Strach z neznama


28.02.2016 - 23:43
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann
Strach z neznama
Podle pruzkumu v evrope, maji nejvetsi strach z uprchliku obcane Ceske Republiky. Cim to je? Vzdyt vetsina cechu videla muslima jen na fotce ci v televizi. V CR zije na pocet obyvatel 0.5 procent muslimu, zatimco ve Svicarsku zije 5.7 procent muslimu na pocet obyvatel, vice muslimu v evropske unii vyjma Albanie,Makedonie, Kosova, Bulharska ma pred Svicarskem pouze Francie. Dnes me zaujal tento clanek: Švýcaři v referendu odmítli tvrdší přístup k vyhošťování cizincůhttp://www.novinky.cz/zahranicni/… ze kdyby se stejny pruzkum provedl v CR, tak by byl zamitnut v pomeru tak 99 ku 1 procentu.Kde se vzal v ceskem narode takovy panicky strach z neznama, nebo to mam nazvat spise Xenofobie? Od te doby co propukla ta uprchlicka krize, tak se stale casteji setkavam s lidmi z evropske unie, kteri nas casteji oznacuji za rasisty.Mate strach z neznama? Mate strach z uprchliku? Co nas vede k tomuto zpusobu mysleni?

Stránka: 2 1
Řazení:
03.03.2016 - 19:16 | Filtr
(Beran) Háňa* » Buh je tlak
Nevidím důvod, proč si něco "střihat". Jsem česká žena žijící v zemi úplně jiné kultury, která s islámem nemá nic společného. Se svojí identitou nemám nejmenší problém, tu mi v mojí zemi nikdo vzít nemůže. A taky nevím, co by s ní dělal - má přece svoji :3: O svoji identitu může přijít jedině osoba - žena, která si narazí nějakého přistěhovalého tmavovlasého s vousy ... ale ta se potom nemůže divit :1:

Rádi neradi, to je každého věc - alespoň v naší společnosti to tak je - každý má právo svobodně se rozhodnout, co chce dělat, pokud tím nepoškozuje a neobtěžuje druhé. A také má právo o cokoli stát nebo nestát bez povinnosti to komukoli zdůvodňovat. Tečka

Ale už nemá právo na šíření poplašných zpráv za účelem vzbuzování strachu nebo naopak zamlčování a bagatelizování skutečností za účelem manipulace. A už vůbec na zastrašování a urážení druhých, když si nenechají všěpovat jeho pravdy. Všechny tyto aktivity jsou u nás trestným činem, přesto se tu dějí na místech nejvyšších. To je to hlavní, co mi vadí. A druhá věc, že lidi jsou tupé stádo, takže se většina z nich přiklání buď na jednu nebo druhou stranu, přičemž realita, která je někde uprostřed (ale řekla bych, že blíž k té horší variantě) :2:, jim uniká ... Ale to je běžné - stádo to má vždycky všechno rozdělené na BUĎ a NEBO ... Podle mě je zapotřebí zůstat střízliví a nenechat si vymýt mozek ani jednou stranou. To je přesně ta snaha, kterou cítím - co nejvíce nás rozštěpit, protože stmelení bychom mohli být nebezpeční. Nejen z důvodů uprchlické problematiky, těch tuzemských důvodů je daleko víc a nálada ve společnosti začíná lehce houstnout (zaplať pánbůh). A šmejdi to cítí, tak se nás snaží zabavit. Uprchlická témata, jak to sleduji, věci dost pomáhají. Proto nás jí zaplacená média také pořád krmí - šmejdi zjistili, že to funguje.

Lidé, bděte ! :4:
02.03.2016 - 19:47 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti » Freja
To asi nebudou uprchlíci. Tak ale jako Vary sou rusky Teplice arabsky...si proste myslim ze staci. :61:
02.03.2016 - 19:40 | Filtr
(Štír) Freja » Freja
Abych to upřesnila..líbí se jim tu natolik,že tu začínají zkupovat byty.
02.03.2016 - 19:32 | Filtr
(Štír) Freja » Hustokrutě obscénní Morti
Ne,to souvisí s tím,že se jim tu líbí :4:
02.03.2016 - 19:25 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti » Freja
Ale v Teplicich to tak uplne nesouvisí jen s migracni vlnou ne? :2:
02.03.2016 - 19:22 | Filtr
(Štír) Freja » Hustokrutě obscénní Morti
Na tu Tvou první větu :61:
02.03.2016 - 19:19 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti » Freja
Nevim na co konkretne mě lakas :75:
02.03.2016 - 19:07 | Filtr
(Štír) Freja » Hustokrutě obscénní Morti
No nevim,přijeď se podívat do Teplic.... :8:
02.03.2016 - 19:02 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti » toy
Vicemene nesleduju to je pravda...na druhou stranu co sem zaslechla tak v nemecku uz se jim jich nekolik desitek tisic "ztratilo" takze bych moc nevidela problem v tom, ze by snad nedejboze si delali hlavu s tim, ze byli někam prideleny. :2:
02.03.2016 - 14:22 | Filtr
(Býk) toy » Hustokrutě obscénní Morti
Asi nesledujete aktuální dění - je prý jedno, co chtějí uprchlíci a kde "chtějí" být, prý nemají právo si vybírat pobytovou zemi - ta jim zřejmě bude určena (viz téma "kvóty") - zdroj informací (ze včerejška): Angela Merkel(jelikož Němci to nezvládají... ;) ) -- takže jinými slovy, až ten hrnec přeteče (možná přetekl právě teď, co to píši?) - tak přeteče i k nám....

A máme tu Chalífát Bohmen und Mohren... nakonec, u Drážďan už se prý staví mešity.. to je od nás blíž než do Prahy...

Už jste si koupili korán? Knihkupectví jsou teď dobře zásobena, jde na dračku (a není to právě nejlevnější kniha)
02.03.2016 - 13:01 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti » Tuatha Dé Danann
To je jediný co me uklidňuje...ze tu nechtej zůstat.
Demonstrace...mno, ja se nezucastnuju ani jinak neangazuju. Ale myslis ze sou zbytecny? Kdybych jich nebylo tezko by se uprchlici dozvedeli ze sme desne xenofobni kreteni a nechceme je tu. Takze diky za ne.

Tobě vadi strach, me mnohem vic vadi to, se z lidi ktery sou z jakyhokoli důvodu proti se automaticky delaj nevzdelany debilove.Ty pseudointelektualni postoje extremni tolerance a otevrenosti...no nevim, kazdyho vec.

Jeden cas sem pobyvala v cernossky komunite (zduraznuju ze v CR protoze kazdej se jinak chova "doma" a jinak v cizi zemi) a je mi lito ale nase kultury sou znacne nekompatibilni. A ačkoliv to byli krestane, tak musis brat v potaz ze v jejich zemich jsou silne zakoreneny tisicilety zvyklosti. Takze krestan nekrestan, zenska je furt nizsi tvor, mnohozenstvi je v poradku, a i cernosky se chovaj zejmena k bilejm zenskejm stylem, ja sem cerna kralovna ty si nic....

...no a ja proste nechci aby se ke me takhle nekdo choval tam kde se cejtim doma...uz takhle mi sere, ze se v Praze skoro nedomluvim cesky.
02.03.2016 - 12:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » toy
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
prosímtě, vždyt nerozumíme sami sobě, tak jak můžeme opravdu rozumět cizímu etniku a cizí kultuře.

to že bráníme naše postoje a naše zvyky je vpořádku a máme na to právo, ale než něco bráním, musím tomu v první řadě do hloubky rozumět, abych věděl, kdo vlastně jsem a co tou obranou způsobuju sobě i druhejm
02.03.2016 - 12:55 | Filtr
(Rak) Loen » ži.va
:15: :15: :15:
02.03.2016 - 11:51 | Filtr
(Blíženci) movvin » Tuatha Dé Danann
Nechtěla bych aby naše země byla "jen" tranzitní. :24:
Voda taky když jen teče , tak za sebou nechává vymleté koryto.

Jo něco jiného je jak píšeš panický strach... opravdu je v jednotlivcích vyvolán. Bohužel je to dílo médií a slabší nátury to nemusí pobrat.
02.03.2016 - 11:48 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann » Tuatha Dé Danann
Nedavno jsem volal kamaradovy do cech a ptal se ho jaky to tam je s uprchlikama. Odpovedel ze zadneho sice jeste nevidel, ale ze uz ho pekne serou, protoze musi vsude kam prijde poslouchat ty ufnukanky ktery na ne nadavaji...
02.03.2016 - 11:42 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann
Ty uprchlici se nehodlaji usadit v CR, nikdo tam nechce zadat o azyl, vsichni berou CR jenom jako tranzitni zemi, protoze jsou moc dobre informovani o xenofobnich naladach v ceske spolecnosti, tak proc se cesky narod tolik rozciluje? Proc se konaji demonstrace snad vice nez ve vsech ostanich zemich EU kam ty davy uprchliku ve skutecnosti smeruji? Lide si tu vymysleji pribehy uprchliku ktery zerou male deti, farmarum kone, lide se napadaji navzajem jenom kvuli tomu ze si nekdo dal v zime pres hlavu satek, volaji policajty na lesaky s tim ze to jsou uprchlici utaboreni v lese a delaji tam nake ritualy atd.. a tohle se vazeni nazyva strach!
Prijde mi to ze se toho od stredoveku moc nezmenilo...
02.03.2016 - 11:16 | Filtr
(Býk) toy
Tohle je otázka přežití - to je o pudu sebezáchovy Čechů. A není to o "strachu z neznámého" - to nám jen cíleně podsouvají. My jako národ nejsme vůbec hloupí a tak jsme se rozhlédli, jak "dopadli" ti kolem a nechceme našim dětem zanechat chalífát Čechy a Morava se všemi důsledky a právním systémem na základě práva šaría .. a my ženy si také nechceme nechat předělat myšlení - vyhovuje nám to naše, současné.
Takže zde nejde o xenofobii, ale o selský rozum lidí... co si chtějí zachránit kůži.. Protože kdyby "to" sem přišlo, tak nás to převálcuje, na to vemte jed.

Xenofobie je strach z neznámého - ale Češi se seznámili se situací a naprosto oprávněně si nechtějí nechat vnutit změnu své kultury, zde nic neznámého není. Je to vlastně obrana svého způsobu života, bránění se znásilnění celého národa.

Pokud má někdo pocit - "že největší strach ... mají občané ČR" - tak si to přeložte jako "Češi jsou chytřejší než ti ostatní kolem a mají svůj vlastní rozum - nenechají se tak snadno jako ti ostatní zmanipulovat propagandou". Vědí. Chtějí přežít. Prostě pud sebezáchovy.

To stejně musí být k vzteku - tolik peněz se vydává na to, aby Češi a vůbec ti kolem (V4) sklonili hlavu a konali podle přání těch v pozadí.. a oni ne.. Češi.. nechtějí si tu všudypřítomnou propagandu nechat nalít do těch tvrdých českých palic...... přes všechny ty snahy... Chtějí přežít.. to je celé.


02.03.2016 - 10:13 | Filtr
(Blíženci) movvin » Hustokrutě obscénní Morti
Už nemusím psát svůj názor :4:
Mám úplně stejný. :15:
01.03.2016 - 18:52 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann » ži.va
Tak jsem to zhledl cely. Komentovat to radsi nebudu, ale deda je borec a moderatorka to taky dobre zvladla . Takhle nejak si predstavuju "vzdelaneho" cloveka...
01.03.2016 - 18:04 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Háňa*
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
PS: jinak přerozdělování státních peněz těm co makaj, co makaj míň a co nemakaj vůbec je problém i u nás "co spolu kopeme na stejným hřišti", určitě se nejedná o problém těch bezprizorních zvenčí.
(zvlášť když to prý z hmotnýho hlediska žádní chudáci nejsou:)
01.03.2016 - 18:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Háňa*
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
nechceš si příští týden střihnout islámskou manželku?
šátek přes pusu, deku přes hlavu a zákaz vycházek a vyjadřování na veřejnosti :2: :4:

(myslím, že strach je naprosto reálnej motiv, strach kouknout se na svůj způsob života - a tímpádem i na ten cizí - jinýma očima. strach z ohrožení nebo dokonce ztráty svý identity, toho, na co jsme zvyklí.)

neříkám, že je to zrovna tvůj případ, ale cizí etnika jsou vždycky výzvou k retrospekci vlastního života, vlastních slabin.

a jsou tací co introspekci neradi :36:
01.03.2016 - 17:33 | Filtr
(Beran) Háňa*
Průzkumy jsou kecy - že jde o strach, to si vydedukovali sami průzkumníci, protože to tak potřebovali. Ono ve skutečnosti nejde o strach, jen o to, že tady prostě o ně nestojíme. Máme tady svých potřebných ažaž - takže proto. Až tady budou všichni lidi žít důstojně a bude postaráno zejména o ty, co tady celý život propracovali a dnes si kupují k věčeři konzervy pro psy, až budou mít všechny invalidní děti tu nejlepší možnou léčbu, vozíky a jiné vymoženosti od státu a nebude se muset na jejich zabezpečení žebrat ve sbírkách od lidí na ulici a po netu, potom může přijít řada na případnou charitu vůči cizincům. Zásadně jsem proti tomu, zvýhodňovat cizince na úkor vlastních občanů - se strachem to nemá nic společného.

Tyhle kecy o strachu, to je jak v dětství, když si jeden v partě nechtěl zapálit cigáro, protože prostě neměl potřebu - taky ho ostatní zkoušeli zlomit kecy o tom, že je srab a má strach ... hodně laciné :2: :4:
29.02.2016 - 19:50 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti » Tuatha Dé Danann
Asi jo...jinde diskuze teda moc nectu ale nekde sem k tomu nazvu asi přišla :2: To nevypada jako z moji hlavy. Este sem to koukam dala do uvozovek...beru zpet.
No, ja kazdopadne myslim cloveka kterej se prizpusobovat nechce.
Příspěvky: 37-13 12-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »