Příběh ze života a jak to asi dopadne?


29.06.2016 - 20:57
(Váhy) charri
Příběh ze života a jak to asi dopadne?
Kamarádka má dvě děti, syny, starší je normální, studoval, pracuje, bez problémů, mladší, od malička měl co chtěl, jeho matka, tedy ta kamarádka /rozvedená) ho nemohla vychovávat, i kdyby chtěla, montovala se jí do toho její matka, dala mu všechno, i když zlobil oslovovali ho přezdívkou, prostě s nima ženskýma pěkně cvičil, viděla jsem to na vlastní oči, co dovede, když mu bylo pouhých 10. Nyní o dalších deset let později, má jen základní školu, na učňák nechodi, nechtělo se mu, od 15 byl na ÚP, odtud ho vyhodili, protože nedokázal ani chodit jak měl na schůzky, tak za něho platily zdravotní pojištění.....občas si našel nějakou práci, ale když to zkrátím, prostě mu dávaly stále prachy, protože on je stále potřebuje, chodí za nimi, huláká kolem paneláku, obtěžuje sousedy, volaly policii, myslely, že to stačí, aby ho zavřeli, nestačí, takže mu stále dělají oslíka otřes se, krmí ho a cpou prachy, jenže ty docházejí......a tak vymyslely věc, pro ně prý řešení, přestěhují se do jiného města a budou mít klid :49:Prosím, pokud jste to dočetli až sem, jak myslíte, že to může dopadnout? Já mám svůj názor, sem ho psát nebudu, možná později, na vaše reakce, zajímá mě jak to vidí nezávislý člověk :25:.....myslíte, že útěk před problémem ten problém může vyřešit?Nevím zda jsem to popsala srozumitelně, budu ráda za názory a odpovědi :97:

Stránka: 3 2 1
Řazení:
30.06.2016 - 16:23 | Filtr
(Vodnář) THX1138 » charri
Na babybox je už asi pozdě...
30.06.2016 - 15:57 | Filtr
(Váhy) charri » Ruby
Díky :17:, pro mě je zas těžké pochopit ji, že má až tak extrémní mateřský pud :41: já to mám jinak, navíc to vidím nezaujatě bez emocí, ale je to její boj a jak správně píšeš, jednou se to stane a možná utáhne kohoutek s prachama a řekne dost! Akorát si myslím, že už je minuta po dvanácté :8:
30.06.2016 - 15:54 | Filtr
(Váhy) charri » Dr.Voštěp
:4: máš podobnou kouli jako já :61: akorát ta moje ukazuje, že babička vidí chybu všude jen ne v rodině :93: a matka snad vůbec žádnou chybu ve výchově nevidí :23:....protože: přece měl všechno co chtěl..... :39:
:101:
30.06.2016 - 15:25 | Filtr
(Beran) Háňa* » Buddha/2
Jistěže, nic jiného to není - jenom nevíme, od čeho konkrétně - kde je jádro pudla, právě. Tak je potřeba se k němu dobrat jinudy.
Racionální to není od nikoho - jak se chovají, je jen důsledek toho, co si nesou a ani třeba o tom neví ... prostě ten batůžek, co si předávají - často nevědomky, právě, a co jim komplikuje život. Těžko totiž odložit něco, o čem nevíš, že to máš - na to jsou právě ty konstalace.

30.06.2016 - 14:02 | Filtr
(Beran) Ruby » Hustokrutě obscénní Morti
Konců může být povícero, ale všechny blbé, pokud se nevzpamatují.

Viz jeden ze scénářů /příběh mé bývalé tchýně/:
svého mazánka celý život strkala pod sukně, všechny průšvihy a průsery jezdila žehlit, cálovat, /já se o nich dovídala až po svatbě, respektive po rozvodu/-ale to už jsem věděla s kým mám tu čest.
Dopadlo to tak, že na stará kolena prodala barák, vlastní střechu nad hlavou,který s tchánem ještě za jeho života pořád zvelebovali, aby podělila své tři děti /hlavní důvod byl ale ten, že zaplatila dluhy za svého synáčka, který by jinak šel sedět/. Sama dnes bydlí v sociálním bytě. On v jednapadesáti nemá nic, tři rozvody za sebou, pár dětí které o něj nestojí /tak jako nestál nikdy on o ně/ a myslím, že bábu dyndá z důchodu dodnes, když ji přijede navštívit. A ona ho pořád omlouvá, jak v Praze není práce /pro malíře natěrače/ :61: :66:
Ale že chlapec vše nechá v bednách, alkoholu atd., to přece není a nikdy nebyla pravda!!!

Pro kamarádku Charri to není lehké, vím o čem mluvím. Mladší syn se potatil a já se až teprve docela nedávno odhodlala ho definitivně vyhodit z bytu v rámci pudu sebezáchovy.
Ale dojít k tomu bodu, kdy Ti už bude jedno co jí, kde spí....ono to chvíli trvá. Lehce se to říká druhým. Takže chápu. Ale udělat se to jednou musí.

Jedna věc mě ale u kamarádky zaráží. Když už to má tak naprd s tou mámou, tak se hodně, ale fakt hodně divím tomu, že i příteli brání v tom, aby s ním trochu vytřel podlahu. Já mít takového chlapa, který je ochoten se mě před zmetkem zastat, tak mu líbám nohy. Jenže já to nikdy neměla. Byla jsem na něj sama. Starší kluk / od mala v pohodě/ už s tím taky nechce mít nic společnýho, nechce se o něm už ani bavit. Chápu ho. Má svou rodinu, své starosti, a dřív se snažil dost, aby klukovi domluvil. Jako všichni okolo.
To se mi z její strany moc nezdá, pak už se na svou mámu a její výchovu opravdu jen vymlouvá, protože sama je to samé v bleděrůžovém. Hlavně aby se bobánkovi nezkřivil vlásek na hlavě. Neboj se, že kdyby nedostal párkrát pořádnou výchovnou od chlapa, že by si dovolil pobíhat kolem paneláku a vykřikovat. Já jsem se po klukovi vrhla naposled před měsícem. Jenže to je jak když pohladíš.
30.06.2016 - 13:36 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti » Dr.Voštěp
Tak...a konec tam nemáš? :2:
Pěkně napsáno :15:
30.06.2016 - 13:31 | Filtr
(Štír) Freja » Dr.Voštěp
:61: :61: :15:
30.06.2016 - 13:28 | Filtr
(Štír) Dr.Voštěp
Moje křišťálová koule říká toto:
-syn prožije plný a veselý život, protože nebude ještě dlouho obtěžován a bržděn žádnou zodpovědností :15:,
-jeho matka nikdy nepochopí, kde se mohla stát chyba :25:,
-jeho babička bude vidět chybu ve své dceři :39:,
-známým zůstane téma na "nedělní kávu" a budou mít radost z toho, že na tom nejsou tak blbě jako tahle "rodina" :23:
30.06.2016 - 13:14 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Sosna zvlčelý
To jsem musel vygůglit :20:
No tak něco v tom stylu. Akorát u babči to není o racionálním rozhodnutí - což je ve výsledku mnohem těžší případ :3:
30.06.2016 - 13:04 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Buddha/2
Myslíš Teorii tygra? :4:
30.06.2016 - 12:57 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Háňa*
Tak na Alzheimera se můžeš dívat třeba jako na způsob jak nemuset řešit co nechceš, takové neprůstřelné alibi.
Ale jako netrvám na tom :20:. Jen konstatuju, že podobné fígle a útěky se vidí celkem často
30.06.2016 - 12:40 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Freja
Jo, ale i tak si myslím, že to nejde posuzovat odděleně. Stejně jako s figurkama na šachovnici ...
30.06.2016 - 12:38 | Filtr
(Beran) Háňa* » Freja
V těchto řadách, kde se bordel předává z generace na generaci, bývá vždycky někdo takový. Něco jako katalyzátor :1: A většinou svoji roli "hraje" hodně poctivě ... že je prostě časem k tomu "řezu" donutí.

Kluka bych zatím nechala stranou a začala od toho, proč babička zrovna jemu dávala vše, co chtěl, proč zrovna jeho rozmazlovala. Musí to mít nějaký důvod. Její důvod - co si tím chtěla "koupit" - zajistit, dokázat ... případně co v něm vidí ... prostě, kde je to jádro. A taky proč prababička odešla do Alzheimera - ale to už se asi nedozvíme :8:
30.06.2016 - 12:35 | Filtr
(Štír) Freja » Háňa*
Zajímavá úvaha (ta poslední věta) :15: :3:
30.06.2016 - 12:30 | Filtr
(Váhy) charri » Háňa*
To netuším, těžko říct, možná mají vymřít po meči :125:
Konstalace nezná, chodí na karty a nechává si věštit z lógru :83:
30.06.2016 - 12:27 | Filtr
(Beran) Háňa* » charri
Ještě, že nemají holku ... jde to po té ženské linii.
Uvažovala o konstalacích ?
Pokud je psychicky závislá, logicky a racionálně to nemá řešení - pořád je tam ta závislost, které je třeba se zbavit.

Jestli ten kluk není ten, kdo má věci rozhýbat, aby se ten řetěz přerušil ...
30.06.2016 - 12:21 | Filtr
(Váhy) charri » Ruby
Nebydlí v jednom bytě, ale v jejím bytě, ale s tím to nesouvisí, je na ní závislá spíš psychicky, byla by schopna platit si pronájem cizího bytu, tam jde o ty rodinné kostlivce, dcera-matka-babička s Alzheimerem, matka se stará o babičku, dcera o všechny, nikoho jiného nemají, jedno dítě daleko, druhé zmetek o kterém je řeč....
30.06.2016 - 12:15 | Filtr
(Beran) Háňa* » charri
Jo - útěk je projev strachu. Dokud bude vědět, že utíkají - bojí se ho, bude je otravovat. Zůstat a nedat, pro to bych hlasovala.
A nebo, ať si mu babka dá klidně celý svůj důchod, když chce, ale je to její věc, nedotovala bych ji. Snadno si to může dovolit, když ví, že se jí ty prachy druhou stranou vrátí.... je to pořád o tom samém - v podstatě jsou všichni stejní. Až se jí poprvé peníze druhou stranou nevrátí, bude to muset přehodnotit.
30.06.2016 - 12:10 | Filtr
(Beran) Ruby
Jen se zeptám-kamarádka bydlí s matkou v jednom bytě? Čili je na ní nějakým způsobem závislá?
30.06.2016 - 11:57 | Filtr
(Beran) Háňa* » charri
Tak jsem to vůbec nemyslela, že někoho připravuješ o čas. Bylo to jen jako příklad - jako ukázka, jak upíři fungují - že všichni kolem "řeší" jejich problém víc, než oni sami - obecně.

S těmi pilulemi - nevím, tohle je citlivá věc ... zase odstavit člověka, co se chová jinak, než já chci, nějakými pilulemi, co ho oblbnou ... to je zase stejný druh řešení problému - všechno okolo, jen, aby si nemusela sama udělat kolem sebe pořádek. Vyhlásit hranice a ohlídat si, aby je nikdo nepřekračoval. Prostě sama rozhodnout, kam až druhé pustím, nesháněnět pořád někoho, kdo to udělá za mě a pokud se při tom něco podělá, bude to jeho vina. Navíc, pokud je ta babča svéprávná, umím si těžko představit jí jen tak "nechat předepsat" pilule. Těžko přijít k doktorovi a říct - nanuťte jí nějaké prášky, aby jí utlumily, mně překáží její chování.

Vlastní matka ji rodila pro sebe. Člověk si udělá dítě proto, že on ho chce - copak se někdo někoho ptal, jestli se chce narodit ? Ne - já chci dítě, já ho mám. Takže nějaký vděk za kojení je absurdní. Každý přece tu péči dá zase svým dětem. A rád - vyžadovat od dětí vděčnost za péči, je úchylný.
30.06.2016 - 11:20 | Filtr
(Váhy) charri » Sosna zvlčelý
Já rozumím, ono se toho víc říct asi nedá....
Starší bratr se raději odstěhoval na druhý konec republiky, nechce s ním nic mít, ani jako děti si nerozuměli, oni jsou jak každý z jiného světa :32:
Srovnat čelist by mu mohl ten přítel matky, jenže mu to nebylo dovoleno, no to je pak těžké...
Ony si myslí, že ho odstřihnou od zdroje když utečou, podle mě je otázka času než je vyčenichá a jsou tam kde byly tady, každá rada marná.
Sama jsem zvědavá jak se to bude vyvíjet :101:
30.06.2016 - 11:09 | Filtr
(Štír) Freja » charri
Hmm, tohle je těžký, si vzpomínám, ajk jsem naší babce zakázala strkat mladýmu prachy, protože on věděl, že ode mne nedostane, tak šel vždycky somrovat za ní.Párkrát jsem jí seřvala, že to nedodržuje...nic platný :50:
Ony si jedou svoje,nevysvětlíš, že ve výsledku akorát škoděj :8:
Ona vždycky řekla, jen, že jí ho je líto :43: :49:
30.06.2016 - 10:57 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Hele, já to celé čtu a v podstatě mě nic kloudného nenapadá. Tedy nic jiného, než zde bylo napsáno, odstřihnout od zdroje.
Ale psala jsi ještě o starším normálním bratrovi. Když tam v rodině schází ten mužský element, nedokázal by on trošku mladšímu spratkovi srovnat čelist?
30.06.2016 - 10:52 | Filtr
(Váhy) charri » Háňa*
Zdravotních problémů z toho má dost, to zas jako jo, určitě po mě nechtěla ať se tím zabývám, už jsem psala, že jsem si to tady jen potřebovala ověřit a srovnat, jak to vidí jiní, a už vůbec jsem nikoho nechtěla připravovat o čas, předpokládám, že diskutující jsou zde dobrovolně bez nároku na odměnu :2:
30.06.2016 - 10:50 | Filtr
(Váhy) charri » Hustokrutě obscénní Morti
Možná i na tuto variantu dojde, jen musí přetéct ta pověstná poslední kapka :94: jenže udělá to vlastní matce.....která ji porodila, kojila....živilaaaaaaaaaaaaaaaaaa a tak dále......a teď to poslouchá??? :85:
Možná je pak lepší se zakuklit a dělat mrtvého brouka nebo béééérušku :97:
Příspěvky: 60-36 35-11 10-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »