Nevím, jak si vysvětlit radix - zejména lunární uzly


18.07.2015 - 14:53
(Beran) Seher
Nevím, jak si vysvětlit radix - zejména lunární uzly
Hezký den přeji všem těm, jenž se věnují astrologii.Nevím si totiž rady z radixem tohoto muže.Zejména postavením lunárních uzlů v rámci celého horoskopu.Budu velmi rád za jakýkoliv vhled i malý. Děkuji Seher.

Řazení:
15.09.2015 - 20:46 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele kocourisko, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
12. dům je o dokončení cyklu jedné etapy lidského života a nejde ho vždy interpretovat jen v negativní rovině, jak běžně bývá (nemocnice, vězení, odloučení, samota, bezvýchodnost...). obecná charakteristika vyplývající z odvození znamení ryb, kam 12. dům patří, samozřejmě platí, ale pokud jde o cykly (a já věřím, že vývoj probíhá a směřuje v cyklech), tak 12. dům je domem, ve kterém dochází k závěrečné sklizni toho, co jedinec v předchozích domech zasadil (asc), pěstoval a rozvíjel na osobní rovině (1.-6. dům) a poté ve společenské úrovni (7. - 11. dům) odevzdal. tato sklizeň je spravedlivým vyústěním všeho předchozího - s tím, že může být i mimořádně úspěšným (či spíše vnitřně uspokojujujícím - s ohledem na 12.- dům), kde dochází ke konečnému bilancování před tím, než započne nový (i inkarnační) cyklus.

ta potencialita v dané nativitě není podlemě zas tak hrozná a nebál bych se toho, že je 12. dům poměrně silně obsazený - sek. direkce ukážou, jak se planety a prvky rozhýbou v čase a teprve podle toho bych se podíval zpět na nativ, jak by se asi mohl vyvíjet. slunce např. přejde do 1. domu v ranné dospělosti - ten přechod pro jedince bude dost zásadní a teprve tehdy se ukáže, co si z putování 12. domem vzal (sleduj sek. dir. ostatních prvků v tom čase), stejně tak bude osy kontaktovat jupiter, saturn, mars; pluto se bude pohybovat 5. a 4. domem... zkrátka těch úkolů je pro jedince v čase dost a teprve tehdy se v něm ukáže, jak si poradí s tím, co dostal do vínku v nativitě. co si dovolím říct je, jupiterský princip z minula bude muset v této inkarnaci odčinit pečlivou saturnskou prací na sobě v prvním kvadrantu, tím spíš, že bude mít sek. direkční mars na MC a bude se muset projevit pracovně (vazba na 6. dům a jupiter v konj. s dračím ocasem minulosti, což mi napovídá o restech v této oblasti).

skvělý text ohledně dynamiky uzlů v horoskopu, který by mohl napomoct, je tady: http://www.astrologie.cz/texty/… -
24.07.2015 - 16:01 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Seher
není smyslem askeze vidět staré novýma očima?
oprostit se můžeme i uprostřed města.

"Odešel jsem ze samoty lesů ze stejného důvodu, z jakého jsem se tam odebral..."
Velmi pěkný příběh Henry Davida Thoreaua dneska to dávali na Vltavě.
http://prehravac.rozhlas.cz/audio/…
Walden aneb život v lesích. super
24.07.2015 - 15:54 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Seher
ale proč měnit kulisy?
24.07.2015 - 15:21 | Filtr
(Beran) Seher » Bosch
Tak, jak na to koukám,lépe bylo by mu v klášteře někde na východ od nás:)
24.07.2015 - 13:14 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Seher
A luna saturn velmi pěkný aspekt. Spojuje to co se za normálních okolností spolu nikdy nespojuje, a harmonicky. Aspekt askétů.
24.07.2015 - 12:30 | Filtr
(Beran) Seher » Ilona Regina
A co trigon chiron vs. neptun. Není tam naděje?
21.07.2015 - 22:30 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » plutarch
"..nemoc nebo dřina, či služebné postavení mají stejnou hodnotu jako meditace, či jakákoliv jiná aktivita prováděná se změněnou kvalitou vědomí."

Toto je velmi vzácný postoj dovolil jsem si ho zkopírovat. Pokud jej dokáže zůčastněný (kdokoli) žít, má napůl vyhráno. V principu není osvobození nic jiné než věcí změny postojů.
21.07.2015 - 12:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Seher
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Být povznesen nad materiální rovinu neznamená určitě to, že člověk se vyhýbá nebo nemá žádné materiální starosti. To je klišé. Pokud se nachází lunární uzel v šestém domě, pak to značí, že osobnost je tvořena zkušeností (metempsychickou i současnou), která se podobá nemoci, těžké práci apod. Jinak řečeno je přinucen vnějšími okolnostmi změnit svou vnímavost. Již jinde jsem na tomto webu uvedl, že nemoc nebo dřina, či služebné postavení mají stejnou hodnotu jako meditace, či jakákoliv jiná aktivita prováděná se změněnou kvalitou vědomí. Nakupení planet v domě mókša, tedy vysvobození nebo cesty ven ukazuje na silnou schopnost dosáhnout nedosažitelného cíle. Jen si nesmíme představovat, že osvobozený člověk se chová a žije jinak než ostatní. Žije, ale uvnitř sebe.
20.07.2015 - 16:17 | Filtr
(Beran) Seher » plutarch
Zdravím.Být povznesen nad svět hmoty je v této geografické části světa poněkud těžké.Západním způsobem- člověk na okraji společnosti. Východním- Osvícení?
20.07.2015 - 14:27 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj, pán má velmi obsazený dům "mokša" a je zde také planeta Rahu, Ketu pak na opačné straně v Ripu. Znamení jsou pro mne irelevantní kvůli precesi osy. Toto je v podstatě výborná konstelace, ale ne tak pro západní pojetí astrologie. Ukazuje člověka povzneseného nad světem hmoty, který je i zákony vesmíru směřován k vysvobození - mokša. Nepočítal jsem horoskop ani periody a tak víc nebudu tvrdit.
19.07.2015 - 23:58 | Filtr
(Beran) Seher » Bosch
Díky za Váš čas.Poněkud patetické,ale ano je to,jak říkáte.Má dobrou povahu, pomáhá kde se dá.Po materiální stránce téměř na nule.
19.07.2015 - 23:26 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Seher
Měl by si najít něco jako útočiště. Uvnitř sebe. Může to být v souvislosti s nějakou modlitbou která mu "padne", místem třeba v přírodě nebo v nějakém kostele (třeba mimo mše) možná má potlačené nenaplněné spirituální potřeby což věc usnadní.
Což znamená v tom rozbouřeném moři držet kormidlo.
Dělat nemůže nic, jen modlit se, doufat, a čekat.
19.07.2015 - 23:13 | Filtr
(Beran) Seher » Bosch
Děkuji Vám kolego:)
Ano dá se to tak říci,zatím jediné co jsem mu byl schopen sdělit,// že bude muset hodně pracovat,aby vůbec něco měl.Je však výborný muzikant//,talentů má víc,ale neskutečnou smůlu.Cokoliv začne jde do prázdna.Je to přítel-tak jsem velice opatrný.
Vím,že je Váš čas drahý,ale snad vás mohu požádat-co by jste mu poradil?
Seher Jan.
19.07.2015 - 09:37 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Stručně řečeno, čím více se bude osudu cukat, tím více bude dostávat nakládačku.
Beran chycený zavřený do chlívečku plného omezení.
Tak to mu rozhodně nezávidím..karma není zdarma. Ale i v tomto případě platí že věc má svůj vyšší význam daný přítomností planet kofaktorů tudíž celková bilance může pak vypadat úplně jinak než by člověk podle obecných znalostí astrologie čekal. Je to příliš vyhrocené postavení než aby bylo jednoznačné, silná zvratovost, polarita, v něčem bude velmi vynikat. Otázkou je jak s tím naloží, zda si z toho "daru" uplete provaz aby se dostal ven anebo se ještě více "uváže". To už v horoskopu není.
19.07.2015 - 08:15 | Filtr
(Štír) Ilona Regina
Lunární uzly ukazují velmi zjednodušeně na naši minulost, naše inkarnace, naše návyky chování, nevyřešné věci, naše postoje a myšlenky jižní). Na to, kam máme v tomto životě jít, jaká a kam je naše cesta, jaké máme představy, obavy a smysl života (severné). U tohoto člověka je to o naučení spoléhat se na sebe, najít odvahu a osvobodit se od závislosti na druhých. nebude to lehké, neboť v Beranu leží i Chiron a pokud je to s časem narození, pak ještě ve 12-tém karmickém domě, u Slunce a satruna, dosti náročná kombinace...


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Úplněk ve Štír Štíru
ukázat kalendář »