Panické ataky


29.06.2016 - 20:28
(Váhy) xferdik
Panické ataky
Hezký den všem, rád bych se podělil s ostatními o zkušenosti s panickými ataky. O spouštěči panických atak a jak je efektivně rychle zastavit, co ataku spouští a pokud ji někdo umí i uměle vyvolat, jaké jsou její vyvolávající myšlenky těsně před.Teď mám chvíli klid, ale zase přijdou až je budu nejmíň čekat...

Stránka: 2 1
Řazení:
25.09.2016 - 22:49 | Filtr
(Rak) iwam
spoustece jsou individualni, to chce proste fakt pozorovat a rozebrat si to
ja mam treba neco jako "umru hlady, nedokazu se o sebe postarat" a staci mi k tomu billboard s zenskou na lehatku na mori, kterej me sepne driv nez si uvedomim, co vidim :)

umim ji vyvolat, no jasne, ale proc bych to delala xD umim padat do spiraly, ze ktere se hrabu treba pul roku :D

branicni dychani, postavit se k tomu celem, nic jinyho ti asi nepovim na to .. :74:
25.09.2016 - 14:18 | Filtr
(Blíženci) Matdamou
a co sociální fobie? netrpíš jí?
25.09.2016 - 10:10 | Filtr
(Vodnář) Putes
Potkalo mě to jen 2x v životě. Bylo to krátce po smrti mého muže. Současně mi umíral manžel a maminka a já jsem čekala telefonát, kdo zemře první. Maminka ještě pár let přežila, ale já jsem byla s nervy na dně. Stačil k tomu jen bezvýznamný telefonát. To byl ten spouštěč. Vzápětí jsem nemohla dýchat a jediné, co jsem zvládla, že jsem otevřela okno a začala zhluboka dýchat. Nemohla jsem se pohnout a tak jsem jen stála s roztaženýma nohama, opřená o zeď a hlavou mi běželo, že teď umřu. Než mě tu najdou, tak už budu smrdět. :41:. Druhý den jsem šla k doktorce a ta mi dala nějaké prášky na uklidnění a stejně to přišlo ještě jednou se stejnou intenzitou. Od té doby se to už nezopakovalo. Je to už 21 let. :17:
24.09.2016 - 22:07 | Filtr
(Blíženci) Lupi
Ty jsou sviňa. O spouštěčích ti nic neřeknu, ale o léku na ně ano. Jestli chceš.
13.07.2016 - 10:21 | Filtr
(Beran) nutelina
Ahoj, ja tedy neverim tem psycho blabolum, dlouho jsem to takhle zkousel ale prijde mi ze opravdu huste zazitky z niceho nic je imunitni system, nebo neco co Vam opravdu nesedi.

Zbudil jsem se treba v noci tim ze nemuzu dychat, bylo to hodne neprijemne.

Ted jsem zjistil ze je existuje uzka spojitost mezi neurologickymi projevy a propoustnost strevu. Moje cestina neni nejlepsi, zil jsem 20 let v Nizozemi. Ale resil jsem uspesne svoji travici nemoc i brachovou RS dietou. Cetl jsem o traveni mnoho a muzu s jistotou rict mnoha veci. V AJ to je tzv. leaky gut syndrome, je to ppodobne z lepku, dostanou se do krevniho reciste veci ktere tam nepatri.

Ja bych sledoval kdy se to stava, muze to byt i alergie nebo vycerpani, psal bych si to. A sel bych na biorezonancni vysetreni. Ja byl na Sensitiv Imago, zdravipodlupou ale pani ma porad plno.

Tak hodne zdaru a prip. osobni zpravu, moc to nesleduji tady...
12.07.2016 - 19:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » PavelH
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele vibe, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
zajimave, Human Design znam cca. 1 mesic, jmeno Richard Rudd jsem slysel (ted) poprve...
tak zas bude co zkoumat...
:74:
10.07.2016 - 08:35 | Filtr
(Panna) PavelH
Vše,co se nám děje je neporozumění sami sobě, rány na duši z raného dětství (pokroucené vzorce chování) - u Vás je třeba zpracovat téma(z prenatálu a prvních 7 let života)"ODPÍRÁNÍ",znovu dát lehkost prožívání,svému životu... Proto ty potíže, které popisujete.

Třeba může pomoci i tato přednáška, kde může člověk zahlédnout z čeho naše potíže pramení.

https://www.youtube.com/watch/…
09.07.2016 - 16:54 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » ovii
O tom žádná :4:

No ale zní to dost laicky = pro doktora nevhodné. Ten potřebuje přesný název (i s číslem v katalogu) pro věc, o které ví - krom toho že existuje - celkem houby :4:
08.07.2016 - 20:39 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » ovii
Mě zas baví kolik škatulek se dá vymyslet pro strach a jeho projevy :4:.
Nečetl jsem to, ale přijde mi celkem logické, že jednorázová ataka (fakt je to ženský rod ? :25:) nemusí být trvalá porucha. Nejspíš bude i něco mezi tím - jakože občas panika. Ale na té klasifikaci asi moc nesejde. Spíš bych hledal zdroj strachu.
Jasně že Ti k něčemu bude. Měníš si optiku vnímání. A v tom smyslu není žádné vrátím se ven - to "ven" stejně uvidíš zevnitř :3:
07.07.2016 - 22:37 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
tohle téma nějakou dobu obcházím... nestává se mi to často, nebo pravidelně, ale stává... moc to nedává smysl, jsem si myslela, ale sebešťáráním jsem zjistila, že to nesouvisí s myšlenkami, ale se sebeodpíráním/sebezapřením, nebo jak to říct... prostě v jistých situacích nedokážu/nechci/nemůžu projevovat kdo jsem, co jsem, co cítím, co si myslím, co chci, nebo nechci.... ale zároveň nedokážu hrát roli - žádnou, natož tu o které je nasnadě, že se očekává, nebo cítím, že se očekává... a pak zkratuju... nestává se mi to nanečisto, ale dovedu si představit, že kdybych se nějakou situací vážně dopředu zaobírala a přikládala jí "přehnanou" vážnost zkolabuju dopředu... takhle mě to zaskočí na místě... no v dobách, kdy se přijímám a mám ráda se vším všady, nebojím se soudů okolí a výsledků, neodmítám své slabosti a nebojím se toho, že se ztrapním a zarputile moc mi nezáleží na výsledku, mě to nepotkává...


snad ti to k něčemu bude :6:

:62: :74:

P.S ještě mě to potkává, když si nehlídám hranice a nechám se převálcovat energií někoho jiného...
06.07.2016 - 22:37 | Filtr
(Váhy) Mysterious » xferdik
Musel by jste mít cíleně odběry na tyto ionty, protože normálně se neberou v běžném screeningu. Magnésium je vázáno i na bílkoviny, takže by se musel zjišťovat kromě Mg a Ca i albumin. Ale v odkazu níže je popsáno, že Mg z krve je vlastně složité na přesnost a není určující a spolehlivé. Tetanie se ale z krve nezjišťuje. Zjišťuje se testem s nafukováním manžety tonometru, zjišťováním určitých reflexů nervověsvalových a také jinými neurologickými metodami. Já bych řekla, že v téhle nemoci bude u Vás zakopaný pes. Ono, strašně rychle každý posílá na psychinu, ale mnoho nemocí je specifických právě i psychickými příznaky, mezi jiným. Co se týče Vašeho běhání, i u vrcholových sportovců nebo po vysilujícím sportovním výkonu vznikne tetanický záchvat.
http://www.internimedicina.cz/pdfs/…
06.07.2016 - 22:30 | Filtr
(Štír) Artemissia » ovii
s tím nutkáním souvísí spíš neuróza jako taková, tam je nutkání taky jako hlavní ukazatel, tzv. systém pýchy nebo-li sebenenávist, která je nevědomá a pak se do vědomí dostává pouze to nutkání, ale taky to souvisí s obsedantně kompulzivní poruchou, nejsem psycholog, ale jen odhaduji, to přijetí panických ataků potažmo jakékoli emoce je super, protože když tu emoci nechceme tak vzniká napětí + to se jí zbavit, takhle dojde k uvolnění, horší je to s tím nutkáním, protože člověk si musí uvědomit, že jsou to jen myšlenky, a že nejsme myšlenkami, ani tělem, ale jen vědomím co "to" vnímá... taky to tak jde, ale trvá to dlouho, jsme zvyklí spíš pořád jen nepřetržitě hlavou, než vypnout...
možná že ten boj je jen v nás, ale ty vnitřní konflikty je těžké odkrývat, chce to čas a nerušenost "vnějšího" světa, pak se dá jít z jedné roviny do druhé a vníamt co se v nás děje :)
přeji hodně štěstí, není to zrovna happy téma... :1:
06.07.2016 - 19:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele adolfek, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Co osoba, to názor. Metodu RUŠ mám vyzkoušenou. A není to tak, že bloky se odstraní, jak si kdo usmyslí. Teď a bude dobře. To neplatí! Důležitá je fáze /životní/ kde se nacházíte a co řešíte.Ale taky vše musím sama zkusit, tak to nikomu neberu.
Jinak panická porucha - je úzkostná porucha, která mezi deprese patří. Proto se léčí antidepresivy. Včelka Mája o nich nemá ani potuchy a neví jak působí, jinak by nenapsala, že otupují mozek.
06.07.2016 - 17:43 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele včielkaMajka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj xferdik,
sledujem túto diskuziu od začiatku a čakala som tiež, kto sa s čím ozve.
S panickými atakmi som totiž dlhé roky bola "kamarát". Chvalabohu, už pár rokov som z toho vonku, aj keď nejaké slabšie úzkosti sa sem tam vyskytnú, ale je to len ako vánok, ktorý dokážem ovládať a neprechádza do záchvatu.
Moja skúsenosť je takáto:
V čase, keď som nimi začala trpieť, to ešte nebol tak známy pojem ako dnes, takže som si prešla tortúrou vyšetrení až po psychiatriu a psychológa. No aj tak nič nezaberalo...tak som skúšala ďalej. Nakoniec som narazila na kineziológa a šamana, ktorý odhalil v mojom biopoli privtelenú entitu...bolo to neuveriteľné, ale po odvedení duše zomrelého som zažila na tretí deň obrovskú úľavu. Týmto to samozrejme nekončilo, ale bol to základný problém, kedy som pochopila, že aj tu mi unikalo veľké množstvo energie. Moje záchvaty boli presne ako popisuješ. Nikdy som netušila, čo ich spustilo, boli nepredvídateľné a odohrávali sa na rôznych miestach. Tiež som na začiatku upodozrievala stravu, potom všeličo iné...ale základom bol ako u teba permanentný stres. Čiastočne zaberalo užívanie koloidných minerálov, keďže neurologička u mňa objavila už aj tu spomínanú tetániu. Ide vraj o chemickú nerovnováhu v mozgu. Vlastne aj o slabo fungujúcu hypofýzu a u mňa následne potom aj štítnu žľazu. A keďže som "hľadač", časom som sa naučila ako zrelaxovať, ako si veci nepripúšťať k telu, ako dýchať, keď to na mňa prichádzalo (hlavne pomaly a ak sa dá medzi nádychom a výdychom aspoň sekundu postáť), naučila som sa, že sila myšlienky dokáže ovládať moje telo - vždy som začala v duchu opakovať: môj dych je pokojný, moje srdce bije pravidelne...niekedy stačí len...som tu a teraz!
A tak ako som sa naučila na sebe pracovať, tak sa aj čas medzi jednotlivými záchvatmi predlžoval, až celkom vymizli. To, čo sa ešte občas prihodí, by som už ani nenazvala záchvatom. Ale ak sa obzriem dozadu, bol čas, keď ma až z toho striasa. Ku koncu to gradovalo a pridávali sa aj fóbie...z veľkých priestorov v nákupných centrách, z výťahov, zo šoférovania sama...proste zo všetkých miest, kde sa mi panické ataky dostavovali nečakane a prudko. Bála som sa zostať sama doma, lebo čo ak príde záchvat. Našťastie som neskôr pochopila aj to, že ako príde, tak odíde, bez toho, že by som omdlela či umrela, ale niekedy to bývalo tak vysilujúce, že som ešte dva dni potom bola ako mátoha.
Takže práca na sebe...to je základ. Môžeš skúsiť napr. aj metódu RUŠ, dobrého šamana, meditácie, jógu, doplňuj tie minerály najlepšie v koloidnej forme a určite sa ti časom uľaví a záchvaty začnú slabnúť.
Inak dnes som narazila na zaujímavý článok, tak len pre potešenie, že aj z tohto stavu sa dá vyťažiť niečo pozitívne:

http://cestyksobe.cz/uzkost-je-spoj…

Držím palce, je to beh na dlhú trať, ale ja osobne by som nikdy nešla cestou antidepresív, pretože podľa popisu nejde u teba o žiadnu formu depresie. Aj ja som v dobe najväčšej frekvencie záchvatov občas zo zúfalstva siahla po ukľudňujúcich liekoch a bol z toho len otupený mozog a na chvíľu oklamané telo.
Tadiaľ cesta nevedie...
:27: :62: :74:
06.07.2016 - 15:25 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele adolfek, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Sport je vynikající, vlastně i jakákoliv fyzická aktivita, jen by se to zase nemělo přehánět do krajnosti.Ty stavy pořád nutí člověka nechat se vyšetřovat a vyšetřovat u různých odborníků, na cokoliv do nekonečna /už i to je příznak choroby ! / a fyzicky se stejně nic nenajde.
Všechno je to v naší hlavě a duši. Volá o pomoc.Vlastně je to upozornění,že nežijeme v souladu sami se sebou.
06.07.2016 - 11:52 | Filtr
(Váhy) xferdik » Mysterious
Děkuji za reakci a otevření další možnosti léčby. I občasné křeče v lýtku této diagnóze odpovídají. Neurologickým vyšetřením jsem prošel, všechno ok, jen mi bylo doporučeno pít Magnézium, snad navést neuroložku přímo na možnost Tetanie, kolikrát není zájem o pacienta takový jaký bych si představoval, Magnosolf je tuším na předpis, ale dávky magnezia doplním - http://www.magnesium.cz/horcik-v-po… a Rhodiolu roseu koupím - nic tím nezkazím.
Nejsem si jistý jestli lze Tetanii určit z krve (myslím, že nedostatek MG a CA tam musí být patrný), ale krevní odběry byli v pořádku.
Ještě jednou moc děkuji :15:
06.07.2016 - 10:30 | Filtr
(Váhy) Mysterious
Popisované příznaky se hodí i na rozjetou tetanii. Chtělo by to vyšetření na toto onemocnění u neurologa.
Kdysi mi zjistili latentní tetanii, ale příznaky odpovídaly pokročilé a silné. Stažené hrdlo, jako u astmatického záchvatu, pocit hrůzy, že se člověk udusí,na umření, mravenčení v končetinách, mohou být křeče, bolest u srdce a další příznaky. Je to častá nemoc, údajně má vliv i psychogenní faktor. Jinak je to disbalance metabolismu některých iontů v organismu jako Mg, Ca a alkalóza. Vzniká i u velké fyzické zátěže nebo po silném stresu, u kuřáků. Údajně nejde úplně vyléčit, ale nemyslím si, protože u mě se to povedlo a 20 let mám pokoj.
Kupte si Magnosolv, pijte Magnésii, kupte si Rhodiolu roseu - je to přírodní adaptogen na stres a depresi, zlepšuje duševní funkce i fyzický výkon + další účinky.
Možná zjistíte, že Vám to pomůže mnohem lépe, než utlumováky a chemické antidepresiva. :3:
06.07.2016 - 10:23 | Filtr
(Váhy) xferdik » ovii
Pojmenovala jsi to přesně.

Víš, ono to bylo i ve dnech klidu během toho 1,5měs., měl jsem spousty času a tělu jakoby chyběl ten stresový adrenalin, který najednou nebyl a projevoval se úzkostí. Asi už jsem závislý na stresu a potřebuji ho a ničím se dál.
Hodně pozitivní je pro mě sport, běhám 10km 2x týdně, hodně mě to dobíjí, pokaždé se vracím plný energie...
06.07.2016 - 10:02 | Filtr
(Váhy) xferdik » adolfek
Hezký den, děkuji za reakci...a ano je to přesně tak, jak píšete.
Koncem července mám dovolenou, psychiatra mám vybraného, objednám se a uvidím, kamarádka k němu chodila, je to starší slovák...snad si sedneme. Hezký den :)
06.07.2016 - 09:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele adolfek, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Hezký den, vím o čem to je. Několik let jsem s tím bezúspěšně bojovala. Zkusila jsem všechny metody psychoterapeutické, navštěvovala jsem léčitele, zkusila homeopatii, k ničemu to nebylo. Pomohly až antidepresiva. Jednoznačně doporučuju. Čím déle se to neléčí, tím se to víc zafixuje. Vyvolávacím faktorem je stres, silný, jde o absolutní přetížení organismu. Nerespektování vlastního těla. Mozek pak pracuje absolutně chaoticky - proto se pak člověk skládá i v době maximálního klidu. Nevím, kde jste vyčetl, že antidepresiva jsou návyková - dávno nejsou ! ( už 4. generace léků )Naopak největší navykovost má Diazepam a jemu podobná anxiolytika, dá se srovnat s Heroinem - takové má abstinenční příznaky. Já teda doporučuji návštěvu psychiatra a léky. Přeladí psychiku na jinou rovinu a uvidíte jak se uleví. Samozřejmě nějaká ta psychoterapie k tomu neuškodí - ale jinak jsem stoprocentně pro léky. Určitě se to zlepší, zdravím a přeji krásné dny.http://najdise.cz/najdise-images/…
05.07.2016 - 21:33 | Filtr
(Váhy) Marcie » xferdik
ešte môžeš skúsiť kineziológiu - tou sa dá prísť na to, kde je ten blok a zrušiť ho ... volá sa to one brain a je to účinné, sama mám s tým skúsenosť, aj synovi to pomohlo ... myslím, že ten stres sa zbiera a zbiera a potom to takto vyvrcholí ...v zime je menej slnka, tak ja naša psychika krehkejšia, tak to môže súvisieť s tým... ak dlhodobo funguješ v strese, tak podľa mňa si telo na to zvykne a potom, aj keď máš kľud, tak telo nedokáže vypnúť, ide stále v strese ... podľa mojich skúseností je dôležitá životospráva, oddych, primeraný spánok, zdravá strava, relaxácia, meditácia, pomáhajú aj byliny, vitamíny B, ajurvédske čaje ... tiež ti prechodne môžu pomôcť lieky ... moc ti držím palce, aby sa ti to podarilo zvládnuť :29:
05.07.2016 - 19:01 | Filtr
(Váhy) xferdik » ovii
Ano a to je asi právě ono - můj dlouhodobý stres a tlaky co všechno musím, pořád se za něčím ženu, na koníčky jsem skoro rezignoval a když mám nějaký čas chuť už není žádná, jen vnitřní napětí. Už nedokážu vypnout a odpočívat, nic si nedokážu užít a mít radost. Měl jsem 1,5měs.neschop.s vycházkami, myslel jsem, že všechno spadne, ale ono nic. Jako bych se zacyklil v uzavřeném kole:-(
05.07.2016 - 18:22 | Filtr
(Váhy) xferdik » Marcie
Přemýšlel jsem i o jídle, ale je to tak nekontrolovatelné, spíš je to sezónní-zimní, přes léto je od ataky klid, ať jím co jím, jen ten knedllík v krku a občasná horkost v něm...nastupuje i bez jídla. Já k tomu psychiatrovi půjdu, už kvůli obvoďačce, alespoň si s ním popovídat, a mít takovou jistotu, že můžu kdykoliv přijít a poprosit o pomoc. Mám v sobě nějaký blok v psychice, který ten záchvat spouští a zkusíme na něj přijít a odblokovat ho, čím později ho začnu řešit tím hlouběji se vryje do podvědomí a bude těžší se ho zbavit. U mě to může být dlouhodobý přecházený, neřešený stres...
05.07.2016 - 18:08 | Filtr
(Váhy) xferdik » ovii
Zvládnu to, jen kamarádka to není a nikdy nebude:) Hlavní je úplně nezpanikařit a správně dýchat... Vím toho o PP už hodně.
Ty zvládáš ty deprese a fobie?
05.07.2016 - 17:56 | Filtr
(Váhy) Marcie
hm, možno je to blbosť, ale neskúmal si jedlo, čo si predtým jedol? myslím, že som niekde čítala, že aj histamínová intolerancia môže mať také prejavy ...
Příspěvky: 27-3 2-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »