Ženy v sobě mají potlačenou nenávist a vztek vůči mužům


03.01.2016 - 14:08
(Střelec) endymion
Ženy v sobě mají potlačenou nenávist a vztek vůči mužům
Šamanka a terapeutka Monika Michaelová: Ženy v sobě mají potlačenou nenávist a vztek vůči mužům a přitom chtějí mít s nimi krásný vztah...http://video.aktualne.cz/dvtv/…

Stránka: 2 1
Řazení:
04.01.2016 - 22:42 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Argyll
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
přesně.
síla proudu řeky v prameni je jiná než při ústí.
všichni jsme jen řeka..
a někteří občas tečem i proti proudu:)
04.01.2016 - 21:30 | Filtr
(Rak) Loen » Petr9
To je nádherný :1: ... dost mi to teď sedlo... :62:

ten příběh byl líčený i v ženách, které běhaly s vlky...
04.01.2016 - 20:36 | Filtr
(Hadoken) ži.va » Petr9
milé :1:
04.01.2016 - 20:15 | Filtr
(Býk) Petr9 » Loen
"muži jsou neustále konfrontování se stínem ženy..."
===
jsem dneska narazil na jeden kraťoučký eskymácký příběh - třeba se zalíbí :6:
(ke zbytku se raději nevyjadřuju - tam to budeme mít asi každý zabarvené po svém :21:)
YouTube
04.01.2016 - 18:32 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Buddha/2
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Argyll, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ano, slyšel jsem nedávno něco podobného v souvislosti s politikou, ten citát zněl něco jako: "I nezájem o politiku je politika svého druhu." Podobně je to s tou manipulací. Jsou lidi (neříkám, že je to Tvůj případ), kteří jsou tím tak posedlí, že předmět své posedlosti vidí úplně ve všem, dokonce i v nevinném chování.

Spoustu lidí manipuluje, aniž by si toho byli vědomi. Pevně věřím, že kdyby si toho vědomi byli, tak to nedělají. Ale vychloubat a svěřovat se s tím jaké mám na koho páky, to už je jinej level.
04.01.2016 - 16:28 | Filtr
(Ryby) thééé
skvělé :17:
země je ve mě...nebýt vymístěna..každý si může vybrat jakou tradici bude následovat - a nechť jdou vidět výsledky..křesťanství zanechalo stopu jakou zanechalo..a jít skrze svoji zranitelnost, bez ohledu na to, co kdo kdy proč nač!!
Jen škoda, že si redaktorka upravila název rozhovoru a vrtla to tím někam jinam
04.01.2016 - 15:47 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Argyll
Pěkný, je vidět, že židi to maj promáklý :44: :4:.

Mi k tomu jen napadá, že by někdo mohl nazvat manipulací i postup toho anglického obchodníka. Jenže je těžší přistoupit na takové označení, když je to výhodné pro obě strany. Asi to bude stejné v jakémkoli vztahu, takže chápu proč si to sem dal :15: :5:
04.01.2016 - 11:00 | Filtr
(Hadoken) ži.va » Argyll
:3: hezký
04.01.2016 - 10:58 | Filtr
(Hadoken) ži.va » Loen
jo, matně si vzpomínám :3:, ale nějak jsem bez cíleného snažení dozrála asi jinam... a ne jen díky sobě, ale právě díky tomu vztahu s mužem. myslím, že právě muž může pomoci ženě z toho břemena neustálé manipulace (vlastním příkladem, ale i poskytnutým bezpečím), pokud je ona ochotná naslouchat - dialektika.

nevím, jak to funguje, třeba to je jinak, jen reflektuju vlastní zkušenost.

mno jo, nuance a jejich pochopení jsou podstatné :3:
04.01.2016 - 10:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » ži.va
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Argyll, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mě k tomuto napadá přirovnání ze světa textilu.

Šel jsem se podívat po frakové košili do obchodu v jednom anglickém městě. Přijde ke mně příjemný a usměvavý chlápek, říkám mu, že potřebuju košili 46. Pán se na mě zadívá, něco se mu nezdá, pak vezme metr, přeměří mě kolem krku a řekne: "Sir, you definitely need eighteen and half." (18 a půl = 47) Sdělil mi, že sice potřebuju osmnáct a půlku, ale také, velmi férově, že takovou momentálně na skladu nemá. Pak zvednul telefon a zeptal se za jak dlouho by jí mohli dostat na obchod. Mě se pak zeptal na jakém bydlím hotelu a jak dlouho tam budu. Protože jsme odjížděli druhý den, z obchodu nakonec nic nebylo, ale dodnes mám skvělý pocit z toho, že je někde na světě takový přístup možný.

A teď trochu jinak: ponašem. Textilka v našem zapadákově, paní za pultem: "Tak čtyřicet šestku nemám, ale vyráběj se teď kombinované typy 45-46. Ale to by neměl být problém, to vám určitě bude!" Vyslovuji podezření a paní dál vede svou: "Takhle se to dneska vyrábí. Víte co, nákup košile je pro člověka s vaší postavou vždycky sázka do loterie..." Košili jsem koupil, samozřejmě mi nebyla, ale chápu, že paní to umožnilo zachovat při co nejmenším úsilí co největší prodejnost. Šel jsem před nedávnem kolem a všimnul si, že ta prodejna je zavřená. Tak jsem si tak vzpomněl na slova jednoho kolegy (starého Žida a mého velkého životního učitele): "Jsou dlouhý peníze a jsou krátký peníze."
:1: :17:
04.01.2016 - 10:46 | Filtr
(Rak) Loen » ži.va
No, mě právě příde šílená ta představa, že pro fungující vztah je manipulace potřebná - proto píšu že sem ufon...

A osobně si myslím, že to žádoucí není... nicméně co poslouchám kolem, tak to více méně o manipulaci je "ve smyslu dešifrovat co na katerého chlapa platí... abys dosáhla svého... nebo v onom boji o moc.. alespoň částečně svého..."

Ona tam monika i říkala, že bychom si měly dovolit "jít" do toho neznáma.. do toho "nevím jak to bude a co z toho bude"... a uvolnit tak tu potřebu neustálé kontroly ze strachu...

PS: neměly sme svého času debaty o tom, jak je manipulace přirozená a dělají to všichni...? :2: A otázkou vážně je, co kdo za manipulaci považuje...

04.01.2016 - 10:19 | Filtr
(Hadoken) ži.va » ži.va
by bylo nasnadě aby si každý pro sebe definoval a možná aktualizoval význam slova manipulace :3:

si tady odložím své spontánní ideje:

manipuluju (většinou ze strachu) abych měl kontrolu nad ... a bylo po mém - ale udusím tím druhého a to je pro vztah jaksi nežádoucí (a pak se můžu vztekat, že kde je ta romantika a vzájemné splynutí)

když nemám potřebu manipulovat a kontrolovat, dovolím sobě i druhému, abychom dýchali svobodně a projevovali se v bezpečí - v bezpečí vztahu bez boje.

ještě by mě moc zajímalo, jak to mají muži s tou manipulací ve vztahu. podle mě manipulují (jak kdo samozřejmě) taky, ale ne tolik. protože nepřišli o tolik sebedůvěry v kontextu dějin jako ženy. a opravdu sebevědomý člověk prostě nemá potřebu manipulovat.
04.01.2016 - 10:10 | Filtr
(Hadoken) ži.va » Argyll
"Ale manipulace je ošklivý slovo, není to jen tak "nějaký eufemismus". Tato mocenská rétorika v bezpečném závětří kavárny a okruhu kamarádek prostě zahojila už nejedno poraněné ženské ego... "

:17: asi tak
04.01.2016 - 10:07 | Filtr
(Hadoken) ži.va » Loen
Lásko, tak ti nevím, jestli jsem tě pochopila - a jestli jsi pochopila ty tu část o manipulaci :43:

tobě přijde, že aby to fungovalo, tak ženská musí s chlapem manipulovat? já teda nějakou dobu tak nějak bezděčně praktikuju to, že ve vztahu nemanipuluju (možná mi občas nevědomě něco ujede, ale většinou je to tak prokouknutelný, že to je hned na přetřes, během kterýho se to pročistí), protože mě samotný je z toho pak šoufl. a vono to je čím dál lepší. osobně jsem Moniku dešifrovala tak, že ta manipulace právě není žádoucí ve fungujících vztazích, bojovat.

nebo mě to vysvětli, jak to myslíš...

jinak za Moniku M. jsem v DVTV moc moc ráda, moc se mi líbilo, jak tam osvětluje ty stereotypy o šamanismu. :79:
04.01.2016 - 09:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Freja
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Argyll, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Chápu, že jsou momenty, kdy je potřeba zařídit, aby se vlk nažral a koza zůstala celá a že spoustu věcí se děje s tichým souhlasem druhého. Ale manipulace je ošklivý slovo, není to jen tak "nějaký eufemismus". Tato mocenská rétorika v bezpečném závětří kavárny a okruhu kamarádek prostě zahojila už nejedno poraněné ženské ego... :1:
04.01.2016 - 07:59 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Freja
No to jo, tak dlouho bejt permanentně zhulenej snad ani nejde :4:
04.01.2016 - 07:56 | Filtr
(Štír) Freja » Buddha/2
To je vždycky. Třicet let se nikdo nedokáže jen permanentně vznášet na obláčku :2:
04.01.2016 - 07:48 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Freja
Jasně že se to děje, jen ta spokojenost je pak taky "víceméně" :4:
04.01.2016 - 07:38 | Filtr
(Štír) Freja » Buddha/2
No,já asi chápu,jak to Loen myslela....stačí nahradit slovo manipulace nějakým eufemismem a vidíš,že se to v dlouhodobě fungujících vztazích prostě děje....a ke spokojenosti na obou stranách. :3:
04.01.2016 - 07:20 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Loen
Takže více méně fungující vztah je vlastně víceméně založený na manipulaci ? No dobrý :4:
Jinak bych se rád zastal Drtinové. Ona sice na první dojem působí jako studený čumák , ale myslím si, že to je její maska v rámci profese. Snaží se působit "mužsky objektivně" a docela jí to jde. Jenže když z té role na chvilku vypadne, je vidět, že je to velice citlivá žena a má to v hlavě srovnané často daleko líp než její host. Jen to nechce dát najevo, protože je zároveň taktní a diplomatická, což je dnes mezi různými moderátory celkem unikát. Já si jí tedy vážím :15: :5:
03.01.2016 - 23:45 | Filtr
(Býk) player » Loen
No já nevím, já jsem mimozemšťan - věci pozemské jsou mi záhadou...


No - konečně pravej ufón. Ale doufám , že mi neřekneš , že jsi z Plejád , že ne...?
03.01.2016 - 18:52 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Loen
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Argyll, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jo jasně, ženy, co maj "víceméně fungující vztahy" toho namelou... :4: :29:
03.01.2016 - 18:30 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Loen
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Neviem si predstaviť fungujúci vzťah a manipuláciu v jednom. Skôr či neskôr na to ten chlap príde že s ním žena manipuluje a potom je to asi skôr katastrofa než fungujúci vzťah. Ja som to pochopila tak, že keď je žena ženou a muž mužom až potom to môže fungovať. to je to, čo tá šamanka hovorila...žena pomôže mužovi byť mužom. Žiaden muž nechce žiť vo vzťahu s mužom prezlečeným za ženu. Potrebujú ženu dobíjať, chrániť, potrebujú byť tí "silnejší" a ak to žena v nich potlačuje a ona chce prevziať tú rolu potom si to kazí sama a neostáva jej iné len hrať tie svoje manipulátorské hry a ešte si aj myslieť ako jej to funguje.
03.01.2016 - 18:24 | Filtr
(Rak) Loen » Argyll
Však jistě :4: ta věta je vytržená z kontextu (i v tom rozhovoru byla)

a asi těžko to bylo myšleno, že na chlapa nastoupí direktivní žena, která má ve svém vědomí program - tak, postavím muže do latě a změním ho k obrazu svému :61:

Ale je pravda, že co mluvím s ženama, které mají "více méně" fungující vztahy - všechny ti řeknou, že s mužem vlastně musí manipulovat... (každá má své metody... a to jako fakt...) A vlastně vnímám že to je neustálý souboj o moc - o to prosadit si svou...

No já nevím, já jsem mimozemšťan - věci pozemské jsou mi záhadou, nicméně ta že na z rozhovoru mluvila velice hezky, moudře a celkově na mě působila dobře :1: ... dokonce i drtinová chvilkama tála :61:
03.01.2016 - 18:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » silentium
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:61: :15:
Příspěvky: 34-10 9-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »