EMOCE a myšlení


17.11.2015 - 14:41
(Rak) Loen
EMOCE a myšlení
Měla jsem teď rozpravu se svým milým... a vlastně můj analytický mozek zajímá vaše prožívání (můžeme to popisovat skrze astrologii nebo taky ne)Co jsou to emoce - definujete je - vnímáte - analyzujete? .. hmmm :4:Pro přítele jsou emoce výmyslem žen :61:ani vztahypro něj neexistují - je jen člověk takový jaký je - a že vztahy jsou opět výmyslem žen za účelem získání jistoty... :13:že když mu umřel kamarád, tak mu to bylo jedno (totéž mi říkal můj kamarád - asc ve štíru a pluto se sluncem na něm z 1.d - když zemřela naše kamarádka)kdyby se něco stalo mě, nebo jeho rodičům, bude mu to jedno... Tak sem si říkala, jestli je tak "osvícený" a nechávající vše volně plynout a neupíná se na nic a na nikoho (všechny osobní planety v rybách aspektované neptunem a uranem)nebo je citlivost tak velká, že je potlačená aby se chránil? Nebo je psychopat :61: (protože emoce nemjí psychopati nebo spociopati)Vlastně je to jedno, protože je to individuální prožívání člověka... a to je pokaždé jiné... já vše zosobňuju, emocionálně se hodně vážu, zajímají mě mezilidské vztahy obecně (vlastně to je to, co mě zajímá...intelektuálně nejvíc... psychologie a sociologie... atd) a hlavně mě zajímá prožívání druhých Bylo by fajn moct si nasadit speciální brýle a být tak v hlavě kohokoli, seznámit se s jeho myšlením a prožíváním na vlastní kůže a ne jen skrze vlastní subjektivní mysl...

Řazení:
18.11.2015 - 19:22 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » 22zuzana
Ano, Ryby. Ryby jako znamení. Znamení není člověk.
Že někdo něco umí, ještě neznamená, že to dělá. To je právě ta volba.
(Taky bych si uměl uprdnout na ulici tak nahlas, až by se všichni ohlédli. A taky to neudělám! :61: Ale to neznamená, že to neudělá někdo jiný. :61:)
:15:
18.11.2015 - 19:17 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » tulačka
Zajímavé...
Když to vezmu tak, že Ryby značí například i vězení, jestli někdy tito lidé nemají své emoce ve vězení - nemají k nim přístup. Emoce ve výkonu trestu. :23:
Logiku by to mělo, na jedné straně se zde zračí, čemu můžeme propadnout, na druhé straně i to, co se snažíme ze života vytěsnit. Jsou to i naše vnitřní strachy, naši bubáci. 12. znamení - 13. komnata.

Shrnuto by to nakonec mohlo vyznít tak, že někdo si emoce nepřipouští, protože by jim mohl propadnout, což je pro něho hrozná představa. Raději zvolí jistotu, kdy je o emoce ochuzen, ale relativně v bezpečí.
18.11.2015 - 18:52 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele tulačka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Muž s Měsícem v Rybách. Zajímavé, nedávno jsem řešila jeden případ.
Manžel kamarádky Slunce v Blížencích, Měsíc v Rybách. Totálně zazděné emoce. Ne, že by je vůbec neměl, ale on si vůbec neuvědomuje, že by je měl mít.
Když spolu začínali, rovnou jí řekl, že na emoce moc není, ať s tím počítá. A tak spolu žijí i vychovávají syna. Uzavřel se do racionálního světa, ale i před světem celkově. Dělá, co se od něj čeká, ale že by udělal něco jen tak - pro radost - tomu prostě nerozumí.
Zažil citově ledové dětství. Což byl zřejmě ten moment, kdy se uzavřel svým citům.

Tady tedy jeden ze dvou případů, o kterých vím.
:29:
18.11.2015 - 13:12 | Filtr
(Beran) 22zuzana » Sosna zvlčelý
Doslovně ,psáno tvoji rukou :108:Umějí klamat :108:,
A protože i já jsem hodně :108: :108: :108:,tak jsem reagovala.
Ryby mají velmi bohatý vnitřní život , takže klamání ´nebo lhaní jim není zapotřebí.
Můžou se najít výjimky. Konec konců i lhaní má někdy nějaký smysl,tak jako války a všechno pod sluncem :27:
18.11.2015 - 12:25 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele silentium, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Dva aspekty odpovědi mi napadly
- informace slyšené, viděné, citěné nosem, nahmatané či chutnány jazykem...všechny prošly různě omezeným rozvinutím mozku a vnucují svoji "pravdu"...ale ta už je přefiltrována a nabízí nám ... :63:
- chtít vidět cizí emoce (proč?)...snad se seznámit s sebou a třeba jednou i s viděním aury :5:
18.11.2015 - 11:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Argyll, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
"Tak sem si říkala, jestli je tak "osvícený" a nechávající vše volně plynout a neupíná se na nic a na nikoho..."

Tohle snad nemyslíš vážně? :61: Z těch pár vět mám pocit, že z tvého milého čiší póza. Ten šášula prostě kecá že nemá emoce a úplně nejvíc kecá, když říká, že kdyby se s tebou něco stalo, ani to s ním nepohne (jak to takhle dopředu může vědět?!). Jenom dělá dojmy, pitomec, tak nebuď naivní myslitelka. Vždyť se tě to muselo dotknout! Tedy - ani ne to, že by na tvém pohřbu netruchlil (to už ti to bude jedno), ale spíš ta podivná podstata toho záměru ti takové věci říkat... I když mě napadá, že by to z jeho strany mohla být také poněkud drsnější obrana před tvou citovou dotěrností. Jsi citově dotěrná?

18.11.2015 - 10:36 | Filtr
(Ryby) thééé » 144
z centralneho pocitaca pustat nejake vysielane emocie napriklad na sobotu vecer :66:
:61:
to taky doufám..
18.11.2015 - 10:34 | Filtr
(Ryby) thééé
Popravdě mám pocit, že muži všeobecně nějak k ten přístup k emocím odmítají. I tady to hodně vidím.
Udělat si v emocích pořádek je dost zásadní, ale na bolavé místa se většinou nechceme zaměřovat.
Takže jsem taky zvědavá na názory, a hlavně mužů.
Ale dost možná, že je to v tom případě, kdy se emoce dávají do slov...možná je lepší je prožívat.
18.11.2015 - 10:14 | Filtr
(Váhy) wendy30
A nepřemýšlela jsi někdy, že mu dovolíš, aby si hrál s tvými emocemi? :3: Exit to vystihla velmi přesně.. Lidi toho nakecaj :4:
18.11.2015 - 08:07 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Myslím, že jde o potlačení, muži obecně emoce mají stejně jako ženy, jen k nim často nemají tak snadný přístup. Mně třeba tvrdil jeden s Lunou v Rybách v kvadrátu na Saturn, že nikdy nebyl zamilovanej, že něco tam jako bylo, ale nic velkýho, přitom je z bývalky vyřízený ještě dnes a to už spolu nejsou 6 let. Moc se mu líbilo označení "emočně plochý", přímo si v tom liboval.

"kdyby se něco stalo mě, nebo jeho rodičům, bude mu to jedno... "
Tohle by si partner mohl odpustit, i kdyby to nakrásně byla pravda... :17: :3:
18.11.2015 - 00:23 | Filtr
(Býk) 144
som muz
mam emocie, silne
poznam techniky na ovladnaie negativnych emocii, tych je dobre sa zbavovat.
O to viac potom si mozem uzivat tych pozitivnych emocii.

cloveka bez emoci si neviem predstavit

aj ti roboti-klony-s implantovanou syntetickou dusou bezia na emocne programy, samozrejme tam je najviac aktivna cast negativnych emocii.

mna zarazil ten zaciatok :

""" Měla jsem teď rozpravu se svým milým.."""

ak je to ten bezemocny chlap, je mi dost tazko pochopit ako sa mohol stat tvojim milym, ak je to ten tvoj analyticky mozog z dalsej casti vety, hmm...



"""" Pro přítele jsou emoce výmyslem žen :61:
ani vztahypro něj neexistují - je jen člověk takový jaký je - a že vztahy jsou opět výmyslem žen za účelem získání jistoty... :13: """

toto je mrazivo desive, takmer Plejerovske :66: :21:

tazko ku tomu nieco dodat, iba by som rad zdoraznil moj nazor

ze : toto nie je : muzi vs zeny

ze : muzi maju emocie

a ze : snad je rovnaky pocet zien ako muzov , ktore emocie mat nechcu alebo ich uz v sebe zabili a tiez rovnaky pocet zien ako muzov co neveria vo vztahy a uzivaju si zivot v NE-vztahovej ideologii

je to vsetko individualna volba, kazdy z nas mal aj NE-vztahove inkarnacie vsetko sme si vyskusali a pozname to, nie vsetci mozme skusat vsetko naraz, teraz to zase skusaju ini, tak im to doprajme ako to bolo dopriane nam v nejakej davnej inkarnacii niekolko storoci tomu nazad
ale nas to mozno este raz caka v tej dalsej.

len dufam ze system nezvitazi a ze nam cez implantovany cip nevypnu vsetkym emocie a nebudu nam z centralneho pocitaca pustat nejake vysielane emocie napriklad na sobotu vecer :66:
17.11.2015 - 23:39 | Filtr
(Kozoroh) Sky » 22zuzana
Luna v rybách sa v astrológii naozaj považuje za aspekt klamárov. :3:

Má ju môj muž, má ju aj moja dcéra, takže pri všetkej láske :12: môžem potvrdiť, že vzťah k realite je v prípade týchto osôb -občas mierne, občas viac ako mierne- neptúnsky, t.j. zahmlievajúci, zastierajúci, rozptyľujúci....

17.11.2015 - 22:44 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » 22zuzana
Ale to je naprosté nepochopení, já neodsuzuji nikoho, ani nic (znamení Ryb, Neptuna). Nikdy jsem neřekl, že Ryby jsou lháři (pokud tvrdíš opak, požaduji pro toto obvinění důkazy - jen do mně).
Ryby v astrologii symbolizují často skutečně klamání, zklamání, ale i očistu duše, sklony k alkoholismu, drogám, snový svět, fantazii, empatii, sebeobětování... A to vše pozitivně i negativně (takže nejen sklon k alkoholismu, ale i třeba odpor k alkoholismu). Protože celá diskuze se odehrává v sekci astrologie, tak se samozřejmě vyjadřuji na úrovni, kde předpokládám, že to tak bude bráno a že při pojmu Ryby si to někdo nespojí jen s těmi narozenými od 18/19.2. do 20/21.3., případně s těmi, co mají jiné prvky v Rybách či silný Neptun. Do vlastních řad se nepálí! :20:
Tím vším tedy není nikde řečeno, že člověk zrozen ve znamení Ryb (ev. pod vlivem Neptuna) je lhář. A jestli jsem se někde nějak neobratně vyjádřil, aby jsi to takto pochopila, tak se za to omlouvám a rád uvedu na pravou míru. Ovšem nařknout mě z odsuzování - tak to je teprve ta pravá síla! :3:
17.11.2015 - 21:53 | Filtr
(Beran) 22zuzana » Sosna zvlčelý
Divnejsi je vynucovat znamení ryb-lhani.Odsuzuješ někoho :19:.To je sila. :42:
17.11.2015 - 19:38 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Buddha/2
Ty taky? :22: Vítej do klubu! :75:
17.11.2015 - 19:31 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Loen
Nu nevím, na to neumím odpovědět. Na mě to působí spíše jako přetvářka (a že Ryby umí klamat někdy i tak dobře, a tomu samy uvěří). Ale skutečně nedokážu posoudit. Nicméně na mně to působí divně. :32: :3:
17.11.2015 - 19:04 | Filtr
(Rak) Loen » Sosna zvlčelý
Jo no on má lunu v rybách :61: (spolu se sluncem, venuší a merkurem)

Ale jo... rozerval bibli, když ji otevřel náhodně a bylo tam o tom jak Bůh zabil...xxx ... a při pomyšlní kolik mrtvých má na starosti katolická církev... atd :23:

Spíš mě zarazilo to, že by mu bylo úplně jedno, kdyby se někomu z jeho blízkých něco stalo... rodiče bere jako jakékoli jiné cizí lidi... vůbec má obrovskou síť známých, ale už ne blízké moc přátele...
17.11.2015 - 16:05 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Emoce mají všichni, záleží jen na tom, jaké vlivy je odstartují. Pokud je v horoskopu těch vlivů málo, pak je snadné své emoce ovládat, ale jestliže jich tam je víc, pak jim můžeme čas od času podléhat. Zbývá otázka, jak své emoce zvládat, pokud díky nim narážíme na překážky, tak začneme tím, že je potlačujeme, což má pak za následek akorát bolení hlavy. Naopak umělci na základě emocí něco tvoří, využívají tuto energii.
Rozdíly jsou i v tom, že u jednoho člověka nás nějaká věc rozlítí a u druhého nás to samé nechává chladným, protože energie toho druhého nás neprovokují a neodstartují naše emoce.
Film "Jen ho nechte, ať se bojí" je dobrým příkladem, kdy museli autora písní nejprve vyděsit, aby napsal písničku. :4:
17.11.2015 - 15:15 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Sosna zvlčelý
Ještě bych doplnil, že emoce můžou pochopitelně svazovat, ale také se měnit v úžasnou hnací sílu. Znám oboje.

No a jinak emoce astrologicky? Pro mně je to Luna v Rybách a obecně v astrologii spatřuji emoce zejména v Luně. Proto jsou emoce proměnlivé, jako Měsíc mění fáze.
17.11.2015 - 15:09 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
A to jako tvůj milý nemá fakt žádné emoce? Ani ty příjemné, jako je radost? Ani si nezařve "goool"? Nikdy se nerozčílí a neřekne "k...." (zatáčka)? Není to android? :4:

Já emoce rozhodně mám a dokonce přiznávám, že velmi hluboké. Ale necloumají se mnou (většinou, stalo se mi, že jsem radostí skákal a ani o tom nevěděl, jindy se rozezpívám a najednou se poplašeně rozhlédnu, jestli tu hrůzu někdo neslyšel). Přesto je hluboce prožívám. Já si je vlastně trochu vychutnávám a snad i sám pozoruji, co to se mnou dělá. Asi mě baví, jsou to docela fajn holky, tyhle emoce. Každou miluji, ale tu, když přichází, jinou tehdy, když odchází, další miluji, když se mnou je a některé, když se mnou nejsou.
Jsou to potvory, tyhle emoce, ale čím by byla naše duše bez nich? Byli bychom pouze racionální roboti bez citů.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »