Co děláte s dýněmi?


09.10.2015 - 10:09
(Kozoroh) Bosch
Co děláte s dýněmi?
Hokaido se urodilo i francouzský muškát a taky butternus dýně máslová.Kromě polívky a pečené dýně na plechu případně dušené jako příloha ale to se rychle přejí. Máte nějaké dobré recepty?
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)

Stránka: 3 2 1
Řazení:
10.11.2015 - 12:05 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Muscade de Provence - muškátová dýně
Více zde: http://www.dynovysvet.cz/products/…
Musím říct že tato dýně je ebsolutní špička mezi dýněmi chutná jako něco mezi mekev a meloun a dá se jíst nasyrovo. Syrový salát z ní je super. Směle doporučuju příští rok sadit.

http://img19.rajce.idnes.cz/d1902/…
14.10.2015 - 21:31 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » shakti11
Dík za nápady pod to maso na omáčku to taky dávám. Ale pak to chce ještě tročku něčím dokrémit, smetanu nedávám kvůli laktóze tak troškou kokos pasty nebo strouhaným. Tak jo zítra jdu na ten bořč.
14.10.2015 - 17:43 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele shakti11, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Hokaido mi nejvíc chutná v troubě pečené spolu s bramborami - hokaido na větší kostky, brambory na silnější plátky (aspoň půl cm), vše na plech, k tomu několik stroužků česneku (i ve slupce), osolit, kmín, hodně čerstvého rozmarýnu, lžíce oliv.oleje a odkryté upéct - výborné samotné i jako příloha k masu.
Rodiče dělají výborné dýňové zelí - nahrubo nastrouhat, povařit, okyselit a dochutit podobně jako zelí.
Dál dýňový guláš - něco na způsob klasického buřtguláše, ale nedávají maso, ale dýni, jinak vše stejné - cibule, paprika, rajče...
Polévka mimo té klasickou mixované jde udělat ještě také něco na způsob boršče, kam kromě všech známých ingrediencí přijde i na kostky hokaido, maso není potřeba.
Dá se péct společně s masem, buď úplně rozpéct a pak třeba rozmixovat na omáčku (je výborná i se smetanou) nebo přidat až na posledích 30-40 min, aby se úplně nerozpadla.

Jedla jsem i smaženou dýni - nakrájet na půl cm plátky, osolit, potřít česnekem obalit v trojobalu nebo v tom, co máme rádi a na tuku osmažit. Bylo to výborné.

Ještě dýňová marmeláda - přesný recept neznám, ale obsahuje jen hokaido, třtinový cukr, hřebíček a šťávu z citronu. Výborná.
14.10.2015 - 17:13 | Filtr
(Býk) player
Hraju s nima fotbal. Takzvanej dýňovej.
13.10.2015 - 19:17 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Lidyenka
Ahá. Díky za tip. Karbenátky ano zkoušel, loni. Popravdě mi taky stačí jedna. Ale letos se to nějak rozjelo samo. Na jaře 90 procent sazenic sežral slímák, a ten zbytek byl asi už tak bojem o přežití zocelený že vydal desetinásobek.
Ale pomohl mu 2 let? koňský hnůj. Tak to rozdávám.
13.10.2015 - 16:57 | Filtr
(Blíženci) Lidyenka » Bosch
Mě by stačila tak jedna :1:

dýňové karbenátky jste nezkoušel?

Kamarádka dělala kandovanou dýni. Je to sice pracné,ale výsledek stojí za to :15:
13.10.2015 - 16:52 | Filtr
(Blíženci) Lidyenka » Bosch
vejce néé to by byly tvrdý. trošku soli a místo másla sádlo :)
13.10.2015 - 10:50 | Filtr
(Štír) Freja » Buddha/2
Týjo!! :4: :15:
13.10.2015 - 10:39 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Freja
Přefiltruješ přes hadr, do sušiny přihodíš přísady ala bromborák a hodíš to na pánev...jednoduchý :44: :5:

Mokrou složkou můžeš obohatit kompost :4:
13.10.2015 - 10:37 | Filtr
(Štír) Freja » Buddha/2
No,pošli recept,jak udělat z omáčky bramborák :61:
13.10.2015 - 10:30 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Freja
Ještě mě napadlo zkusit z toho udělat něco jako bramborák, jinak si fakt neumím představit poživatelnou formu :43:
13.10.2015 - 10:20 | Filtr
(Štír) Freja » Buddha/2
:28: to už je lepší nápad ta dýňovice :4:

Ale ze všeho nejhorší je,že na to nemám chuť ani já,ale je mi líto to vylejt :8: :61:
13.10.2015 - 10:06 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Freja
Zkus to udat zastudena jako zmrzlinu. S trochou šlehačky a kakaa a rumu to možná někdo sní :5: :4:
13.10.2015 - 10:05 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » bubobubo
dýňovice :15:
13.10.2015 - 09:03 | Filtr
(Štír) Freja » bubobubo
:61: :61: :21:
12.10.2015 - 23:25 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Freja
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Možná,že když to necháš projít skrz demižon,tak si někdo dá... :4:
12.10.2015 - 12:22 | Filtr
(Štír) Freja » bubobubo
My to rozdáváme :4:
V mražáku mám ještě asi tři litry řepno-dýňový omáčky,kterou nemám odvahu nikomu předložit :6: :4:
11.10.2015 - 21:03 | Filtr
(Štír) lucirachel » lucirachel
Salát nechutnal
11.10.2015 - 08:20 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » bubobubo
To je pravda chuť nic moc.
Takže.. sochat :25:
http://weddingphotography.com.ph/wp…
11.10.2015 - 01:42 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nechutná to nikomu,tak různorodé svítilny.... :3:
10.10.2015 - 21:05 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » lucirachel
čučo? :25:
a nemohlo by to být aspoň nějaké bordeaux rouge? :37:
10.10.2015 - 20:39 | Filtr
(Štír) lucirachel » Bosch
Třeba třešnový
10.10.2015 - 09:00 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Ahajas
je tvoje :27:
Můžeš do ní vydlabat ty směšné tvary.. :4:
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
09.10.2015 - 22:01 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » lucirachel
Jaký to je ten chytrý likér?
To je super tip nasyrovo zítra vyzkouším na snídani. Tandori mám taky takže menu na neděli je a teď sehnat to víno. :3:
09.10.2015 - 21:57 | Filtr
(Štír) lucirachel
Z hokaido je dobrý salát. Nakrajiš ji na malé kousky společně s paprikou, rajčaty, jablky a cuketou . Dochutiš chilli a špetka soli, skořice a olivolý olej . Vynikajic? :69:. Když tě to omrzí můžeš tuhle směs orestovat společně s masem a podávat s rýž?. Když se to doplní trochou tandori másaly je to ještě lepší. A nebo je dobrá na marmeladu trocha muškátového oříšku a chytrý likéru ji přidá jedinečnou chuť .
Příspěvky: 57-33 32-8 7-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »