dům


20.04.2015 - 23:44
(Střelec) lilithy1
dům
Ahoj,poslední dobou se mi zdá sen.Jsem v krásném domě.Chodim po něm a zatapim v krbu,rozhrnuji závěsy a koukam z okna na vnoučata.Jenže já vnoucky ještě nemám.

Řazení:
21.04.2015 - 15:32 | Filtr
(Střelec) tiferett
DOm = symbol dokonalej formy duše
Oheň = symbol vitálnej životnej energie
vnučky = symbol pokračujúceho materstva

Takže celý sen je symbolom dokonale sformovanej duše, ktorá je energizovaná ohnivou energiou a pripravená na pokračovanie v ďalších generáciách....
21.04.2015 - 13:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj,

Dovolím si několik návrhů jak svému snu můžeš porozumět.
Dům je objekt, který se formou podobá lidskému tělu. Kromě pevných zdí a rozmanitých vnitřních prostor má otvory, kterými lze vházet a vycházet a také otvory, jejichž prostřednictvím lze bezpečně pozorovat svět - okna. To vše dům připodobňuje tělu. Dům v tvém snu může být tedy tvé vlastní tělo. Pokud si vzpomeneš na různé tvary nebo barvy v tomto domě můžeš začít hlouběji uvažovat o situaci v tvém těle či spíše o tom jaký vztah má k tvému tělu tvá psýché.
Krb je srdcem domu, protože poskytuje teplo všem jeho prostorám a umožňuje také přípravu jídla díky ohni. Oheň je jedna ze základních (elementárních) zkušeností lidského života, proto jej filosofie řadí k čtyřem (pěti) elementům, které utváří tento svět. Jeho povaha je podle Aristotela ta, že je teplý a suchý. O ohni mluvíme v těchto souvislostech: "vzplanout láskou, hořet štěstím, vyhaslá naděje, žhavá novinka". tato slovní spojení nejsou náhodná a vyjadřují energii, která provází uvedené subjekty. Takto je třeba uvažovat i o krbu v tvém domě, jako místě kde vzněcuješ své emoce a kde jde o prožitek štěstí. Oheň také očišťuje a přeměňuje kvalitu jiných prvků. Rozněcovat oheň znamená také dělat si oprávněné naděje, mít chuť, nebo reagovat na pocit těla - hlad, který také souvisí s ohněm.
Závěsy zakrývají okna aby jimi nepronikalo sluneční světlo. Za závěsy se také může někdo skrývat, souvisí tedy s tajemstvím. Rozhrnovat závěsy znamená také probouzet se ze spánku, znamenají touhu po kontaktu s vnějším světem. Zdá se mi, že v tomto symbolu se ukazuje jak stav těla, které se probouzí, ale v širším smyslu ukazuje na zájem vnímat svět s pocitem bezpečí.
Vnoučata, zde nevíme kolik jich je ani jakého jsou pohlaví, což by mohlo napovědět k symbolu více. Podstatné je, že jako vnoučata odkazují k více vědomému stavu mateřství představovaného babičkou, která má blízko k archetypu velké matky a ta je zase bytostným já člověka. Je tu odkaz na tvou životní vyzrálost či touhu a potřebu spojit se s archetypální stránkou ženy v tobě již nyní.

Ve snu jsou tedy tyto tři znaky: Vědomí formy nutné k tomu aby proces individuace tebe jako člověka mohl probíhat. Vědomí středu a energie v něm a vztah k této energii ve slově rozněcuji, pečuji. Vědomí archetypálního rozměru života a vědomí jeho bytostného spojení s časem.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »