Horoskop našeho čerstvého ohniváka


09.08.2016 - 10:51
(Rak) Loen
Horoskop našeho čerstvého ohniváka
V souladu s nenasytným hysterickým pláčem tu dávám v plén horoskop našho budulína otesanaKdyby se někomu chtělo orzboru, já na to ještě neměla moc čas :4:27.7. 23:23 Brno

Stránka: 2 1
Řazení:
18.08.2016 - 19:25 | Filtr
(Kozoroh) Naelin » Loen
no to si ma teda nepotešila :41: :4:..i keď v príspevku vyššie théáí píše opačnú skúsenosť - takže nádej tam predsa len je :3: :16:
škoda, že si to už nepamätám z predchádzajúcich dvoch tehotenstiev - ale predsa len, naposledy to bolo pred takmer 15 rokmi :1:

s tým kojením to máš náročné..ale malo by sa to čoskoro začať upravovať..postupne si vytvoríte nejaký ten režim či rytmus...asi ani nejde o to, že by bol stále hladný....skôr chce byť pri maminke,čo najčastejšie a najbližšie ako sa len dá...možno to súvisí práve s tým, že ti ho hneď po pôrode zobrali..skús mu čo najčastejšie hovoriť,že už budete stále spolu - teda pár najbližších rokov určite :1:...že sa nemusí báť..a tie masáže nevzdávaj - to mu len pomôže ten pocit bezpečia potvrdiť a udržať :3:

tak ti želám veľa síl a trpezlivosti :62:..verím tomu,že sa čoskoro krásne zladíte a každý deň budú pribúdať chvíle pokoja a radosti :76:
18.08.2016 - 17:01 | Filtr
(Blíženci) Matdamou » thééé
já myslím, že teď bude dlouhé období kdy se budou děti mazlit a vymazlovat......a tak to podle mě má být
18.08.2016 - 16:46 | Filtr
(Ryby) thééé » Matdamou
No výsměch je teda hnus :24: moje tchýně je naštěstí, co se týká mazlení,v pohodě, ale zase probíhají boje ohledně výživy aj.
No,přijdou mi kolem dětí v generacích úplně propastné rozdíly. Jsem zvědavá, jaký vývoj bude do budoucna.
17.08.2016 - 22:31 | Filtr
(Beran) nutelina » Loen
No jo, je to holt fajn smekr :-) Vysoce pokrocile dite ;)
17.08.2016 - 21:58 | Filtr
(Blíženci) Matdamou » thééé
no...konečně to někdo pojmenoval....!vysmívá se"...to přesně dělá moje tchyně....neustále se mně a dětem vysmívá, když se jdou třeba pomazlit....nebo když jen mi dají pusu.....asi měla také studený odchov...na ní je vidět, že ona se úplně stydí, když mi děti nebo já jim projevují lásku...
17.08.2016 - 14:50 | Filtr
(Rak) Loen » Naelin
No v bříšku byl docela akční.... a akční je i nadále :4:

Masáž je fajn, když ho zastihnu v klidové fázi... jakmile má histerák, tak ho uklidní jen prso :4:

Vůbec kojím hrozně dlouho a často... (i když se to různí... někdy to vydrží i 3 hodiny... většinou když spí :61:) ale včera sem ho měla u prsu hodinu... a po půl hodině chtěl zase... když ho odstavím dřív tak samozřejmě neutěšitelný histerák... (sem si říkala aby nebyl přežranej...)

16.08.2016 - 13:22 | Filtr
(Ryby) thééé » Naelin
No tak co se týká akce v bříšku a venku, tak obě holky jinak:
první ohnivačka v břichu klídeček, občas se pohla, po narození torpédo. Druhá v bříšku fotbalistka a akrobatérka a po narození je klidná, opatrná a spokojená
:29:
16.08.2016 - 12:05 | Filtr
(Kozoroh) Naelin » Loen
Ak si to ešte neskúšala, odporúčam masáže..nie je to nič náročné, ale veľmi to deti upokojuje...na svojom ešte síce nemám odskúšané - snáď za nejaké dva-tri týždne bude možnosť :3: ale čo mám odsledované na kurzoch, bábätká si to nádherne užívali...teda, ako vždy, aj tu sa občas nájdu výnimky - jeden 5 týždňový chlapček,tiež od narodenia večne plačúci - si na to zvykal trošku dlhšie, vyžadovalo to ohromnú trpezlivosť z mamkinej strany, ale nakoniec si vraj masáže veľmi obľúbil..hlavne to netreba za každú cenu tomu dieťatku vnucovať - lebo aj keď je to úžasný spôsob, ako sa na seba vzájomne naladiť a vytvoriť tak špecifický druh komunikácie - nie vždy to zaberie hneď...treba to dieťatku len skúsiť ponúknuť..levíci pokiaľ viem, milujú dotyky, tak snáď by sa mohol na to "chytiť" :3: :92:

ešte jednu otázočku by som ti rada položila - ako sa prejavoval, kým bol v brušku? pohyby boli časté a intenzívne? ja mám totiž pocit, že to moje dieťa tam večne tancuje..alebo robí kotrmelce...dokonca aj teraz, v pokročilom štádiu, keď už nemá moc miesta...si hovorím, že keď bude tak aktívna aj po pôrode, mám sa na čo tešiť :41: :4:
16.08.2016 - 10:38 | Filtr
(Blíženci) tajga » Loen
Ta je hezká, třeba se to ještě změní. Syn zase nenáviděl šátek první 3 měsíce, čímž mě docela namíchnul :4:, protože jsem se na nošení těšila. Pak jsem si pořídila nosítko a od 3 měsíců do 2 let se nosil pořád a rád.
16.08.2016 - 08:29 | Filtr
(Ryby) thééé » Loen
Osobně nechápu význam slova "rozmazlené", a u takto malinkatých už vůbec ne. Spíše chápu "nedomazlené" - a myslím, že luna pluto je pro to typická - psychická i fyzická nenasytnost co se týká maminky.
Ono taky záleží, kdo ti to o rozmazlenosti říká. Ty ročníky po válce jsou tím nasáklé - jejich rodiče vychovávali v těžkých podmínkách a nejistotě, nebyl na ně čas, a sami to tak předávali dál.Já měla třeba typický studený odchov, a moje máti se každému, kdo se o dítě stará s citem - vysmívá.
Jinak věřím, že se to u malého ustálí :15: (ale třeba mojí ohnivačce sedělo každé další období,kdy se mohla víc hýbat, v období pidimimi nebyla spokojená)
opatrujte se :29:
15.08.2016 - 22:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Loen
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Děkuju moc! Didymos mi byl doporučen už víckráte, takže na něj dám. :1:

Díky i za odkazy - budou se hodit. :62: :12:
15.08.2016 - 22:14 | Filtr
(Rak) Loen » tajga
No tak v hacce mi malej řve... mám pocit že se tam moc zaboří...a jak se nemůže moc hejbat, tak je z toho na nervy (ale já sem hacku šila sama... třeba ji mám blbě udělanou :4:

nesnáší třeba aj nošení na tygříka... a v klubíčku ...

většinou je v klidu v šátku, ale to taky ne vždycky... )
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
15.08.2016 - 21:41 | Filtr
(Rak) Loen » .
No já zatím nejsem až tak zkušená...

vsadila sem na kvalitu - mám Didimos ( http://didymos.cz/nabidka/… ) 100% bavlnu (příměsi prej nejsou moc dobrý)
- koupila sem si novej, páč se nemusel zanášet a byl krásně měkkej hned po vyprání...
- zkoušela sem s ním vázat na kurzu (jinak na ozkoušení šátky pujšujou v Brně tady https://www.facebook.com/RC-MaT%C3%… aj poradí a naučí...)

Jinak info (obě zkupiny mají i prodejní alba bazar šátků ve fotkách)
https://www.facebook.com/groups/…
https://www.facebook.com/groups/…
15.08.2016 - 21:33 | Filtr
(Blíženci) tajga » Loen
Hezký... :79:

Co se týče pláče, hodně mi pomohla hacka. Syn byl tedy od přírody asi klidnější, třeba po porodu usnul okamžitě jako špalek na několik hodin. Ale z porodnice jsme si ho přivezli řvoucího a v moment položení do hacky nastalo ticho a to už bylo potom většinou.
15.08.2016 - 18:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Loen
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jojo, to je fakt. :4:

Jinak - šátkuješ? :75: Co máš za šátek? Odkud a za kolik? :6: Hledám tipy od zkušenějších :4: :1:
15.08.2016 - 17:55 | Filtr
(Rak) Loen » .
No to bezplenkování není náročný... spíš vychytávat všechny ty potřeby ... a dekódovat pláč...

za ušetření praní plínek a přebalování zadku zaliskanýho od hoven to stojí ...
15.08.2016 - 17:51 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Loen
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:15: :15:

Některá mimča to vydrží. Ale určitě bych na to neprděla jen proto, že to mimís "vydrží"...

Vím, že je to náročný. A okolí svýma názorama kolikrát moc nepodpoří... No, když na záchod, tak prostě s dítětem, no :4:

Ono se to časem vykrystalizuje. Ale dokud je opravdu takhle malinký, tak ta blízkost je to nejdůležitější, co mu lze dát.. nejsi otrok. Jsi Matka :35: :79:

Samozřejmě záleží na Tobě, jak to budeš zvládat. Hlavně se nestresovat, když člověk zvládat nebude. Raději usměvavá matka s mimčem v plínkách, než neurotická máma s bezplenkáčem :4: :75:
15.08.2016 - 17:47 | Filtr
(Rak) Loen » thééé
PS: můj brácha (beran s asc ve střelci - luna v býku ve 4.d v opozici na pluto a lilitu) - řval celej první měsíc života... pak vysílením usnul a zase řval... jenže on byl přidušenej, mamka byla stresovaná při porodu...
15.08.2016 - 17:46 | Filtr
(Rak) Loen » .
No já sem prej klidně vydržela v posraný plínce a vůbec sem neřvala... spala sem od porodnice v noci 6h v kuse atd...

JJ, bezplenkujem cca od 4. dne dost úspěšně... právě koukám, že i to čůrání fakt kolikrát vychytáme...

Ale obecně, je to dost náročný... argumenty mamky a babičky sou, že pak budu jeho otrok... a je fakt, že byly dny, kdy sem nestíhala ani chodit na záchod...
15.08.2016 - 17:34 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Loen
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Okolí tvrdí, že ho rozmazlíš... klasika. Jenže miminko nelze rozmazlit. :1: Mimčo je chca nechca na matce závislé, vždycky bude. A snažit se ho zbavit přirozenosti je neskutečně surové. Nechat ho brečet... to je v podstatě lámání osobnosti. "Máma tady pro mě není"... a ono si to to dítě zapamatuje do budoucna, né že ne..

Je dobře, že ho nenecháš plakat :15: :15:

EDIT: A někdy miminka pláčou, aniž by měla zjevný "důvod". Prostě se jim chce plakat. Možná se jen chtějí přesvědčit, jestli tu je maminka.

Nedivím se jim. Nic nevědět, znát jen bezpečí v matčině bříšku... a pak najednou ta jediná jistota zmizí. Taky bych plakala. Hodně. :1:
15.08.2016 - 17:31 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Loen
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Joo chápu :4:

No, mně třeba kňourání kvůli počůraný plínce přijde normální. Spíš oceňuju, když je na tohle mimčo citlivý, protože já bych v počůraný plínce taky dýl jak pár vteřin nevydržela. :4: Proto jsem zastánce bezplenkovky.

Jinak na tý povaze těsně po porodu asi něco bude. Byla jsem největší křikloun, co přeřval všechny ostatní mimina :4: :4: Ale to mi vydrželo jen první den. Pak jsem byla celý dětství přesnej opak... tichá, zakřiknutá, nekomunikativní. A během puberty jsem se překotila do extroverta. Takže jsem tam, kde jsem byla první den na tomhle světě :4:
15.08.2016 - 17:30 | Filtr
(Rak) Loen » thééé
no přesně... neuspokojitelný pláč a maminka se snaží... (teď sem zkoušela propojit kojení s nošením v šátku... šlo to...ale dost blbě teda... :61:)

okolí mi tvrdí (hlavně maminka a babička), že ho rozmazlím...atd... ale já ho prostě nenechám řvát (a kolikrát nevím proč řve...)

je to obrovská zkouška trpělivosti
15.08.2016 - 17:15 | Filtr
(Rak) Loen » tajga
Právě že nic překotného se nekonalo... všechno šlo pozvolna... kontrakce celej den od šolichaček po solidní bolest (dohromady 20h)

Jela sem do porodnice až opravdu na závěr porodu - tam sem měla sraz se svou dulou... měla sem totální euforii, že na mě zbyl porodní pokoj s vanou... a to sem byla fakt v rauši...všechno šlo suprově, před koncem sem si v mezičase říkala že ten porod je super... malej mel celou dobu pohodovej tep, žádné stresy... lezl až do konce v plodovém vaku - ten mu těsně před tím než vylezl teda rupli...)
placenta teda vylezla hned v zápětí - takže ho hned odstřihli - na mě byl chvilku a pak ho na minutu vzal doktor se sestrou a prohlíželi (což sem teda nechtěla) a od té doby histericky řval...několik hodin v kuse...ani neotevřel oči...

z pohledu mého super porod - krásná práce s energií a tělem... z pohledu malého teda nevím ... byl 10 dní přenášenej, moc se mu nechtělo...
15.08.2016 - 17:08 | Filtr
(Ryby) thééé
Velké gratulace :17:
no, myslím, že taková luna bude na maminku hodně náročná.
Jednu ohnivačku, s ohnivým asc., s luna-pluto mám doma, a opravdu od prvního okamžiku neuspokojitelný pláč, fňukot a křik, kňourání..a prostě maminko snaž se.
Ale teď už je velké :27:
Tak si to užívejte :37: :84: a po ránu taky :83:
15.08.2016 - 15:50 | Filtr
(Blíženci) tajga » Loen
Můžu se zeptat, jaký tedy byl ten porod? Odehrával se nějak v duchu Uranu na beraním AC?

Jinak gratuluju moc! :17:
Příspěvky: 32-8 7-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »