Vlastnosti kamenů - Hematit


07.03.2012 - 22:10
(Beran) PetkaS
Vlastnosti kamenů - Hematit
Ahoj, říká se, že každý si dokáže najít kámen, který zrovna v danou chvíli potřebuje. Mě v poslední době přitahuje právě hematit. Někde jsem se dočetla, že by se ale černé kameny vůbec neměly používat. Prý přitahují destrukci a že i lidé, kteří si je vybírají mívají destruktivní myšlenky. Je pravda, že období, kterým procházím je trochu více stresující než bývá obvyklé, ale na druhou stranu pořád mám chuť tvořit a pouštím se do nových projektů. Moc tomu nerozumím. Najde se tu někdo, kdo se v této oblasti vyzná a poradí? Díky za odpovědi :17:

Stránka: 2 1
Řazení:
24.04.2016 - 13:13 | Filtr
(Střelec) Drahomiluše » Glimmer Man
i to je důležité... :4:´jsme dnes okukovali s manželem novostavbu u "mladých"....toho tvého oblíbeného kamení tam mají haldy.... :75:
24.04.2016 - 12:22 | Filtr
(Střelec) Drahomiluše
Hematit je podle mne krásný a asi hodně účinný, nedavno jsem začala nosit náramek a zpočátku jsem ho během dne musela odkládat....ted mě napadá....měl by se očišťovat ? čistíte ho nějak ....asi jan vodou ne ? prý do sebe natáhne všelijaké svinstvo z těla..... :1:
24.04.2016 - 11:50 | Filtr
(Štír) faraym
HEMATIT
Tvrdosť: 5-6
Farby: kovovo strieborno-čierna a červenohnedá. Kovovo lesklý alebo matný povrch môže byť hladký, ale aj zrnitý. Je nepriahľadný a po vyleštení sa môže podobať niekedy striebru.
Vlastnosti: pomáha objaviť skryté pramene sily a so všetkým sa vyrovnávať pokojne a vitálne. Dodáva neústupnosť a posilňuje telo novou energiou. Pomáha v ťažkých časoch, aby sme ich prežili bez úhony. Dodáva odvahu nájsť aj v zlých situáciach múdrosť, pevnosť, celistvosť a dokonalosť.
Zdravie: má posilňujúci vplyv na tvorbu krvi a buniek a pri celkovej slabosti tela. Vtedy sa prikladá na prvú čakru a môže sa aj nosiť. Po chorobe telo regeneruje. Doporučuje sa aj pri búšení srdca, kŕčoch v nohách, pri stuhnutej šiji, bolestiach chrbta a sleziny. Podporuje dobý spánok, keď ho necháme pod vankúšom či v blízkosti tela. Niekedy sa používa aj na zastavenie krvácania, na krvné zrazeniny a nádory.
Znamenie: Najlepšie pre Barana a Škorpióna
18.03.2012 - 00:19 | Filtr
(Váhy) Lynette
Náramek z hematitu jsem taky jedno období hodně nosila, myslím, že mi pomáhal, teď už nemám potřebu ho nosit, tak svou službu asi splnil. :1:
09.03.2012 - 18:02 | Filtr
(Beran) miluška medvídková
dala jsem kámošce náramek, pomohl jí na žíly :30:
08.03.2012 - 21:57 | Filtr
(Vodnář) Robert Isfaháni
Já myslím, že když sis tento kámen vybrala, nemusí to být v dané situaci či době od věci. Černé kameny mají často ochranné účinky a když jsou jiné, mnohem silnější, může to pro tebe stačit.
Na tvorbu a uskutečnění projektů bych asi volil jiné drahokamy.
08.03.2012 - 21:47 | Filtr
(Vodnář) Ikica » Glimmer Man
:4: :61:
08.03.2012 - 21:12 | Filtr
(Beran) PetkaS » Glimmer Man
:61: Tak tomu docela rozumím...pokud nestojíš o pravidelnou bahenní koupel, tak se asi nedá nic dělat a ani tebe ty kamínky neminou. Tak ať se zadaří :3:
08.03.2012 - 20:24 | Filtr
(Býk) kapka růžové
...kámen, kterej Tě přitáhne, asi potřebuješ...mění se to s náladou, zdravotním stavem apod....některý kameny můžeš nosit pořád, některý použiješ párkrát za rok...dej hodně na své pocity a pozoruj, co Ti to dělá s tělem...já mám momentálně nejoblíbenější černý achát...křišťál a rodonit...střídám je podle nálady, i když ten achát, ten skoro nesundám...a třeba dosud jsem na sobě nesnesla karneol, jantar a právě hematit...mají energie, který neustojím a vyskočila bych z těla...určitě nedej na okolní rady, ale na vlastní pocity, vibrace těla, když ten kámen držíš nebo jen na něj koukáš...funguje to... :1: :27:
08.03.2012 - 19:58 | Filtr
(Panna) Kavenka2 » Glimmer Man
Momentálně jsou v kurzu gabiony - kdo nemá plot z gabionů, jako by nebyl...taky si jich asi pár koupim :46:...abych šla s dobou :15:
08.03.2012 - 19:36 | Filtr
(Býk) Jeannie2
K tomu vsemu co uz tady bylo o hematitu receno...Hematit obraci pozornost k nasim zakladnim potřebám, kt.udržují organismus v pravidelném chodu a rovnovaze a život v jeho plne kvalite.Aktivuje nasi vuli,odvahu a rozhodnost k cinum :1:...presne jak jsi psala...jinak dokonce pry nektere praxe doporucuji pouzivat hematit stejne jako kristal, jako podpurny ocistny kamen pro mineraly,kt.by nemely prijit do dlouhodobeho styku s vodou-takze je jasne ze cerne kameny nejsou nijak negativni :64:...ja sama mam uz nejaky ten tyden na krku onyx-pro vnitrni koncentraci a pokoru,bori blokady,zvysuje vedomy zajem o sny a vize,pry i zlepsuje sluch...jednoznacne posiluje soustredeni...vede me :16:
08.03.2012 - 19:22 | Filtr
(Býk) Jeannie2 » Glimmer Man
:30: :30: :30: to zni jako plan na sobotni pracovne-relaxacni dopoledne :46:
08.03.2012 - 10:08 | Filtr
(Kozoroh) hajounek
Mám v oblibě černé kameny nosím skoryl, onyx, obsidian i ten hematit mám a žádné destruktivní sklony na sobě nepozoruju spíš naopak.

Neboj se toho. :17:
08.03.2012 - 09:57 | Filtr
(Býk) Glimmer Man
Mě teď přitahujou běžný kameny, drcený na malý kousky. Potřebuju jich asi dvě tuny, abych mohl udělat podloží na zatravňovací dlažbu. Se mi to před vratama nedávno tak rozbahnilo, že se to nedalo projet. Bahno cákalo na všechny strany, vrata zadělaný, auto zadělaný, boty zadělaný... Musím se do toho pustit, až bude trochu teplejc.

Malé kamínky, štěrk, snad najdu snadno, až je budu v danou chvíli potřebovat. Navštívím nejbližší štěrkovnu - pískovnu a nechám si to dovést. :15: :1:
07.03.2012 - 22:47 | Filtr
(Lev) růžička
Kouzla
Pět oblázků.
Jděte k tekoucímu potoku či říčce.Stůjte ve vodě a dívejte se směrem dolů,a zatím ze dna říčky vyjměte pět malých oblázků.Během toho si představujte potřebu své ochrany.Jakmile vaše ruka oblázek sevře,vnímejte jak vyzařuje ochrané energie.Tak jako sou oblázky tvrdé a celou věčnost omílané,posílí také váš ochraný štít.Nyní je neustále noste u sebe,aby vás chránily.Chcete-li vložte je do malých váčku nebo do přeložené látky či si je dejte do šperků!
Noční ochrana.
Pokud se cítíte vnebezpečí když procházíte stromovým prostorem,opevněte se zdvihnutím malého kamene.Držte jej ve své projektivní ruce a předstevujte si že jste oním kamenem-silní,vytrvalí a ochránění.Jakmile je vaše představa úplná hodte kamenem k úpatí stromu.Jste ochráněni.
ŠTĚSTÍ
Na Plotě.
Ráno v den Jarní rovnodenosti vstante dřív než slunce.Najděte několik kamenů a umístěte jej na sloupky plotu který obklopuje váš pozemek přitom si představujte sebe sama,svůj dům a váš život naplněný štěstím.Bude to tak.
zdroj-Scott Cunningham-Přírodní M
07.03.2012 - 22:46 | Filtr
(Lev) růžička
Hematit -životní pohoda
http://queen-of-eternity.blog.cz/08…
Když máte pocit, že chcete kameny používat a přijmout, položte je za úplňku na oltář, kvůli posvěcení. Oltář by měl být přikryt bílou látkou a v každém rohu by měla stát bílá svíčka. Udělejte kolem sebe kruh. Zapalte kadidlo, položte ruce na kameny a říkejte:
"Kameny síly, mocné kameny kouzelné, připojte se ke mně, nechť vás používám. Pomáhejte mi při svých kouzlech. Dejte mi vědomosti te studní hlubokých. Kameny síly, mocné kameny kouzelné, připojte se ke mně, nechť vás používám."
Podržte kameny nad dýmem z kadidla a nad plameny svíček. Uložte je do pytlíku a nechte přes noc na oltáři.
K divinaci(věštění) vezměte sametovou látku, kterou rozprostřete a kameny ve váčku lehce válejte po látce. Soustřeďte se na otázku, kterou chcete zodpovědět. Aniž byste se podívali do pytlíku, sáhněte do něj a vytáhněte kámen a směrem k východu položte další kámen, dále směrem k jihu, dále na západ, sever a poslední kámen vytáhnete a dáte doprostřed.
Východ je oblast pro ideu, myšlenky , inspiraci, okultistické schopnosti.
Jih je oblast pro akci, vášeň, změnu, předvídání situací.
Západ je oblast pro city, léčení, manželství nebo vztahy, lásku.
Sever je oblast prosperity, peněz, růstu, úspěchu, podnikání, zaměstnání.
Střed látky je pro moc, kterou používáte, az už negativní nebo pozitivní, aby ovlivnila otázku.
Uvědomte si kámen se světovou stranou na které leží, potom ve vztahu k ostatním kamenům.
Např. pokud je černý kámen na jihu, naznačuje strnulost života, strach ze změny, nebo máte k událostem negativní postoj. Purpurový kámen na západě naznačuje úspěšné dosažení vašich cílů v lásce, léčení nemocí. Bílý kámen na východě ukazuje na potřebu zklidnění, zatímco modrý kámen na severu naznačuje, že možný posun nebo cesta vám pomohou přinést potřebné změny v jednání. Oranžový kámen uprostřed naznačuje, že máte sílu změnit svůj osud.
Při magických úkonech můžete rozmístit v kruhu kolem kotlíku (nádoby) třináct kamenů. Kameny nemusejí mít stejnou barvu. Např. pro kouzla na prosperitu, peníze, můžete použít pyrit, abyste navýšili své schopnosti vydělávat peníze, magnetovec k tomu, abyste k sobě přitáhli bohatství, hnědý kámen k tomu, abyste získali na pomoc živly. Země, bílý kámen k tomu, aby vás dovedl ke správné cestě k dosžení cíle a horský křišťál k tomu, abyste nejdříve znásobili energii, kterou vysíláte. Byliny nebo svíčky pomáhají kamenům v určování zdrojů síly k jejímu umocňování.
07.03.2012 - 22:45 | Filtr
(Beran) PetkaS » růžička
:15: :17: prima odkaz...díky :68:
07.03.2012 - 22:39 | Filtr
(Lev) růžička
Nejistota


- diamant, hematit

Abecední přehled symptomů:

http://www.carovani.cz/abecedni-p-e… :15:
07.03.2012 - 22:28 | Filtr
(Beran) PetkaS » HappyLu
Zvláštní...přitom působí docela nerozbytně :63:
07.03.2012 - 22:27 | Filtr
(Rak) HappyLu » Kavenka2
stala se mi s ním divná historka :76:když jsem si ho vybírala-kupovala,tak byl celej,než jsem jej donesla domů a nikde jsem s ním nepraštila,tak pukl :25:
07.03.2012 - 22:25 | Filtr
(Beran) PetkaS » Buh je tlak
Pořádně tvrdá beraní palice jsem i bez hematitu :61: ale asi na tom něco bude. Poslední dobou trpím dosti silným vyčerpáním. Ten tlak se hold musel nějak projevit. Tak si mě přitáhl asi proto. Nebo že by na podporu nového projektu? Každopádně díky za názor... :74:
07.03.2012 - 22:23 | Filtr
(Panna) Kavenka2 » HappyLu
:15: jj, to je dobrej kámen :3:
07.03.2012 - 22:22 | Filtr
(Rak) HappyLu » Kavenka2
jj,černý turmalín,neodkládám,je výborný :27: :64:
07.03.2012 - 22:20 | Filtr
(Panna) Kavenka2 » Kavenka2
jo a v oslabení a vyčerpání, nebo při duševním přetížení podporuje a posiluje organismus :3:
07.03.2012 - 22:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
jo, zrovna s hematitem mám zkuš¨enosti.

nosit ho vůbec nemůžu, pomáhá mi vzít si ho jen na moment, aby mě nakopnul energii, třeba když lezi na skálu, kopec a už nemůžu.

při běžným nošení ale zesiluje mou zemito-ohnovou energií, jsem pak ještě akčnější, destruktivnější jako železná palice nebo tak něco.

určitě dobrej šutřík pro vodní typy, těm může pomoct.. :15:
Příspěvky: 26-2 1-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »