Konec života.


28.09.2015 - 23:38
(Panna) Jaňajs
Konec života.
Umírání, smrt, konec.... Ende. :9: Prosím otrlé, písněte, li jste pro verzi, že je dobré býti na ten konec připraven, nebo , prostě opačný názor máte? Když to přijde nečekaně je- li to lepšejší a dá se s tím jaksi smířiti? Mám svůj názor, který nechcu tady zatím psáti. Posléze ho někdá písnu. Jsem jen zvědavá na vaše názory. A moc díky. Takže, čekání na smrt třeba půl roku, nebo nečekaná smrt je lepší? Díky moc. :74:

Stránka: 3 2 1
Řazení:
12.12.2015 - 19:20 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » karlooosek
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Bořinka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj Karlooosek...zaujal mě Tvůj pohled na smrt...máš na to logické nazírání, které je jasné..proč se lidé za celé věky nesmířili s tím, že se rodíme, a že umíráme???...je celkem pochopitelné, že se s tím dá smířit, když člověk žije a potom zestárne a umře..ale, co když si někdo života/jak píšeš, že si chceš života užít/neužije a odejde mladý a krásný a navíc plný života???..ano, je to proces, který my vidíme v čase, ale ve skutečnosti se všechno odehrává trochu jinak...možná ta obávaná smrt lidi nutí přemýšlet nad smyslem života...možná nejde ani o smrt jako takovou, ale o to, co se za ní skrývá, a zda vše zanikde s odložením těla...Tvoje poslední věta je opravdu velkým otazníkem :-))))je dobré se začít uvědomovat co nejdříve, ještě v mládí, když máme dost síly mentální a fyzické..neodkládat to....jednak nikdy nevíme, zda na nás čeká život ještě nekolik desítek let, nebo přijde náhlý zvrat, který překvapí...je dobré se nejen smířit s tím, že tělo...naše vozidlo odložíme, ale propojit se s Vědomím již v tomto těle..
:27:
11.12.2015 - 20:44 | Filtr
(Býk) karlooosek
Jsem tu nový :) Líbí se mne tu a hned si pročítám diskuze :)

Tahle mne zaujala. Myslím si, že by člověk měl být připravený na smrt. Respektivě by se smrtí měl smířit. Je to normální, je to příroda. Rodíme se a je tudíž pravděpodobné, že jednoho dne im zemřeme.

Spousta lidí se tím trápí, říká si co a jak bude, co vše zvládnou, stihnou, nestihnou... kolikráte se s tímhle trápí od svých 30let... ale proč? Prostě jednou zemřu. Je to proces, který nikoho nemine. Je to tak a má to tak být.

Chci žít co nejdéle a život si užít. Ale nebojím se smrti. Vím, že mne to čeká a že je to tak správné. Existují i různé stránky, třeba tato http://mojesmrt.cz/ . Je to zajímavé. Mne osobně to pomohlo. Vím, že to není nic špatného a vím, že umřu. Tak proč se deptat, proč se tvářit, že smrt není, proč nyní přemýšlet jaká ta moje smrt za pár desítek bude.. proč ??? :)
11.12.2015 - 11:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Jaňajs
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Bořinka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Vím, o čem mluvíš..je mi líto,že lidé procházejí tímto utrpením, ať jsou to bolesti jeho, či bolesti druhých..je to vždy vnímáno jako bolest.ANO.
Starala jsem se o maminku v nemoci a měla jsem to štěstí býti u ní do poslední minuty..mohu mluvit o štěstí pro mě...Starala jsem se o otce a měla jsem to štěstí býti s ním do poslední chvíle..i v tomto případě musím říci, že mě to posunulo ve vnímání mnohého..děkuji /zřejmě osudu/, že mi tuto lekci poskytl...
Naučili jsme se všichni zúčastnění přijímat...nebojovat a být pokorní....
08.12.2015 - 02:59 | Filtr
(Panna) Jaňajs » Do-u-ší
:15: :30: :30: :30: :17: :62: Tak, tak.... :17:
08.12.2015 - 02:55 | Filtr
(Panna) Jaňajs » Bořinka
Mi to nedá a musím tady asi trochu málo reagovati. Ne, nemusím. Ale asi chcu. :25: Smrt Ti nenahání husí kůži. To věřím. Ale ty myslíš svou vlastní smrt. Nemyslíš smrt někoho , kdo umírá fakt v bolestech velikých a ty ho chodíš navštěvovati jednou za tři dny. Hm? Vlastní smrt si člověk okočíruje a smíří se s ní. Se smrtí rodičů , kteří trpí doma v bolestech se člověk nějako neumí smířiti víš? Tak rád by pomohl!!! A prd. Nende to. A to víš, že na sobě budeme pracovat a že tou smrtí život nekončí. To je jasan. Smrt je jen přestupná stanice a kdo má lístek , může nastoupiti. :32: Jojo. Tož , nastupujme!! Je to jen přechod kamsi... Ale, Bůh ví kam což? Někam prostě. Jinam. Někam tam "Domů". A už mažu na kutě. :3:
08.12.2015 - 02:49 | Filtr
(Střelec) Do-u-ší » Namchan
:75: :75: :75:já to říkám furt, že po smrti, to teprve bude mejdan!!!! Žádný omezení hmotnou formou, co beztak jen zpomaluje , zkresluje, překáží a různě bolí nebo je to unavený, opotřebovaný, nebo jinak těžko ovladatelný. / už se těším na ten radostnej hukot údivů, jak se postupně každej nově odhmotněnej rozzáří vjemem o bludu pravolevého, předozadního a svislého trojrozměru pro hmotný prostor(cítíte doufám všichni, že takto popisovaná "trojrozměrná dimenze" naprosto postrádá stopu života?!) Z nehmotného úhlu pohledu jsou základními třemi rozměry pro "prázdniny ve hmotě": 1.možnost 2.schopnost a 3.příležitost
08.12.2015 - 01:54 | Filtr
(Panna) Jaňajs » mirxon
Tvéj mamině ... a všem , co jsi měl rád... :74: :17: A už mlčím. Konec smutku! Nende takto žíti v slzách! :25: A díky všem Vám, co jste sem písli. :1:


https://www.youtube.com/watch/…
08.12.2015 - 01:14 | Filtr
(Panna) Jaňajs » mirxon
Tak to máme stejnaké. Já to měla loni, přesně loni. A stejné jako ty. Takže děkuji Ti, že to cítíš tak jako já... :74: A že jsi mě ty človíku milý pochoopil, jak to myslím! Napsala jsem to vážně popleteně a zmateně. Děkuji a vinšuji jen to dobré jasan? :62:
06.12.2015 - 19:04 | Filtr
(Panna) elaviel » mirxon
Pro postizeneho cloveka je urcite lepsi, kdyz to prijde necekane... naprosty souhlas.
06.12.2015 - 17:30 | Filtr
(Blíženci) mirxon
Mám osobní zkušenost s vážnou nemocí a následným úmrtím mý mámy v r.2009. Po beznadějný léčbě a několika (z dnešního pohledu naprosto zbytečných) operacích byla máma propuštěna domů na ´dožití´. Podotýkám, na důstojný dožití, protože v nemocnici by se jí na těch několik málo týdnů života toliko důstojný péče rozhodně nedostalo. Staral jsem se o ni s tátou do posledního dechu. Hodně trpěla a když umírala, držel jsem ji za ruku. Hodně silná zkušenost, na kterou už nezapomenu do konce svýho života. Můj názor je ten, že než trpět, je asi pro postiženýho člověka lepší, když to přijde náhle :14:
06.12.2015 - 17:13 | Filtr
(Panna) elaviel
Ted aktualne podle vlastni zkusenosti muzu rict, ze je asi lepsi byt na to pripraven. Pripraven samozrejme v uvozovkach, protoze pripravit se na to uplne nejde, ale clovek to tak nejak ocekava, tak ho to tak nesokuje. A smiri se s tim odchodem lip, nez kdyby se to stalo nahle. :17:
04.12.2015 - 22:09 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Bořinka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mám pocit, že nejsem moc otrlá, a přesto smrt mi nenahání husí kůži...smrt je slovo, pod kterým si představujeme onen konec naší lidské schránky...ale tím přece život nekončí...asi by byl lepší výraz pro tento jev třeba transformace...zastávám názor, že je velmi dobré na sobě pracovat, abychom tento přechod zvládli...je to však hodně těžké pro ty, kteří jsou silně ovládání svoji myslí...je tedy třeba pracovat na pozorování svých myšlenek a neztotožňovat se s nimi..poznáme, že jimi nejsme, že nejsme ani tímto tělem...že jsme oním pozorovatelem, který si vše uvědomuje... :27:
26.10.2015 - 12:14 | Filtr
(Blíženci) movvin » No.4711
No vidíš... já jsem taky jednou už měla sbaleno, ale sama jsem o tom nevěděla. Jen mé okolí se třáslo obavami, jestli kritické období překonám. A já ač jsem měla velké bolesti a nemohla ani spát jsem ani myšlenkou nezavadila o nějaký konec. Prostě mě to ani nenapadlo.
Možná, že jsem podvědomě věděla, že se z toho vykřešu :3:
26.10.2015 - 07:24 | Filtr
(Vodnář) Putes » Rainbow
Smrtí to nekončí....před měsícem jsem byla na regresce a po 20. letech jsem si mohla popovídat s duší mého manžela. Bylo to velmi emotivní a moc jsem se u toho naplakala. Nikdy bych tomu nevěřila, kdybych to sama nezažila :17:
25.10.2015 - 23:05 | Filtr
(Panna) Jaňajs » il*ča
Děkuji za názor... :74:


https://www.youtube.com/watch/…
25.10.2015 - 19:16 | Filtr
(Blíženci) il*ča » Jaňajs
Zažila jsem obojí, pomalé bolestivé umírání i náhlou smrt při tragédii...ono snad i trochu záleží na tom, jak moc je ti osoba blízká, jaký má věk...když dám příklad - pokud příjdeš o toho nejbližšího - třeba o dítě - je skoro jedno, zda umíralo déle, ná nějakou nemoc, nebo náhle ,třeba při autonehodě. V prvním případě je to horší o tu prožívanou bolest v nemoci a strach, v druhém případě je to takový šok, který se určitě vyrovná trápení, který prožívá pozůstalý s dotyčným během nemoci.
Takže nemyslím, že rychlá smrt je pro pozůstalé milosrdnější než pomalé umírání....nebo naopak.
25.10.2015 - 19:09 | Filtr
(Panna) Jaňajs » UreaNayal
Děkuji. Vím, tatínkova smrt byl šok veliký- ale vidíš, sama píšeš, že když babi půl roku umírala tak to bylo bolestné utrpení a nakonec jsi byla vděčná, že je konec. Prostě , když víme, že druhý odchází v bolestech ,tak se modlíme, aby už to vzalo ten konec! :74: Nečekaná smrt je šok. Ale ta čekaná je prosba tam nahoru, ať už to skončí! Děkuji všem Vám , co jste písli, i těm, co si to jen početli a něco málo o tom dumáte. Díky :74:
25.10.2015 - 16:38 | Filtr
(Býk) UreaNayal
Nebudu číst odpovědi=je jich nějak na mě moc...lepší konec pro koho??-Pro toho,kdo odchází?-nebo pro pozůstalé?-nejspíš se ptáš na pozůstalé-vyjdu z čistě osobní zkušenosti-lépe se s odchodem člověk vyrovnává-pokud přichází postupně,ovšem to utrpení,které tomuto odchodu většinou předchází je strašně bolestné a vyčerpávající/pro obě strany/...na druhou stranu-pokud někdo odejde naprosto nečekaně a rychle-pro toho,kdo zůstal je to většinou šok-otřes a je otázka jak se s tím vyrovná=selský rozum by řekl,že rychleji,ale ne vždy to tak je=lidská psyché je velmi složitá a často zůstává v takovém případě mnoho tém nedořešených,mnoho otazníků-mnoho všeho...a pak takové bezezbytkové vyrovnání se-může trvat i léta...a abych byla konkrétní=babička mi doma umírala 1/2 roku,den po dni jsem koukala,jak z ní odchází život-bylo to obrovsky bolestné a opravdu trpení-když odešla-přišla uleva,ačkoliv to zní krutě-byla jsem vděčná za to,že utrpení skončilo-...za 2 roky mi zemřel otec-totálně a naprosto nečekaně-z minuty na minutu,byl to takový šok,že se s tím vyrovnávám ještě dnes...
21.10.2015 - 00:05 | Filtr
(Panna) Jaňajs » Ahajas
Nečertím , neboj!!! :3: To já ani neumím, i když bych se to měla naučiti což? :27:
20.10.2015 - 23:28 | Filtr
(Panna) Jaňajs » wendy30
Ano. Chtělo to jinou stylizaci. To je fakt. :74: Jsem blb moc a blbě píši to , co cítím. :32: Eutanazie? Já jsem pro. Ale bohužel... Jsem jaksi sama. Děkuji všem... :74:
20.10.2015 - 15:26 | Filtr
(Váhy) wendy30 » Jaňajs
Celou diskuzici jsem nečetla, reagovala jsem na tvou otázku. Nepochopily jsme se, jen to chtělo jinou stylizaci :3:

Každý jsme tu na světě sám za sebe. Ber to tak. I když máš svého blízkého sebe víc ráda, v jeho cestě, v jeho štěstí i v jeho utrpení mu nemůžeš pomoci. Když to pochopíš, uleví se ti. Myslím, že hodně velká část z tohoto fóra si prošla něčím podobným jako ty včetně mně. Zajisté že ti to potrhá srdce vidět milovaného trpět v bolestech. Napadá mě jen jedna pomoc - eutanazie. To už záleží na síle a duševní vyrovnanosti těch, kterých se to týká a rádoby humánnímu přístupu naší společnosti.

19.10.2015 - 21:51 | Filtr
(Panna) Jaňajs » Ahajas
Hale, milá Lu, já jsem toho tady ještě nepochopila moc... To je fakt. Ale tohle téma, na to nejde odepsat za minutu. O tom se musí dumati. A né jen den, dva.... O tomto se dumá třeba pár měsíců víš? A možná jsem nepochopila podstatu oné smrti... To je fakt. Už nebudu :29:
19.10.2015 - 21:20 | Filtr
(Panna) Jaňajs » wendy30
Božeee. Asi jsem to fakt blbě pojala. Pochopilo mě jen málo člobrdů. Prostě tak... Je hrozné se dívat, když Ti umírá nejbližší človík a ty mu nemůžeš pomoci. Umírá v bolestech, doma, bez prášků, bez toho aby ho viděl doktor.... Umírá, odchází. Kdyby odešel za pár dní, tak bych to jaksi dala. Ale když to trvá mrak měsíců v těch zajebaných bolestech a ty nemůžeš pomoci, to je opravdu mazec moc a do života celého takové zasažení v srdéčku... Nic. Asi je to zbytečné, co jsem tady psala a málo kdo z vás mě pochopil. Nevadí. :74:

https://www.youtube.com/watch/…
19.10.2015 - 20:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » wendy30
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Souhlas :30: :74:
19.10.2015 - 20:12 | Filtr
(Váhy) wendy30
A pokud to vezmu z hlediska loučících se, tak se na to taky nejde připravit. Stejně tě smrt blízkého zasáhne. Ať odejde rychle nebo zdlouhavě. Při delším odchodu zbývá vždy naděje, při nečekaném skonu mohou být zase výčitky, že jste si nestačili sdělit vše, co jste chtěli.
Příspěvky: 73-49 48-24 23-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »