Pomoc s interpretací soláru


26.02.2016 - 09:36
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele 618, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Pomoc s interpretací soláru
Zdravím,prosím můžete mě nasměrovat se solárním horoskopem? Moc se v tomto typu nevyznám. http://astrologie.najdise.cz/solarn… vidíte 1) konjunkci ascendentu soláru s IC, 2) konjunkci IC soláru se solárním saturnem v 6. domě radixu 3) cokoli dalšího co stojí za zdůraznění.Díky.

Řazení:
06.03.2016 - 22:53 | Filtr
(Rak) Loen
Jé mohla bych se přidat s prosbou o interpretaci soláru - přítel má teď 9.3. narozeniny :4: a v červenci se nám má narodit pachole (což bude velká změna :61:)

solární mars na nativním ASC asi bude značit hodně akční rok...
+ solární asc a stílium všech těch planet v rybách bude mít ve svém 3. domě

vypíchnout ještě něco? Co ta T-kvadratura na solární saturn...?

Díky :1:
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
05.03.2016 - 20:46 | Filtr
(Blíženci) předsedkyně SVJ » předsedkyně SVJ
tak tady dávám ten text. jedná se o překlad ze sepharialovy knihy "the manual of astrology".

K násilné smrti může dojít, když jsou obě světla napadena škůdcem, aniž by je zároveň aspektoval Jupiter nebo Venuše.
Je-li Slunce napadeno škůdcem a Luna dalším škůdcem, případně když jsou Slunce, anebo Luna napadeny více než jedním škůdcem, aniž by byly harmonicky aspektované Jupiterem nebo Venuší, vede to k násilnému úmrtí.
Jsou-li napadené planety v násilných znameních - Beranu, Štíru, Kozorohu - je to dalším znakem násilí; také pokud jsou v těchto znameních světla.
Varováním před násilnou smrtí může být přítomnost následujících aspektů v horoskopu:

1. Mars v konjunkci nebo aspektu na světla, nebo v aspektu na pouze jedno z nich, za předpokladu, že je nad ním elevovaný.
2. Světla napadená škůdci v 1., 6., 8., 10., 4. domě.
3. Škůdce v 1. nebo 8. domě, nebo na hrotu 7. domu, napadá-li zároveň alespoň jedno ze světel.
4. Škůdci v opozici, jsou-li angulární, zejména pokud jsou v násilných nebo základních znameních.
5. Obě světla napadená škůdcem, pokud je jedno z nich východně.
6. Dva škůdci napadající stejné světlo.
7. Pluto a Neptun musí být chápáni jako škůdci, jsou-li v neharmonických aspektech, zejm. na světla, Mars nebo Saturn. Pluto v 8. domě značí smrt, k níž dojde při nějaké veřejné katastrofě jako je exploze, pád budovy, nebo, slouží-li zrozenec v armádě, prostřednictvím věcí jako jsou miny, torpéda nebo nehoda ponorky (???). Také může jít o důlní katastrofy nebo vlakové havárie.
Neptun v 8. domě přináší nebezpečí utopení, otravou, užitím špatného léku nebo předávkováním anestetiky.
Je-li při těchto indikátorech zároveň Jupiter nebo Venuše v trigonu či sextilu na napadené světlo, potom bude nebezpečí odvráceno překvapujícím zásahem, nebo dojde k úniku na poslední chvíli.
Jsou-li napadené planety v lidských znameních - Blížencích, Panně, Střelci, Vodnáři - smrt bude způsobena lidskými prostředky.
8. a 4. dům jsou hlavními signifikátory úmrtí, a planety v nich (i jejich aspekty) ukáží na povahu smrti. Násilné planety jako Mars, Uran, Saturn nebo Neptun - jsou-li v násilných znameních, jsou indikátorem tragického konce.
Je-li Neptun navázaný na tyto domy a neharmonicky aspektovaný, bývá úmrtí zapříčiněno "útokem ze zálohy" nebo zradou; utopením nebo zvláštními duchovními příčinami. Je zde nebezpečí upadnutí do transu nebo simulované či předstírané smrti (???), což musí být pozorně sledováno.
Je-li takto postavený Uran, k smrti dochází nevšedním a zvláštním způsobem. Často poukazuje na sebevraždu, zejm. pokud je Merkur zároveň špatně postavený a poškozený, nebo je Venuše poškozená Saturnem či Uranem, a světla také poškozená.
Saturn způsobuje smrt rozdrcením, utopením, pádem atd., v závislosti na znamení a domě, kde se nachází.
Mars způsobuje smrt při požárech, prostřednictvím řezných ran, vykrvácením, popálením, šílenstvím, a v boji. Na povahu úmrtí usuzujeme podle znamení Marta, ale také musíme vzít v potaz domy, v nichž se nachází Saturn a Uran, stejně jako znamení, v nichž se nachází.
Planeta Mars je speciálním signifikátorem příčiny smrti - musíme zvážit, zda se nachází v lidském, zvířecím, vzdušném, ohnivém atd. znamení.
Vždy sledujte, zda škůdci napadající Slunce či Lunu jsou elevovaní nad světly, nebo naopak; jsou-li škůdci neharmonicky aspektováni a navíc elevováni nad jedním nebo oběma světly, je to jistým znakem násilné smrti.
Vládce 8. domu napadený škůdcem je také znakem násilného konce.
Neusuzujte, že dojde k násilnému úmrtí, nejsou-li výše uvedené konstelace velmi výrazné a nezpochybnitelné.
05.03.2016 - 20:30 | Filtr
(Blíženci) předsedkyně SVJ » samostatná jednotka
s tou násilnou smrtí - já to beru tak zjednodušeně, že se dívám na planety v 8. domě a/nebo vládce 8. - jak jsou aspektovaný, jestli jsou to škůdci, jestli náhodou nejsou (signifikátor/dispozitor osmičky, nebo její hrot) v konj. se stálicí martického/saturnského typu jako algol, antares, deneb kaitos... nebo scheat, no. jestli máš ráda morbidní humor, přečti si charakteristiky stálic od nějakýho tradičního autora - já se u toho vždycky bavím, každá druhá stálice souvisí s nějakou mimořádně krutou formou smrti :D pak jsem viděla pár autorů, co násilnou smrt dávali do souvislosti s transneptunskýma planetkama jako je hades, cupido, vulcanus, zeus, kronos ad. jinak, já ve starým pc mám docela dobrej text o smrti v horoskopuí od sephariala, popisuje tam i konstelace pro násilnou smrt, tak to sem potom hodím.
no nevím, ten tvůj solár na 2013 mi upřímně moc super nepřijde - on tam sice solární ASC spadá na nativní MC a v soláru samostatně stojí jupiter na MC, tak to je hezký, to ukazuje kariérní skok nahoru, pak je tam hezkej ten trigon luny na slunce , ale jinak - uran na hlavní ose, mars ve lvu v 10. (to asi ukazuje na tu drsnou šéfku, 10. dům souvisí s nadřízenejma), no a hlavně slunce v soláru ti padlo do 12. - to většinou indikuje osamělost a vzdálení se společnosti, nebo jenom pocity osamělosti... jak tak koukám na tu lunu, ona vlastně nebyla jenom v kvádru na saturn v soláru, ale i v opozici na nativní saturn, tak to už je opravdu docela výrazný téma frustrace a citový nepohody. a ještě je zajímavý, že ona tam v soláru padá do 8. domu a v radixu do 6. domu. k tomu když se připočte solární slunce ve 12., máš pohromadě světla ve vazbě na všechny domy, který jsou tradičně považovaný za nešťastný, protože souvisí s podřízeností, obětováním se, koncem věcí a obecně to nejsou domy moc nakloněný vnějšímu světu. ale buď ráda, žes to odnesla jenom nepříjemným kolektivem v práci - mně ve 2013 taky padla luna do 6. domu, bohužel byla na 15° vodnáře, takže aktivovala moji opozici merkur/pluto na hlavní ose a dotvořila ji na téčko. a tam se to naplnilo učebnicově, zdravotním zhroucením.
hele, tak jsem se dívala na tu tvoji lunu + jupík na desc. u tebe luna vládne 8. domu a jupiter 1... dívala jsem se, jestli jsem nezažila něco podobnýho (vládce 1. nebo 8. na solárním DESC)... a zažila, v roce 2010. solární DESC + severní uzel na mým neptunu, vládci 8. domu. abych tě zase nestrašila, řeknu předem, že neptun mám nativně v 5. domě v opozici s vládcem 5. domu a konj. s uranem, vládcem 7., a že ten rok mi tranzitní neptun vstoupil na DESC, takže vztahová oblast pod absolutní nadvládou neptuna, k čemuž mám i radixový dispozice. hlavní událostí roku bylo, že jsem se omylem dostala do takovýho platonickýho milostnýho mnohoúhelníku na fakultě, měla jsem teda 3 nápadníky naráz, což bylo jakože fakt divný. jeden z nich byl takovej 40 letej prošedivělej spolužák, on to byl strašně bizarní člověk, řekněme exot, ale pohříchu měl mars asi 40´ od mý venuše (a až na ty vlasy to byl opravdu celej toníček baudyšů, kterej, ať je jakej chce, se mi jako chlap vždycky líbil), takže se prostě ozvaly nízký pudy, no a já řešila, jak se s ním intimně sblížit, aniž bych s ním chodila na rande nebo kamkoliv jinam na veřejnost (to by byl z ostudy kabát). no a ty nízký pudy prostě úřadovaly hrozně, tak v tom vidím ten 8. dům. a nakonec jsem uznala, že to je neřešitelná situace a nic z toho nebylo, tak v tom vidím ten neptun xD u tebe ta luna nemá takový vazby jako můj neptun, tak podobnej horor bys snad neměla zažít, ale asi bych se připravila na to, že různý tyhle podvědomý a pudový věci kolem 8. domu se můžou řešit. i když bych docela řekla, že u tebe ta konjunkce může souviset s tvojí prací, když je do ní zapojený vládce 1. a 8. - vládce asc často má relevanci k zaměstnání, 8. dům - peníze těch druhých, nativně je to ve 2. domě = zrozenec se tím živí... no a ve vztahu k solárnímu DESC by to mohlo znamenat třeba že v pracovní oblasti budeš nucená víc spolupracovat s lidma, já bych to vyložila jako navázání obchodní spolupráce, může se tam utužit nebo vzniknout nějaký důležitý vztah, případně na psychologický rovině by konj. vládce 1. a 8. mohla znamenat něco jako objevování sebe sama prostřednictvím krizí, nějakých mezních zážitku, nebezpečí - a ve vztahu k DESC by to mohlo být podstoupení nějakého zlomového zážitku v oblasti vztahů, nebo ve vztahu k někomu druhému. dál už mi dochází nápady a jdu vyhrabat sephariala.
03.03.2016 - 21:42 | Filtr
(Váhy) samostatná jednotka » předsedkyně SVJ
Hele to s tím zabitím v autě...já si ráda dělám ze všeho ironickou prdel, takže nebrat vážně prosím. :3: Přece jenom moji střeleckost musíš vidět.
Tak s těma uzlama to je dost zajímavá informace. Právě se dívám na nynější solar - severní uzel na slunci v 6. domě. Pane bože, já sem ještě nikdy v životě neměla tak báječnej kolektiv v práci jako ted a taky sem se ještě asi nikdy tolik nenasmál jak tady každej den. Ten jižní uzel v té 4. v tom zahraničí byla otřesná rodina v které sem žila a starala jsem se jim o děcka a o úklid, větší psycho sem snad ani v životě nezažila. A přesně jak říkáš, začala jsem to pocitovat v říjnu jak se vytvořila kojnunkce saturnu na saturn. Měla jsem z té konjunkce pocit, že jsem malej spratek, kterej musí dodržovat stejný pravidla jako tam měly nastavený ty děcka. Takový zahnání do kouta.
V solaru 2013 mám tu kvadraturu saturnu na lunu. Začala jsem pracovat v Praze pro jednu německou firmu a kolektiv tam byl tak otřesnej a šévka, že dusno se dalo krájet každej den. Nikdo se tam se mnou nechtěl bavit. Já nejsem ženskej typ, co se rád vybavuje o recepetech na vaření a tady o těch krávovinách a tak sem nezapadla. Za to ted si to užívám.
Indikátor násilné smrti je mars 8. domě, to má ale hooodně lidí, co jsem si všimla. Je ještě něco co tomu nasvědčuje?
03.03.2016 - 21:05 | Filtr
(Blíženci) předsedkyně SVJ » Petr9
jo? to jsi teda první, kdo to má stejně. já kdysi dělala takovej malej výzkum mezi lidma, u kterých znám čas narození, ptala jsem se, jak ty roky vnímali... a to byly fakt jednostranný rezoluce, že se jim v ta léta měnil život. ale u mě to může být tím ASC na hraně. jinak myslím, že s tím solárním ASC ve štíru to u nás dělá i fakt, že nám většinou padnou osobní planety do 7. domu soláru - a to si všímám, že dobře ozářený 7. dům dělá veselý a bohatý společenský život :36: pro mě to asi nejlepší bylo v r. 2012, kdy se mi do toho stélia v blížencích v 7. přimíchal ještě jupiter na konci býka - na 2012 dodnes vzpomínám se senilní nostalgií jako na rok, který jsem bez nadsázky z 90% proseděla v hospodách a na všechny zkoušky chodila s hroznou opicí, ale stejně se mi vždycky povedly xD
03.03.2016 - 20:57 | Filtr
(Blíženci) předsedkyně SVJ » samostatná jednotka
ježiš, tak tohle jsem fakt nechtěla - přísahám, že já si tý t-kvadratury v samostatným soláru u tebe nevšimla, jak jsem se pořád dívala na ten solární saturn... no, je fakt, že ta opozice neptun/merkur opakuje nativní kvadraturu neptun/merkur, ale zas v soláru ten kvádr je separační, navíc s orbem 5°, to není málo, merkur se do zpětnýho běhu obrátí až v prosinci, a hlavně ty narozdíl ode mě v radixu nemáš žádný indikátory násilný smrti. nemluvě o tom, že od října se ti jupiter bude ochomýtat kolem slunce a pak kolem MC, v progresích venuše stojí na MC - za takhle silnýho patronátu dobrodějů přece umírají leda lidi, pro který je smrt vysvobození :)
no ale ty ses ptala na trigony a kvadratury na hlavní osy - to je přece něco jinýho než konjunkce planety s hlavní osou. planety na hlavních osách jsou důležitý vždycky, ale tyhle trigony, kvádry, sextily už výrazně míň, to máš jak v radixu - planeta na hlavní ose se stává automaticky dominantou, protože prostě je vidět, je výrazná (já třeba hlavní osy chápu jako takovou výkladní skříň horoskopu), no ale když máš nějakou planetu, nevím, třeba slunce v trigonu na ASC - to znamená leda to, že tvůj projev, působení na druhé a celkové vyzařování bude mírně podbarvené solárníma vlastnostma, tj. člověk bude působit vřelejší, srdečnější, dominantnější. prostě u těch menších aspektů je ten efekt míň výrazný. ale sama uvidíš, jak to bude fungovat...
s tím kvádrem luna/saturn tomu fakt nevěřím :)) to jako vážně jsi měla nějaký výrazně pozitivní solár (dobrodějové na hlavních osách, stélia v rohových domech, harmonický vazby mezi solárem a radixem, solární ASC v nějakým šťastným domě) a jeden aspekt to celý zkazil?? hm, ten solár 2014 je teda síla - on ti uran nějakou dobu šel čtyřkou, v soláru se dostal přesně na IC, ještě ten trigon na vládce horoskopu, stélium v 9., to se nedivím, že tě vypudilo za hranice... s tím stresem podle mě taky souvisí, že koncem 2014 jsi měla saturnskou revoluci, to mi většina pamětníků popisovala jako období, kdy jim všechny povinnosti a zodpovědnost padaly na hlavu tak, že nevěděli, kde jim ta hlava stojí. a hlavně mě tam zaujaly ty uzly na ose IC/MC - já s uzly dlouhou dobu nepracovala, protože všude k nim jsou jenom stupidní karmický interpretace... no ale teď na podzim jsem byla v asociaci na baudyho přednášce o tranzitech a on má k uzlům teorii, která podle mě fakt funguje, v zápiskách to mám doslova takhle: "uzly = prostředí a lidi, se kterýma je člověk v kontaktu, tranzity uzlů vždycky ukazujou interakce s prostředím a jsou jedny z nejvíc vztahových prvků v horoskopu". a taky říkal, že uzly na hlavních osách tranzitně skoro vždycky poukazujou na změnu prostředí nebo vstup do nového kolektivu... u mě to v těch solárech teda bylo vidět hodně. třeba jedna z největších katastrof roku 2013 pro mě byl nástup na novou fakultu, což po sociální stránce byl obrat o 180° k horšímu oproti předchozí fakultě - no a ten rok mi padl jižní uzel naprosto přesně na merkur, vládce 11. domu (přátelé, kolektivní aktivity). podle tradice je severní uzel jupiterský, šťastný, a jižní saturnský, nešťastný - což se teda naplnilo úplně. u tebe tam padl severní uzel na MC a jižní na IC (resp. poblíž nich), což v kontextu toho, proč jsi tam jela, asi sedí.
na tu lunu/jupiter na DESC se ti ještě podívám - vím, že kubík tam říkal, že funguje i tenhle typ synastrie (nativní planety hodit na solární osy), ale přiznám se, že já s tím zatím neoperovala, tak se první podívám, co to udělalo u mě
03.03.2016 - 01:57 | Filtr
(Býk) Petr9 » předsedkyně SVJ
já to vnímám podobně - když se mi dostane solární ASC zase do Panny jako to mám v radixu ... tak ten rok je prostě nuda, nuda, nuda, ... nic nového ... nuda ....

a když jsem se teď zpětně díval - tak když se mi např. ob ty 4 roky dostal solární ASC do Štíra, tak to bylo pokaždé veselo v podstatě po celý rok :)
02.03.2016 - 21:32 | Filtr
(Váhy) samostatná jednotka » předsedkyně SVJ
Dík za interpretaci. Ty seš dobrá teda, mi tady dávat svoje solary s nehodama, když si chci právě kupovat auto. A víš, že už jsme my dvě spolu to moje téma řízení auta probíraly. Ale je to nevyhnutelný, když jsem na vesnici a potřebuju jezdit do práce a jako účetní tak bývat dýl do večera. Ted čumím jak puk na to téčko solární neptun jako vládce 3. do opozice na neptun a do kvádru na saturn s ascendentem a uranem. A ještě merkur kvádr saturn s uranem. Tak jestli se mám zabít tak hold at se děje vůle boží. :11: Na to ale, že mám mars kvádr uran, tak se mi do ted ještě nikdy nic nestalo...žádná zlomenina, žádný úraz, jedině tak odřený koleny z dětství. Můj 3. dům je v rybách a říká se, že starý vládce ryb je jupiter a ten mám kromě toho kvadrátu na pluta dost dobře aspektovanej.
A co ještě říkáš na tu konjunkci luny s jupiterem na solárním DC? Zase jak říkáš solární osy jsou mrtvé body, ale Kubík v tom videu na youtube říká, že planety na osách jsou jako slon v porcelánu a působí nejvíc. Mám chápat, že to neplatí pro solární osy? Ten saturn v té 5. mě dost děsí, nechci jen pracovat a bydlet v práci. Dívala jsem se zpětně na různy svoje historický solary a milion aspektů úplně k ničemu a stačil, aby tam byl jeden tvrdas, třeba kvádr saturna na lunu a všechno to převálcovalo.
Mrkni na můj solar pro rok 2014, tam byl asc. ve střelci, což značí silný solar pro mě. V tu dobu jsem odešla do Rakouska, pro mě krev v žilách. Ale zase to novoluní v 9., to byl celej kámen úrazu. To prý v solaru ukazuje na děs běs, žádný soukromí a tak to přesně bylo. Nebylo to nudný, ale hodně stresující a taky mi procházela tranzitně 9. domem černá luna.
01.03.2016 - 23:06 | Filtr
(Blíženci) předsedkyně SVJ » samostatná jednotka
ty se v tom evidentně docela vyznáš, tak se zeptám i já, protože tohle pořád nemám dořešený. víš, jak se říká, že když ti padne solární ASC do stejnýho znamení jako ten nativní (nebo o kousek od něj), tak to má dělat důležitý, zlomový roky, kdy se naplňuje potenciál radixu naplno... mělas to takhle se solárním ASC ve střelci nebo na konci štíra/začátku kozoroha? já právě mám často solární asc v panně, tj. blízko nativního asc, a přijde mi, že to dělá extrémně nudný roky, kdy se samozřejmě dějou různý věci, ale málokdy nějaký zajímavý... skoro mi přijde, že čím dál mám solární ASC od nativního, tím je ten rok lepší a pestřejší, bez ohledu na to, jestli ten asc je v beranu, rybách nebo štíru.
01.03.2016 - 23:00 | Filtr
(Blíženci) předsedkyně SVJ » samostatná jednotka
zdarec, no nevím, já bych ty trigony a kvádry na hlavní osy moc neřešila... hlavně u aspektů planet na osy je třeba si uvědomit, že hrot domu je pasivní, receptivní bod, který nic nevytváří, jenom přijímá energii aspektující planety. ten trigon saturn/IC (tím pádem sextil MC) i kvadrátek na nativní mars jsou separační (a separační aspekty se vztahujou spíš k minulosti), teoreticky by se to mohlo projevit, kdyby se saturn obrátil do zpětnýho běhu a dostal se do exaktního aspektu na rad. mars a osu IC/MC (tj. na 9° střelce), ale saturn bude od tvých narozenin retrográdní až někdy v dubnu 2017 a nejmíň se dostane na 21° střelce v srpnu. kdybys to jó chtěla řešit, tak harmonický aspekty saturna na hlavní osy většinou značí, že v životě se nastavuje nějaká dlouhodobá linie, v pozitivním slova smyslu se ustavují hranice, tak to by ve vztahu k tý ose mohlo znamenat celkovou stabilizaci vnitřních i vnějších podmínek, budování domova, v práci zaujetí nějaký pozice, kde se dlouhodobě setrvá, v kontextu toho přehození os asi větší prostupnost mezi těma oblastma, tahání si práce domů, a vice versa navázání nějakého citového pouta k pracovišti, člověk se tam začne cítit přirozeněji, komfortněji, "jako doma", soukromý nebo rodinný záležitosti můžeš víc řešit na veřejnosti... ten mars v kvádru na saturn můžou být nějaký nedořešený problémy z minula ohledně bydlení, nebo, ty jak jsi žila v zahraničí, něco z tý doby se může vynořit, mars/saturn je obecně brzdící prvek (člověk by něco chtěl dělat nebo začít, ale něco jinýho mu v tom brání, tobě ten saturn padá na nativní ASC, tak by sis mohla bránit sama v něčem týkajícím se 4. domu, to už těžko říct v čem. a v soláru máš saturn v 5., to většině lidí moc příjemný není, protože to dělá jakoby asketický dispozice, ale jak říkám, tyhle věci bych vzhledem k povaze aspektů brala spíš v závorkách. spíš bych řešila celek toho soláru - jako že je tam stélium ve 3. domě a venuše (která spadá na nativní pluto) ve 4. domě + uran ti jde čtyřkou... tohle má myslím k těm domácím podmínkám větší relevanci :) ale že se domácí podmínky budou řešit, to tam výrazný určitě je.

k tý první otázce - konkrétně jsem k tomu nic nečetla, ale osobní zkušenost mám tu, že když je v soláru vidět, že se něco důležitýho stane, tak to většinou je aktivovaný klasicky - tranzity rychlých planet. možná na psychický úrovni jsem to celkový zabarvení soláru vždycky cítila hlavně v první čtvrtině/třetině roku, ale co se týče empirických zkušeností a událostí naznačených solárem, tam to se to dělo různě. když uvedu příklad k tomu naplňování, tenhle rok
http://astrologie.najdise.cz/solarn… se mi stala nehoda, že mě srazila tramvaj (ale nic vážnýho, odnesla jsem to jenom modřinama a rozbitým ipodem). nativně k tomu mám dispozice kvůli vládci 3. domu (=doprava) v kvádru na saturn a merkuru coby přirozenému vládci 3. v opozici na pluto (spoluvládce 3.) ve 3. domě. v soláru tahle možnost byla jasně zjevná z t-kvadratury s apexem na hrotu 3. domu, nemluvě o tom, že luna ve štíru je katastrofa sama o sobě + v soláru byla v kvádru na saturna, navíc se v soláru opakovala opozice merkur/pluto na hlavní ose, kterou mám nativně. no a tady http://astrologie.najdise.cz/tranzi… se to stalo. kromě toho, že kulminoval merkur a bylo chvíli po novoluní (samo o sobě ideální konstelace pro roztěkanost), aplikoval mars do kvádru s mým saturnem a nejsilnější aplikační aspekt vůbec byl skoro přesný kvádr luny na můj mars (mars mám příznačně v 8. domě na tragický stálici scheat) - oboje v pohyblivých znameních, ideální úrazová konstelace. ale je tam toho samozřejmě víc. tohle byl samozřejmě katastrofický scénář, ale myslim, že to hezky ukazuje, kdy se ten solár může aktivovat a jak to všechno souvisí.
29.02.2016 - 19:16 | Filtr
(Váhy) samostatná jednotka » předsedkyně SVJ
Ahoj, máš nějaké zkušenosti, zda solar má sílu toho, co ukazuje po celý rok stejnou nebo to slábne po určité době? Co vím od numeroložek, tak roční vibrace taky nemá tu sílu po celý rok, že to pak slábne.
Jinak já mám letos mars konjunkce venuše a do toho ještě solární jupiter na marsu v konjunkci. Sice mi ho opozitně nabourává neptun, ale já cítím letos jakousi šílenou vervu do práce a strááášně mi lezou na nervy neochotný lidi v práci co udělají jen to co mají. Jinak můj mars v panne v nativu taky není žádná sláva jako tvůj v rybách. I když přece jenom mám tu nativní konjunkci mars venuše.
A ted mám na tebe solární dotaz. :20: Když hodíš můj solar pro rok 2016. Solární MC v konjunkci s IC a to v beranu. Nahoře opak jakbysmet. Takže přesně opačne prohozený osy a ted další super prohozená věc...solárni saturn do trigonu na IC a solární MC. Ale! Solární saturn do kvadrátu na nativ mars jako vládce IC. Takže kvadratura i trigon na stejný věci. Nehledě na to že to ještě bičuje pluto. Opět jak kvadraturou osy, tak trigonem nativ mars. Jak myslíš, že by mohly vypadat moje domácí podmínky, když je to na obě strany rozehrátý jak trigonem, tak kvadraturou???
29.02.2016 - 11:07 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele 618, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
moc děkuju, že sis s tím dala tu práci. pokusím se si z toho něco vzít :)
28.02.2016 - 23:46 | Filtr
(Blíženci) předsedkyně SVJ » předsedkyně SVJ
a vlastně, zapomněla jsem na asi nejlepší radu pro pochopení soláru: projít si svoje soláry pár let nazpátek + speciálně se zaměřit na ty výrazně dobrý a výrazně špatný roky, tam to člověk prostě uvidí. ono jde hlavně o to, že každý je citlivý na jiné konstelace, a tak to, co objektivně může vypadat jako nepříliš relevantní, pak pro konkrétního člověka může být relevantní poměrně dost... když uvedu příklad, já vždycky ve svých solárech pro výborný roky měla konjunkci venuše/mars (ať už v soláru samostatně, nebo solární mars na nativní venuši) - a to byly roky, kdy jsem vůbec neřešila nějaký erotický nebo vztahový záležitosti, jak by se z toho aspektu mohlo zdát, ale prostě se mi dobře vedlo, dobře fungovalo a všechno bylo fajn - venuše u mě vládne MC - no a říkala jsem si, že to je nějaký divný... až později, když jsem si všimla, že všechny dobrý roky u mě solárně byl mars v silných vazbách na radikální prvky, nebo naopak nativní mars byl rozehraný solárními prvky, mi to došlo. v mým radixu je mars nejslabější planeta, dvojnásobně vodní, bez aspektů... a ty šťastný roky pro mě byly šťastný asi hlavně díky tomu, že se ten mars prostřednictvím soláru konečně nějak dostal do akce. tak tohle je taky dobrý vzít v potaz - když máš nějakou nevýraznou planetu (což u tebe je leda ten jupiter), dívat se, jestli ji solár nerozpohybuje, nebo, když je něco nativně špatně aspektovaný, tak jestli na to solární planety nehodí trigony a sextily.
28.02.2016 - 23:34 | Filtr
(Blíženci) předsedkyně SVJ » 618
tak pokud ty data sedí, mohlo by to vypadat třeba takhle: solární ASC přesně na IC s jupiterem, který je v kvádru na saturna na solárním IC v kontextu toho, že saturn dlouhodobě tranzituje radikálním 6. domem - v centru pozornosti by mohly být organizační otázky kolem bydlení, potřeba nějaké restrukturalizace bydliště, budování nových kořenů, možná v souvislosti s celkově zvýšenou potřebou řádu a nějakého pevného opěrného bodu v oblasti životního stylu a práce. jupiter na solárním IC tam asi vnese potřebu hurá akcí typu stěhování, výletů do ciziny, koupě nějakých věcí do domácnosti atd., saturn ale simultánně bude vyvíjet opačnou tendenci, tj. držet do člověka na místě, můžou se řešit nějaké nedořešené spory s rodiči nebo lidmi žijícími na stejném místě, potřeba přijmout nějaké povinnosti nebo odpovědnost v souvislosti s bydlením, s tím, že do hry začnou vstupovat události z minulosti... hlavně ten saturn vládne nativně 7. domu, tak to může být přetrhání nějakých vazeb, může to být taky indikátor zdravotních problémů rodičů/rodinných příslušníků nebo nějakých těžkostí na jejich straně, 4. dům je koneckonců taky o konci věcí, ochlazení vztahů k blízkým lidem a obecně přehodnocování vztahů tak, aby zůstalo jenom to kvalitní. negativně se to může podepsat na psychice (saturnem na IC vzniká nepříjemné téma saturn/luna), ale myslím, že ti dobrodějové na hlavních osách soláru i radixu by to k nějakým depresím neměli nechat zajít. ale ten saturn s marsem hází hezký trigony na slunce, tak s celkovou vitalitou by problém být neměl, nejsilnější aplikační aspekt na slunce je ten trigon od marta, to je výborný.
no pak je tam určitě důležitá venuše, která padá na solární DESC a nativní MC. ta je tam vlastně nejsilněji položená z hlediska pozice ve struktuře horoskopu/ů i z hlediska hodnosti. nativně vládne 5. domu, býk je v radixu sice uzavřený, ale dá se ta venuše uvažovat i jako spoluvládce 11. čili v centru pozornosti můžou být otázky navazování vztahů, her, zábav, volnočasových aktivit, venuše na MC se klasicky interpretuje jako zamilovanost nebo legalizace resp. "zveřejnění" nějakého vztahu, v kontextu té 11. to může být činnost v sociálních skupinách, získání nových kontaktů, uzavření důležitého přátelství atd. ale jako hlavně bych to brala tak, že venuše a jupiter na hlavních osách -> ten rok ať se bude dít cokoliv, žádný katastrofy by to být neměly. si ani nepamatuju, jestli já jsem někdy měla v soláru oba dobroděje na hlavních osách...
a určitě důležitá tam bude luna na nativním neptunu, protože ten vládne MC. to můžou být nějaký fluktuace v oblasti kariéry a vlastně celkově, výkyvy nahoru dolů, nestabilita, člověk pořádně neví, co sám chce, docela určitě bych očekávala buďto změnu zaměstnání nebo podmínek kolem něj. jo vlastně, luna nějak vázaná na profesní signifikátory často dělá to, že člověk začne víc přicházet do kontaktu s "prostým lidem" (mundánně luna signuje tzv. lidové masy),... ale tohle nemusí být nutně jen v oblasti profese. vlastně u tebe luna vládne ASC, takže to taky může být nějaká snaha po větším sebevymezení v téhle sféře a o větším uplatňování vlastní individuality při veřejném vystupování. potom tam vlastně ještě spadá solární mars na nativní uran, to už je míň důležitý, protože uran vládne jen 8. a 9., konjunkce je ve střelci, tak to může být chuť vyzkoušet nějaký adrenalinový zážitek nebo vycestovat do nějakých extrémních podmínek, obecně vyzkoušet si balancování na hraně formou netradičních aktivit. takhle nějak by mohl vypadat obecný rámec, ale z vlastních zkušeností soudim, že ty drobný nuance (který z významů symboliky planet/domu se projeví) nejlíp pochopí vlastník horoskopu sám s ohledem na svůj životní styl, priority a aktuální životní situaci.
28.02.2016 - 16:20 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » předsedkyně SVJ
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele 618, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
díky za tip na studium a návod k použití. určitě se bude časem hodit. spíš než to jsem ale doufal v nějaké osobní dešifrování onoho soláru. ten odkaz na solár a uvedené datum tam je správně.
27.02.2016 - 13:39 | Filtr
(Blíženci) předsedkyně SVJ
k solárům je dobrá kniha d. a. bradleyho - solární a lunární revoluce, sice tam používá siderický zvěrokruh, ale ty interpretační pravidla se dají aplikovat i na tropický, něco málo je v keferovi, nějaký střípky na internetu v angličtině a potom jirka kubík má na youtube dvoudílnou přednášku o SR z astrologický asociace, ta je fakt výtečná. nejdůležitější věci u SR jsou tyhle:
- neinterpretovat to jako standardní radix - prvky v SR se aktivizují, až když jsou v nějaké vazbě na radix, nebo se v soláru zopakuje konstelace z radixu, nebo dohromady vytváří nějaký výrazný vzorec - tj. v soláru si nevšímat, v jakých znameních nebo domech jsou planety (leda když je někde stélium), aspektů si všímat spíš mezi solárem a radixem, než v soláru samostatně atd.
- nejdůležitější jsou planety na hlavních osách SR. když padne nějaká planeta do cca 3° konjunkce s hlavní osou soláru -> její témata pro tebe daný rok budou v popředí
- pokud nějaká taková planeta je, podíváš se, jak ji máš postavenou v radixu, tj. hlavně čemu vládne -> témata daného domu pro tebe prostřednictvím té planety budou v popředí. např. slunce padne na MC soláru, v radixu slunce vládne 6. domu - v popředí budou otázky práce, služby, zdraví, sebezdokonalování atd.
- potom je důležité, když ti nějaká planeta v SR padne do konj. (teoreticky by měly fungovat i další aspekty, osobně nepoužívám) s radikální planetou. u té radikální planety se taky musíš podívat, čemu vládne. a vykládá se to analogicky: např. solární mars padne na nativní jupiter, vládce 3. domu -> aktivita, příliv energie, chuť začínat nové projekty a vrhat se po hlavě (mars) do oblasti 3. domu - takže např. člověk bude mít chuť víc cestovat, chodit na výlety, bude komunikativnější a v komunikaci asertivnější, může začít pracovat na nějakém intelektuálním projektu, bude se hodně hádat se sousedy atd.
- dál je třeba si všímat (u SR samostatně i u synastrie solár/radix), do kterých domů padnou stélia a kam v radixu padne solární ASC
- k celkovému posouzení roku je třeba studovat gestalt té SR - tj. podíváš se, jaké typy domů jsou nejvíc obsazené (když rohové - tak to bude akční rok, kdy člověk musí jít "s kůží na trh", sám má zpravidla chuť víc se ukazovat, iniciovat akci, stát v popředí - když následné - klidnější rok, stabilizace, člověk pokračuje v tom, co začal, je víc orientovaný na soukromý život a požitky, když výsledné - zpravidla nedůležitý rok, člověk nemá moc pevnou půdu pod nohama a vydává se osudu, je připravený na různé scénáře atd.) + je třeba podívat se, jaký typ planet je vypíchnutý na hlavních osách (ať už v soláru nebo že spadají na hlavní osy radixu) - když dobrodějové, tak to zřejmě bude klidný a mírný rok, kdy by se neměly realizovat nějaký dramata; pokud ti dobrodějové jsou v harmonických vazbách na radikální prvky, může to přinést štěstí a úspěch v oblastech, kterých ty planety nativně vládnou. škůdci na hlavních osách většinou přináší komplikace, problémy, bloky, přetrhání vazeb, třeba saturn na hlavních osách často způsobuje, že člověk je po většinu roku celkově melancholicky naladěný a má tendenci se ze všeho trápit; pokud jsou 2 a víc transsaturnů na hlavních osách SR, většinou to dělá zlomový rok, kdy se mění život - člověk bývá konfrontovaný s různýma dramatickýma událostma (které se nutně nemusí týkat jeho samotného)
- jo a pokud padne nějaká solární planeta na nativní planetu, tak je extrémně důležitý rozlišovat, čemu ta nativní planeta vládne. pokud výslednýmu domu, není to moc důležitý (člověk bude holt víc studovat, cestovat, řešit nějaký spirituální záležitosti, může víc řešit zdraví, no) - ale pokud padne na vládce ASC nebo MC, tak už to je dost relevantní a může to označovat nějaký životní zlom (protože ASC = dispozice osobnosti, MC = osud+kariéra).
- taky je důležitý si uvědomit, že SR se periodicky opakují - každý 4 roky ti padne solární ASC do stejného resp. sousedního znamení (ve zpětném chodu času se to posouvá směrem od berana k rybám - takže třeba pokud máš tenhle rok solární ASC v panně, před 4 lety jsi ho taky měla v panně, před 8 lety v panně nebo vahách, před 12 lety ve vahách atd.) tím, že padne ASC do stejného znamení, zpravidla i stélium os. planet kolem slunce padne do stejných domů - samozřejmě každý solár je originální, nicméně stejný asc + stélium to většinou zabarvují podobným způsobem, jakoby to celkové ladění roku si bývá podobné, často i člověk řeší podobná témata - takže se zamysli, jak jsi se měla před 4 lety :) a těch metod k výkladu SR je přirozeně víc, ale výše uvedený jsou takový základ.
ten tvůj solár je zajímavý a poměrně silný, ale zarazilo mě, že je spočítaný pro 31. 3., když tady nalevo v radixu máš jako datum narození uvedené 26. 3. odlišné datum narození by přirozeně deformovalo výsledky soláru.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »