Znáte tohoto týpka?


12.11.2015 - 08:41
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Znáte tohoto týpka?
Tipnete si do by mohl být muž na obrázku?
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)

Řazení:
14.11.2015 - 13:28 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » plutarch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj, pokud vím, tak římana si vzala Marie - sestra Ježíše, myslím že byl setník. Problém je, že židé nazývali některé Marie jménem Miriam ( např. jako náš Alexander může být i Saša), takže v dalších interpretacích pak docházelo k omylům - např. k hrobu Ježíše přišly dvě Marie. Historici se do teď přou, které to byly -matka Marie, Marie z Magdaly, nebo Marie-Miriam sestra Ježíše, nebo Marie -sestra Jakuba Zelóty (což není příjmení ale označení příslušníka náboženské sekty bojující proti římanům) která byla vlastně Ježíšova sestřenka. Slovo sestřenka a bratranec neznali a označovali se jako sestra a bratr, takže další překážka v identifikaci postav. Fakt je, že když byl Ježíš ukřižovaný, tak Josef již nežil, předpokládá se, že zemřel, když Ježíš dospíval.Někteří historikové předpokládají, že označení Nazaretský vzniklo od slova nazorejský, tedy příslušník náboženské skupiny Nazorejců.
14.11.2015 - 08:47 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tulačka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj, rozhodně prohlašuji že Ježíš se nenarodil z panny, ale z někoho koho Maruška asi neměla moc ráda a od koho zdrhla za někým koho ráda měla, ale už byla těhotná.
14.11.2015 - 08:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Samanthaa
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj, já jsem se setkal s verzí, že Marie byla provdána za římského úředníka, snad vojáka a právě s ním čekala Ježíše. Byla ale zamilovaná do Josefa a utekla k němu. Jaký měla vztah k Ježíšovi naznačuje doba kdy se ztratil v chrámě a ona ho několik dní vůbec nehledala. Bylo jí jedno kde je a co s ním je. V evangeliích je také scéna, kdy ho spolu se svými dětmi přišla přemlouvat aby přestal bláznit a v té chvíli slyší od Ježíše ta slova, že vlastně není jeho matka a ani jeho sourozenci nejsou jeho sourozenci. V jedné knize nějakého charismaticky smýšlejícího kněze, která byla jinak naprosto šílená jsem objevil změnu, kdy přestal nazývat Ježíše jako Ježíše, ale začal pro něj používat termín haNazar. V jeho pojetí to má být Tennazarský, ale před časem jsem objevil toto: existuje slovo také slovo nezer, což označuje výhonek. Označuje to mesiáše. Je možné, že je to přízvisko, kterým buďto označoval sám sebe před svými následovníky a nebo to o něm tvrdili jeho následovníci. Každopádně to nějak souvisí s jeho tehdejším vystupováním a působením a není to odvozeno od jeho původu. Jinak souhlasím se vším co píšeš.
14.11.2015 - 05:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele tulačka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nakonec vždy zůstane základní otázka - co my jen víme? Protože i to, co si myslíme, že víme, je jenom další představa.
To, co říkám, je možnost. To, co si tulačka myslí k tomuto dni, tomuto datu. Nejsem církev, abych vytvářela dogma. Prostě současný pohled, současná zkušenost. Individualizovaná.

Když někdo věří, že je jen jeden - pak je.
Když někdo věří v moc vyvoleného - pak je.

Ježíš Kristus je pro mne především zobrazením skutečného člověka. Nositele původního vědomí/vědění.
Je hezké, jak v jeho příběhu můžeme najít jiné příběhy jiných civilizací. Dalo by se. Třeba někdy někde. Je-li to podstatné.
Hezká je filmová série Duna. Jeho příběh - archetyp v jiném prostředí.

Podstatné je skutečnost, že Ty věříš. To respektuji.
13.11.2015 - 23:32 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » plutarch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak jak je Ježíš vyobrazený v kostelech, to je představa umělců 14.a postupně až 16. století. Jeho podoba se nedochovala, protože křesťané jej nikdy nenamalovali, a později po jeho smrti sami sebe a svého "vůdce" nevím zda to byli apoštolové, nebo i jiní, kteří chodili za Ježíšem poslouchat jeho řeč, se označovali znakem ryby, prostě tam kde se měli setkat, nakreslili znak ryby. Podobu židů z dob Ježíše podle kosterních nálezů forenzní technika zobrazila již několik, ale pochybuji, že byl obtloustlý, jejich strava a způsob života to dost vylučuje, navíc byl po otci buď tesař, nebo kameník, protože v aramejštině je pro tesaře i kameníka stejný znak :-) a to je dost tvrdá práce a jíst se muselo. Co se týče roucha, tak jeho barvu určoval původ člověka, např. Marie z Magdaly nosila černé, Josua (Ježíš) nosil světle šedé, odvíjí se to od rodu a postavení, je to na obsáhlý článek. Jeho kostra se nikdy nenašla, protože židé pochovávali své lidi ovinuté v plátně a po zetlení posbírali kosti a ty dali do malé truhličky, kde bylo napsáno jen křestní jméno člověka a protože Josua bylo dost běžné jméno, nikdo neví, kde jsou jeho kosti.
Josef si vzal podle tehdejší tradice děvče z rodiny, tedy svoji neteř,bylo mu 50 let a jí cca 15 let, měl s ní jednoho syna- Josua, po smrti Josefa byla Marie provdána za mladšího bratra Josefa, takový byl tehdy zvyk (postarat se o vdovu) a s ním pak měla další děti, Jakuba, Marii a Jidáše (odkazuji na historické studie). Ježíš byl z našeho pohledu zavražděn, ale křesťanská církev byla postavena právě na tom, že nesouhlasila s jeho vraždou- proto kopírovala ze starého zákona jen ty knihy co se jí hodily pro "nové náboženství" založené v Římě, které čerpá (je založené) hlavně z nového zákona, tedy z učení Ježíše, ale aby to mělo historický podklad z které měl Ježíš vycházet, tak něco z Thóry převzali.Taky označení Nazaretský (Ježíš Nazaretský) není podle skutečnosti, protože Nazaret tehdy neexistoval. Archeologické výzkumy prokázaly, že v tomto místě existovaly lidské osady již před 9 000 lety. Starý zákon, Talmud či ostatní relevantní historické spisy se však o městě nezmiňují. Nazaret není obsažen ani v seznamu 45 galilejských měst od Flavia Josefa. Jeho místo označila až matka Konstantina I, zvaného veliký (římský císař), když jej viděla ve snu (a nejen toto se jí ve snu zjevilo :-) ) Konstantin I.se zasadil o konec pronásledování křesťanů. Jeho rodina si pak na této politice přišla na slušnou živnost (označení hrobu Ježíše a pod.), ale to je jiná kapitola.Jeho matka se jmenovala Helena, později svatořečená, v současnosti známá jako svatá Helena.

13.11.2015 - 21:55 | Filtr
(Býk) 144
ta viera civilizaciu zkomolila a zlomila
13.11.2015 - 21:44 | Filtr
(Býk) player » tulačka
To moc nechápu , proč by mělo být x Ježíšů , navíc , on v podstatě v tu dobu tím Jeruzalémem dost hýbal.

Krom toho , pořád se nacházejí nová a nová svědectví , protože se málo vědělo o jeho mládí , zase - jsou už určité nálezy , že dobu okolo 27. roku prožil v Indii , je to vcelku fuk.


Buď v něj věříme nebo ne. Já věřím , i když pochybuju. ale rozhodně je mi jasné , že to civilizace za staletí patřičně zkomolila.
13.11.2015 - 13:50 | Filtr
(Kozoroh) Naelin » tulačka
:15: táto tvoja teória sa mi veľmi páči a v mnohých bodoch sa podobá môjmu vnímaniu celej tejto "ježišovskej kauzy" :3: :4:

zvlášť ten mimozemský zásah - toto podozrenie vo mne drieme už dlhý čas..a niektoré informácie to aj potvrdzujú...taktiež fakt, že tí avatari mohli byť viacerí...a jeden z nich kľudne mohol zomrieť na kríži..no keďže som už dosť dávno prišla na to, že takmer všetko je inak, ako sa zdá a že každý zdroj tvrdí,že len tá jeho "pravda" je skutočná - pripúšťam úplne všetky možnosti...všetky teórie o Ježišovi môžu byť pravdivé a zároveň nemusí byť pravdivá ani jedna...záleží od toho,na ktorú z mnohých realít sme ako národ aj ako jednotlivci v danom momente naladení...a čomu všetkému dovolíme, aby naše vnímanie ovplyvnilo či skreslilo..okrem nášho vlastného filtra, samozrejme :3:

a som vcelku náchylná uveriť aj tomu, že každý máme toho svojho Ježiša..prípadne niektorí aj Ježiša Krista :3: :20:
13.11.2015 - 07:06 | Filtr
(Býk) 144
a co ked to cele bolo uplne inak?

tie historky sa zacali spisovat takych 150 rokov po tej akoze udalosti.
To uz nezil ziadny pamatnik ani jeho deti a snad ani vnucata.
takze pisar si mohol spisat co si chcel, ehm teda co mu bolo nadiktovane.

biotronik, hm, nasa vedicka civilizacia mala tieto schopnosti uplne samozrejme
tie ludske tela zijuce v rinmskej risi oriente agypte a afrike tieto schopnosti nemali, pretoze: ludska dusa-synteticka dusa.

Otazka podla mna stoji takto:

ak bola nejaka osoba v tom case a na tom mieste, co nebola z nasej vedickej civilziacie ale mala nase prirodzene schopnosti,

ako je to mozne, kde ich vzala ?

a v tej otazke je aj odpoved na vselico ine

:27:
13.11.2015 - 06:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele tulačka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Právé ty vlasy mi nejdou "překousnout". Od mala zažité klišé - Ježíš s polodlouhými vlasy a český Ježíšek coby blonďatý chlapeček. Zubožila nás výchova, televize. Jsme již bytosti s potlačenou fantazií. Ale to jsem se nechala unést.

Mám to nastavené takto - Ježíš nebyl jeden ale více reálných postav. Takže ano, věřím, že 1-2 z nich by se mohli podobat modelu na obrázku. Že 1-2 z nich mohli být Židé. Čemu tento model nevěnuje pozornost, je fakt, že v Egyptě již dlouho před tím žila "rasa" světlookých. A že v době, kdy Ježíš žil, už i na jiných místech Evropy (a dalších) figuroval čirý obchodní ruch.
Nevěřím životnímu příběhu Ježíše nám vnucovanému katolickou církví. Věřím, že minimálně jeden z nich byl zasvěcencem z egyptských škol. Už jen výraz "messiah" - mesiáš může být odkazem ke staroegyptskému kultu posvátného krokodýla.
Nemluvě o tom, kolik existuje variant, co dělal Ježíš po smrti - že skutečně zemřel, že byl zfetovaný a probral se, že odešel do Indie, jižní Francie, Severní Ameriky (bílý bizon),...
Ale Ježíš, tak, jak ho známe my, už někde skutečně existuje. Vytvořila ho kolektivní víra. Lidské vědomí.

A neposkvrněné početí? Otec neznámý, matka časem vytvořená církevní propagandou. Zkoumala jsem před lety tento fenomén. V přírodě skutečně existuje. Ženský organismus je schopen vytvořit přesnou kopii sebe sama. Společným faktorem bylo obrovské energetické vypětí. Žena - přirozeně tvor magnetický - se na chvíli stane nositelem energie elektrické, agresivní. Ohledně vytvoření dítěte - chlapce už bych se musela uchýlit k úvahám o zásahu vyspělých ras. A to sem teď nebudu tahat.

Ano, někteří z těch, kterým dnes souhrně říkáme Ježíš, skutečně mystiky a zasvěcenci museli být. Člověk hledá boha, vyvoleného,... mimo sebe. Ale Ježíš, tak, jak ho chápu já, byl především jeden z nás, byl to člověk. My všichni jsme jako on. Můžeme být.
12.11.2015 - 12:17 | Filtr
(Blíženci) movvin » plutarch
Se nediv, když jim kazíš tolik zajetou morálku :4:
12.11.2015 - 12:15 | Filtr
(Blíženci) movvin » ži.va
:75: taky :61:
12.11.2015 - 12:15 | Filtr
(Štír) Freja » plutarch
:61: :61: tak to jsi řízek! :15:
12.11.2015 - 12:12 | Filtr
(Býk) player » tulačka
Takhle - taky nevěřím v neposkvrněné početí , byť to , že v něj nevěřím ještě neznamená , že neexistuje.

Ale jedno se mu upřít nedá. Byl to rozhodně skvělý mystik a minimálně absolutně dokonalý biotronik , protože podle všech dosud dostupných písemností léčit dotekem uměl.

ale nedávno proběhl film v tv , kde se rozebíralo evangelium svatého Tomáše , což byl podle něj jeho hlavní souputník po jeho vkříšení , kdy se vrátil na 40 dní na zem.

Podle něj (církev ho prozatím zkoumá a považuje za apokryf) své učení dost poopravil a v podstatě kázal Tomášovi velkého Budhu.

A co se vlasů týče , on je mohl mít dlouhé , protože neměl čas zajít k holiči v závěru hektických událostí.
12.11.2015 - 11:00 | Filtr
(Váhy) wendy30 » plutarch
Možné to je. Sice mám ráda historii, ale když vidím, jak snadné je v dnešní době zmanipulovat jakoukoliv událost...

Ty ty ty, sáhnul jsi jim na jejich ideály. To se neodpouští :1:
12.11.2015 - 10:54 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » plutarch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele tulačka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Hezky jsi jim to napsal :-)
Aneb jak se tvoří realita.

Kupodivu jsem se s tím letos setkala i v rámci jedné náboženské poutě - v úvodu zaznělo, že Ježíš byl nemanželský syn. Nevěřícně jsem sledovala okolí. A lidi nic. Někdy mám pocit, že stejně každý slyšíme a vidíme jen to, co chceme.
12.11.2015 - 10:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » ži.va
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
no úplně ne ale taky mu říkali prej Ecce homo:)
12.11.2015 - 10:40 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » wendy30
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Fakt to je jeho údajná rekonstruovaná podoba podle kosterních nálezů z té oblasti. Byl tedy výrazně snědé pleti, krátkých vlasů - dlouhé židé nenosily, měl rozpláclý nos a natolik se podobal ostatním židům, že ho (nejsvětější herediarcha)Jidáš pro chrámovou stráž musel označit polibkem. Můžeme tak srovnat historickou realitu a náboženskou perverzi. Musel být taky bachratej a mírně obtloustlej. Prý dost pil a jak známo má to vliv na figuru. Určitě prý nenosil bílé šaty, protože to bylo dost fópá.

Nedávno jsem napsal do jedné křesťanské diskuse, která měla titulek: Něco je špatně církev odpustí vraždu, ale rozvod ne! Napsal jsem tam, že je divné, že církev, jejíž údajný zakladatel byl bastard - pancharnt či také sebranec, protože jeho matka ještě tehotná utekla od jednoho manžela k jinému muži s nímž měla řadu legitimních dětí, tak že tahle církev šikanuje rozvedené:) Okamžitě mě smazali:)
12.11.2015 - 10:14 | Filtr
(Váhy) wendy30 » tulačka
Mi to napověděl strejda gůgl... pššt :14: :4:
12.11.2015 - 10:08 | Filtr
(Váhy) wendy30
Ježíš Kristus
12.11.2015 - 09:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » ži.va
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele tulačka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:15: taky mi hlavou prolétlo něco o předku člověka. Tak schválně :3:
12.11.2015 - 09:04 | Filtr
(Hadoken) ži.va
obrázek z učebnice dějepisu a Homo Sapiens? :5:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »