálit kadidlo nebo co, udělat ve vzduchu tři kroužky a zaplatit tomu, kdo mám to poradil, dva litry - to fungovat nebude.
Dojem, že to funguje, způsobí jen sugesce a je dočasný, takže "léčitel" má jistotu, že se časem opět ozveš s tím, že "duch už zase přišel" ... Staneš se kromě jiného závislý ještě navíc na těch procesech zbavování se TOHO a stane se z tebe tím pádem perspektivní "klient" - člověk, co se stále pohybuje v bludném kruhu a upíná na cokoli z venku, o čem si chce myslet, že ho to mávnutím kouzelného proutku vysvobodí ze zajetí sebe samého.

V jádru jde úplně o něco jiného, než stavět si nějaké bariéry, zavírat se do "vajec" meldovat mantry, dělat rituály a jiné šaškárny.
To jsou akce vycházející ze strachu a ten podobné vyžírky naopak přitahuje - ať už ty z "čeledi" duchů, nebo ty lidské.

Je potřeba stát se pro vyžírky všeho druhu nezajímavý.
Kdo žije v lásce a radosti, na toho nemohou - ani nechtějí, protože jim neposkytuje jejich laskominy - jsou živi hlavně ze strachů, závislosti, nejistoty, ...
Když to jim neposkytneš, budou hladovět a půjdou jinam. :1:



17.08.2016 - 00:08 | Filtr
(Býk) Ase
Ahoj. To čo hovoríš o strate energie, k našim hodnotám vedú energetické kanály. Skrz tieto kanály nám odteká energia... Väčšina ludí nedokáže udržať vibrácie vlastného vnútra resp. vlastnú dobrú náladu, necháva sa ovplyvniť okolím, podlieha VLASTNÝM dojmom/reakciám z toho, čo prijíma z okolitého sveta. Tieto dojmy a celý ten a kolotoč, ktorý vzniká len na základe vlastných dojmov, nás samozrejme stojí energiu, tú našu. Čiže problém spočíva aj v tom, ako si riešiť naše hodnoty.

Vo všeobecnosti platí - je potrebné utnúť tie mentálne kolotoče a neustále sa snažiť o bdelé uvedomovanie si všetkého čo robím (zazen), akoby bdelosť nad sebou, svojím jednaním a jednať len v zmysle mravných zásad nejakého náboženstva. Poznáš aspoň desatoro? A do toho sa "tlačiť" do dobrej nálady :-), vedome.
Tým sa človek učí o tom, čo sa v ňom deje, spoznáva sa, pozoruje mechanizmus reakcií na svet. A učí sa reagovať inak, podla mravných poučiek, to mu celkovo prispeje k ukludneniu.

Cičenia, dobre tu píšu, napríklad cvičenie tai-chi, bojové umenia. Ale imaginácii energií by som sa vyhýbal, ono už tým, že človek pozoruje pohyb a fyzické telo, to dokáže mysel skludniť, aspoň moje skúsenosti sú také. A tiež dokáže pomôcť tažká fyzická práca, no je potrebné u nej a vlastne aj neustále vypínať všetky mentálne kolotoče a pocity z toho vznikajúce, ktoré tam budú naskakovať. Vzdávať sa ich. Dobrý je postoj u práce - bože pracujem pre teba, odovzdávam ti všetku činnosť, bez ohladu na výsledok.

Od mágie, ak si človek nechce zarobiť zbytočné problémy do budúcnosti, by som určite upustil.

Objektívny náhlad vzniká až vtedy, keď sa človek naučí absolútnemu odstupu od situácie. To zaryté presvedčenie o tom ako dobre vidím do druhého, ako cítim jeho emócie, vnímam čo prežíva, to by som rýchlo vyhodil z hlavy. Ak rozvinieš správne živel zeme, a to nebude za mesiac, ani rok, je to práca na mnoho rokov, až potom uvidíš, na kolko si v skutočnosti videl do druhých. Ako sa uzavrieť okoliu? Moje skúsenosti ukazujú - vnímaním vlastného fyzického tela. Telo je dokonca schopné rozložiť energiu negatívnych emócií na väčšiu plochu, a do toho sa potom dáva vnášať dobrá nálada, náhrada negatívnej emócie za pozitívnu, za radosť.

a.
15.08.2016 - 21:03 | Filtr
(Lev) heslo
No nevím zkrátka tvoje duše si vybrala tuto intenzivní cestu a asi nemá cenu tuto intenzitu blokovat nebo ji odmítat.Zkrátka někdo má dar být silný a energický někdo trpělivý a pracovitý.Karty jsou rozdány a jen se s nimi máme naučit hrát.Je to velký dar a cestu kde a jak máme každý ve svých rukou.Osud ti už určitě pomáhá a cesta může být různě klikatá.Je dobré nebát se jít nevyšlapanou pozitivní cestou ...ponořit se a neodsuzovat se a přitom nezabřednou do močálu. :5:
15.08.2016 - 17:57 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele onka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Trošku jiný úhel pohledu :

https://psychologie.cz/zivot-s-upir…
15.08.2016 - 15:10 | Filtr
(Střelec) terere » Deilik
....já také musím souhlasit... :14:
15.08.2016 - 15:07 | Filtr
(Ryby) MG34 » Deilik
:15:
15.08.2016 - 11:41 | Filtr
(Rak) Deilik » Háňa*
Opravdu to není možné aby se někdo napojil? Už jste to zažila? Asi ne!
14.08.2016 - 23:24 | Filtr
(Býk) UreaNayal » Creator13
:63:Ráda bych Ti někoho doporučila,ale-nevím o nikom :14:..Sama za sebe Ti mohu poradit jen tolik,abys byl vnímavý a pozorný/při kontaktu/na změny energetického pole-jak svého,tak i druhé osoby-ty změny jsou velmi jemné,ale pokud si dáš práci a dáš tomu čas,tak je budeš vnímat velmi jasně/a klidně můžeš požádat i druhého,aby Ti řekl,pokud nějakou změnu_většinou ubytek-projevující se unavou/energie-bude vnímat..pak celkem přesně detekuješ okamžik,kdy se proces spouští a vědomě ho můžeš zastavit/nejsnadnější je změna činnosti-rozproudění energie jiným směrem/..
14.08.2016 - 22:59 | Filtr
(Lev) Creator13 » Bosch
Masu sa nevyhybam. Prijimam ho v dostatocnej miere. Navyse si davam aj proteinove napoje ako doplnok vyzivy po treningoch.

Kazdopadne bude tam urcite velky vplyv stravy, kedze sa to potom v tom obdobi zvyraznilo.
14.08.2016 - 22:44 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Creator13
Rozhasil sis nejspíše metabolismus nesprávnou náhradou za lepek a teď máš zvýšený vzduch v těle. To dělá nervy. Žaludek - luna šťávy pak nefungují správně a emoce sedají jako energie na břicho. Prakticky člověka můžou úplně ovládat.
V tom případě bych to řešil správnou úpravou jídelníčku.
Zohlednit nejdříve správná nutriční doporučení. Nejčastěji se při přechodech na bezlepek ale i na vegetariánství raw food atd podcení dostatečný příjem plnohodnotých proteinů. To ovlivňuje významným způsobem psychiku.
14.08.2016 - 22:29 | Filtr
(Lev) Creator13 » UreaNayal
Toto vysvetlenie znie pre mna velmi zaujimavo. Chcem sa s tym vedome naucit pracovat. Zatial to tak vedome pozorujem a skumam asi 2-3 tyzdne. Ak mate nejake odpurucania kto by mi s tym mohol pomoct, kto by ma spravne naviedol, tak budem rad.
14.08.2016 - 22:07 | Filtr
(Býk) UreaNayal
Domnívám se,že problém je v tom,že se"nabouráváš"do podvědomých oblastí-aniž bys tam byl pozván,píšeš,že se Ti to děje především u lidí,kterým jsi se otevřel-já bych spíš řekla,že se to děje u lidí,kteří se "otevřeli" směrem k tobě-tzv vznikl mezi Vámi nějaký raport...pokud by to byla"jen"otázka předimenzované vnímavosti vůči okolí-zahltilo by Tě to v podstatě s kýmkoliv...Předpokládám,že se to děje v drtivé většině podvědomě/z Tvé strany/-nicméně-i tak jsou poplatné jisté zákonitosti a tak se dostáváš převážně jen k "hrubším"obsahům podvědomí druhého-které jsou ale pro Tvůj energetický systém zatěžující/a předpokládám,že je doprovází i somatizace/-k uvolněné při rozhovoru nedochází proto,že by druzí"zpracovávali",ale proto,že v okamžiku,kdy přistoupí na rozhovor-v podstatě Tě vpouštějí do svých hlubších vrstev/tedy-obdoba toho-kdy jsi pozván/...
Druhý odstavec-z astro rozboru-je naprosto výstižný-potenciál tam máš obrovský,ale nejdřív se s tím musíš naučit pracovat-velmi jemně-a není to žádná sranda...Jediné,co Ti mohu poradit-je,naučit se nevstupovat někam-kam nejsem pozván/je to stejné-jako v reálném životě/...
14.08.2016 - 22:06 | Filtr
(Lev) Creator13 » terere
Dakujem :1: . Je to pre mna vyzva :1:
14.08.2016 - 22:02 | Filtr
(Beran) Háňa* » Creator13
Za málo. :1:
Vím, že zvenku je patrné ledacos a vypadá to jednoduše, ale když je toho člověk plný, není to tak jednoduchá se toho zbavit. Ale jde to :3:
Hlavní je si skutečně uvědomit, že ty to k ničemu nepotřebuješ a nic ti to nepřináší. A taky, že když to budeš mít v sobě i ty, tomu druhému to nijak nepomůže - naopak - ztratíš nadhled a budeš mu o to víc prd platný.
Potom už to pomalu začne odcházet samo. :1:

Taky třeba můžeš zkusit "výměnný obchod". Po jednom - jednu konkrétní cizí emoci nahraď jinou - svojí. Třeba radostí z pohledu na krásný strom - a vědomě ji ve své mysli nahraď a tu cizí třeba hoď do pomyslné popelnice. Představuj si detailně, jak to děláš a měj radost, že uklízíš.
Technik je spousta, ale nejlepší je, když si najdeš nějakou svoji
14.08.2016 - 21:53 | Filtr
(Lev) Creator13 » heslo
Ano, ta luna tam bude mat hodne silny vplyv na tieto veci

Neustálé sebeočišťování od vlivů cizích emocí je pro Vás velmi důležité, neboť ve svém pohledu na svět jste velmi ovlivňován atmosférou nejbližšího okolí a skrytými pocity lidí, kteří Vás obklopují (Luna v konjukci s ascendentem), a pokud se lidé ve Vašem okolí necítí dobře, anebo vůči Vám zaujímají negativní postoje, pak se můžete cítit špatně, nejistě a těžce, aniž byste k tomu měl nějaký "objektivní důvod". Přesto máte schopnost své pocity nedát napovrch znát, a i ve špatném rozpoložení nalézt způsob, jak si zachovat nadhled a veškeré negativní pocity transformovat v pozitivní mocnou sílu, která Vám dává nezdolnost a odolnost v podstatě vůči čemukoli (Luna v konjukci s Jupiterem ve Štíru).
14.08.2016 - 21:34 | Filtr
(Lev) Creator13 » heslo
Dakujem. Verim, ze existuje viacero ciest k zvladnutiu. Nazdravie :117:
14.08.2016 - 21:32 | Filtr
(Lev) Creator13 » Háňa*
Kazdopadne dakujem za tvoj pozitivno-optimisticky nahlad do buducnosti a zaujimave otazky na zamyslenie :74:
14.08.2016 - 21:13 | Filtr
(Lev) heslo
\\spojení Pluta a Luny v horoskopu vždy silně zintenzivní emoce a citlivost.Všechno prožíváme velmi výrazně.Spojení s druhými je hluboce intimní skoro jako sjednocení...Ale Pluto provází nutkavé myšlení jako by emoce a nálady ovládly náš život.Tato intenzita ale značně vyčerpává náš organizmus.V partnerství se ženami se dost často projeví i negativní emoce různé manipulace a ovládání, žárlivost a majetnické stavy.Jedině vědomá práce která vytáhne na povrch to co je hluboko uvnitř.... třeba způsobem co doporučují předchozí odpovědi.Nebo mám přátelé kteří tuto energii zpracovali v umění, v hudbě ,v pomoci nemocným ženám. :37:
14.08.2016 - 21:05 | Filtr
(Lev) Creator13 » Háňa*
Neviem, co by mi pomohlo. Zatial mam len tu jednu techniku, ktora funguje.

Nebojim sa, ze zostanem prazdny. Praveze zostanem kludnejsi a viac si budem uvedomovat svoje.

Snazim sa zistit ako vratim tie emocie tam, kam patria. Ak mas navod a techniku ako to urobit, tak budem rad, ak sa o to so mnou podelis.
14.08.2016 - 20:55 | Filtr
(Beran) Háňa* » Creator13
Tak super. A co myslíš, že by ti pomohlo ?
Co myslíš, že se stane v okamžiku, až cizí emoce vrátíš zpátky tam, kam patří ? Nebojíš se náhodou, že potom zůstaneš prázdný ?
Pokud ne, udělej to - teď hned.
Pokud ano, zaručuji ti, že pokud se zbavíš všeho, co není tvoje, OPRAVDU nezůstaneš prázdný - přísahám na holej pupek :3: Jenom budeš mít víc místa na své prožitky a své emoce. A teprve potom s nimi budeš moci pořádně pracovat - teď jsou tam zastlané cizím bordelem :75:
14.08.2016 - 20:53 | Filtr
(Lev) Creator13 » Háňa*
Ano, mas pravdu. Snazim sa pomoct iba sebe. Preto to tu riesim. Nesnazim sa pomahat nikomu inemu.
14.08.2016 - 20:51 | Filtr
(Beran) Háňa* » Creator13
Pomož první sobě - vždyť ty jsi přece také člověk. Takže do toho "pomáhat lidem" taky spadáš :3:
Možná, když si to natrénuješ na sobě, potom se ti bude i líp pomáhat jiným, aniž by to tebe vyčerpávalo a je obtěžovalo :3:
Však k čemu je jednomu pomoct, když se druhý složí ? Jsme tam, kde jsme byli - jeden v pohodě a druhý našrot.

Buď svým prvním "případem" :3:
14.08.2016 - 20:48 | Filtr
(Lev) Creator13 » Háňa*
Snazim sa na sebe pracovat. Vidim to ako jedinu cestu :3:

Tie ich emocie nepreberam vedome a ani ich nepotrebujem. Je to pre mna dost vycerpavajuce. Zial nejakym sposobom ku mne pridu.

Ako sa vsak aj pise v mojom horoskope:

Avšak pokud se naučíte s těmito tendencemi pracovat vědomě, pak můžete velmi účinným a smysluplným způsobem pomáhat druhým lidem v těžkých chvílích tím, že jim pomůžete, aby ve svých problémech a překážkách viděli zdroj sebeposílení s vědomím, že člověk často dokáže mnohem víc, než si vůbec připouští.

Preto sa prave snazim prejst na tu vedomejsiu pracu s tym, co sa u mna deje. A k tomu ma sluzit aj tato debata :3:
14.08.2016 - 20:42 | Filtr
(Lev) Creator13 » Bosch
Presne ako si napisal. Problem je moja precitlivelost voci druhym emociam. Snazim sa ich riesit pretoze zatial to je jedina technika, ktora funguje dokonale.

Toto vlakno je zalozene len kvoli tomu, aby som to obisiel. Nasiel techniku, ktorou to u seba vyriesim a nesnazil sa zaujimat o cudzie emocie. Ako sam pises, tak ma kazdy clovek na ne narok.

Samozrejme snazim sa pracovat so svojimi emociami a spracovavam svoje bloky, traumy a podobne zalezitosti. Tato extremna precitlivenost zacala vlastne po uprave stravy, ked som presiel na bezlepkove stravovanie a dost sa stravou precistil. Myslim, ze vtedy sa to zacalo prejavovat v ovela vacsej miere ako dovtedy.

S jogou som zacal pocas tohto tyzdna :3:
14.08.2016 - 20:41 | Filtr
(Beran) Háňa* » Creator13
Naučit se dostávat to pryč, to už je "léčení nemoci".
Myslím, že efektivnější a jednodušší by bylo naučit se to, co není tvoje, si nebrat.

Ale pokud už jsi plný cizích emocí, existjí určité rituály, kdy je vrátíš zpět tomu, komu patří - porozhlédni se po netu nebo si vytvoř nějaký svůj.

Jde jen o to, vrátit se zpátky k sobě - nesnažit se žít "přes druhé".
Ty prostě od svého prožívání utíkáš, ale to je škoda - máš život, aby sis ho prožil - ten svůj a se vším všudy - neboj se toho.
Příspěvky: 35-11 10-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »