minule zivoty


17.03.2016 - 23:06
(Lev) fubond
minule zivoty
Verite na minule zivoty a co si o tom myslite? Strucna otazka, kterou muzete rozvest...

Stránka: 5 4 3 2 1
Řazení:
31.05.2017 - 06:06 | Filtr
(Blíženci) movvin » monoram
Jejda... to je otázek :4: Fyzická podoba tak to už vážně nevím, bylo nám těch osm let... jedině, že bychom zašly na hřbitov... je zvláštní, že vím jak vypadala, ale teď si nedokážu vybavit její tvář.
Ani bych neřekla, že se chce s nimi setkat z nějaké nostalgie, nebo pro to, že prostě chce. Je to spíš z hlediska našich úkolů zde, které se máme naučit a odžít si je. A k tomu potřebujeme kolem sebe další lidi ať to jsou příbuzní (ti k nám mají nejblíž, tudíž jsou naši největší učitelé a také tam vznikají nejbolestivější a nejniternější zranění na duších, které pokud správně nepřijmeme, tak si je zopáknem v tom dalším životě, ale třebas z opačné strany)), známí, nebo kolegové, nebo jen "náhodný" kolemjdoucí :4:
30.05.2017 - 22:38 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » tulačka
čapí hnízda nebrat.
30.05.2017 - 18:45 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt » Crumb
,,(...) duše proletí hned po smrti do nového života jako hovno potrubím, aniž si uvědomí, co se s ní vlastně děje."

:61: :61: :61: preboha :61: :61: :61:
30.05.2017 - 18:16 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » tulačka
tak..já jsem projektant. povoláním. že bych tam nezakomponoval kamrlík?
a bufet?
30.05.2017 - 16:51 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
mně zajímají budoucí životy.
existují?
30.05.2017 - 13:00 | Filtr
(Beran) monoram » movvin
To je zajímavé movinn, je u dcery i fyzická podoba se sestřenicí? Pocity důvěrně známého mě občas překvapují. V příspěvcích výše se uvádí něco ve smyslu "přijímání energie" a "emoční dědičnosti (např. děda zažil hrůzy války = psychická zátěž na potomky). I tato témata jsou velmi zajímavá. Pokud je tedy možnost přenosu duše mezi členy rodiny, pak se chce dotyčný setkat s členy své předchozí rodiny (vlastních předků)?
30.05.2017 - 12:27 | Filtr
(Blíženci) movvin » monoram
Řekla bych, že ano.
Moje dcera třeba ví jak to vypadalo v baráku, kde bydlela moje babička... no na tom by nebylo až tak něco zvláštního... když jsem si pak uvědomila, že ten barák se uzavřel dávno před tím něž se moje dcera narodila. A opravdu mi přesně popsala jak to tam vypadá a že si tam hrála. A já si vzpomněla na sestřenku, s kterou jsme si tam u babičky společně hrály, a která v osmi letech zemřela - porazilo jí auto. Tak si myslím jestli to není ta samá duše...... :63: kdo ví...
30.05.2017 - 10:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » monoram
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele vibe, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
o tom, ze existuji, celkem nepochybuji, nemam s tim zadne osobni zkusenosti
indicie ano
naposledy me tak trochu rozsekal pripad Barbro (Anne Frank)
YouTube
30.05.2017 - 10:03 | Filtr
(Beran) monoram » apologen
O minulé životy se zajímám jen jako laik, ale vnesu do diskuse jeden skromný dotaz. Může být minulý život v rámci členů rodiny? Zemřelý pradědeček se převtělí do pravnuka apod. Setkal jsem se situací, kdy mi bylo řečeno, že s lidmi které vidím poprvé v životě již z minulých životů znám a že máme něco nedořešené, proto jsme se znovu setkali. Na závěr dodám, že ono setkání bylo hrozně zvláštní, příjemné a cítil jsem se na návštěvě jako doma, lépe řečeno příjemněji než doma.
20.05.2016 - 02:07 | Filtr
(Ryby) Crumb » THX1138
To, co píšeš je jistě pravda. Nauka o reinkarnaci je obsažena v mnoha kulturách. Existují pro ni různé názvy atd., ale základní princip je všude stejný. Jde hlavně o vysvobození z koloběhu znovuzrozování. Naši předci se nových životů spíše obávali. Jak napsal Platón, "kdyby byla smrt jen bezesným spánkem, byl by to úžasný zisk" (snad jsem to citoval přesně).
20.05.2016 - 01:22 | Filtr
(Vodnář) THX1138 » Crumb
Snad to nezní, jako bych se vůči tomu vymezoval. Ale když tu teď řešíme reinkarnaci z pohledu buddhismu, tak bych se držel čistého odkazu. Je dobré rozlišovat, co je co. V hinduismu je určitě hodně podobných prvků, a i v jiných náboženství se najdou podobné myšlenky. Jenže když se to začne prolínat dohromady, tak z toho bude pravděpodobně víc zmatku než pochopení, protože úplně identické to zase není, ty systémy nemají různé názvy jen tak.
Také jsem slyšel, že si tam Buddhu zakomponovali. On je v tom hinduismus velmi flexibilní, dokáží absorbovat snad všechna náboženství. Mají tam i Ježíše Krista :)
19.05.2016 - 16:58 | Filtr
(Ryby) Crumb » THX1138
Raný buddhismus výrazně ovlivnil indické myšlení a některé z jeho základních principů přešly do pozdějšího hinduismu a jsou jeho součástí dodnes. Buddha je dokonce pokládán za jeden z avatárů boha Višnua. Buddha sám se ale za boha neoznačoval. Označoval se toliko za ukazovatele zapomenuté cesty. Obnovoval staré indické tradice. Prohlašoval, že nepřináší nic nového, že jenom připomíná dobře zapomenuté staré. Pálijský kánon mám rád proto, že má nejblíže k původnímu buddhismu. Vadžrajánu znám. Také se mi líbí. Rád čtu knihy o tibetském buddhismu. Knihu kterou napsal Sogjal Rinpočhe (Tibetská kniha o životě a smrti) jsem četl už několikrát. Je skvělá. Také Tibetská kniha mrtvých ve výborném Kolmašově překladu je výborná a už jsem ji také párkrát četl. Díky za typ na další knihy - ty ještě neznám.
19.05.2016 - 01:32 | Filtr
(Vodnář) THX1138 » Crumb
V kontextu buddhismu bych vynechal indickou tradici i cokoliv jiného. I když budou používána podobná slova, význam může být naprosto rozdílný. Buď to, nebo ono, ale raději nemíchat. Nevzpomínám si, kde všude jsem to četl, byl jsem i na několika přednáškách, ale nikdy jsem nezaregistroval jiný údaj. Osobně čerpám z Vadžrajány, pálijský kánon mě trochu míjí.
Zkus třeba:

Sogjal Rinpočhe - Tibetská kniha o životě a smrti
Tibetská kniha mrtvých
Lama Ole Nydahl – O smrti a znovuzrození
Kalu Rinpočhe – Tajný buddhismus

Tibetská kniha mrtvých je učení, které předal Guru Rinpočhe. Popisuje stavy, které mohou být v posmrtném stavu prožívány. Ale je zapotřebí mít iniciaci, aby to fungovalo tak, jak je popsáno. Bez ní může být člověk příliš zmatený než aby to registroval. Pro nás je to spíše taková zajímavá "beletrie". Vyšlo to v překladu přímo z Tibetštiny od Kolmaše. Což je skvělé, máme tu díky němu více věcí, ale z nějakého záhadného důvodu píše v podtitulu o bozích… Proto jsem zmiňoval kvalitní překlad, protože tohle je trochu zavádějící.
Nejpodrobnější popisy najdeš v knížce od Lamy Ole Nydahla. Nic dalšího si teď nevybavuji, ale určitě toho vyšlo na českém trhu více.
18.05.2016 - 20:20 | Filtr
(Ryby) MG34 » MG34
Tak přesně to, co popisuju s tou rozsypanou 100x opakovanou lží, se teď ukázkově stalo :4:

Nemůžu se toho nabažit... :4:

http://diskuze.najdise.cz/prispevek…
18.05.2016 - 08:38 | Filtr
(Blíženci) movvin » Crumb
OK tohle všechno vím a z části i znám z vlastních prožitků. Ale nedokážu tvrdit, že je to všeobecně platná norma pro všechny. Stejně tak netvrdím, že prožitky ostatních lidí nejsou pravdivé. Podle mě je XY různých prožitků právě proto, že je taky XY různých možností světů, dimenzí.......... :64:
17.05.2016 - 12:25 | Filtr
(Ryby) Crumb » movvin
Údajně k tomu dospěli tak, že si dokázali navodit při meditacích stavy, při nichž jejich duše opouštěly na čas jejich těla
pohybovaly se v oblastech, kde dlí duše zemřelých, kde probíhají přípravy na další vtělení atd. Znalosti takto získané pak byly zprostředkovány lidem. Takové praktiky dočasného "vymisťování" duše z těla prý existovaly už u starých šamanů, praktikovaly je téměř všechny starověké kultury. Zkušenosti z těchto putování se u všech kultur v základních rysech shodují. Shodují se i s některými prvky moderních fenoménů NDE a OBE, které byly známé už ve starověku, takže na tom asi něco bude. Jistotu ovšem bude každý z nás mít teprve po vlastním prožitku, bude-li jaký. Je ovšem také možné, že jsme jen dočasné elektrochemické procesy, které smrtí definitivně zhasnout a žádný prožitek nebo nové vtělení mít nebudeme.
17.05.2016 - 11:33 | Filtr
(Blíženci) movvin » Crumb
Stejnak by mě zajímalo, kde to oni sebrali. Však ta duše si to nepamatuje... je to tak schválně zařízené. Proto je rozdíl v názorech jak dlouho se duše fláká mimo tělo, protože stejně prd vědí s jistotou. Páč by to mělo být pro všechny duše stejné.
17.05.2016 - 11:27 | Filtr
(Ryby) Crumb » THX1138
Čerpal jsem z buddhistické tradice, z pálijského kánonu atd., a také z klasických indických filozofických systémů, a to z kvalitních překladů, z odborné české i německé literatury. Nikde jsem ale nenarazil na zmínku o sedmi týdnech. Kde bych to mohl najít? Rád bych si o tom něco přečetl.
17.05.2016 - 00:19 | Filtr
(Vodnář) THX1138 » Crumb
To jsi čerpal z buddhistického učení, nebo z indické tradice? Osobně jsem vždy slyšel pouze o sedmi týdnech a nikdy ani den navíc (může to být ovšem kratší). Mají k tomu i detailní popisy, co se v průběhu té doby děje :) Ale indická tradice může podávat úplně jiné informace než dharma. A také záleží na překladu, nemusí být korektní.
15.05.2016 - 22:37 | Filtr
(Štír) Belore » Crumb
Výborně. Díky všem za zajímavé podněty. Světlo všech buddhů vás provázej :1:
15.05.2016 - 00:13 | Filtr
(Ryby) Crumb
Přečetl jsem toho o buddhismu hodně, ale dosud jsem nenarazil na nějaké výpočty nebo vzorce pro převtělování. Asi to bude nějaká novinka. O intervalech mezi novými zrozeními jsem se dozvěděl pouze to, že podle starých buddhistických a jiných indických tradic je prý okamžik znovuzrození odvislý od karmy daného jedince. Znovuzrození může být okamžité (kšanikam), což znamená, že duše proletí hned po smrti do nového života jako hovno potrubím, aniž si uvědomí, co se s ní vlastně děje. Jiné duše se mohou znovuzrodit za deset, sto nebo i tisíc let. Má to být zcela individuální.
14.05.2016 - 23:06 | Filtr
(Ryby) MG34 » Belore
Popravdě jsem vůbec nemyslel "sekty" - ty vůbec neřeším - i když na ně to samozřejmě platí také.

Myslel jsem "obyčejnou" neznalost. Například statistika a logika. Kdo neovládá, může meditovat jak chce, ale jeho závěry budou stále o ničem... :29:
14.05.2016 - 23:01 | Filtr
(Ryby) MG34 » Belore
Z toho jsem pochopil, že o těch počtech nemáš vůbec páru, takže diskuze o počtech asi tímto končí.
14.05.2016 - 08:29 | Filtr
(Štír) Belore » Crumb
Jednou bych chtěl dokázat se dobrovolně vrátit do ohně a nabídnout pomocnou ruku těm uvnitř...
14.05.2016 - 06:47 | Filtr
(Štír) Belore » Crumb
Moc hezky řečeno. Hoří a snažím se uniknout. Ale současně se snažím upozornit druhé, že by také měli vzít nohy na ramena...
Příspěvky: 106-82 81-57 56-32 31-7 6-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »