Prečo ľudia veria v Boha


23.05.2016 - 14:45
(Štír) faraym
Prečo ľudia veria v Boha
Niekto ma zachráni...Niekto ma vytiahne z kaše...Niekto pri mne stojí...Niekomu na mne záleží...Niekto mi pomôže...A najlepšie je ak je ten niekto všemohúci... Ja osobne v Boha verím, ale nie v náboženstvá a už vôbec nie vykladačom náboženstva - akéhokoľvek

Stránka: 2 1
Řazení:
05.06.2016 - 22:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele včielkaMajka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Verím v Boha vo mne, lebo viem, že som jeho súčasťou, jeho malou iskrou,...tak ako jedna bunka v mojom tele je súčasťou mora buniek, ktoré vytvára moje telo. Tak aj my sme malinké čiastky jedného jediného vedomia - Boha.
Takže sa nikdy nespolieham na to, že mi nejaký Boh zvonku pomôže...platí heslo: pomôž si človeče a pán Boh ti pomôže. Iba niekedy si to heslo ľudia zle vysvetľujú.
:27:
05.06.2016 - 19:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » AL8EX
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nejsem si jistá, jestli má žížala natolik vyvinutý vědomí, aby vnímala Boha. Ale možná je to její přednost, dokáže vnímat jen jeho a nic jinýho (jako například myšlenky) ji nerozptylují :12:
05.06.2016 - 18:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » .
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele AL8EX, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Církev duhového jednorožce :12: to je dobrý !!! ...která žije své věřím protože vím... a když už jsme o tom psaní o bohu- docela by mě zajímalo jak boha vnímá taková žížala - asi se máme ještě ledasco učit ...naše dvojnost je přece jen dál jednotě a oboupohlavnosti žížaly :74:
05.06.2016 - 12:54 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
S postupem času zjišťuji, že Boha čím dál víc vnímám ´fyzikálně´. Pro mě je "bůh" jen energie, vědomé částice. Volná energie, možná temná hmota..? Nevím, každý to nazývá nějak. Ale Philip Pullman to popsal dobře. Beru boha jako síť, ke které je připojeno všechno.

Rozhodně to není nějaká fantasy bytost, co nás ze všeho vytáhne. To je utopie. Navíc jsem tak trochu fatalista... A to, co nás vytáhne a postrkuje nás dál, to jsme my sami - naše vlastní víra, případně přesvědčení. Jenže věřit mohu i v duhové jednorožce, a když přežiji nějakou hrůzu, můžu napsat bibli jednorožců a hlásat, že jednorožci mě vytáhli z kaše :1: :4: Ale bylo by to tak v pořádku - je to jen jedno z miliard vyobrazení nějaké síly - byť vnitřní - která mi dává vůli žít.

Někomu stačí motivace v představě nového auta, jiný k tomu potřebuje jednorožce. Ale ani jedno není špatně. :1:
05.06.2016 - 07:51 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » musiúa
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele AL8EX, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Asi je taky třeba říct co kdo vnímá pod slovem bůh..já osobně tenhle náš lidskej pojem vnímam jako podstatu, jednotu, celek..jeho projevem jest život sám..tedy všechny jeho projevy..a tak se ptám : věříte v život nebo v něj víte?? ..mě osobně jej baví žít!! :27: :74:
04.06.2016 - 08:33 | Filtr
(Rak) seven » musiúa
Je to ale pořád otázka toho jak se sama vnímáš nebo jak na to nahlížíš. Pokud se mentálně oddělíš od velkého celku, pak k němu samozřejmně vzhlížíš jako k něčemu co je významnější a vlivnější než jsi ty sama, protože jsi to tak sama definovala. Tenhle přístup by se asi dal nazvat vytváření vlastní individuality na jehož principu asi funguje většina lidí. Pokud si ale jedinec dá tu práci podívat se na věc z druhé strany, uvidí i to , že vlastně žádné individuum není a on i jednota jedno jest. Pak můžeš fungovat jako individuum a jednota zároveň, podle toho jak se Ti to hodí :4:. Vnímat to takhle je ale tak trochu zenový kóan.... :2:

Pokud se vrátím k morbidnímu příkladu odděleného malíčku :4:, viděl bych to jako vrcholné stádium individualismu :39: Vždycky bude patřit k tobě, ale svým odmítnutím být tvou součástí a izolovaným pocitem jedinečnosti si přivodí zánik své momentální formy existence :61:
02.06.2016 - 08:51 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » seven
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
no ale já přece říkám to samý :4:

jen, von si možná můj malíček myslí, že je já, na tom, že je jen mou malou částí to ale nic nezmění... a když na to přijde, dokážu bez něj docela dobře žít - von beze mě ale ne :4:
02.06.2016 - 08:28 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Bych to nespecifikovala na Boha.
Spíš si kladu otázku,proč lidé věří a odpovídám si na ni,protože je to povznáší. :1:
01.06.2016 - 21:47 | Filtr
(Rak) seven » Sosna zvlčelý
Některé argumenty tuhle vlastnost naštěstí mají :61: :61:
01.06.2016 - 21:40 | Filtr
(Rak) seven » musiúa
Je to otázka toho jak se sama vnímáš ... :3:

Budeš-li kapkou v oceánu, pak se můžeš považovat buď jen za jednu z mnoha entit tohoto prostředí (které ale bezpochyby spoluvytváříš), anebo se nebudeš snažit oddělovat a pak jsi Ty sama tím oceánem.

Jestli se cítíš kapkou u břehů Afriky, nezbývá jen věřit a doufat , že se díky příznivým okolnostem jednou dostaneš i k břehům Ameriky (přeješ-li si to ovšem). Budeš -li se však vnímat jako oceán, víš že jsi tam i tady bez ohledu na nějaké rozumování a přemitání co by kdyby :2:
01.06.2016 - 21:23 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » seven
Je fakt, že tento argument (viz video) je naprosto nevyvratitelný! :75: :61: :61:
01.06.2016 - 21:16 | Filtr
(Rak) seven » Argyll
Jako všechno, je to o vnímání významu slov. Naprosto souhlasím s formulací, že víra je dar vize v neznámém prostředí a jako taková má tedy svůj význam. Ovšem existuje i o malinko jiná situace, kterou můžeme nazývat přesvědčením, kdy si věcma můžu být naprosto jistý a to i přesto, že je zakrývá nepropustná tma.

Nemůžu si pomoct, ale musím to i trochu odlehčit , protože pokaždé když se někde objeví diskuze na téma víry v Boha mně vyskočí v hlavě tenhle dialog ... :61:



YouTube
03.06.2016 - 00:51 | Filtr
(Panna) Jaňajs
Vieš ty trdlo milé, ludia veria. Mi ta slovenština sakra nende, tož snad mě pochopíš po tém našém česku! :2: Věří každý a kedykolvek. Když je člověku do tého ouvej, tož to věří , že by si klekl a smekal. :43: A jak je prostě zle někomu, tož věří někdo v Boha, někdo v Budhu, jiný zas v Máti Zemi, druhý zas v jiný čas...Ale každý, komu je tam v tém srdéčku na prd se najednou hne a se modlí, jakoby se modlil celé roky. :75: To neva. Neva, že se nemodlil nikdá, ale došlo mu to a to je to Bingo! :44: A vím a věřím, že každý věří v něco! Proč? Protože i lidem je někdá do ouvej. A věří, že ten nahoře jim pomůže... Každý věří. I ten bláznivý ateista. A ať hodí šutrem ten , kdo fakt nevěří!!! :3: Někdá bych raději nevěřila a jen si pro sebe tak žila! A tak věřím, že hodně člobrdů věří v něco ať je to cokoli! :74:

No prosím! :22: A kdybych nevěřila, Bůh ví,kde bych teď byla!! :32: Jsem to pako věřící. A díky tomuto tématu, budu věřiti jen sama sobě. Hm? Kašlu na to již prostě! Děkujiiii. Dala jsi mi kopaneček do prdízny. Díky moc. :62: :62: :62: :62:
01.06.2016 - 08:49 | Filtr
(Štír) Freja » musiúa
Hmmmm....za předpokladu, že Bůh je Láska, jak se často tvrdí....jinak je taky možný, že nás má Stvořitel pěkně v ...paži. :25: :67:
31.05.2016 - 22:57 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » musiúa
AU :41:
31.05.2016 - 22:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Buddha/2
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
a to jsem si pořídila ještě zenový veslo :61:
31.05.2016 - 22:38 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » musiúa
Aha, :44:zenová hůl- zenový cvičení :5:
31.05.2016 - 22:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Buddha/2
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
kde vidíš nějakou ješitnost? :25: pro tebe mám taky jednu (metaforu :4:) "kdo chce psa bít, hůl si najde" :44:

počkej! dvě :5: "podle sebe soudím tebe"... a "jak nahoře tak dole a naopak" (takže tři :43:) :61:

a teď si to chudáku přeber :62: (stydim:6:) ale zas to můžeš brát jako zenový cvičení :4:

:29: :14: :74:
31.05.2016 - 22:17 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » musiúa
To srovnáváš nesrovnatelné. Bůh není ješitnej.
No ale co já vím :20: možná je :25::4:
31.05.2016 - 22:07 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
děkuji! :15:

no, zjednodušil si to tak moc, že to na mě bylo příliš geniální :6: :4:

to co píšeš, je ve veliké míře pravda :15: ale my už víme, že věci nejsou "černobílé" tak jsi mě na něco přived...

představ si, že je žena, kterou miluješ a dáváš jí to všemi možnými způsoby znát a víš, že to cítí stejně.. a je hodná a čestná a upřimná a... jenže, nikdy, vůbec nikdy se k tobě nemá, před nikým o tobě nemluví, natož by přiznala jak moc tě má ráda, ba co víc, když se o tobě mluví nehezky, taky mlčí...

ona ta poslední věta - víš, Bohu na tom jací jsme zas tak nezáleží, prostě nás miluje a věří v naše schopnosti, ví, že se můžeme změnit... a může nám s tím pomoct - jen to musíme dovolit.... (tak to vidim já :6:)

a už o tom nebudu zbytečně mluvit :14: v tom máš pravdu :15:
31.05.2016 - 21:45 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » musiúa
A to jsem si myslel, že nic jednoduššího už napsat k tomu nedokážu. :43:

Dobře, zkusím to jinými slovy: Musím se občas usmát tomu, jak někteří nevěřící dokáží bojovat proti něčemu, co podle nich neexistuje (Bůh). Čím více podle nich neexistuje, tím více je rozčiluje víra druhých. Tím vlastně zpochybňují své tvrzení o neexistenci Boha.

Oproti tomu mnozí věřící činí pravý opak. Jakoby si nebyli jisti svojí vírou (nebo snad existencí Boha), často o tom mluví. Někteří pak dokonce přesvědčují druhé. Ale lidi, které jsem měl tu čest poznat a kteří skutečně věřili, většinou k tomuto tématu moc nehovořili. Měli víru tak pevně v sobě, že nebylo třeba o tom mluvit. Oni nevěřili, oni věděli.

Ale to vše zde již v jiných podobách asi zaznělo.

A dodám k tomu ještě jednu myšlenku: Bohu nezáleží na tom, zda v něho věříme, či nikoli, ale na tom, jací jsme. :50:
31.05.2016 - 21:32 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
já tomu nerozumim! :42: jako vážně... je to na mě nějaký složitý :25: (pls přeložit)
31.05.2016 - 21:24 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Bůh dal s vírou lidem právo popřít jeho existenci.
Lidem bez víry toto právo nikdo nedal.
Proto věřící existenci Boha nepopírají a nevěřící popírají o to více.
:3:
31.05.2016 - 21:04 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele vibe, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ja myslim, ze hodne zalezi na tom, zda ten verici je "zena" nebo "muz"... a take zda chodi do katolickeho kostela nebo evangelickeho...
v tom jsou podle me velke rozdily...
pokud je to normalni muz (a jeste k tomu chodi treba do evangelickeho)...
pak je to skutecne (vetsinou) vira ve smyslu - domnenka, neboli produkt naseho intelektu... s takovymi lidmi, pokud se setkam a oni se me nahodou treba i zeptaji, zda jsem verici, odpovidam: ano a delam vsechno proto, abych nebyl... nekdy, pokud vidim, ze by slovo mohlo padnout i na urodnou pudu, dodam, ze sice ziju v "atheisticke" zemi, ale za svuj zivot jsem jeste nepotkal cloveka, ktery by "verici" nebyl... aneb jedna ze "4 dohod" zni: nevytvarejme domnenky, coz je naprosta blbost, protoze intelekt nic jineho nez vytvareni domnenek nezna... pokud takovy verici sam ze sve iniciativy neutece, debatu jeste rozvedu a vysvetluji, ze "verici" ve sve podstate - diky svemu intelektu - redukuje neco nesmirneho, vsudypritomneho... na (napr.) zubni kartacek...
pokud je ale verici "zena" - bytost, ktera proziva zivot citenim (nikoliv analytickym myslenim)... pak to, ze si, ciste z praktickych duvodu, neco vsudypritomneho, nesmirneho... pojmenovava jednim "slovem"... vidim jako neco prirozeneho...
a pak jeste ten rozdil v cirkvich je v tom, ze "evangelik" daleko vice lpi na "slove", neboli intelektu...
zatimco "katolik" klade duraz spise na ritualy, inscenovani prozitku... proto, pokud se uz (nekdy) vydam do kostela, byva to vetsinou "katolik"... pekne nazdobeny... choreografie, na kterou se da divat... a k tomu relativne malo "kecani"... pokud nejake, tak jen takove, co stejne kazdy zna...
31.05.2016 - 20:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Je to berlička :1: a někomu i funguje :1:
Příspěvky: 44-20 19-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »