Saturn v 1. domě


13.07.2016 - 20:15
(Panna) jonesy
Saturn v 1. domě
Četl jsem tu nedávno diskuzi, kde se tohle postavení často zmiňovalo v souvislosti s tím že člověka brzdí téměř po všech stránkách. Sám tohle postavení mám, ještě umocněné kvadrátem na slunce ... a opravdu mi občas přijde že nějaké ocenění nebo úspěch se mi obloukem vyhýbá, spíš se mi lepí smůla na paty (včetně úrazů a různých situací kdy jde doslova o život). Vztahy mi taky nevychází, jsem uřejmě dost nepřístupnej, náročnej, neumím dávat najevo náklonnost... Chtěl bych cestovat, osamostatnit se, žít někde sám za sebe daleko od příbuzných, ale nějak zatím nemám odvahu udělat ten krok do neznáma, nejistoty ... Četl jsem o návratu saturna do natálního postavení kolem 30tky.. cituji: "It is usually after the return of Saturn to its natal position (approximately at the 29th year of the native’s life), when he begins to open up to more liberal life philosophies and changing his attitude. The return of Saturn marks a turbulent period, which in the end liberates the individual and he starts a new life cycle, where achieving joy is a non-restricted goal."Zbýva mi 17° :-D můžu se na to těšit? :-D

Stránka: 2 1
Řazení:
27.07.2016 - 22:59 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » tulačka
:61:....démon, jo?
16.07.2016 - 14:52 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » tulačka
:61:.... jseš zvědavá, co? :4:..nééé, jenom takovej...ohnivej....ohnivej kůň, no. :4:
16.07.2016 - 13:56 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Mici Angóra
ok (už jsem viděla :4:)
16.07.2016 - 10:49 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Znovuzrozená
Já v 11., ale to sem nepatří :21:
16.07.2016 - 09:21 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Mici Angóra
:4:....já ti dám provokaci....kde máš Saturna ty? :2: :43:
a kdo z nás všech není nějak "divnej", že jo?
Těch pár lidí se Sat. v 1.d lidí jsem zde dala proto, aby bylo jasný, že Saturn v 1.d. rozhodně neznamená nesebevědomé lidi, nebo lidi, kteří se nedokáží prosadit, ale právě naopak, často jsou to lidi, kteří usilovnou prací něčeho dosáhnou.......jenže jak říkám, chce to čas a asi zde opravdu platí "čím starší, tím lepší" :3: :17:
16.07.2016 - 09:03 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Znovuzrozená
Z druhého konce :4: ... myslím, že i v první skupině je pěkná řádka hodně divných lidí :2: To s Čikatilem byla provokace, jistěže záleží na celém horoskopu, protože čistě statisticky vzato, když bude Saturn zrovna pár let ve znamení, do kterého pro danou zeměpisnou šířku nejčastěji spadá ascendent, tak ho tam bude mít fakt kdekdo...nebo u lidí, kteří mají 1. dům přes 3. znamení má Saturn zase o to větší šanci se do něj vejít atd. :17:
15.07.2016 - 21:26 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Mici Angóra
Hej kočko.......neštvi... :21: :4:
tak z tolika osobností ty vytáhneš jednoho magora, který navíc měl ten Saturn tak dobitý, samý kvadrát, opozice, tak to se pak nedivme... :43:

Ale já sem dám jiný seznam lidí se Saturnem v 1.domku: :2:
např. Meg Ryan, R.Crowe, P.Swayze, Cher, L.de Funes, Stephen King, Carl Gustav Jung! :2:, John Lennon i Ringo Star, Tolkien, princezna Diana, Grygar, Havel!, Klaus!, Jágr!!!! no dobře, z druhého konce i Stalin a Lenin.... :61: :4:...samí "nesebevědomí, neúspěšní" lidi :61:
A spousta a spousta dalších....stačí zadat do vyhledávače zde.
15.07.2016 - 21:12 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Loen
:4: :15:..já to znám...ano, taky mi připadá, že to má spojitost s tou precizností.....nechceme nic "odfláknout"
15.07.2016 - 21:06 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Freja
člověče a proč si děláš synastrii s kdejakým "hňupem"? :61:
To jsou mi nápady......já si ji nedělám s nikým..pro jistotu :4:..jednou jsem to z legrace porušila a víš, s kým mám nejlepší synastrii, že jo? :3: S tím, jehož jméno se nesmí vyslovit (zde na najdise), jinak bych musela prchnout taky do exilu.... :61: :61: :4: :21: (a přitom ta synastrie s ním je úplná bomba! :4: :20:)
15.07.2016 - 21:01 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Freja
...."i ty, Brute ?" :61:..asi proto si tak rozumíme, ne?
15.07.2016 - 00:09 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Mona Ignita
"... i ty prachy se ti obloukem vyhýbají, I partneři..."

A víš, že pro takový typ lidí je to ve skutečnosti dobře? Většinou se jim vyhýbají právě takoví, kteří za to stejně nestojí. Tihle lidi jsou tím do jisté míry chráněni takových vlivů, aby se na ně nalepil někdo povrchní. Protože oni jsou často příliš dobří pro toho, kdo se jim vyhýbá. A jejich hodnocení úspěchu se naštěstí většinou nevztahuje jen na finanční ohodnocení a jak drahou dovolenou si mohou pořídit. Samozřejmě to zafunguje až v okamžiku, kdy tuto svoji vnitřní nespokojenost (kvadráty jsou ohromným zdrojem energetickým) využijí ku svému prospěchu. Ze všech neúspěchů nakonec mohou dosáhnout mnohem větších úspěchů, protože schopnosti se získávají překonáváním překážek. Silné osobnosti zpravidla nemívají převahu trigonů a sextilů, právě naopak. Jen to déle trvá se prosadit. Ale při jejich houževnatosti je pak úspěch o to větší, trvalejší a sladší.
14.07.2016 - 23:56 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » jonesy
Podle toho, jak píšeš, si myslím, že to máš docela zmáknuté. Ano, s tímto postavením Saturna a Urana se nikdy nemůžeš srovnávat s někým jiným. To je úplně marné. Ty jsi originál a ne kopie a podvědomě to cítíš už od narození. Úplně si umím představit ty (v dobré víře) vzory, na kterých jsi však oproti jiným ty viděl i jejich zápory. Ty zápory, které se tak často opomíjejí. "Úspěšným" se přece promíjí vše. Ale to rozhodně nebude v souladu s tvojí náturou. A lidi, kterým úspěch padá sám do klína pro tebe nikdy nebudou obdivuhodní. Rozhodně více oceníš ty, kteří se škrábou nahoru přes všechny překážky. A z předků si dokážeš více cenit těch, kteří přežili někde v těžké robotě sužováni hladem, mory, občas rabováním loupeživých hord, kteří přežili v jedné chýši s celou svojí rodinou, než ty, kteří stavěli reprezentativní sídla, zámky, skupovali drahocený majetek a mysleli si, že kvůli tomu nikdo nepozná, že i oni mají blechy.
14.07.2016 - 19:11 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Mona Ignita
Suchoprdi, to je opravdu povzbudivé :3: Já zas vlhnu z těch tvých dvou téček a ta obsazená dvanáctka přímo vybízí k pohlazení :5: :2:
14.07.2016 - 18:22 | Filtr
(Panna) jonesy » Orfanikus
Děkuji za optimistický pohled :-), nemyslím si že bych úplně trpěl nízkým sebevědomím, ale nějaké výkyvy tam občas jsou. Především mi asi neprospívá srovnávání sebe sama s ostatními, kteří už něco "dokázali" .. to mi od malička vtloukali rodiče s dobrými úmysly, asi abych měl ten správný vzor ... tak nějak jsem to přejal a jak známo stalkování úspěšnějších jedinců na sociálních sítích často způsobuje deprese :-D
Určitě nemůžu říct že nějak materiálně strádám, snad jen nespokojeností a pocitem vlastního nevyužitého potenciálu. Na což mi jistě někteří briskně odpoví že to záleží pouze na mně :-D ... ale v mém věku už člověk nemá čas ani peníze (má-li se sám o sebe postarat) na to vydat se naprosto novým směrem v pracovní oblasti. Ten pocit nespokojenosti obecně může pramenit z amerického typu výchovy, tedy z toho že v dnešní době se každému od dětství tvrdí že může dokázat a dělat cokoli, že neexistují v téhle oblasti mantinely, realita je ale taková že existují a člověk co hltá first class a motivační brožurky a citátky pak často neunese srážku s tvrdou realitou :-D znám dost lidí co přišli o iluze přestože do toho dali hodně aby uspěli ... holt ne každý může být v oblasti realit warren buffet a ne každá slečna uspěje jako módní návrhařka ...
14.07.2016 - 16:06 | Filtr
(Lev) Mona Ignita
Tak když máš saturna v prvním domě a ještě kvadr slunce... To je síla Teda. Osobně moje matka má tuto pozici a není to vůbec nic hezkého, člověka to omezuje všude kam se podívá, pokud nemáš nějak Jupitera dobře aspektovaného, tak i ty prachy se ti obloukem vyhýbají, I partneři. Možná je to jakýsi dluh z minulého života, který máš splatit, nebo překonat hranice.

Možná to dělá tvoji nepřístupnost nejen suchoprdi jako je panna, kozoroh ale ještě štír, který zamyká všechno do sebe a nechce nechat vyplout na povrch jediný zachvěv emoce.
Ale máš pravdu, říká se že po 30.rroku života by měla nastat lepší situace a člověk by měl být více vyzrálejší a vyrovnanější.
14.07.2016 - 13:32 | Filtr
(Štír) tommer » Sosna zvlčelý
Pravda, ono třeba, krom toho jít tím tunelem dál a dál, by se třeba dalo zkusit někudy prokopat se ven. A když už nic, tak to aspon pořádně prozkoumat.
14.07.2016 - 13:16 | Filtr
(Štír) Freja » afrodita333
To docela sedí :23:
14.07.2016 - 12:41 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » tommer
Pozor, každý ne! Třeba pesimisté... Ti potřebují být v tunelu, aby mohli fňukat a nadávat, litovat se... Je to svého druhu požitkářství. Vždyť oni se vlastně zaradují, když mohou druhým říct: "Vidíte? já jsem vám to říkal, že bude hůř! A už je to tu!" A k tomu si nemístně mnou ruce. :4:
14.07.2016 - 11:11 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele afrodita333, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Saturn v 1.dome
Je osobnosť,ako sa vnímam, čo si o sebe myslím, ako sa chovám.
Vašou hlavnou životnou témou je vedieť zvládnuť sami seba. Vo vašej rodovej línii bol predok,
ktorý mal komplex menejcennosti, nevážil si sám seba a trpel nejakým obmädzením.
Saturn v 1.dome ukazuje na to, akým spôsobom sa môže prejavovať, aká je vaša energetická
sila. Niektorí nesiete v sebe nesú vzorce duše predka, ktorý si neveril a ktorý sa podceňoval,
tak sa môžu prejaviť tým, že si nájdu prácu, v ktorej budú ostatných ľudí kontrolovať, či majú
všetko v poriadku. Kontrolou ostatných získavajú títo ľudia určitý pocit moci, ktorým si lieči
svoje ukryté komplexy, alebo si nedôverujú. Tým spracovávajú svoje vzorce duše, oni kontrolujú
a ostatní sa pred nimi trasú, aby sa na niečo neprišlo. Presne to je tá najlepšia cesta ako ovládnuť
saturna v 1. dome. Urobiť zo seba autoritu, pred ktorou majú ostatní rešpekt a nevšimnú si toho,
že má človek krivý nos alebo kilá naviac. Môže mať často túžbu odhalovať nedokonalosť iných
len preto, aby zakryl svoju nedokonalosť a aby si zdvihol svoje sebavedomie. Títo ľudia by si mali
klásť ciele a mali by počúvať rôzne výzvy. ked sa totiž naučia nad okolnosťami a nad životom
vyhrávať , stávajú sa z nich veľmi silní jedinci. Problém je u tých, ktorí sa vzdajú a plačú, že
nevedia nič, že sú škaredí, že sú tuční, alebo chudí, že majú málo vlasov, veľa vlasov a že majú
smolu a podobne. Takýto človek sa potom rodí neustále do nevyhovujúcich podmienok a problé-
mových životných situáciach tak dlho, pokiaľ nepochopia, že má spracovať svoje vzorce duše
a zo svojich slabých stránok urobiť stránky silné. Odpovedzte si ako sa cítite, či si veríte, či vám
niečo na sebe vadí a či máte dostatok sebavedomia, či sa viete predať, či sa viete presadiť.
To všetko sa máte naučiť a vo vašej rodovej línii sa nachádzali predkovia, ktorí túto tému nemali
zvládnutú. Niektorí vaši predkovia nemohli robiť prácu, ktorá ich bavila, pretože im niekto tvrdil,
že na to nemajú alebo že nemôžu. Dúfam, že ste tento vzorec duše neprebrali a že myslíte inak.
Ked vás niečo baví, vždy je to informácia, že na to máte. Ak máte túžbu robiť niečo, na čo nemáte
talent, napr.spievať, tak môžte sa uplatniť napr. pri predaji CD, alebo organizovať zábavu, je plno
dalších možností. Máte pochopiť, že ku svojej milovanej činnosti sa môžte dostať obkľukou,
alebo skončíte ako jedinec, ktorého sebavedomie ešte viac klesne pod bodu mrazu.
Mali ste predkov, ktorí boli brzdení vo svojom osobnom rozvoji. Vy sa dúfam nedáte. Ak sa cítite
niečim alebo niekym obmädzovaní, tak si najskôr uvedomte o čo ide. Ako sa to prejavuje. Presne
definujte čo, alebo kto vás obmädzuje a v čom. Potom si vytvorte predstavu ako by mal stav vizerať
aby vám vyhovoval a na tej predstave začnite pracovať. Prepisujete nevyhovujúce programy, posilujete
vyhovujúce programy.

autorka: Martina Boháčová
14.07.2016 - 11:06 | Filtr
(Rak) Loen
Má hodně dobrá kamarádka je narozena 2 dny od tebe... a v horoskopu se lišíte snad jen umístěním luny (ona ji ma ve střelci z 12.d na asc v kvadrátu na slunce)

A řekla bych, že ji ten saturn, a nejen on, nutí tvrdě makat... z mého pohledu až přehnaně...(bere všechno hodně vážně a pře-zodpovědně a musí se na vše připravit na 10000% ale ani to není dost...)

Taky si nevěří a potřebuje neustále všechno konzultovat a potvrzovat od osatních (jo a maminka je velká autorita) - ale vlastně si tou dřinou sny plní...cestuje, studuje a pracuje v zahraniční... ale ona má velko podporu od rodiny a přátel :3:
14.07.2016 - 10:50 | Filtr
(Štír) tommer » Sosna zvlčelý
Tak určitě, se každý teší až vyleze. O tom to právě je.
14.07.2016 - 10:46 | Filtr
(Rak) Loen » Znovuzrozená
"ještě nemám vše nastudováno" - jo tak k tomuto mě připodobňoval můj terapeut :61: a to nemám saturna v 1. domě (nicméně saturn+uran v opo na merkura vládce radixu...+ asc v panně asi vystačí :3:)
14.07.2016 - 10:22 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » tommer
No hlavně tedy nelézt do tunelu! :3:
Jáj, že to říkám právě já! :14: Já proleze kde jakou díru, když to jde. :61:
Dobře, já se nějak octnout v tunelu, tak vyrazím nějakým směrem. Možná bych to neodhadl a šel na špatnou (delší) stranu, ale to je jedno. Hlavní je jít a jít a jít... Protože žádný tunel není bez konce. A to vím. Takže bych se celou dobu těšil, až z něj vylezu. A cestou bych provozoval černý humor, jak jinak v tunelu? A nevadilo by mi vůbec, kdybych vylezl a byla noc, takže světlo na konci tunelu by se nekonalo.
14.07.2016 - 09:23 | Filtr
(Štír) tommer » Sosna zvlčelý
No ale pokud ty jdeš k tomu světlu,mohl by to být ten konec tunelu na který lověk netrpělivě čeká :16:
14.07.2016 - 09:18 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » tommer
Být v tunelu a spatřit světlo, které se přibližuje, tak začnu smrdět. :93: :21: :61:
Příspěvky: 47-23 22-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Úplněk ve Štír Štíru
ukázat kalendář »