Jak je to vlastně s tím osudem?


15.04.2015 - 07:24
(Rak) athéna1
Jak je to vlastně s tím osudem?
Ahojky všem :13: :117: Jak je to vlastně s tím rozdáváním karet, se kterýma budeme celý život hrát? :39: Spousta věcí mi přijde nespravedlivých, spíš se s tím asi ani neumím poprat :25: Do začátku člověk dostane nějaké na začátek a pak v průběhu tahá z balíčku či jak to funguje :61:

Stránka: 2 1
Řazení:
24.04.2015 - 13:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » bimbulka.j
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ono vnutorna vyrovnanost a zivot bez akychkolvek osobnych problemov neznamena este dokonalost.Dokonalost sa dosahuje jedine zastavením zivotneho procesu a to je este velmi daleka cesta.A to aj pre tych,ktorí uz po nej vedome a s plnym nasadením krácaju.
24.04.2015 - 12:02 | Filtr
(Ryby) bimbulka.j » Janíčko Skútrista
Souhlasím,to co popisuješ je vlastně bezpodmínečná láska. Duchovní cestu začínají lidé který nejsou ještě dokonalí,důležitý je udělat ten první krok,začít na sobě pracovat a postupovat krok za krokem až dosáhne stavu který ty popisuješ.Já duchovní rozvoj přirovnávám k schodu pyramidy. Někdo se posune za jeden život i o 2,nebo 3 schody, někdo za 5 životů stojí na tom samém stupni. Pak se mu v životě opakují podobné situace,pokud nepochopí a nedojde k uvědomění.Jsme zde různé staré duše a máme různé učení a zkušenosti kterýma máme projít.Je potřeba si uvědomit,že i mi jsme byli na tom prvním schodu. A je to tak v pořádku. :17:
24.04.2015 - 11:50 | Filtr
(Ryby) bimbulka.j » Neferlin
Žít život se musí at jsi jakkoliv vysoko na duchovní cestě. Nejsme zde pro to abychom se trápili,život není o trápení,ale o najíti cesty,pochopení situací a učení. Samozřejmě, co si má člověk odžít :dle karmy,plánu duše, to si odžije. I bolest.Mnoho lidi se trápí třeba tím, že se neustále vrací k minulosti a k situacím kde mu bylo nějakým způsobem ublíženo. Také si sami vytváříme svůj život svým myšlením.Myšlenky mají obří sílu a nad čím přemýšlíme se nám pak vrací. Co jse týka řešení všeho je potřeba si vyřešit sama sebe,svou duši. Pak se mění vše.
23.04.2015 - 21:14 | Filtr
(Blíženci) Habakukk » Buddha/2
to bych rád viděl :4:
23.04.2015 - 18:20 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Puntíkatý hrnek, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jsem člověk, který jde celý život hlavou proti zdi..u kterého dlouho neexistovalo slovo "nejde"..Spoustu věcí jsem si i vydupala, ale většinou to bylo za cenu ztrát, nebo efekt nesplnil očekávání..tím jsem došla k názoru, že Osud, myslím tím takové ty hlavní linie jsou opravdu dopředu určené..a že když něco nejde, tak to nejde proto, že to prostě jít nemá..a že jediné, jak lze životní cestu projít a nezbláznit se z toho, že není po našem, vede skrze přijetí toho, co je..to je totiž naprosto jediné, co mi tak nějak funguje..jakmile se smířím se stavem věci, obvykle nastane ta vytoužená změna..ale někdy je to smíření, strašně, strašně těžké a bolestivé..Tak to je můj soukromý názor na téma Osud..není co tahat, karty jsou podle mne rozdané..:-)
23.04.2015 - 17:02 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Habakukk
:4: aneb jak se s minimálním úsilím k vlastní mohyle dopracovati :75: :20:
23.04.2015 - 15:24 | Filtr
(Váhy) Marcie » Janíčko Skútrista
Hledající člověk má stále prokazovat, že je dobrým hospodářem; kromě toho se může bránit, když mu jiní lidé ubližují, i předstíráním zloby a hněvu. :1: to sa mi naozaj páči, že človek môže nahnevanosť iba hrať ... :3:
23.04.2015 - 14:32 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Habakukk
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
V podstate ano,da sa povedat práve to,ze jedinym nasim sudcom je nase vlastne svedomie.To sudí kazdeho i v okamzikoch smrti a tak ide kazdy presne tam kam patrí.Proste vlastne svedomie sa nedá nijak oklamat.
23.04.2015 - 13:37 | Filtr
(Blíženci) Habakukk » musiúa
Ano milá Lostris, ale disponuje někdo čistým svědomím? :4:

Už jsem to párkrát zmínil, svědomí je u každého o něčem jiném, kdo má čisté svědomí..?
Ať po mně hodí balvanem... :4:
23.04.2015 - 13:25 | Filtr
(Blíženci) Habakukk » Janíčko Skútrista
Samozřejmě, proti tomu nemám námitky, pokud tedy čék touží po osvícení, zní to jako logicky nejjednodužší varianta cesty...
Ale řek bych, že do takových stavů mysli a osvícení má většina z nás pěkně daleko, proto je snažší takzvané "naplnění" života...
Neomezovat se tolik askezí a odříkáním, zato ale příliš neplýtvat a přitom si svůj vlastní čas a prostor obohatit, jak jem to jde...
Nejsme zde kvůli osvícení, tohle je etapa radosti a utrpení, zkrátka proces uvědomění... Jsme bytosti, které si o osvícení mohou nechat zdát... I ti nejsvětější z nás, ať už působí jakkoli, nikdy v této fázi nedosáhnou bodu splynutí s nekonečností a neomezeností kosmíru... :)
Toť má v rychlosti shrnutá verze... Kdoví jak (ne)pravdivá... :)
23.04.2015 - 11:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Habakukk
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
K tomu,aby clovek najprv dospel k uz spominanej vyrovnanosti,spokojnosti zo osudom atd.musí prijat v podstate iny sposob zivota,nez ten akym zil doposial.Suhrnne je tato nova zivotna smernica zavisla na :

1. Psychické askezi, která se uskutečňuje rušením všech dojmů, které pocházejí ze smyslových vjemů.

2. Fyzické askezi, která se projevuje omezováním v požitcích především tělesných a chuťových. Do tělesných požitků náleží hlavně pohlavnost a sklony k pohodlí; do chuťových požitkářství v jídle. Proto musí toužící člověk v obou případech dospět postupným nebo stálým omezováním k vyhlazení těchto nejsilnějších fyzických sklonů. Teprve jejich vyhlazením dosahuje evidentní harmonie ve fyzickém i v psychickém smyslu.

3. Krocení mysli, záležící na jejím usměrňování k nepohnutelnosti; opora pro zkrocení mysli má být hledána ve vlastní bytosti, nejlépe v pozorování sebe na úrovni cítění.

4. Činech dobroty, které se nejlépe vyjadřují nelpěním na všem, co člověka obklopuje jako jeho majetek. Kromě toho ve stále opakovaném přání dobra a všeobecné pohody všem bytostem a také v pocitu míru a přátelství ke všem bytostem, i k těm, které mu případně i ublížily.
Tyto činy dobroty nesmí vést k pasivnímu postoji v existenční soutěži. Hledající člověk má stále prokazovat, že je dobrým hospodářem; kromě toho se může bránit, když mu jiní lidé ubližují, i předstíráním zloby a hněvu.

5. Trvalé dovolávání se Boha za osvícení.

Práve toto sa musí pokladat za stálú zivotnu smernicu,pokial ma byt do buducnosti zmeneny osud smerom k pozitívnym hodnotam.Preto ak chce niekto uspesne preniknut do duchovnych vecí ma byt zamerany najprv na zakladanie dlhych karmickych dispozícii a nie na to,aby clovek hned dosahoval nejake nadsvetske duchovne stavy.Inymi slovami - clovek sa musí najprv naucit to,aby tvoril dobru karmu a az potom pomyslat na dokonalost,mudrost,vseveducnost,nesmrtelnost ci poznanie Absolutna.

:1:
23.04.2015 - 09:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Neferlin
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Vsak o tom hovorím.Najprv si clovek musi vyriesit osobne veci a az potom pomyslat na tie duchovné.Problem je proste v tom,ze ludia sa snazia na riesenie niecoho uzit nieco co s tym nijak nesuvisí a tak to vyzera potom tak,ze chceme parny valec spravovat jemnymi hodinkami.Preto treba najprv porozumiet tomu,ako co v zivote riesit a co je na to vhodne a co vhodne nie je.Duchovnym usilim este nikto nevyriesil problematiku zivotnych zalezitostí ludskych bytostí,pretoze tie spadaju do emocionalnej problematiky,kdezto duchovna prax riesi ine fyzikalne skutocnosti,cize tie ktore v zasade cely zity zivot podmienujú.
23.04.2015 - 08:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Habakukk
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jsem zrovna nedávno narazila na tato krásná slova Eduarda Tomáše. Tak nějak se v nich snoubí obojí :3:

„Základem každého snažení o realizaci Pravdy musí být bezpodmínečně to, čemu se lidově říká „čisté svědomí“. Bez čistého svědomí udělá člověk lépe, když nechá prozatím marných pokusů o meditaci a kontemplaci a snaží se v prvé řadě o zlepšení charakteru. Každá snaha v tomto směru je dobrá a vede rychle k cíli, jestliže je tu zároveň upřímná touha po Pravdě.“


23.04.2015 - 00:20 | Filtr
(Blíženci) Habakukk » Janíčko Skútrista
Ale vede...
Vždyť každý má sám se sebou potíže a právě ten "duchovní život včetně vědomé práce s vlastní identitou" jsou základní aspekt k orientaci ve světě, kterému jsme vydáni napospas a zároveň nám celý život leží u nohou, jak je jen libo :1:
Kdo se narodil dokonalý a život má bez problému.?. Nikdo přeci :1:
A v momentě přijmutí duchovních stránek (někteří v 5, jiní ve 45letech) se člověku začíná vyjasňovat zkalená mysl, jež bez duchovna po materiální stránce přináší víc otázek než odpovědí se uzavírá do sebe a hromadí v sobě strach a i radost, načež následně jakýmsi způsobem vzniká pekelně labilní kombinace a ta se někdy nedá zvládnout, zkusme si to představit...
Život s nejhlubší skeptikou, odmítnout všechny hypotetické skutečnosti, absolutně odmítnout duchovno... Destruktivní kombinace...
Každý věří, ať už to dá jakkoli na venek, nezáleží zda to nazývá Bohy, vyššími mocnostmi, přírodou anebo jakkoli jinak...
Člověk by měl přijmout, že neni zrovna vyspělá bytost... Nebo tomu zatim nic moc nenasvědčuje, pokud by jsme připustili, že ve vesmíru je možné i vše pro nás nemožné... Něco, co stotisíckrát převyšuje naše stupně chápání a dokonce i nejhlubší fantazírování, zkrátka tak ňak... :4:
Ideal je tedy velmi nepravděpodobný a bez silných kladných a i záporných "ran" od života by jsme nikdy nedosáhli ani uvědomění sebe, neprobuzeni z nevědomosti by jsme se pachtili s davem bez vlastní vůle jako kapka vody v koloběhu vody... Přitahováni nejjednodužší variantě a přilepeni k zemi, omezeni, vtahováni a vyvržováni, filtrováni a sublimováni...či ždímáni... :4: Já už ani nevim, ale výjimky potvrzují pravidlo :4:
22.04.2015 - 22:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Janíčko Skútrista
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jsme tu na Zemi, aby jsme rostli... od jednoduchých energií po složité... Od jednoduchých rosteme do rozumných, přes moudré až k absolutní lásce... Podle růstu se postupně dostáváme k různým andělům, archandělům, bohům, mistrům a podobně jako když stoupáme po schodech... To že nás vede nějaký nanebevzatý mistr neznamená, že nás nic nebolí a že máme vše vyřešeno, to ukazuje jen na jakém stupni "vývoje" jsme, ale neukazuje to nic že jsme lepší či horší... jsme prostě jen lidi :68:
22.04.2015 - 22:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Neferlin
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Svetske zalezitosti musí uz mat clovek vyriesene.Inak to dopadne ako z jednym ktoreho viedol Mistr Minarik,ktorý ho zaroven ujasnil,ze z hladiska kvalit u neho vyvstal tretí buddhisticky vnor a on mu na to odpovedal,ze co mu je to vraj platne,ked nemá ženu.Takze z toho vyplyva,ze prv nez sa clovek chopí "vyssích skutocností",musí pred tym z vlastnej vole odstranit zmyslovú chtivost.Inak to nema vyznam,aby dosahoval stale vyssie a vyssie stavy,ktore uz suvisia zo ziskavaním mudrosti a vobec z prienikom vedomia do sameho Absolutna.
22.04.2015 - 22:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » bimbulka.j
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Pokud někdo pracuje s mistrama, tak má trápení jako všichni ostatní. Kdyby měl všechno vyřešeno, tak tu asi nebude :4:
22.04.2015 - 22:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Habakukk
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Voko bere a nebo Prší :4:
22.04.2015 - 21:31 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » bimbulka.j
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ano,ideal je aby adept pri vstupe na cestu nemal uz ziadne osobne problemy,bol vnutorne vyrovnany,prial bez ustania kazdemu dobro a stastie a "netrpel" uz chtivostou,ale bol naopak zo svojim osudom spokojný.Az potom zacína duchovna prax.Ludia to ale nechapu a tak volia duchovno vtedy,ked maju nejake problemy v zivote.Takyto postoj vsak k nicomu dobremu nevedie.
22.04.2015 - 21:14 | Filtr
(Blíženci) Habakukk » Neferlin
Asi tak bych to řekl já :4:
A hlavně vědět, která hra se hraje, jestli poker, žoliky anebo třeba záchod... :4:

22.04.2015 - 20:20 | Filtr
(Ryby) bimbulka.j » Janíčko Skútrista
Pokud je člověk již v duchovnu na takovém stupni,že pracuje s nanebevzetími mistři, tak ho již nic netrápí. Ani psychika,v duši má klid a mír.Pokud něco proživa třeba nemoc,tak si klade otázku:Proč mi zastavili,co mám pochopit a uvědomit si? Bere vše s klidem a přijimá vůli Boží.V rodině je aktivny,ale nikomu nic nevnucuje,v práci je aktivní a k tomu všemu ještě chráněný
21.04.2015 - 22:25 | Filtr
(Rak) athéna1 » Neferlin
:75: :75: :61: :61:
21.04.2015 - 15:08 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No podle toho jestli hrajem se žolíkovejma a nebo Černýho Petra :61:
20.04.2015 - 20:05 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » bimbulka.j
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To je zaklad.Najlepsie je proste brat vsetko ako "Bohom danné".A tak sa potom nebude clovek pre nic trápit :1: V podstate spokojnost z vonkajsím zivotom je zaklad pre zapocatie duchovnej praxe.Bez toho by nemal nikto siahat po duchovnych naukach.Ohladom mystickej a duchovnej praxe sa musí nasadit naopak intenzívna snaha.Je zaujímave ze radix mystikov a joginov ukazoval vzdy na prevahu ohnoveho zivlu.V podstate sa duchovnou praxou meni temperament cloveka na cholerický.Cize razantny,priebojny,schopny okamzite zasahovat do vnutornych stavov psychiky atd.Taktiez vykazovat aktivitu v práci,rodine atd.
20.04.2015 - 19:36 | Filtr
(Ryby) bimbulka.j » Janíčko Skútrista
nevím jak ty,já jsem spokojená :74:
Příspěvky: 38-14 13-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »