Já, Olga Hepnarová


20.03.2016 - 21:31
(Váhy) adelaida
Já, Olga Hepnarová
https://www.youtube.com/watch/… kinech od 24. 3.Ukázka vypadá dobře, jsem na to zvědavá.
YouTube

Stránka: 6 5 4 3 2 1
Řazení:
16.06.2016 - 13:54 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » adelaida
tak to fajn že už je to tam stáhnu si. dík.
16.06.2016 - 09:30 | Filtr
(Váhy) adelaida » Bosch
Ne v kině ne. Z uložto. U nás už to v kině neběží. Dcera dělá brigádu jako uvaděčka a říkala, že to už stáli, protože na to skoro nikdo nechodil... takže dřív než jsem se rozhoupala, tak bylo pozdě. :4:
Ale nejsem si jistá, že díky velkýmu plátnu by byl větší i můj dojem z filmu. Asi ne.
16.06.2016 - 08:48 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » adelaida
bylas na to v kině?
15.06.2016 - 22:56 | Filtr
(Váhy) adelaida » Mici Angóra
Tak už jsem to taky shlédla a jsem docela zklamaná. Podle ukázky to vypadalo zajímavě, ale mám pocit, že do upoutávky použili snad všechny zajímavé momenty z filmu a to co zbylo už byla jen rozvláčná nuda. Neznat podrobnosti tak to snad ani nedokoukám. Čekala jsem hlubší ponor do Olžiny psychiky, nějaké scény z dětství, něco co by přispělo k pochopení...a místo toho lesbyšou a hulení..
14.06.2016 - 12:34 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » player
Už jsem to tady jednou psala, to, že byla lesbička, se aspoň podle dobových dokumentů nikdy naplno neprokázalo, podle mě jde o záměr tvůrců udělat film zajímavějším... :3:
14.06.2016 - 12:32 | Filtr
(Býk) player » Mici Angóra
To je pravda. Ale jde o to , jestli by to pak vůbec bylo promítnutelný.

Druhá věc taky je evidentní - že ona se otloukánkem už narodila. Už jen ten její postoj byl přímo troskovitej . Byla to do jisté míry i její sugesce. I když samozřejmě - asi tam toho dost bylo. Navíc byla lesbička , což v době normalizace bylo takový...dost blbě průchodný.
14.06.2016 - 11:49 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Za mě tedy vcelku zklamání, čekala jsem, že bude kladen větší důraz na ty ústrky, které se Olze děly a na základě kterých bych si řekla-ano, pomstila se na nevinných, ale nedivím se jí, společnost se k ní chovala opravdu hnusně. Nic takového se nestalo, chvílemi jsem se během toho jejího bezcílného bloumání i nudila, což bych u tak nosného materiálu tedy nečekala. V podstatě mi z toho vyšla asi jako většině lidí tehdy-jako labilní psycho s nejasnou a nepochopitelnou motivací. Postrádám ve filmu silnější momenty, snad jen v závěru působivější rozhovor se Zachem. Přejetí-nic, poprava-nic. Asi jsem cynik. Ale umím si představit, že vidět to jako rozervaná puboška, asi to na mě zapůsobí víc. :17:

P.S.: Jo a taky mě štvalo, jak tam furt hulili (i když věřím, že je to věrný obraz doby) a hlavně jak Olga držela cigáro jako prase kost.
04.04.2016 - 23:31 | Filtr
(Býk) player » DramaQueen
To máme dost podobný.

Nemyslím , že by lesbické scénky byly dlouhé , byly dvě a trvaly asi minutu , spíše to chtělo ukázat naléhavost.

Ale jedna věc - prostě mě to přišlo , že ona se sama až moc onegativizovala , protože v celým filmu se na ní natahuje hodně pomocných rukou a ona je odmítá. Jistě - patrně trpěla depresema , tělo nosila shrbené , jako moje kámoška , která je má taky.

Jinak za mě - film byl velmi kvalitní.
27.03.2016 - 14:41 | Filtr
(Rak) DramaQueen
Film jsem viděla včera. Mohl být natočený lépe....lesbické scény byly zbytečně zdlouhavé atd. Přesto má i silné chvilky. Scéna, kdy najíždí nákladákem do lidí je opravdu velmi silná a emotivní, žaludek svírající, slzy ven deroucí. Filmem mě doprovázely střídavé pocity absolutního nepochopení a až zvláštní nesympatie k Olze H. s na druhou stranu určitým druhem pochopení a také soucitem.... Co udělala je rozhodně neomluvitelné, ale zároveň to byla lidská bytost, která potřebovala opravdu pomoct a bohužel žila v době, která ji a jí podobným nebyla vůbec nakloněna. Viz. scéna, která se prý opravdu stala, kdy doktor-psychiatr-psycholog na žádost samotné Olgy, že chce do Bohnic, že je jí psychicky špatně a je unavená, Olgu v podstatě "vykopne" z ordinace s tím, že jestli je unavená, ať si vezme dovolenou a že je dávno po ordinační době. Byla opravdu psychicky nemocná a neuměla si pomoct. Za to co udělala má samozřejmě plnou zodpovědnost a sama si vybrala svojí karmu. Nemyslím si, že by byl film zbytečný a že by neměl žádný smysl. Kdo se zajímá o energie a ví o energeticko informačním poli všude okolo nás a v nás...tak by mohl vědět, že nahlédnutím do toho jak to všechno Olga Hepnarová cítila se může lecos pročistit.
27.03.2016 - 14:07 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Znovuzrozená
schmitke má něco málo z poetiky snaží se tam propašovat jakési mystično ale vymklo se jim to nějak nedává to pak nakonec pro mně žádný obraz ničeho.
pěkny je ten kontrast jak přijedou němci do české vesnické hospody a pan starosta je vítá tak to mi něco říká, ha naše realita. :4:
http://www.csfd.cz/film/…
27.03.2016 - 13:04 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Bosch
Schmitke mi nic neříká, neznám ....Zakázané uvolnění jen taková oddechovka, když od toho nic nečekáš....no a ten Mnichov - ráno jsem to zrovna slyšela v rádiu - o papouškovi, co pamatuje "Mnichov", no tak jsem si hned říkala : to zas bude ptákovina! :61:
27.03.2016 - 11:52 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Znovuzrozená
včera jsem koukal film Schmitke. Německo český film..no zase strašný propadák. Nevím o čem to bylo. Další schizo psycho tohle fakt nechápu co se děje s našimi režiséry. zakázané uvolnění taky o ničem a chystám se na ztraceni v mnichově.
27.03.2016 - 10:59 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Hustokrutě obscénní Morti
:4:...že jo? A docela zajímavé postřehy, jenom mne to utvrdilo v přesvědčení, že tenhle film já vidět nemusím... :4:
27.03.2016 - 09:52 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti » il*ča
Konečně příspěvek "k věci". :2: :15:
27.03.2016 - 09:40 | Filtr
(Blíženci) il*ča
Film jsem viděla včera :63:

Hmm...filmem bych nazvala asi jen posledních 15 minut, zbytek byly obrazy,často nudné a dost často hluché ( kdyby ve filmu nebyly, nic by se nestalo) a němé ( němé doslova...že nemluvilo Olga, mělo nějaké opodstatnění, ale nemluvili ani ostatní), to celé vyplněné NEUSTALYM kouřením cigaret, což už mi v druhé polovině filmu lezlo na nervy. Dožít se Olga o něco málo vyššího věku, zcela jistě by umřela na rakovinu plic.

Při odchodu z kina jsem zaslechla dvě reakce diváků:

1.panebože, to byla příšerná blbost .

2. Ku*va...že já ty peníze raději nepropil.

Ale je pravděpodobné, že byly pronešeny i kladné reakce a někdo byl z filmu nadšený.
Já teda ne.
25.03.2016 - 14:59 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Petr9
Bo to robil Déžo Asfaltér a pořádně to odflák.
Nikdo nad ním nestál a neřval "rubej kua!".
Chyba v systému je jasná. Nulová kontrola.
Kdyby kdejaká pýchavka prorazila asfalt tak by museli udělat soudruzi ve firmě systémovou změnu. Poučení neživit flákače. To by si člověk co kilometr urval kolo na autě a vymlátil tlumiče. :8:
25.03.2016 - 10:35 | Filtr
(Štír) vlna.c
No to je myslím silne téma.
Jakmanželku. Máma ě se zabýnejtěžší ilmem. Tvrdim, že knizni a filmova verze bude vždy jiná. Film je vždy představa m režiséraválce.ělce) a nemusí mít se skutečností nic spzabíjet o ( filDalší umění vladne neptun=iluze).

Hodně jde o Olze četla a souhlasím v mnoha bodech s hare krisnou.

Sama jsem se setkala za svůj život s několika vrahy. A mluvila s nimi hlavně jaký z toho měli pocit. Jeden ten možná zabil stovky lidi, byl vojakem ve valce. Osobně ho to velmi tesilo a naplnovalo zabijet lidi.

Dalsi byl svědek mých rodičů na svatbe. Mama mi dala dopis a chtěla abych z rukopisů poznala
povahu...Zabil svoje sousedy a manzelku.

Další taky vysoce postavený generál, mnoho lidí mrtvých. Nekrasnejsi bylo, jak dokázal předstírat mravnost a lidskou uslechtilost. A svoje činy potlačovat a tvrdit, že je normalni.

Proto lidi těžko soudit, člověk sám má v sobě tolik temnoty.

Jinak osmé domy jsou velmi o agresi, nasili....jsou to nejtezsi domy s nejtvrdsi karmou....
24.03.2016 - 23:20 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Hustokrutě obscénní Morti
:61:.....musíš číst mezi řádky :2:
24.03.2016 - 23:17 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti » Znovuzrozená
Tam sem dosla az ted...tady je sama slohova prace :39: :2:
24.03.2016 - 23:06 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Hustokrutě obscénní Morti
:61:...dyť to taky píšu... :4:
24.03.2016 - 23:05 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti » Petr9
Sim te...jeho poznas i poslepu. :2:
24.03.2016 - 23:01 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Petr9
Když já nejsem družná :24:
24.03.2016 - 22:58 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Argyll
Až po okraj :20:
24.03.2016 - 22:52 | Filtr
(Hadoken) ži.va » 16ka
neodsuzuj asi nebyl vhodný výraz.
no vidíš - znáš 4 takové lidi, ale i tak jsou to lidé, kteří se pomocí profesně zabývají... a nějak v sobě pochopili důležitost přístupu a věnování se dětem. a co ti ostatní?

a je to krásný, že to ty lidi dělaj, včetně tebe...

ale ono to jaksi nestačí... to procento lidí, jako jsi ty, nebo tvoji známí, nebo i já, byť není zanedbatelné, tak prostě nestačí. respektive nestačí spoléhat se na dobro(volnost) několika málo jedinců.

proto bych výlučně nekritizovala v určitém směru vlastně ani tu byrokracii, a ty postupy, nařizované seshora, ty teorie, které nemáš ráda... a pomocí kterých lze tu pomoc nějak profesionalizovat, uzákoňovat... a neumíme to - společnost, zatím prostě jinak, než takto. ano, jsou tam chyby, a není to dokonalý a asi nikdy nebude, ale furt asi lepší, než spoléhat na to, že se jednoho krásnýho dne všichni na týhle planetě probuděj a "půjdou si s dětma kreslit křídou"

analogie se zdravotnictvím - kritizovat je snadné, jak to funguje, a jestli to je k něčemu nebo ne a že by bylo lepší, kdyby se všichni naučili znát bylinky, psychosomatiku, neládovat se éčkama a lidi by se uměli obejít bez institucionalizované pomoci, atd... ale tak to prostě nefunguje.



24.03.2016 - 22:30 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » ži.va
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele 16ka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Neodsuzuj ..??.. :63:

Jo a osobně znám 4 lidi, kteří sice nepracují výhradně s problémovými dětmi, ale se všemi ve školním věku. Všichni to mají jako profesi a k tomu to dělají o víkendech i o prázdninách nad rámec a zdarma. Jeden z nich je šéfchirurg a zbytek kantoři.

Já som neni teoretik, snažím se vycházet z praktických zkušeností.

Otázka by měla být - kolikrát jsi s ciuima deckama strávila víkend, tábor o prázdninách a pod bez nároku na odměnu? No já to dělala cca 15 let a občas ještě vypomůžu :3:
Příspěvky: 133-109 108-84 83-59 58-34 33-9 8-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Úplněk ve Štír Štíru
ukázat kalendář »