Starosti ostatních.


05.04.2015 - 11:51
(Lev) A.S.L.
Starosti ostatních.
Prosím zde někoho o radu.V životě se na mě často obracejí lidé s tím,aby mi vypověděli co je trápí.Čekají,že jim nějak poradím.Ale jinak si na mě třeba celý rok nevzpomenou.Ale i má nejužší rodina mě bere jako tu,která musí pomoci,poradit.Já všem ráda pomohu,ale už jsem hodně unavená,cítím to.A mé okolí bohužel nechápe,že i já mám dny,kdy potřebuji poradit nebo jen vzít okolo ramen.Potřebuji nabít energii,abych mohla zas vyslechnout starosti ostatních.V poslední době mě tíží na hrudi a píchá u srdce.Myslím,že už jsem prostě jen unavená.Ale okolí to nechce slyšet.Nevěří mi snad?Je pravda také,že nad každým problémem hodně moc přemýšlím a chci každému pomoci pokud mohu.A Ti lidé to asi cítí.Jak z toho ven?Dokážu se i hodně rozčílit za ostatní.Prostě to hned beru i za svůj problém.Jsem blázen nebo jsem taková a jiná být nemohu a jednou mě to i zničí?!Děkuji,pokud mi někdo věnujete trošku času!!!! :27: :27: :27: :29:

Řazení:
07.04.2015 - 11:27 | Filtr
(Rak) Loen » petamar
hodnotu osobní zkušenosti? :3:
07.04.2015 - 11:07 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Loen
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele petamar, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Pomáhat lidem dle našich možností je minimálně slušnost, pokud si o to řeknou. Ne, jim vnucovat „něco“ co dotyčný nechce. Mě jde o to, že člověk, který dává rady do života, by měl být mentálně a psychicky na výši a měl svůj život „pevně držet“ v rukou, ne naopak, aby sám nezvládal své životní situace. Samozřejmě, pokud je rada míněna „jen tak, aby se něco řeklo“ je to jen hra. Představte si, že jste na přednášce o rodině a manželství, přednášející je několikrát rozvedený a není schopen dostát placení výživného na své děti.(to se stalo) Jakou vypovídající hodnotu mají rady tohoto přednášejícího? :1: :29:
07.04.2015 - 00:29 | Filtr
(Rak) Loen » petamar
jakými způsoby se pomáhá druhým lidem v jejich těžkostech? (je jedno jestli vědomě nebo nevědomě)

Kdo je schopen pomoci komu a čím?

A co z celého procesu si připouštíme a co ne?



... :46:
06.04.2015 - 23:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele petamar, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Vždy, když čtu odpovědi na prosby lidí, tak si říkám, jsou ty lidičky, kteří dávají druhým návod „jak být šťastný“ sami šťastní ve svém životě, jsou moudří, nebo jen „papouškují“ z manuálu, který někdo napsal? Každý z nás má nastaveny jinak své filtry a co je pro jednoho, není pro druhého. Trochu mi to připomíná, když přijdeme jednou za pár let k lékaři a ten nám naordinuje lék, který nás zcela uzdraví! :3: Vše si nosíme sebou ve své buňkové paměti... :27: :1: :4:
06.04.2015 - 15:44 | Filtr
(Lev) A.S.L. » heslo
Tak takovýto pocit mám u své nejstarší dcery.Stále chtěla radit a pomáhat,pak jsem byla špatná.A po poslední návštěvě(cca 2 dny dozadu)mám pocit,že už opravdu končím s radami a prostě si nabije hubu!Už mi došla síla a chuť a že jsem jí měla ažaž v jejím případě. :23:
Teď už opravdu nechci já! :2:

Děkuji za reakci. :29: :27:
06.04.2015 - 13:22 | Filtr
(Blíženci) Habakukk » A.S.L.
Já naopak mívám tendenci montovat se všude... I tam kde jsem zbytečný... To abych se poučil a příště byl užitečný... Nebo alespoň abych věděl o čem je řeč a nekoukal jak trubka :4:
Často potom zjišťuji že jsem chyběl tam kde mě bylo zapotřebí... Ale to je klasika...
Samozřejmě že Váš problém není tak jednoduchý, ještě aby byl... :27:
Ale jakékoli jaderné fyziky s prosbou o radu uvítám, určitě budu užitečný při počítání atomů uranu atp... Vždycky mě bavilo dělat s uranem a radonem, v noci po cestě z hospody přes louku ani nepotřebuji lampu a cítím jak mi raší druhá hlava a dvě hlavy ví více :27:

Jste tu pro všechny a pro Vás nikdo?.. To od někud znam... Nikoho by ani nenapadlo že "spasitelum" situací taky může natéct do bot...
Spasitel... Jsem přehnal, ale lepší než "anděl sluha na povel" :4:
Málokdo chápe, že univerzální bytosti, které neumí říci "ne," také kolikrát postrádají oporu...
Jak si je naučíte, tak si zvyknou... Lidi kolem... Takže ve finále to neni jejich chyba :4:

Život je spravedlivý, pozná se to po prožití mnoha situací, od extrémních, přes neutrální, do extrémních... A zas a znova :1:
Ale kdo si to má pamatovat, aby to posléze posoudil..? Ale je to fér :27:
05.04.2015 - 22:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Madahi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:1:... už zde bylo hodně napsáno, ale podívám-li se na Vás tak, jak to máte nastavené, na Váš "smysl života", Vaše životní poslání, nelze nevidět, že to, co cítíte máte opravdu ve svém životě naplňovat.
Je to Váš životní úkol – radit při potížích, být poradcem ostatním. Ještě nyní jste ve fázi zrání a naplno se Vaše schopnost projeví po 50tce, kdy dozraje Vaše schopnost mít velký vliv na ostatní, věci potom budete dělat lehce (nyní jste z toho vyčerpaná, protože jste to nepřijala jako Vaši správnou roli), bez vedlejších nepříjemných pocitů či únavy. To, že se na Vás lidé obrací, je Vaším smyslem života a proto by byl nerozum se této schopnosti vyhýbat a nedělat to, co Vám náleží :30:.
Pokud nebudete zneužívat tento dar a nebudete pouštět do pomoci své ego, dominanci, která by se obracela jen k vlastnímu prospěchu, budete naplňovat svůj osud. Pokud nebudete bezhlavě zdůrazňovat svoji sílu a používat dezinformace, jste na nejlepší cestě, která vede k úspěchu, seberealizaci, hojnosti a vlastní spokojenosti :12:. Vaše aura má tuto schopnost starání se, soucítění, péči o ostatní, slabší, nemocné či bezmocné, lidi v potížích… vyzařovat a ostatní ji budou využívat a "čím víc dáte", bez očekávání, tím víc budete od života "dostávat". Je třeba vždy stát na straně pečovatele, rádce a ne se dostat do pozice "nemocného", potřebného, bezradného, to by Vás stáhlo do role, která by Vám nepřinesla nic dobrého, pouze sebedestrukci :8:. Proto je dobré porozumět sama sobě, co to cítím, co mi život říká a naplňovat, to, co Vám bylo dáno. Abyste mohla smysluplně dávat je třeba vyváženě se postarat i o sebe, aby byl život zachován na obou stranách. Jste tu proto, abyste ochraňovala a byla nápomocna ostatním. Váš hlas, Vaše slova mají vyvolávat klid, naději, pomoc, léčit. Lidé kolem Vás se mají cítit bezpečně a Vy abyste vše zvládala máte si dopřávat dostatek pohybu, uvolnění srdce odstupem do ticha, samoty a klidu (občas). Máte schopnost se oklepat a jít zase dál, pomáhat, i když už to vypadá, že nemůžete. Nedovolte svému hrozícímu strachu, aby přehlušil Vaše schopnosti, protože jedině tato péče, rádcovství z otevřeného srdce Vás vedou správně životem. Vítězství máte na dosah, jen stačí následovat své pocity a srdíčko, které Vám dobře radí. Každý jsme jiný a speciálně "Vy" máte smysl života v POMÁHÁNÍ, tak se tomu nebraňte a naplno dělejte to, co je Vám určeno…

Tak, takto vidím Vaši situaci já :108:
05.04.2015 - 21:44 | Filtr
(Lev) heslo
Asi je ten správný čas něco změnit.Pluto v opozici na tvou skupinu planet v raku tě nutí k transformaci.Odhodit něco co se už přežilo svléknout starou kůži a načechrat nová křídla.... :44:
05.04.2015 - 21:06 | Filtr
(Rak) Loen » A.S.L.
No já to právě znám...

ale přitahujeme prostě jen to, co sme si "nastavili"...

a jsme dokola konfrontováni s tím, s čím potřebujeme... dokud nám nedojde proč tomu tak je... tak dlouho nás může někdo "zneužívat"... ze začátku nám to ani nedojde, a postupně to přitvrďuje... a to jak hluboko zakořeněný vzorec máme nám ukáže právě to, jak daleko takovéto situace musí dojít než nám to docvakne...


----------

takže přitahujete takové lidi (i cizí... to znám dost dobře) protože vás upozorňují na to, kudy vám utíká energie skrze vaše špatné nastavení... ale člověk se skrze to učí na mnoha rovinách...
ono nestačí se těm lidem a situacím vyhnout... protože to stejně bude chodit z jiných stran... musí se to zpracovat... a proto je to vlastně celé potřeba odžít :61: (sem krásně uzavřela kruh... tím jak je vlastně všechno v pořádku tak jak to je :61:)
05.04.2015 - 17:53 | Filtr
(Lev) A.S.L. » kaca77
Děkuji moc za reakci.
O lidech na ulici jsem tedy nezmínila,ale znám to velice dobře také. :43:
Snad jsme vnímány jako jedno velké chodící ucho :3:.

Já se snažím také nebrat telefony třeba,ale když zvoní po třetí a následně přijde sms nebo email,už to nedávám a musím.

Snad se to naučím eliminovat alespoň do poloviny.

A co se týká zdraví?!O srdci jsem zde psala,žlučové kameny mám,zánět tlustého střeva mi byl diagnostikován cca před měsícem a další vyšetření mne čekají.Nevím zda je to z toho,ale rozhodně mě to nepřidává. :8:

Přeji také mnoho štěstí a hodně energie a odhodlání říkat NE,NEMOHU,NEJDE TO,NEVÍM,NEZNÁM......... :3:

Krásné dny. :29: :27: :27: :27: :27: :27: :27:
05.04.2015 - 17:41 | Filtr
(Lev) kaca77
moje vlastní zkušenost s tímto problémem.postupem času vás to pomáhání ostatním tak semele že vás to dostane do depky.budete sama potřebovat pomoc jak už jste psala a nikdo vás nevyslechne ani nepomůže.naopak bude kolem vás těchto lidí přibývat a všichni budou potřebovat vaši radu nebo pomoc.normálně čím víc nebudete chtít cizí starosti řešit tím víc je na vás různí lidé nakupí.a to už budete extrémě naštvaná a unavená.mě to docvaklo když si mě na poště vybral :23:ůplně cizí člověk a hučel do mě svoje starosti se ženou a rozvodem.zatím se to taky musím učit,ale už dokážu říct sestře že jí nevyvenčím psa protože jsem unavená,babičce že nepůjdu na poštu dnes ale až zítra atd.a všichni se dost diví když něco odmítnu protože to brali vždycky jako automatickou věc.a ti depresívní lidi kolem mě začali taky ubývat :3:mimochodem u mě to odnesl dost žaludek. :29:tak hodně štěstí.
05.04.2015 - 16:29 | Filtr
(Lev) A.S.L. » Loen
Děkuji za odpověď.

Určitě je to o tom co dovolíme druhým,aby si k nám dovolovali. :15:

Ale určitě si nestěžuji nebo se necítím ublížená.Jen mě to hlava nebere proč takové lidi přitahuji.A to i ty,které neznám osobně. :63:

Není to o sebelítosti,ale samozřejmě,když je mi ouvej a není nikde nikdo co by pofoukal,tak to zamrzí. :8:

Ale pokud jsem tzv. ve formě,tak fajn.Ale už mě to asi vycucává dlouho a jsem překvapena reakcí těla.Neznám to. :43:

A pak je mým problémem,že když už někoho odfláknu pár slovy,tak mám špatné svědomí,že jsem mu mohla více pomoci. :63:

Jsem prostě blb. :32:

Děkuji a přeji hezké dny. :29: :27: :27: :27: :17: :74: :68:
05.04.2015 - 16:07 | Filtr
(Rak) Loen
Všechno je to o hranicích, které si stanovujeme sami, to co si k nám druzí dovolují je náš problém nikoli jejich... proto bych přestala řešit, jak mě každý nechápe / využívá/ ubližuje... ale podívala se na problém z opačné strany - proč to dovolím? Jaká je má hodnota? Třeba se podvědomě potřebuju cítit nepostradatelná, třeba je na tom založená má sebehodnota...? Jak bych se cítila kdyby se za mnou najednou všichni ti lidé přestali obracet se svými problémy?

Buď se vědomě postavím do role "služebníka" druhým, budu kdykoli k dispozici (nebo podle mantinelů, které si stanovím), bude mě to naplňovat... tudíž opadnou negativní dozvuky sebelítosti... nebo hranice postavím jinak (okolí je samozřejmě zvyklé na mé ustálené chování a změnu - natož pak tohoto charakteru - budou "vítat" s nelibostí... a je na mě tuto nelibost ustát... pro zachování si vlastní integrity...)

A třeba je tento můj příspěvek je má vlastní projekce...
05.04.2015 - 16:01 | Filtr
(Lev) A.S.L. » Newark
Děkuji za odpověď.
Nevšimla jsem si dříve,že by tu byla.Možná nějaký šotek zaúřadoval. :41:

Určitě je pravda,že si musím najít něco,co mi dodá energii a dělá radost.Ale nevím o ničem co by mohlo mít takovou sílu,aby mi dodalo tolik energie co já ztrácím. :25:

Ale ono to bude také věkem,jen jsem se asi nesmířila s tím,že už to nedávám tak,jako dříve. :23:

Přeji pěkné dny. :29: :27: :27: :27:
05.04.2015 - 15:47 | Filtr
(Lev) A.S.L. » Habakukk
Človíčku,Vy jste šoumen! :5:
Néé,cítím z Vaší reakce pochopení a zlehčení celé situace, ač něco v tom celém(mém problému) není zas tak primitivní a obyčejné. :63:
Já pokud nejsem tázána,tak se do věcí moc nepletu.Ale jak někdo přijde,zavolá,napíše ,,jsem v kelu a mám to a to,, ,tak ho vyzpovídám a řeším a zjišťuji atd.
Dokáže mě vytočit i článek,když vidím,že se děje příkoří někomu,kdo je slabší a nemá v dnešní době,tak ostré lokty. :10:

To je asi celý můj problém.Nesnesu,když někdo využívá slabosti ostatních a jsem schopna se prát za jiné.
A pak lehnu a funím,vydýchávám to,ale jsem spokojena,že jsem dotyčnému pomohla,alespoň trošku.

Váš závěrečný citát je velice pravdivý!!! :15:

Ale zas pokud přijde někdo s něčím co neznám okamžitě říkám ,,tomu nerozumím,tady neumím pomoci,,.Takže takový jaderný fyzik má smůlu. :2:

Vážně ale.Nevím,že Ti lidé vědí kam se obrátit,ale když jsou v pohodě,tak o nich týdny nevím.A když já reju hubou v zemi,tak nikde ani živáčka na pomoc.

Ale to je asi ta nespravedlnost života!!!
:27: :27: :27: :27: :27: :27: :27: :27: :29:
05.04.2015 - 15:20 | Filtr
(Blíženci) Habakukk
Zdravíčko, mívám obdobné starosti...
Z astro hlediska to neni má parketa, ale z vlastních zkušeností bych stručně podotkkl těchto pár maličkostí..:

Vidím to tak, že ty takzvané \"problémy\" často pramení z lidské zaujatosti, z emocí a nedostatku nadhledu...
Vaše empatie vůči daným situacím je nutná, ovšem jen do jisté míry... Používání emocí za někoho není tolik ku prospěchu, jako chladná úvaha a následné zralé jednání...

Člověk se pro své nesnáze vzteká, nebo naopak pláče a kam ho to vede..? Zdárné a uspokojivé řešení jen zřídkakdy...

Jen bych tím rád podotkl, že nemá cenu bojovat za tu či onu stranu, ale mudrovat uprostřed a to velmi vysoko...

Netvrdím, že něco děláte špatně, z tak krátkého popisu vyčtu \"prt,\" jen jsem se chytil té části o rozčílení a ať už je to jakkoli, v tomto ohledu Vám fandím, málokdo má čas a energii řešit krom vlastních potíží i jiné... Rovněž je na místě posouzení, proč vlastně..?

Kupříkladu já říkám..; kde můžu, tam pomůžu... Vždy je to o okolních podnětech, které naznačí, zda má význam tam strkat nos a nejlépe s pocitem, že o něj nepřijdu :1:

Toť má velice ostrouhaná úvaha na dané téma a ačkoli nepatří do astrologie, s tématem souvisí a já mám kdoví proč nutkání se vyjádřit a to i s pocitem, že můj nos nadále zůstane tam, kde se běžně vyskytuje :1:

Chtěl jsem dodat, že není nejlepší se vnucovat, ale sám jsem takový samozvaný rozumbrada, přestože reaguji na žádost o radu, vzešlo to jako vždy čistě z mé potřeby sebevyjádření, protože bez ventilace a demonstrace svých často kontroverzních světonázorů bych zešílel (ještě více, než je tomu tak v současnosti)

Tolik k tématu... Kéžby mi to tak pálilo při řešení vlastních vroubků... :4:
Naštěstí své trable nepovažuji za kouli u nohy, proto jsem schopen vrtat kolem a mezitím se věnovat problémům týkajících se fosilních paliv, ekonomiky, zbouraného ekosystému a další etapy civilizace, která tak či tak bude zábavná...
Takové banality, že..? Dávno to mam vyřešeno, jen chybí maličkost... Z pohádkové ideje vykouzlit pohádkovou skutečnost a to tak, aby se to vyvarovalo Andersenovských prvků...

Už dost... Jen tak plácam, ani nevim o čem, ono to leze samovolně a těžko se to ovládá, je to jako tranzzZ... :4:

Podivný to chrlič slov pro vybrané čtenáře,
byť neskromný názor černé ovce v barvách duhy,
moudrostí oplývající reakce bývají milejší než-li zlaté honoráře...
Vítám jakékoli druhy pln očekávání vzájemné vzpruhy...

Rozumíte..? Je to tragikomedie, viz citát od J. Swifta..: ,,Život je tragédie pro citlivé a komedie pro přemýšlivé\"

Zářné dny vinšuji :3 :27::
05.04.2015 - 13:20 | Filtr
(Lev) A.S.L. » tiferett
Velice Vám děkuji.
Máte pravdu!
Teď je tedy na mě se naučit říkat NE.A to je pro mne hodně tvrdý oříšek.Mám pak špatné svědomí.
Přeji pěkný den :27: :29:
05.04.2015 - 13:12 | Filtr
(Střelec) tiferett
Celá záležitosť je celkom jednoduchá a jasná.
Niekoľkonásobne máte v horoskope zvýraznené znamenie Rýb - veľmi nežné, súcitné, intuitívne, kedykoľvek ochotné pomôcť:
Jupiter v Rybách, Mesiac v konjunkcii s Neptúnom - vládnúca planéta Rýb (= Ryby),
Neptún trigón Slnko (Ŕyby).
+ tri planéty v empatickom starostlivom Rakovi, + Mesiac(vládnuce planéta Raka) trigón Slnko (=Rak). Čiže aj Rak je dvojnásobný.
Takže vlastnosti súcitnosti, starostlivosti a silnej empatie sú veľmi zvýraznené, čo ľudia z vás cítia , cítia, že ste schopná ich pochopiť a Múdrosť Jupitera v Rybách a Mesiaca v Strelcovi dáva cítiť, že viete aj poradiť.
ALE - ascendent vo Váhach naznačuje , že vždy a za každých okolností chcete byť s každým ZADOBRE a v harmónii, takže nie ste schopná nikoho len tak „opáliť“ a poslať do kelu“.
Aj za cenu straty vlastnej energie sa staráte o iných - čo podporuje aj obsadenie 1.domu znamením Škorpióna, ktorý sa veľmi rád cíti dôležitý a v skutočnosti...podvedome,,, vám dáva pocit moci nad inými a pocit dôležitosti, že sa na vás iní obracajú.
Takže vedome tvrdíte, že ste z toho vyčerpaná, ale podvedome vám toľká pozornosť robí dobre a podporuje rast vášho levieho ega...Aké ego chce byť väčšie a nadutejšie ako to LEVIE?
A aká je hlavná úloha Váh na ascendente? - naučiť sa povedať NIE - aj za cenu, že navonok nebude harmónia....ale vy budete mať pokoj vo svojom vnútri.
A aká je hlavná úloha Levov?? _ ZBAVIŤ SA PÝCHY ! - a čo je v skutočnosti ZA tým všetkým....hlboko vo vašom vnútri? Veľká pýcha, aká ste dôležitá a ako sa všetci na vás obracajú.....A čo je následkom pýchy? - PÁD !
A pichanie na hrudi? - zablokovaná srdcová čakra - hlavný orgán znamenia Leva...Lebo čo sa má hlavne naučiť Lev? - Milovať božskou láskou....čiže mať otvorené srdce....a skromne a pokorne kráčať životom.
Takže skôr, ako si vyrobíte nejakú srdcovú arytmiu alebo iné problémy so srdcom, sa dostaňte do stavu hlbokej pokory a skromnosti a uvedomte si, že nie je vašou povinnosťou ani úlohou všetkým radiť....A radiť ani neviete....To ľudia len cítia vašu empatiu a váš súcit a túžia po vašom pochopení...teda túžia byť vypočutí....
Ak nemáte silu a chuť počúvať ich náreky, tak im to otvorene povedzte....Máte na to právo. Takto len sťahujete negatívne energie iných ľudí do svojej vlastnej energetiky, čo vás vyčerpáva a tým postupne prichádzate o silu aj o zdravie.
A ešte dôležitý dodatok - keďže máte veľmi silno aspektované znamenie Rýb a Raka- čo sú citlivé empatické súcitné energie- a tieto energie ako špongia nasávajú všetky negatívne energie zo svojho okolia....bolo by potrebné naučiť sa pristupovať k problémom ľudí neosobne - čiže božsky....vytvoriť si pevný energetický obal, aby cudzie energie nemohli do vašej energetiky prenikať...
********* *********
05.04.2015 - 12:53 | Filtr
(Býk) Newark
Ahoj,

myslím, že s tímto problémem má někdy problém každý. Někdo častěji a někdo méně častěji. Myslím si, že hodně záleží na tvých očekáváních. A také záleží, jak hodně pomáháš. Dle mého názoru by nikdo neměl brát zodpovědnost za druhé a řešit věci za ně - pokud to děláš, tak se nedivím tomu, jak už nemáš sílu a tíhneš k negativnímu myšlení.

Potřebuješ objevit něco, co ti dodá radost energii. Dělat si čas jen na sebe. Pak budeš mít více sil druhým pomáhat -> naslouchat jim a dát jiný úhel pohledu, nebo svou podporu. :-) :-)


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »