Pro milovníky mytologie - který "bůh" je vám blízký? A čím?


20.02.2016 - 06:52
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele tulačka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Pro milovníky mytologie - který "bůh" je vám blízký? A čím?
Píšu teď práci ze světa starých Germánů. V minulých dnech jsem pro změnu zabloudila do světa řeckých mýtů. A tak jsem si položila otázku, který bůh je blízký mně? Aby nedocházelo ke zmatkům, budu užívat přepis jmen v současné verzi.Tato diskuze nemá být náboženskou diskriminací. Na božstvo a bohy pohlížím jako na vyjádření archetypálních sil člověka. Nejedná se tedy o otázku "jednoho jediného Boha". Nejde mi o to, jakou víru vyznáváte, ale o to, co je vám blízké. Příklady z hlediska různých kultur:Z Řeckého světa jednohlasně Dionýsos - bůh vína a nespoutaného veselí. Možná i proto, že byl mimo jiné bohem básníků, tvůrčího nadšení. A blízcí jsou mi i jeho průvodci: satyrové, kentauři, múzy, nymfy. Z Germánského světa volím Ódina - boha smrti, války, magie, bojovníků, básníků. Jeden ze stvořitelů lidí, ten, jenž nám přinesl runy - písmo. Bůh moudrosti a komunikace.V Egyptě to je Sachmet - lví bohyně. Bohyně války, ale i medicíny. Život a smrt jdou vždy ruku v ruce.V Indii by se toho našlo mraky - určitě Kálí - v klasickém (dnešním) přepisu bohyně času a smrti. A mým miláčkem je Ganéša :12:. Mám doma svůj malý indický koutek, kde mám mimo jiné jeho sošky, obrazy. Ganéša jako bůh moudrosti, síly, schopnosti rozeznat skutečnost od iluze. Připomíná Vesmír, štědrost přírody. Jsem zvědavá, zda se někdo přidá :29:

Stránka: 2 1
Řazení:
01.03.2016 - 14:02 | Filtr
(Blíženci) movvin » včielkaMajka
To jsi mi připomněla jeden můj dávný sen. Zajímavé jak zdánlivě nesouvisející se propojí.
Jsem ho našla,už je osm let starý (teda toto letí), když jsem si ho tenkrát zapsala:
Byla jsem ve zvlášní době, bylo to v minulosti a ještě k tomu v říši neznámých bytostí. Působilo to prostředí na mně tak syrově a animálně. Byla jsem dívka mladá, ale z dětství znetvořená po požáru. Měla jsem skoro celou levou(ve skutečnosti vím, že to bylo zrcadlově a byla to pravá) polovinu obličeje zjizvenou po popáleninách včetně oka. Seděla jsem na zemi před naším vládcem a věděla jsem, že pokud mně přijme, tak přežiju. Okolo mně byly jiné ženy(no ženy byly to bytosti ženského pohlaví, pamatuji si jen jednu, která byla jako netopýr zavěšená, ale ne hlavou dolů, měla křídla taková béžová s pistáciovou barvou jakoby šupin a celá se do nich dokázala zabalit), které už své postavení měly jisté – nabídly mu své tělo. To já jsem nemohla dopustit, byla jsem ještě mužem nedotčená. Věděla jsem, že to uhraju na můj ošklivý zevnějšek (ikdyž i tak by po tom skočil, ale to jsem opravdu nesměla připustit aby se to stalo) a musím mu nabídnout něco jiného. Co jsem věděla a taky jsem věděla, že na to přistoupí. Ve skutečnosti vím jen mlhavě, že to bylo nějaké umění nebo moc, ale jaké to nevím...... no a probudila jsem se.

Docela zajímavý. Zdáloby se, že byl děsivý, ale ne nebylvěděla jsem, že tam patřím.
01.03.2016 - 13:27 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
doporučuju shlédnout.
http://www.csfd.cz/film/…
29.02.2016 - 11:48 | Filtr
(Býk) 144 » 16ka
jak si to mohla vedet, na to prichadzaju dievcata :2:
29.02.2016 - 08:54 | Filtr
(Lev) Marhon
náhodou sem nakoukla a asi tě vůbec nepotěšim, ale nedá mi to.
Ra. :27:
a proč? no protože sem tohle slovo kdysi někde v písničce, slyšela a moc se mi líbilo jak zní. líbilo se mi jako jméno. mnohem, mnohem později sem teprve zjistila, kdo by to měl být. :4: čímž sem byla kapku zklamaná, páč já mám ráda noc a miluju :64: no, co se dá dělat. ale poslední dva tři roky si zvykám i na sluníčko. :4:
a pak, mnohem později, to bylo další mě hezky znějící slovo a to Isis. bez toho abych věděla, komu patří. :4:
takže za mě Ra a Isis. proč? protože mi to hezky zní. :20: :4:
jinak já sem spíš na víly, skřítky, lesní i domácí duchy a anděly, protože bohům se pořád něco obětovalo, od věcí, až po životy lidí, což je mi proti srsti.
28.02.2016 - 21:11 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele včielkaMajka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ak si náhodou ešte nečítala a nemáš, možno ťa bude zaujímať:

http://www.eugenika.sk/detail-kniha…

:29:
28.02.2016 - 03:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele 16ka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:61: :61:

Já věděla že i ty nakonec dojdeš k poznání, že Světlo je boží. :61: :61:
24.02.2016 - 15:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tulačka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele petamar, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mám takovou prosbu, můte mi na vzkazník poslat spojení na Honzu Křivance, znám se s ním osobně už Léta Páně, ale stratil jsem na něho spojení. Děkuji. :74:
24.02.2016 - 14:28 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tulačka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele včielkaMajka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Vďaka za úryvok práce. Určite si rada prečítam aj zbytok. Veľa mi to hovorí aj pripomína.
Isis a Sofia...tiež dve mená, ktoré ma vždy priťahovali. Napriek tomu, že napr. do Egypta som sa nikdy moc nehrnula...mám taký neistý pocit nie najlepších zážitkov. Svetlo príliš zahalené temnotou.... :27: :64:
Ale rada sa o týchto dejinách dozvedám, pokiaľ sa autor nevyžíva opisovaním nejakých krvavých jatiek viď Caligula, aj keď on bol rímsky cisár. No bol vraj posadnutý egyptomániou a obnovil kult Isis.
:29:
24.02.2016 - 12:28 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » včielkaMajka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele tulačka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Děkuji za sdílení Tvých zážitků. :27: Obzvláště toho propojení. :62: :30:

Co se týče Thovta, je to ten případ, kdy znám i jiný úhel pohledu. Ale respektuji, že pro lidstvo plní funkci učitele. :68:

Získala jsem souhlas k uveřejnění časti článku, který se bohyní plodnosti také týká. Podmínkou bylo, že uvedu jméno autora, odkud článek pochází, a že připíšu, že pokud má někdo zájem číst i zbylé práce, ať neváhá se mu ozvat. Ale nejprve ten úryvek:

... Již v pradávných dobách bývaly podzemní komnaty chrámu obsazovány černými soškami egyptské bohyně Isis, to že se nacházely v prostoru v podzemní dutině či svatyni pod úrovní samotného chrámu mělo svůj zcela zásadní význam. Jak dokládá Fulcanelli, byly sochy Černých madon často obdařeny nápisem zmiňujícím egyptskou bohyni: Isidi, seu Virgini ex qua filius proditurus est. – Isidě, nebo Panně, ze které se narodí syn. Je zde pochopitelně jasné, že s křesťanstvím nemá tato ikonografie nic společného, zřejmě jde o pozůstatek pohanského kultu, který byl díky rozšiřujícímu se křesťanství přetvořen do kultu Černých madon, a to převážně na území tehdejší Galie. Došlo tedy k propojení druidského mystéria s nově příchozím kultem křesťanství.
… Co tedy takové sochy představovaly a proč byly zpravidla umístěny v podzemí? Můžeme předpokládat, že jde o vyjádření úcty k samotné bohyni Matce, jejíž kult byl hojně rozšířen prakticky po celém světě. Tato původní Matka představovala sílu, prostřednictvím níž je manifestován Kristus, jde o kosmickou energii, jež doslova krystalizuje do všech živých forem na Zemi. V podstatě lze říci, že jakýkoliv tvor či projev života je pomyslným dítětem takové Bohyně. (V nejrůznějších tradicích nesla různé názvy – např. Diana, Demeter, Juno apod.)
Rovněž je známo, že v rámci nejrůznějších gnostických či hermetických nauk se zmíněné bohyni či síle dostávalo pochopitelné úcty, v těchto tajných mystériích se například vyučovaly příslušné manifestace bohyně Matky uvnitř lidského těla, šlo o tajnou stezku vedoucí k odhalení gnostické moudrosti, kdy projevy Bohyně nesly různá pojmenování – např. Baraka, Sofia, Svatý Duch, Temná Bohyně, Kundalini (hadí síla) apod.
V souvislosti s motivem Černých madon se zde nabízí velmi důležitá spojitost s představou temné bohyně gnostiků, která se nazývala Sofie – tedy moudrost. Ta existovala již v temnotách počátečního chaosu před stvořením a byla tedy celkem pochopitelně považována za černou či temnou bohyni. Symbolika Černých madon tedy vychází z odkazu egyptské Isis či gnostické Sofie a sahá až do před-patriarchálních časů, kdy byla uctívána temná hadí bohyně Lilith. Mimo jiné je tedy rovněž symbolem mateřství, rovnocennosti ženství, vládkyní nad přírodními silami a manifestací celého vesmíru. Má různá jména a různé projevy, je bezpochyby skutečným mateřským lůnem, z něhož vše vzniká a posléze i zaniká. Podobně i planeta Země je projevem takové Bohyně představující její projevené tělo…
… Tělo člověka se svoji energetickou soustavou reflektuje energetickou soustavu celé planety/ vesmíru. Naše tělo má velmi sofistikovanou energetickou strukturu nejrůznějších meridiánů, v nichž proudí ona životodárná síla Bohyně, avšak velmi podobně je to i v případě celé planety, která je rovněž obdařena obdobnou rozvodnou síti energií Bohyně.
Lze říci, že celá energetická soustava planety je tvořena jakousi planetární síti distribuující energii do nejrůznějších míst. V dávných časech se tyto silové proudy nazývaly dračími či hadími liniemi, dnes je známe např. pod pojmem „ley lines“ apod. (existuje dokonce i starý galský výraz – „wuivr“, který označuje zmíněné telurické neboli zemské proudy) Je tedy důležité vědět, že ono zemské vyzařování bylo napříč kontinenty symbolizováno hadem či drakem, v některých případech v podobě baziliška, ptáka či sirény atd.
… Tento fakt je skryt rovněž v motivu bohyně Matky, která v rukou svírá jakési vlnité hady symbolizující zmíněné energetické proudy. V pozdější křesťanské symbolice se obdobný motiv zachoval v ikonografii madon spočívajících na zemském glóbu, po jehož obvodu je obtočen had či drak, v některých případech madona stojí přímo na hlavě zemského hada.

Autor Jan Křivanec, úryvek z cyklu o Černých madonách, uveřejňováno na facebooku ve skupině Pastýři z Arkádie.
22.02.2016 - 14:48 | Filtr
(Býk) player
Hezké téma.


TAk , ten Dionýsos by mi určitě seděl , Ganéš - to je samozřejmě nádhera.

Ale nějak se mi tam stále objevuje ten Ježíš.


Ale nakonec- asi to bude to Světlo.
22.02.2016 - 14:42 | Filtr
(Štír) Freja
Hékaté,bohyně-čarodějnice. :21:
Ráno panna,večer stařena,patronka (životních) křížovatek.
21.02.2016 - 15:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Pietra di Luna
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele včielkaMajka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ako si spomenula toho králika...napadlo ma, že zase sme u toho istého archetypu Bohyne plodnosti. A objavil sa obraz, že ako som bola v spomínanom Glastonbury v južnom Anglicku nechápala som, prečo skoro v každej kaviarni a reštaurácii viseli obrázky králikov. Až mi jedna baba vysvetlila ako to s tými králikmi je... :4: A toto mestečko je jedným z tých, kde je kult Bohýň neskutočne živý a vlastne sa oslavuje permanentne, keďže každý druhý obchodík je v duchu Bohýň. Samozrejme najviac počas jarnej rovnodennosti.
Zvláštný to zvrátený svet...pôvodne pohanské sviatky - oslava plodnosti, nového života, jari...premenené kresťanstvom na utrpenie, smrť a zmŕtvychvstanie Ježiša Krista...Nech žijú Veľkonočné sviatky!

K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
21.02.2016 - 13:34 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » 144
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Linda Goodman? :1:
21.02.2016 - 13:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ixchel, mayská bohyně Měsíce, plodnosti, medicíny, duhy a porodů, ochránkyně dětí a matek. A bývá zobrazována s králíkem, jakožto symbolem plodnosti :1:

U Aztéků Tlaloc, bůh deště, vody a bouřek, a Quetzalcoatl, bůh větru a reinkarnace.

Z řecké mytologie mi vždycky byla sympatická Afrodite, kvůli té asociaci s láskou a krásou a pak Harmonia, dcera Afrodite a Arese, takže bohyně lásky a boha války Harmonia symbolizovala harmonii a mír, spojení aktivity, agrese, války a přijímání, krásy a míru. Na tomhle mě fascinuje ten přesah a skrytý význam, v astrologii se to pak dá aplikovat i na Berana a Váhy, spojením akce a přijímání vzniká harmonie :1:
20.02.2016 - 22:47 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » včielkaMajka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele včielkaMajka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
A ešte jedna foto z osláv Beltaine - keltský sviatok plodnosti.
U nás je to vlastne to isté ako stavanie mája, aj v Anglicku je tento sviatok presne o tom, v noci z 31.4. na 1.5. sa stavajú máje a preskakujú ohne...
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
20.02.2016 - 22:31 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tulačka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele včielkaMajka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Bohyne a Bohovia...Keď sa tak nad tým zamyslím, ide asi naozaj o priťahovanie k určitému archetypu, ktoré sú v podstate rovnaké, líšia sa v rôznych mytológiach iba menami...
Tým sa dostávam k tomu, že u mňa, čo sa týka ženských energií vyhráva bohyňa plodnosti...plodnosti nielen v spojitosti s materstvom, ale plodnosti v širšom zmysle tvorenia, hojnosti, štedrosti...čistej radosti z bytia...
U mužskej energie sú to Bohovia "najvyšší", predstavujúci dokonalú múdrosť, spravodlivosť, rovnováhu a harmóniu spojenú s hlbokým poznaním pravdy...
A tu ako som ti už spomínala, mi nedá nevysloviť meno: Thovt (THOTH).
Vraj autor Smaragdových dosiek...Atlantský kňaz-Kráľ...srdce a jazyk boha Slnka Re(alebo Ra). Bol vraj nesmrtelný a po páde Atlantídy vládol starovekej rase v Egypte. Jeho posledná inkarnácia bola známa ako Hermes.

Mala som cca 2 roky dozadu zaujímavé obdobie vhľadov do minulých životov a v jednom z nich aj do života Bohyne. Boli to zvláštne obrazy, čo ku mne prichádzali a zapisovala som ich formou básní. Muselo to byť v dobách tak dávnych a tak neskutočných pre dnešné chápanie...
Tak jednu z tých kratších pridávam na záver tohto pokračovania:

Bohyňa žije...
No v zime drieme
V hlbinách jaskyne
dotknúť sa jej smieme
Studený vánok
zmysly jej ostrí
V hlave rodia sa
k poznaniu mosty

Nehybne sedí
No je to len klam
Málo je tých
čo pochopia hlavolam
A krištáľové srdce Zeme
v hlbinách morí
neúnavne ďalej tepe...
V kolesách času
točia sa ľudské osudy
Len nesmrteľný vie
A nikdy nesúdi...
:27: :79: :68:

20.02.2016 - 21:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » 144
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele tulačka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jednoduché jako facka. Vzpomeň na dominikány - psy boží. Pro víru by vraždili, likvidvali, potírali (dobrá, nebyli jediní). Slepá výkonná moc. A hlavně - dobré na odvedení pozornosti od toho, kdo skutečně tahá za nitky.
A to, co vyslovujeme či čteme - věnuješ tomu energii. Ať chceme, nebo ne, zvuk - slovo - myšlenka je mocný nástroj.

Angličtina je v tomto dokonalá. A podobně je na tom ze slovanských jazyků srbština.

vem si třeba:

believe = be,lie - a přesmykem evil

Pak se nemá říkat: důvěřuj, ale prověřuj :44:
20.02.2016 - 20:58 | Filtr
(Býk) 144
len tak pomimo, v angline je slovo BOH odzadu jako PES

GOD - DOG

ktovi co tim chteli dosahnout temne sily kdyz tvorili tenhle jazyk
20.02.2016 - 20:47 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Loen
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele tulačka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Kladeš otázky i úvahy, které se snad ani nedají odpárat, děkuji. :17:

Co je nám blízké? Nemyslím si, že by hlavním vodítkem bylo náboženství nebo kulturní kořeny, z kterého jsme vzešli. Ne na našem území. Mnohé bych přisoudila programu, se kterým jsme sem přišli - lidmi obecně nazýváno karmické vzpomínky.
Když jsem se před lety prvně setkala se slovanskou magií, byla jsem ochromena. Měla jsem v té době víc než blízko ke světu starých germánů. Ale slované - to tu prostě žilo. Jejich energie vibrovala naší zemí, pořád je neskutečně živá. Stačí pomyslet a spojení je prakticky okamžité. Tím, jak člověk prochází různými změnami (a stejně tak planeta), vazby ještě zesilují.

Vím o několika ženách - bývalých především "egyptských" kněžkách, které by ještě před pár lety za starý Kemet byly ochotny i zemřít. Náhle jim to nic neříká, probouzí se v nich rodová?/buněčná? pamět a ony vesměs začaly vyhledávat bohy a zvyky starých Árijů/Slovanů/Orinů... Netuším ani přesně, kolik jmen náš lid získal.

Jednu dobu jsem si hrála s myšlenkou, že udělám něco jako přehlednou tabulku bohů a bohyň - kdo je kdo v jaké kultuře, a jaký má jinde ekvivalent. Plus archetyp. Jenže pak jsem zjistila, že to tak úplně nejde - někde se z jednoho stávají dva, jinde splývají.
Ale i nacítěním jsou znát drobné rozdíly ve vyzařování bytostí. Zřejmě se tam prolínají nejen archetypální síly, ale i vliv egregrů jednotlivých národů.
Nicméně jsem si vědoma faktu subjektivity. Ten platí vždy a všude.

Tak tedy Živa. Děkuji, krásné :74:
20.02.2016 - 20:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » včielkaMajka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele tulačka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Wow, nádherně se rozepsala :30: :30: :30: :30: :30:

Brighit - už jen to vyslovit a vidíš oheň, zapálené pochodně. V runách se jako pochodeň zobrazuje runa vědění. Koneckonců i současné anglické sloveso "can" vypoví mnohé.
Brighit je jedna z těch bohyň, které si umíš představit, jak se volně prochází mezi smrtelníky. Sedá s námi u táboráků, je tam ale i moc noci. Neměla jsem zatím osobně čest. Nebo to spíš nevím? Tolik jsme zapomněli...

Ovšem Paní moře - to je pro mne novinka, děkuji za rozšíření informací. :74:

"Dcera Lira" - další obraz, ke kterému by se dalo časem vrátit. Rozhodně mi to něco říká.

Budu se těšit na pokračování :108:

:29:
20.02.2016 - 15:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele včielkaMajka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:30: :30: :30:
Vďaka za tému... :1:
Mytológia a bohovia ma odjakživa fascinovali. Najviac ma v súčasnosti priťahujú Kelti a starí Slovania.
Prvá Bohyňa, čo si ma sama pritiahla bola keltská bohyňa Brigit (Brighid).
Bohyňa liečiteľov, básnikov, kováčov, zrodu a inšpirácie...bohyňa ohňa a domáceho krbu.
Niečo z úst Brighid:

"Vkládala jsem písně a hudbu do větru dříve, než se zvonilo v kaplích na Západě, nežli kdo slyšel zvony na Východě.
A byla jsem dechem v tvém srdci. Den mě uvidí přicházet do srdcí mužů a žen tak jako plamen na suchou trávu, jako plamen větru ve velkém hvozdu..."

A píše sa o nej aj takto:

Byla to starší Brighid Západu, matka písní a hudby, ta, která dýchá v rákosí, větru, srdcích mužů a žen a v myslích básníků... Banmorair-na-mara, Paní moře... žena z božského lidu, které se říkalo Paní moře a byla dcerou Lira a bědujíc chodila po zemi, neboť ztratila svého bratra Manana Krásného, ale nakonec ho našla... a přesvědčovala ho písněmi a květinami a přivedla ho nazpátek, takže se svět lidí zaradoval, a lodi vyplouvaly na moře v bezpečí a sítě byly naplněny plody vln... Ten pomíjející svět písní a krásy, snů básníků a zlomených srdcí, který i teď dále miluje bílá Brighid...

A s tebou k ochraně nechť je
Čarovná labuť Bride zástupů,
Čarovná kachna Marie míru."

:75:

Je toho veľa, čo by sa dalo o nej popísať a zažiť jej energiu...pridám ešte foto z Glastonbury v Anglii...a neskôr budem pokračovať inými Bohmi. :3:

K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
20.02.2016 - 14:36 | Filtr
(Rak) Loen
Ehmm,

takhle - každý bůh, bohyně má svůj ekvivalent v různých kulturách a náboženstvích ... takže otázka je jestli sleduješ archetyp... nebo konkrétní vyjádření toho archetypu v různých kulturách a náboženstvích...


Inanna, Ištar, Venuše, Afrodite, Lada, ...

řecká Deméter, Římská Ceres, severská Freya, Slovanská Živa, ...

A nebo otázka, proč inklinujeme k té či oné mytologii? Indická, keltská, egyptská, severská, ...

V různách fascinačních obdobích žibota jsem inklinovala k různým mytologiím... a teď se možná nějak navracím k těm slovanskýcm kořenům... a Živě...
20.02.2016 - 13:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Buddha/2
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele tulačka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:4: jak jinak... Vrána k vráně, opice k opici :20:

Tak to pozor. Hanumán - to je NĚKDO :75:

A to tady nemluvím jen o Ramajáně nebo čínském opičím králi. (Mimochodem - docela se mi teď chce se podívat na film Zakázané království :46: ) Vynechám i jeho pokus sníst Slunce (beztak se na mango vymlouval :69:) a další kousky. Hanumán je boží. Hanumán má život rád. :15:

Až ho jednou potkám, budu chtít vědět, zda je pravdivá verze s celibátem, nebo se fakt nechal uhnat nymfou...

V každém případě - pro současnost i věci příští - je to někdo, koho je dobré mít na své straně :44:
20.02.2016 - 12:50 | Filtr
(Váhy) wendy30 » tulačka
Taky miluju ptáky :4: Už nějakou dobu se chystám zase kreslit. Letícího havrana v kruhu. To zase delší dobu mám před očima já. Takové temnější vyobrazení boha Hóra.

S Lilith se naprosto shodujeme, až na to, že jsem ji ještě neviděla. Vnímám jinými smysly...

Umíš krásně hodit na papír, co já cítím. Spojit hlavu a ruku, nad cestu sluneční božstva a za přítomnosti Totha .... :3: a bude nás víc :1:
20.02.2016 - 12:23 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
Já Ti nevím. Jsem z těch bohů nějaký rozpačitý :43:.
Tak asi zůstanu u Hanumána :5:
Příspěvky: 41-17 16-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »