Polyamorie


10.04.2015 - 20:01
(Blíženci) Nuna
Polyamorie
Mé oblíbené téma :3: :1:Kdo na mě koukal poslední dobou,tak si všiml,že se tím zaobírám trošku,protože jsem se v tom poměrně našla.Chodím světem s náručí a srdcem otevřeným všemu a všem a tak to se mnou rezonuje velmi a vidím v tom i potenciál pro budoucnost lidí obecně - už žádné vlastnictví ve vztahu, žádná žárlivost,žádná dogmata a omezení,jen čistý tok lásky jakožto energie :1:Přidám výňatek z článku,ale přečtěte si ho celý,je to velmi pěkné :-) "Polyamory není střídání partnerů pouze za účelem sexu. Polyamory není ani říct: “Já si budu dělat, co budu chtít, a ty to musíš akceptovat, protože máme otevřený vztah.” Polyamory je přístup k životu, ve kterém vítáte lásku ve všech jejích podobách, ve kterých přichází, a pomocí upřímné komunikace mezi všemi zúčastněnými se snažíte dosáhnout stavu, ve kterém budou všichni co možná nejvíce šťastni" http://polyamory.eleferno.cz/index.…... pojďmež na to,názory jistě nějaké máte :18:

Stránka: 3 2 1
Řazení:
25.05.2015 - 22:42 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Iteza
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele onka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Můj pohled na Polyamorii se zformoval do tvrzení, že stoupenci či sympatizanti si zvolili takovou realitu s jejími pozitivy i negativy, tozn. i s možnými kritiky. Jako vše, co nějakým způsobem funguje na Zemi a podléhá polaritě. Vždy přece budou existovat příznivci a odpůrci. Odpor vůči těm, co žijí jinak než polyamoricky, rozeznávám ve Tvé větě:

... " Je založeno na otevřenosti, důvěře a nepotřebě druhého ovládat, vlastnit nebo cokoliv vyžadovat "...

Tedy ti, co vyznávají jiný vztah, se vyznačují potřebou druhého ovládat, vlastnit nebo cokoliv vyžadovat? Myslím, že odtud vychází ona intolerance, nad kterou se zamýšlíš na závěr :74:

25.05.2015 - 22:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Laki, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Achillovou patou teto teorie je, ze se snazi vyresit "dilema" monogamie bez moznosti individualniho pristupu

pracuje s dogmatem "lide jsou" a na zaklade toho pak oponuje "lide nejsou"

ale kazdy clovek je jiny :45: :74:

25.05.2015 - 21:53 | Filtr
(Býk) player » Hynek_69
Krom toho , 30-70% žen je méně či více bi... :6:
25.05.2015 - 20:27 | Filtr
(Býk) Hynek_69 » Iteza
Přijímání menšinových nebo okrajových vlivů je pro většinovou normami stmelenou společnost vždy asi trochu problematické. Možná je to trochu zapsáno v genetické paměti kmene, kdy byly omezené zdroje a ti ostatní byly ohrožením existence.
Hlavně "já", :62: pak ti "moji" nejbližší, spřízněni krví a dál už jen ti, kteří "mě" pomáhali bránit to "moje" proti těm "ostatním". Proti těm "jiným - druhým", v protikladu k "nám - prvním". :47:
Homosexualita se v současné společnosti už jakžtakž toleruje, ale trvalo to. No víc než pár generací. Tím, jak se mění pohled heterosexuální většiny na homosexuální menšinu, se osmělují i ti, kteří za jiných podmínek by svou jinou orientaci skrývali (víc než klasická 4%). A taky se situace zlepšuje pod "strachem", že společnost bude označena, že diskriminuje... Už to přestává být nezvyklé.
Polyamory je tady kratší dobu (společnost si zatím nezvykla)a strach z diskriminace taky nepůsobí...
Asi Tě to nepotěší, ale mám za to, že akceptace "většinovou" společností, nebo právní rámec, který by to řešil, jsou zatím v nedohlednu...
A strach z "jiných" můžou zvyšovat i výstřelky, které budou nějak s Polamorií spojené (ať důvodně nebo bez důvodu - "...zde za těmito dveřmi...). :22:

25.05.2015 - 11:26 | Filtr
(Blíženci) Nuna » Iteza
Wau :30:

Krásná slova... takto by to mohlo být i lépe pochopeno :1:


.. :18: :34:..
25.05.2015 - 11:10 | Filtr
(Býk) player » Iteza
:15: :30:
22.05.2015 - 13:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Když tak sleduju toto téma a příspěvky, co zde padají, napadlo mne jedno krásné staré heslo, které zní nějak takto: "Prosíme ty, kteří tvrdí, že je něco nemožné nebo nejde, aby nezdržovali ty, kteří konají."
Osobně si myslím, že každý si žije svůj životní příběh, každý má své vlastní neopakovatelné nastavení, proto bych byl dalek o čemkoliv mluvit jako o nesmyslu, špatné věci, slepé uličce nebo i jen iluzi. A je úplně jedno, jak moc pádné argumenty použiju. Pokud budu přesvědčený dejme tomu o tom, že veganství je zlo, dokážu najít sebelepší argumenty, a to i typu "oni mají takovou auru" nebo "v moudrých knihách je přece psáno..." a umlátím okolí argumenty jedna dvě. Mimochodem si nic takového nemyslím, to jen aby bylo jasno ;).
Polyamory je "můj kmen", a to z jednoho prostého důvodu. Je založeno na otevřenosti, důvěře a nepotřebě druhého ovládat, vlastnit nebo cokoliv vyžadovat. Někdo v tom vidí možná jen sexuální aspekt, pro mě to je poměrně nepodstatná část toho, o čem Polyamory je. Polyamory je totiž klidně i to, že třeba spím jen s jednou, ale žiju se třema. Není tu žádný koncept toho, co by mělo být a co ne, vyjma toho, co jsem uvedl v předešlé větě o otevřenosti. Skutečný a autentický vztah není ve své podstatě definovatelný, omezitelný, redukovatelný do nějaké jednoduché škatulky (i když Rozum by si to přál), a je jen o tom, že se setkávají dva (či více) dospělých a odpovědných jedinců, kteří jsou vůči sobě otevření, upřímní a kteří si to umí nastavit k oboustranné spokojenosti. Polyamory je pro mě vztahová svoboda kráčející ruku v ruce s odpovědností. Čím víc lidí ve vztahu, tím větší odpovědnost. Bylo by úžasné jet si sám po své lajně a myslet jen na sebe, své uspokojení, ale ono to tak fungovat moc nemůže.
A poslední věc, fascinuje mě, jak se společnost posunuje k tomu, že homosexualitu už poměrně toleruje (a občas i protežuje), o jiných odchylkách už se začíná mluvit otevřeněji, ale Polyamory jakoby je stále ještě za dveřmi přijatelného. Bude asi ještě chvíli trvat, než se společnost bude umět skutečně otevřít.
15.04.2015 - 20:58 | Filtr
(Býk) player » Pietra di Luna
Nejhorší (nebo nejlepší) je na tom to , že člověk v podstatě neví , pro co je a co mu vyhovuje. A většina je málo experimentální na to ,aby šla sebe sama otestovat. Proto tolik frustrací , proto lidi končí v blázincích. Je to schizofrenie. Příroda proti církevním starobylým dogmatům.
15.04.2015 - 17:25 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
A musí se tyhle věci nějak nazývat, házet do škatulek? Pokud někdo nechce monogamní vztah, pak ať ho nemá a ať si hledá takové, kteří jsou na jeho vlně a budou mu/jí akceptovat i jiné lásky nebo sexy nebo cokoliv. A kdo je pro monogamní vztah, ať si hledá toho, kdo chce monogamní vztah.
Rozhodně nejsem toho názoru, že jedno nebo druhé je nepřirozené, každý to má jinak a může se mu to změnit i v rámci jednoho života.
Například mně osobně bohatě stačí, co se děje ve vztahu s jedním partnerem, takže při představě více partnerů na sto procent vím, že by se mi roztříštila osobnost, takže děkuji, nechci :4:

A tahle polyámórie je podle mě možná pouze, když jsou všichni zúčastnění velice duchovně vyspělí (protože nulová žárlivost, nulové majetnictví, nulové skoro všechno kromě lásky, to je duchovní vyspělost), v takovém případě tu pak ale něco nesedí, protože duchovní vyspělost přímo souvisí s (ne)potřebou sexuálního uspokojení....
15.04.2015 - 15:53 | Filtr
(Býk) player » il*ča
Jistě , že jde o sex. Lidičky , nebuďme včerejší. Vždycky jde v první řadě o sex. Polyamorka má tu výhodu , že má více vůní , více vjemů , více typů orgasmu.
14.04.2015 - 21:28 | Filtr
(Blíženci) il*ča » exit
Tak já to vyvodila z té netové citace,co jsem uvedla ve svém příspěvku - osoby žijí v milostném vztahu - a v milostném vztahu jde o lásku,ale i o sex,ne ? Protože pokud tam nejde o sex,je to dle mě klasické přátelství.

Ale jako fakt,nevím,co si pod polyamorii konkrétně představit. Nevím.
14.04.2015 - 21:18 | Filtr
(Beran) curry » Nuna
vies potom aj napisat co povazujes za neciste, resp. ze to nie je polyamoria o com ona hovori?

ja tam neviem najst cosi co by mi nesedelo, pripada mi to celkom uprimne a take....jednoduche :1:....ona tam sice potom rozobera aj bdsm ale nemyslim si, ze by sa to dalo chapat z jej strany ako sucast polyamorie....inak neviem co este sa tam da najst

ja by som povedala, ze ten rozhovor bol prave velmi mierny, ze sa nezachadzalo do extremov tak si neviem predstavit, ze by k tomu mal vdaka tomu clovek, ktory nevie o co ide nadobudnut akysi odmietavy postoj....
14.04.2015 - 18:16 | Filtr
(Býk) player » exit
To není s kdekým. Dotyčnej si akorát vybere okruh lidí , kteří mu do života vnášejí pozitivní věci.
14.04.2015 - 13:50 | Filtr
(Blíženci) il*ča
Jak to tady tak pročítám, mám v tom čím dál větší guláš :4: .. zdá se mi, že pod pojmem polyamorie si každý představuje něco trochu jiného ... taky jsem viděla Fronému u Krause, četla článek co napsala Gaia Poupětová ( též polyamoristka ) - a nějak se tyhle dvě dámy neshodly.
No nic ... každého věc, jak žije. Akorát si nedovedu představit,jak v této skupině žijí malé děti (jsou-li tam) .

Tady jsem našla na net jeden z významů:


Polyamory (z řeckého ???? /poly/, mnoho/více-(násobný) a latinského amor knižně „láska“ – dosl. mnoholáska, žádný český překlad není vžitý) je životní styl, kdy osoba žije v několika milostných vztazích. Stoupenci polyamorie zastávají názor, že je možné ji žít za vzájemného souhlasu všech zúčastněných, nejde tedy o nevěru či podvádění, právě naopak. Zároveň nemusí být jeden svazek nadřazen ostatním, jak je tradičně chápána kolize mezi manželským a milostným vztahem. Hnutí propagující polyamorii ji označuje za životní styl založený na trvalém postoji.


Aha - takže pod zástěrkou vzájemného pochopení a vzájemné komunikace jde nakonec fakt jen sex s kdekým nakloněným polyamorii ? :4:
14.04.2015 - 11:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Buddha/2
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ale já se ničemu nedivím už poměrně delší dobu. :4:Jde mi spíš o to,že se to všechno kupí do jednoho pytle...míchají se hrušky s jabkama a tak.Dle mého jsme ve své podstatě polyamoři všichni.Ale pokud objíždím a ojíždím své samečky,tak už je v tom zase jistá lidská účelnost,jedu si pro něco za něco.Pokud se budeme bavit o komunitách,tak ty vznikaly také účelově kvůli přežití a dost pochybuji,že se tam všichni milovali.Takže za sebe...ano cítím se být polyamorem a otravuje mě,že si to někdo vysvětluje jinak,než jak to cítím...jen si tak miluji a nic neočekávám a nic nenabízím... :3: :4:
14.04.2015 - 11:35 | Filtr
(Býk) kapka růžové
...mám taky říkat, i když mě znáš???... :34:

...já toleruji :27:...každý tu nese své břímě a každý má jinou cestu...zatímco jeden šťastně žije ve stejném vztahu, který stále tvoří a prohlubuje, po celý život, druhý dosahuje štěstí poznáváním nového...nic není správně, ani špatně...co jednomu přináší štěstí, druhého může zraňovat...nejsme dokonalí, ani osvícení...přišli jsme sem odžít jednu kapitolu a najít pro sebe tu správnou cestu, pro tento život...proto ať si každý dělá, co mu jeho duše našeptává... :45:
14.04.2015 - 09:32 | Filtr
(Váhy) Marcie
Za mňa určite nie, mám venušu v panne, takže partner buď jeden, alebo žiadny ... a ak neberieme do úvahy zdravotné riziká ( jasné, že tie sú vždy, aj pri monogamnom vzťahu, ale predsa len myslím, že v tomto prípade je riziko vyššie ),je tu ešte energetická stránka, ktorú vnímajú najmä citlivejší jedinci, čo by u mňa napr. bola ešte väčšia prekážka ako nejaká " morálka " :1:, ale každému vyhovuje niečo iné ... :3:
14.04.2015 - 08:39 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » bubobubo
by ses divila co je hormonálních komunit :4:
14.04.2015 - 01:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
A pokud se týká hromadného uspořádání,tak kdybych zakládala komunitu,tak né na základně lásky a souznění sexuálního,ale na základě dovedností....tedy asi účelová záležitost,ale dle mého názoru se lidé zhlukovali právě účelově a nikoliv amorově.....ale tak třeba se mýlím...to že by v komunitě vznikala zaláskování se...to je iný hormonální level...:D
13.04.2015 - 13:14 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Nuna
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
V mém příspěvku tobě nebylo o strachu a pesimismu ani zmínka a ani pocitově tam nic takového nemám...je to jen hypotetický náhled z jiného úhlu.Jelikož to,že teď je klid a lidé se baví nakupováním ještě vůbec nic neznamená a je to dočasná záležitost a právě to mě přivedlo na myšlenku,že například alternativa polyamorie může být jen dalším výplodem tohoto relativního klidu...něco v tom smyslu "Kudy z nudy"... :3: :4:
13.04.2015 - 12:39 | Filtr
(Blíženci) Nuna » bubobubo
..já radši v reálu...ty lidi :3:..Když já prostě nejsem takový pesimista Bubásková..prostě ne :1: Chápu,že lidi se bojí všemožných bubáků,ale tuhle hru já nehraju :3:
13.04.2015 - 12:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Nuna
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No já nevím Nuno jestli lidstvo dozrálo nebo nedozrálo a ani si netroufám hodnotit zda dozraje či nedozraje pro tuto formu vztahu a ty to tu předhazuješ jako by to byla za čas jasná věc.Ono dojde ještě k mnoha důležitým událostem v nadcházející době a je docela možné,že si na polyamorii nebude čas ani vzpomenout,protože dojde na tvrdé a lidstvo bude bojovat o život,o kus žvance atd.,ale od kompu a z kanape to se to miluje lidí... :3:
13.04.2015 - 12:25 | Filtr
(Blíženci) Nuna » exit
To,co popisuje příspěvek od Mahadi,tak těmto lidem já říkám "věční hledači lásky" :1: Nepřišli ještě na to,že Lásku jako nejvyšší stav bytí mají v sobě a od toho se odvíjí jejich konání další,to je v tom článku popsáno. U polyamorů tohle nenajdeš.. správně,protože takový člověk už je ukotven sám v sobě,žije v tom souladu a spojitosti se sebou a se vším okolo. Je radostí..láskou..sám o sobě,bez ohledu na vnější vlivy a kohokoliv dalšího. Tvoří...to je tam hodně stěžejní,Plája na to upozorňuje taky - základ pro tuhle nejvyšší energii jsou počiny tvůrčí. Ty přinášejí ono štěstí a radost od základu,ty je tvoří..prostě schopnost tu energii životadárnou uchopit. :1:
13.04.2015 - 12:16 | Filtr
(Blíženci) Nuna » carina
To mě upřímně pobavilo - srovnání s komunismem :4:

Ano,je to stále ještě idealismus,jak píše Plája - lidstvo na to není zralé.Možná děti mých dětí?..Spíš až jejich děti... :1: Ale o všem převratném se vždy mluvilo jako o utopii...zvedaly se davy nevěřících Tomášů a vlny protestů... v historii lidstva nic neobvyklého :1:
13.04.2015 - 12:06 | Filtr
(Blíženci) Nuna » curry
Fronému jsem viděla u Krause... pardon tedy,ale to,o čem tam mluvila, nemělo s polyamorií nic společného. A jí osobně nevěřím ani za mák :3: I v tom článku jsou věci....ehm... čistého je tam pramálo. Přesně si ovšem uvědomuju,že toto jsou pak situace,kdy po přečtení něčeho takového,nebo shlédnutí rozhovoru,k tomu lidí získají postoj odmítavý,všelijak přezírající a logicky se pak i snaží šťourat do toho všelijak - i mě to zviklalo samozřejmě :3: Jenže já to žiju.. byť "jinak" Setkala jsem se díky debatám s dalšími lidmi,kteří jsou na tom obdobně,to mě velmi potěšilo,proto můj zájem o to. No to nic. Příběh,který popisuješ,mě velmi potěšil,další důkaz toho,že bez předsudků to lze :1:
Příspěvky: 53-29 28-4 3-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Úplněk ve Štír Štíru
ukázat kalendář »