Horoskop


15.11.2015 - 20:45
(Vodnář) Adarius
Horoskop
Zdravím chtěl bych se zeptat jestli je na tomhle horoskopu něco zajímavého. :1:Děkuji za případné odpovědi.

Řazení:
18.11.2015 - 00:44 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Adarius
Omlouvám se, dříve jsem se k odpovědi nějak nedostal.
Co tedy může znamenat takový T-kříž? Interpretace není tak snadná, nevím, jestli se dobru konce. Začnu obecně: T-kříž (polokříž) je velmi silná figura planet propojených opozicí (Luna - Jupiter) aktivovaná kvadraturami třetí planety (Mars). Není to konstelace vůbec dynamická, většinou působí hromaděním energie a pak explozí, ovšem někdo ji může pociťovat i jako neustálý tlak. Pro někoho se polokříž projeví pouze pocitově (duševně), pro jiného to můžou být zásahy zvenčí, rozpory osobnosti a okolí atd. Na to je třeba právě zkoumat nejen planety, ale i domy, aby se dalo odhalit, kde se tento boj odehrává.
Přestože jde o nepříznivé aspekty, jejich vliv může být velmi pozitivní. Tyto problémy totiž nikdy nezmizí samy od sebe a jejich nositel s nimi bude dříve či později konfrontován. Nakonec bude nucen nastalou situaci vyřešit, čím velmi posiluje svoji šanci po uplatnění v životě. Zkrátka vede k posílení osobnosti, zocelení.

V Tvém případě se nachází figura v pevných znameních, kdy možná se snažíš setrvat na svých pozicích a řešení oddaluješ, čímž může dojít k ještě většímu nahromadění energie a v důsledku pak k radikálnějším změnám.
Zde jde tedy o rozpory 11. domu, který symbolizuje kamarády, přátele, nějako komunitu, v které se můžeš angažovat, Luna tomu dodává citové propojení a vliv zejména žen; a 5. domu, který značí lásku, milostná dobrodružství, tvořivost, potomky, vztah k umění, vliv Jupitera vnáší do této oblasti úspěch a i jistý filozofický rozměr. Opozice obou planet ukazuje na nesoulad těchto dvou oblastí, stálé pnutí, zvyšující se nároky...
Opozici aktivuje Mars v 8. domě (nemusí aktivovat ve smyslu příčiny, může být také pouhým katalyzátorem opozice, ukazuje, kterým směrem chodí výboje a jak se projevují. 8 dům značí transformaci, smrt, ztráty, sex, ale třeba i dědictví, Mars sem vnáší značné množství energie.
Nelze si nepovšimnout, že Mars je navíc ve Vodnáři, takže tato energie může směřovat k získání volnosti, ke svobodě.
Celá tato záležitost se pak může projevit svými dopady ve 2. domu (majetek), tam však bývá důsledek, nikoliv příčina.

Jak toto propojit dohromady? Možností je velmi mnoho a pravdou je, že bez přímé konzultace, kde se oba (tazatel i astrolog) dobírají krůček po krůčku k odpovědím, se těžko interpretuje. Takže dám jen příklad za všechny (a netvrdím, že právě toto je tvůj případ): Rozpor velkého množství přátel a společenského života je zatěžko spojovat s mileneckým vztahem. Může dojít k hádkám (až násilným projevům, nebo citovému vydírání), citovým výlevům, náhlým rozchodům, protože nechceš být omezován. To se může projevit množstvím volných vztahů, kde jde pouze o sex bez hlubší vazby. Můžeš být obětí i tyranem.
Ale to jen jedna z mnoha možností. Jupiter to může posouvat spíše do duchovní roviny. Zkus se sám zamyslet, jestli v uvedených oblastech skutečně nějaké pnutí pociťuješ. Astrologie ti může pomoci problém pochopit, ale nikdy ho nevyřeší za Tebe.
16.11.2015 - 21:22 | Filtr
(Vodnář) Adarius
Děkuji za pohotové reakce jen bych se chtěl k tomu zeptat co pro mě znamená T-kříž s kombinaci planet Luna - Jupiter - Mars a jak psal Plutarch "dům jedenáctý a v něm Luna v Býku jako nejpříznivějším bodě svého putování". Díky :)
16.11.2015 - 09:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Na tomto horoskopu je zajímavá kombinace Rak jako ascendent a Ryby devátý nejobsazenější dům, dále dům jedenáctý a v něm Luna v Býku jako nejpříznivějším bodě svého putování. Rovněž je tam divoká planeta Ketu.
15.11.2015 - 23:11 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
A na kterém není? :3:
Třeba figura polokříže (T-kříž) planet Luna - Jupiter - Mars.
Dále stelium (nahromadění) 4 planet ve filozofickém 9. domu.
Planety jsou rozmístěny pouze v jedné polovině radixu (vyjma Luny jsou všechny v západní polovině).
Převaha disharmonických aspektů.
To jsou hlavní prvky, které zaujmou na první pohled.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »