Jiří Heřt - názory na astrologii


08.11.2015 - 10:11
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Jiří Heřt - názory na astrologii
S názory člena "Klubu Českých skeptiků", Pana Jiřího Heřta se neztotožňuji. Jeho argumenty ve 33 bodech naleznete na tomto odkazu:http://www.sysifos.cz/index.php/… astrology o názory a zkušenosti, které mohou tato tvrzení vyvracet. Děkuji. :17:

Stránka: 2 1
Řazení:
12.11.2015 - 08:38 | Filtr
(Štír) tommer » mawuska
Ale lidi to tak rádi dělají. Nevím o tom nic ale vím že je to blbost.
Já jsem třeba o astrologii vím v podstatě kul..., teda nic ale i po přečtení názorů toho pána se chci zajímat více. Už jenom proto, že je tam spousta zajímavých věcí, které vedou k zamylšení nad sebou samým.
12.11.2015 - 08:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
S tím zcela souhlasím. Často se setkávám s tím, že astrologii odsuzují lidé, kteří ji neznají. Není logické odsuzovat něco, o čem nic nevím. :4:
12.11.2015 - 01:26 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Popravdě řečeno jsem to nedočetl do konce, přesto se vyjádřím a snad neztrapním.
Astrologii věřím (že funguje). Nevím proč to funguje, o to se nechci přít. Ale výsledky vidím.

Dám zde analogii: Kdybych se narodil řekněme o 200 let dříve, věřil bych v Boha a v to, že stvořil svět za 6 dní, jak psáno v Bibli. Nezpochybňoval bych to. Protože jsem se však narodil v roce 1979, nevěřím, že mu trvalo stvořit svět pouhých 6 dní. Máme důkazy, vědecké poznatky, kterým věřím více. Avšak ty nevyvrátily samotnou existenci Boha. Vždyť i RNDr. Jiří Grygar je člověk hluboce věřící. Nejen že nezpochybňuje existenci Boha, ale umí veškeré vědecké poznatky se svojí vírou skloubit.

Co z toho plyne pro mne jako astrologa (amatéra)? Že nevím, proč astrologie funguje, ale zkrátka nějak funguje. Nebuďme přehnaně konzervativní, nebojme se přiznat, když je k tomu důkaz, že něco není tak, jak jsme si mysleli, ale kvůli tomu není nutno zavrhnout astrologii jako celek, když to funguje (před "důkazy pana Jiřího Heřta i po nich). :15: :3:
10.11.2015 - 09:56 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Mici Angóra
No nebylo ale o to nejde dosáhnout ideální stav bez parazita. Jde o udržování homeostázy. Společnost funguje stejně jako lidská buňka anebo rodina. To vyhraňování se vůči vnějšku je podle mně nutnost z hlediska zachování existence.
Člověk se má pořád učit aby nezpitoměl. Né snad proto že je to tak důležité co se naučí, ale už jen pro samu pružnost mysli. Z východu a odjinud se sem valí kopa věcí z nichž je většina smetí. Nepřijímat nic taky neslouží člověku spousta hodnotného by unikla. A jak se v tom vyznat. To už je na člověku co do sebe vpustí a co ne. Tomu vlastně říkám buněčná membrána, imunita. Vpouští co má a co nemá vyvrhuje.
Já mám třeba tak nastavený filtr že mnou prochází vše a nic nezadržuju. Občas mi něco z toho v mé neuronové síti zarezonuje. Tomu pak věnuju pozornost. Takhle to mají myslím si všichni tvorové. Jen jde o to jestli je ten proces vědomý nebo nevědomý. Osobně mám rád když vím o všem co se ve mně děje. Nemusím vše řídit stačí když si uvědomuju.
10.11.2015 - 08:26 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Bosch
No jasně, ale to bude asi všude stejné. Jinak to psychologicky zdravé prostředí mě pobavilo, to u nás někdy bylo? Kdy naposled? :17:
09.11.2015 - 22:54 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Mici Angóra
Řeknu ti osobní zkušenost. Byl jsem jednou pozván na meditaci v praze měla to být védská meditace. Nevěděl jsem o co jde tak říkám žejo a šel jsem měla tam být ajurvédská kuchyně prý ajurvédař.
A vyklubalo se z toho sezení maharišiho TM které tady bylo zakázané havlem protože tito lidé pronikli do vysokých politických struktur a ohrožovali stát. Stali se bezpečnostním rizikem takže to havel zastavil. A oni se nalepili na vlnu zájmu o ajurvédu a prodávali to na západě jako ajurvédu. Lidé tam chodí pro mantru za kterou platí dost slušné částky není to v řádu stokorun a někdy ani tisícikorun.
Je to obchodní organizace a jestli víš jak ty tm fungují které uděluje guru tedy jejich mistr tak to opravdu není nic co by mělo dostat zelenou.
Vnímám to z těchto rovin. Že se tady tlačí kdeco. Co tady asi tak chtějí ti mistři z východu když u nich je bídy dost pročpak nezavádějí altruismus šanti a lásku tam u nich? Vždyť je jim tam toho více potřeba.
Nejde o konkurenci jde o psychologicky zdravé prostředí které tyto mafie u nás narušují. Jsou zde různé gangy jako ruské izraelské ukrainské a jsou zde i tito parazité. Bohužel.
09.11.2015 - 20:17 | Filtr
(Býk) player
Je to zajímavé. Já se dlouhou dobu astrologii vysmíval. Nota bene už jen proto , že její základy byly položeny v době , kdy zemská osa byla v jiném náklonu a tak.

Potom jsem ale přečetl Skrytá mystéria od OSHA. A on to popisuje takto:

V okamžiku vašeho zrození planety vždy hrají nějakou hudbu. Vy jí přijímáte pouze zcela podvědomě ,ale je ve vás ta první píseň po vašem prvním vdechu zakomponována.

Tohle mě zaujalo.

Takže za mne: OSHO dále říká - o všem pochybujte , jedině to vás dovede ne přímo do pravdy,ale poblíž.

OK. Takže dost pochybuju , že astrologie má pravdu. Ale na druhou stranu bohužel či bohu dík , sedí to. Ne mě teda tady ten můj rozbor zcela - jak prdel na hrnci.
09.11.2015 - 20:04 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Mici Angóra
Ano. :37:
09.11.2015 - 19:37 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Bosch
No, vidíš, že to umíš :3: To zní docela smysluplně.

Můžeme se bavit, co by měl astrolog či léčitel znát a jaký by měl podle našich představ být, ale já zastávám názor, že nejdůležitější je, když tomu klientovi pomůže a jak toho docílí, je vcelku jedno, hlavně, že mu pomůže (pomůže=že klient to v u chvíli jako účinnou pomoc subjektivně vnímá). :17:
09.11.2015 - 19:12 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Mici Angóra
Nevztahuj to opět ke své osobě. Řečnické fráze.
Jde o to že léčitelé vykrývají jakousi šedou zónu která je založena na placebu což by nebylo tak zlé ale spíše na podvádění a obchodováním s nadějemi což už je horší. Ale nemluvím o lidech typu kožíšek páter ferda anebo pištabáči. Tak ti si respekt zasloužili. A to dělá ten rozdíl mezi šarlatány a těmi co něco umí. Těch léčitelů opravdu moc není vlastně se těm třem uvedeným dneska nikdo nerovná. Možná ano ale neznám je jestli ty znáš dej vědět kdo kde žije.
Astrolog musí umět vidět v klientovi jeho vlastní karmickou dráhu. Musí vidět jeho vnitřní život a svět a svými radami je pak schopen v klientovi aktivovat ty dráhy které jej povedou k žádanému výsledku. Jedná se o energeticcké dráhy nikoli mentální informace.
Astrologie je energetický systém. Je to schéma elektrického zapojení nebo obvodu a astrolog není jen pasivním povídačem ale je i tím kdo vidí klienta ve světle poznání. Tedy reálných energií. Když mluvím o poznání není to jen mentální pochopení je to i praktická znalost energetického a karmického fungování člověka. Jinak pouze povídá z pozice nevědomého, sebe sama neznalého. Astrolog má mít toto zasvěcení. Znalost astrologie je spojena s velkou mocí nad osudy lidí a není vůbec bez rizika jak pro něj samého tak pro klienta. Proto bych si sám velmi rozmyslel ke komu bych jako klient šel. To co se dnes jako astrologie běžně provozuje je jen zájmová činnost. Asi jako piškvorky. Ty znalosti energií naštěstí chybí.
09.11.2015 - 19:07 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Mici Angóra
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zajímalo by mě, kolik procent názorových zmetků se připouští v přednáškách pana Heřta. :4:
Pokud preferuje prvoplánové myšlení, pak se máme na co těšit od naší budoucí inteligence. :43:
09.11.2015 - 18:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Mici Angóra
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele 16ka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jasně že neohrožují. Proto jich může udělat několik za směnu :3:
09.11.2015 - 17:48 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » 16ka
Nikdo netvrdí opak, akorát když je těch omylů moc, tak si asi povolání zvolil blbě a měl by to přehodnotit. Plus zmetky ve fabrice obvykle nikoho neohrožují na životě, že? :3:
09.11.2015 - 17:46 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Bosch
Když se to týká mě, nemám problém říct lékaři, že to nebylo ok. Tady šlo o orodování za babičku, která s tím ale nesouhlasí, protože se bojí, co by si o ní paní doktorka pomyslela.

Asi jsi mi nerozuměl, tak ještě jednou: v čem se lišil ten skutečný astrolog od těch amatérů? Může ti být úplně jedno, jestli astroložka jsem nebo nejsem nebo do jaké míry se astrologií zabývám, to je jen slovíčkaření, tak doufám, že z tebe napodruhé vypadne něco konstruktivního :3:

Nevím, proč mě posíláš k léčiteli se zápalem mozkových blan, to je úplně z cesty, to, že říkám, že má člověk právo si vybrat, jestli půjde k lékaři nebo k léčiteli vůbec nevypovídá nic o tom, jaký postoj k tomu mám já, ok?
09.11.2015 - 15:18 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Mici Angóra
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele 16ka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
I lékař je jen člověk, tvor omylný. Dělník u lisu má na zmetky normu. Lékař má na zmetky lékařskou komoru. Vyzní to asi cynicky, ale je to jen povolání, není to poslání.
09.11.2015 - 15:15 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Mici Angóra
Já bych za ní došla a povykládala jí hodně hlasitě něco o nedbalosti, aspoň aby věděla, že to opravdu vadí a ať se laskavě příště snaží.

V tom je právě ten fígl. Že to nikdo v reálu nedělá. Pouze za bukem po internetu a tak..takže se v tomto ohledu nemůže nic měnit.
Takže ty jsi astroložka ano? A jak se to pozná?
Kdysi jsem chodil cvičit hatajógu. Kdekoli jsme pak přijeli říkali nám jogíni.
Docela jsem nechápal co tím myslí. Podle mě je jogín ten kdo zná jógu. Takový člověk možná sem tam žije, asi jsem jich pár i potkal, ale celkem maximálně tak do prstů na jedné ruce.
Astrologa jsem potkal jak říkám jednoho. To umění bylo zapomenuto. Že tady něco nacvičujeme o čem si myslíme že je to astrologie, jóga, to je jiná.
Ale dobře budu vědět, wirginia35 je astroložka. A nebudu se ti ode dneška posmívat. Stačí jenom říct.
S těmi léčiteli se to má podobně. 50 procent pacientů se vždycky statisticky vyléčí samo. Úspěšnost dobrých léčitelů je 50%.
Až půjdeš k léčiteli například s akutním zánětem mozkových blan nebo budeš chtít po něm odstranit šedý zákal tak přeju hodně úspěchů.
09.11.2015 - 15:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Mici Angóra
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Bohužel je takových případů hodně a arogance lékařských postojů jde tak daleko, že mi řeknou přímo, "lidé nad 65 let už nemají nárok na dražší léky". Pomohla alternativní bylinná léčba a doktoři to označili za zázrak. :25: škoda slov... chovají se stejně, jako církev, co jim nezapadá do jejich "rámce" je zkrátka špatné.
09.11.2015 - 14:47 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » mawuska
Přesně přesně, lékařská komora se za ně postaví a nazdar.

Ano, hodně pacientů je rádo, že přežili a nechtějí se zabývat žalobou, ale nebylo by špatné důrazně upozorňovat i na "drobná" pochybení. Například moje babička nedávno málem vykrvácela z nosu (opravdu by to tak zřejmě dopadlo, kdyby se jí nepodařilo dovolat se pomoci, sama to zastavit nedokázala), když jí paní doktorka (ke které chodí 30 let!) jen tak od boku předepsala lék na nachlazení, u kterého je v příbalovém letáku na 10 řádkách důrazně napsáno, že ho nesmějí brát lidé s nemocným srdcem, kteří berou léky na ředění krve. Když už si nepamatuje tak výrazného kardiaka, tak má snad kartu pacienta, ne? Bohužel na malém městě není tak snadné změnit lékaře a navíc ta starší generace má bohužel stále tendenci k tomu být "ovce" a lékaře slepě poslouchat. Já bych za ní došla a povykládala jí hodně hlasitě něco o nedbalosti, aspoň aby věděla, že to opravdu vadí a ať se laskavě příště snaží. A babička není jediná a není to poprvé. Ale žije, že jo, takže o nic nejde. :17:
09.11.2015 - 14:20 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Mici Angóra
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jo a když někoho zabijou, pak se člověk neubrání, protože získat jiný lékařský posudek je takřka nemožné, doktoři nejdou nikdy proti sobě. Mamka začala mít bolesti ve střevech, tak ji bratr odvezl na pohotovost, tam jí dali léky na zaražený větry. Naštěstí to bratr nepřijal a jel s mamkou 30 km do sousedního města, kde ji vzali ihned na sál, protože měla zánětem perforované střevo, hrozila ji otrava krve. Lítání po soudech pro zanedbání lékařské péče by mi jen ubíralo čas a nervy, protože kdyby to mamka nepřežila, tak by mi ji to už nevrátilo. Je v podstatě jedno, jestli jde někdo k léčiteli nebo k lékaři, následky mohou vyjít nastejno. Doktoři by měli raději držet "ústa" a zamést si před vlastním prahem, pokud chtějí na někoho poukazovat.
09.11.2015 - 14:17 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Bosch
Předpokládám, že máš na mysli rady typu: nechoďte k doktorům, rakovinu vám vyléčíme hladovkou? To je ale taky problém toho pacienta/zákazníka, že se rozhodne pro toto řešení. Leda by byl zbaven svéprávnosti, to je pak jiná.

Myslím, že je na čase, abys mi konkrétně osvětlil, kteří jsou ti praví astrologové a čím se liší od nás současných neumětelů.
09.11.2015 - 14:13 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Mici Angóra
Tak těch je spousta. Léčitelů hlavně. Astrologové to jsou takoví teoretici nic nedokážou odhadnout, takže nic neříkají konkrétního na to nemají tak jako ti co astrologii opravdu uměli.
Ale léčitelů je opravdu mnoho co zavinili smrt blbými radami.
09.11.2015 - 14:06 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Bosch
Znáš léčitele nebo třeba astrologa, který zavinil něčí smrt?
09.11.2015 - 14:05 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Mici Angóra
Podle toho co píšeš by se nemělo jednat o hrozbu, ale o vítané zpestření a rozvoj služeb.
Tradiční lékaři když udělají chybu jsou stíháni zákonem. Léčitelé zatím ne. To je například chyba. Zákon na to zatím nepamatuje.
Ponovu jsou například i výživoví poradci žalovatelní když něco pokazí. Myslím že by se toto mělo rozšířit i na celou alternativní sféru. Žalovatelnost špatných služeb. Špatně určíš budoucnost - pokuta. To by pak bylo myslím celkem dobré síto pro ty kdo jsou šarlatány. Stejné je to v usa. Tak na ně. :1:
09.11.2015 - 13:38 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Bosch
O tom, kdo je šarlatán, rozhoduje kdo, ty? Nebo pan Heřt, dej mu pánbůh nebe? Tzv. šarlatáni aspoň berou peníze od jednotlivců, kteří se k jejich návštěvě sami rozhodli, čili je to platba za služby, které si sami vybrali, stejně jako když si pozveš např. malíře. Tradiční lékaři berou peníze ze systému pořád, ať člověku pomůžou nebo ho zabijou. Zapojení alternativy do systému zdravotního pojištění si myslím, že nehrozí, pokud máš nějaké důkazy o opaku, sem s nimi.
09.11.2015 - 12:36 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Mici Angóra
Zkus to trochu domyslet do konce.
Jaký dopad by to mělo na celek.
Nemyslím si že je společnost připravena na bezbřehou svobodu výběru.
Šarlatáni tahají z lidí jenom peníze to je jejich pravý záměr.
Je jich drtivá většina a v tomto oboru se nedají stanovit žádná pravidla minimální požadavky na kvalitu vzdělání schopnosti atd.
Takže je v tom chaos na kterém se živí šedá sféra. A to je podle mně celé alternativní divadlo.
Až na světlé seriózní výjimky. O kterých sice tušíme že někde musí být, ale nikdo je nikdy neviděl.
Příspěvky: 44-20 19-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »