Jíte RAW stravu? Jaké máte zkušenosti?


13.04.2015 - 11:38
(Býk) Avadesign
Jíte RAW stravu? Jaké máte zkušenosti?
Jedla jsem jí rok a půl a pak jsem se dostala do pěkné šlamastiky s ledvinami. RAW Vitariánská strava není na zimu moc dobrá. Co myslíte?
YouTube

Řazení:
13.05.2015 - 19:23 | Filtr
(Blíženci) Habakukk » Nuna
Opravdu nejmenší zátěží..?

Měl jsem zato, že uvařená strava se nejen snáze žvýká, ale i spaluje a tělu pak zbyde víc energie pro ostatní vnitřní machinace, jež v něm probíhají celý den... :65:
13.05.2015 - 19:17 | Filtr
(Blíženci) Habakukk » Ganesh
To je fakt...

Znám plno individuí, kteří nad sklenicí vody ohrnou nos s dotazem; a šťávu nemáš???
A nejlepší jsou tací, co striktně dodržují pitný režim 5l denně... Těch barevných přeslazených "limonád" za 6 kč... Nebo dokonce cocaloky...
Pak se diví svým urologickým potížím...

Je to stále dokola... :25:
12.05.2015 - 21:14 | Filtr
(Býk) player
Papriku , Banán či Jahodu si klidně ke stejku dám.
12.05.2015 - 20:53 | Filtr
(Beran) Háňa*
Mně v zimě výhradně syrová strava nevyhovuje. Dělá mi líp zelenina tepelně upravená. Ale teď, na jaře, spasu všechno, co mi přijde pod ruku :1:

V globále si o tom nic nemyslím. Cítím, co mi kdy dělá dobře a co ne a podle toho "jedu". Každé tělo je jiné, takže nějaké trendy "zaručeně dobré pro všechny", mě nechávají chladnou :3:
12.05.2015 - 20:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jím občas, ale že by na dlouhou dobu, to bych asi nestrávila :4:
12.05.2015 - 19:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ganesh, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
S největší pravděpodobností Ti za potíže s ledvinami může nedostatek obyčejné čisté vody, ne strava..

Obecným "problémem" všech "objevitelů" "zázračných" stravovacích metod je jistá "zapomětlivost" na obyčejný selský rozum.. čaj není voda, stejně jako zeleninová či ovocná šťáva.. ať už jsou bio raw gmofree či nikoli..
15.04.2015 - 20:11 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No, když to vezmeme logicky i tak trochu vědecky :1: - v našem podnebném pásu je syrová strava na podzim a hlavně v zimě nevhodná. Zvlášť, když člověk konzumuje citrusy a tropické ovoce, kterého je tohle roční období na trhu spousta.
Myslím si, že syrová strava je super jako odlehčující nebo detoxikační kúra, a když je aplikovaná v teplých letních měsících po rozumnou dobu, tak si myslím, že je to jedině dobře (s ohledem na konstituci jedince). Když si vezmeme nejzdravější skupiny lidí na světě, kteří se dožívají nejdelšího věku, tak i ti jedí během roku tepelně upravenou stravu.
Samozřejmě je ale rozdíl mezi grilovanou klobásou a domácím kváskovým chlebem....
Jinak ještě k té zimě a ledvinám. Dráha ledvin a močového měchýře je aktivní právě v zimě, kdy bysme měli tělu dodávat převážně teplé nebo zahřívající pokrmy, které tělo zasytí a zahřejí. Opak je tak trochu hazardování.

Ono než se člověk pustí do nějakých stravovacích režimů, tak je dobré si předem zjistit, jaký je konstituční typ a hlavně jaká rizika jsou spojená s danou dietou.
14.04.2015 - 20:56 | Filtr
(Býk) Avadesign » Dr.Voštěp
Děkuji za odpověď. Přesně souhlasím!
Jinak ňadra byly schválně když jsme to natáčeli, aby to vtipně šokovalo s tou cuketou v podobě penisu v ruce :-)))
:22:
14.04.2015 - 10:23 | Filtr
(Panna) elaviel
Rekla bych, ze na odlehceni urcite, ale nic se nema prehanet. Ani zadna ´dieta´, at uz sebelepsi.
14.04.2015 - 10:02 | Filtr
(Rak) Saly » Kiára..
Môžem len potvrdiť z osobnej skúsenosti, že tá RAW strava nie je vhodná pre každého.

Bola som na nej 40 dní a cítila som, že mi nerobí moc dobre, tak som s stým skončila. Začala som mať problém so slinivkou a slezinou preto som prešla znova na zmiešanú stravu, teda aj varenú a problémy zmizli.

14.04.2015 - 09:08 | Filtr
(Vodnář) Kiára..
Jako všechno, tato strava není určitě vhodná pro každého, podle čínské medicíny jsou potraviny rozdělené na jing - studené a jang - teplé.. Podle číňanů by tyto složky v potravě měly být vyvážené a záleží hodně na nastavení každého člověka. Tedy RAW strava je převážně studená, jingová, vyhovuje víc mladším hodně aktivním lidem, pro lidi, kteří potřebují více jangové stravy, je nevyhovující.. Já sama si tuto stravu do jídelníčku zařazuji, ale netvoří to u mě převažující část jídelníčku, mám to jen jako doplněk.. :1: Právě přemíra té jingové - studené složky potravin může způsobit problémy s ledvinami, se slinivkou a se slezinou, způsobuje "vlhkost" v těle..
Ona ta RAW strava je momentálně hodně moderní, já bych ale spíš poslouchala svoje tělo a nebrala to moc dogmaticky.. :27:
13.04.2015 - 21:38 | Filtr
(Štír) Dr.Voštěp
koukám, na to video, ale ta moderátorčina ňadra stále odvádí mojí pozornost :4: (vám ne??)
K věci: jestli jsi jedla syrovou sravu přes zimu, tak si myslím, že´s do sebe nachytala celkem hodně "podpůrné chemie". "Čerstvá zelenina v zimě" v ČR podle mne totiž neexistuje, jsou to navíc nedozrále produkty bez živin, dovezené přes půlky světa a ještě ze skleníku. :4:
Jinak syrová strava přes léto je super - rád chroupu :69:, ale je dobré si uvědomit, že vařením se sice část živin ztrácí, současně je ale takto upravená strava pro člověka lépe stravitelná, takže tělo si vezme více živin (než ze syrové).
Pro mne je proto dobré to kombinovat.
Něco jiného asi bude, pokud je záměrem nějaká očista/detox - ten by ale asi neměl trvat tak dlouho??
(nevím, tomu už nerozumím - když potřebuji detox já, stačí mi tak 1-2 dny hladovka s podporou ovocných a zeleninových šťáv od Uga :4:
Třeba teď po Velikonocích, kdy jsem se přetláskal sladkým, to bylo velmi přínosné. :15:
13.04.2015 - 20:37 | Filtr
(Váhy) 0RLAND0
bol som raw niekolko mesiacov... a vysledok???? tak ma to jak pozitiva, tak aj negativa...pozitiva, ze clovek citi viac energie, velmi odlahci organizmus, zrychlia sa detox procesy v tele... a negativa?? je to dost nakladne a pre ludi typu vata je to absolutne nevhodny typ stravovania... to plati pre vsetkych, ktori su zimomravi... cez zimu sa clovek trasie ako osika. :4: raw stravu doporucujem len cholerikom/dosa pitta, ktorym je stale teplo...na ochladenie... a to hlavne cez leto...v zime by som urcite nebol raw, aj keby mi to nerobili zle...v zime kvalitnych zelenych potravin je dostat minimum, takze do tela ladovat rozne pesticidy a gmo potraviny, nie je bohvieco... :2:
13.04.2015 - 11:42 | Filtr
(Blíženci) Nuna
Myslím,že to je velmi a velmi individuální. RAW strava je pro organismus nejmenší zátěží,nicméně si myslím,že to bude "kus od kusu" a co dělá dobře jednomu,nebude dělat druhému. Potíže s ledvinami mohou signalizovat něco naprosto jiného,součinnost se stravováním může být jedním z mnoha aspektů,nikoliv jediným. Jez tak,jak Ti vyhovuje a jak umožňuje Tvé vědomí :1:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »