Mystérium osobnosti


04.03.2012 - 20:08
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Mystérium osobnosti

Řazení:
09.03.2012 - 18:22 | Filtr
(Býk) balboa » Jyotis
No právě Castanedovo dílo je takové kvantově fyzikální, ale je fakt, že on sám to nejspíš nezmákl pobrat. Tady mě přijde, že lidi mají zmáklý pohyb bodu spojení spíš jenom v rámcí společného popisu světa, nějaké don juanovské vlivy tu moc nevidím... ikdyž třeba je tu nějaký don juan co já vím :D
09.03.2012 - 13:56 | Filtr
(Býk) Jyotis » balboa
Castanedu tady máme zmáknutého.
Fyziku nemá zmáknutou nikdo :)
09.03.2012 - 13:47 | Filtr
(Býk) balboa » Jyotis
K tomu trochu čarodějné fyziky :5:

Vesmír je nekonečné seskupení energetických polí, připomínajících světelná vlákna.
Tato energetická pole, zvaná Orlovy emanace, vyzařují ze zdroje nepředstavitelných proporcí, metaforicky zvaného Orel.
Lidské bytosti jsou rovněž složeny z nezměřitelného počtu stejných, vlákna připomínajících polí energie. Čarodějům se lidé jeví jako světelné koule s pažemi roztaženými do stran, jimiž procházejí ona vlákna nekonečného rozsahu.
Z celkového počtu polí energie, která procházejí světelnými koulemi, je pouze jejich malá část zažehnuta uvnitř koule, okolo bodu jasné záře, jenž se nachází na povrchu koule.
K vnímání dochází tehdy, když energetická pole v této malé skupině bezprostředně obklopující bod záření rozšíří své světlo, aby osvětlilo identická energetická pole mimo, respektive vně koule. Protože pro vnímání jsou dostupná pouze pole energie zažehnutá bodem záření, tento bod se nazývá „bod, kde je slučováno vnímání“ nebo krátce „slučovací bod“.
Slučovacím bodem lze pohnout mimo jeho obvyklou polohu na povrchu koule do jiné pozice. Záření slučovacího bodu může zažehnout jakákoli energetická pole, s kterými přichází do kontaktu. Proto je-li přemístěn do nové pozice, okamžitě zažehne nová energetická pole a tím je udělá přístupná vnímání. Toto vnímání je známo jako zření.
Jestliže je pohnuto slučovacím bodem dostatečně mocně, lze vnímat kompletně jiný svět - tak objektivní a úplný jako ten, který vnímáme normálně. Čarodějové vchází do tohoto druhého světa, aby získali energii, sílu, řešení základních i dílčích otázek, nebo aby čelili nepředstavitelnému.
Intence je vším pronikající síla, která způsobuje, že vnímáme. Nestáváme se vědomými, protože vnímáme, nýbrž vnímáme v důsledku tlaku a vměšování intence.
Cílem čarodějů je dosáhnout stavu totálního uvědomění, tak aby poznali všechny člověku dostupné možnosti vnímání. Tento stav uvědomění vede dokonce k odlišnému způsobu smrti.

Bod spojení se nám posouvá třeba po drogách, holotropním dýchání, bdělém snění, meditaci, horečce, ohrožení života, ale i v každodenních náladách se nepatrně vychyluje třeba při smutku, bolesti, lásce, radosti. Čarodějové se pokoušely tento bod spojení uvolnit, ze své stálé pozice. Bod spojení se u normálního člověka nemůže pohybovat, protože je fixován na svém místě denní rutinou, myšlením a životním stylem. To je také důvod proč všichni lidé vnímají stejnou skutečnost. Všechny techniky čarodějů, směřují k uvolnění tohoto bodu spojení.
09.03.2012 - 09:58 | Filtr
(Býk) Jyotis » Janíčko Skútrista
ono už to "přeskupování" je tvoření, protože se to děje na nejjemnější úrovni, která musí být velmi flexibilní, i když to v důsledku vypadá, jak píše Zeland, jako nasvícení některých epizod z myriád možných. A to nasvícení tvoří struktury, které jsou specifické.
08.03.2012 - 22:09 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Janíčko Skútrista
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Krestanstvo naproti tomu rozdeluje svety len na tri : nebo,peklo a ocistec.K tomu vsak jezis podotýka,ze v dome jeho Otca je viacero príbytkov,ktoré vsak nerozviedol ani nespecifikoval.

08.03.2012 - 21:42 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Jyotis
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ono vsetko to uz je v nas prítomné a ide vlastne len o zmenu pomeru zložiek,ktorymi žijeme.

Cize nie je potrebne nic vytvárat,ci zahrnat nieco co je akoze "mimo nás".iba preskupovať.

preto je i teoria stvorenia nezmysel,pretoze nic nemohlo byt stvorené ale iba to vzniklo preskupením zloziek,ktore preto sucastne musia existovat stále "od nepameti",cím potom vzniká ten alebo onen jav ci utvar.

A tak moze byt v urcitom zmysle vysledkom ludska bytost,ako aj bytost nebeská.Vsetko je tak len proces ci lepsie povedane - udalosť ktora je vysledkom predpodmienok.takze je jedno ci bude touto udalostou clovek,zviera,alebo vyssia nebeska bytosť.

Vsetko zalezí od toho,ako si sami do buducna tieto predpodmienky procesom preskupenia zloziek urcíme.Ziadna poriadacia jednotka ako Boh ci nieco ine preto mimo nás neexistuje a ani z princípu preto existovat nemoze.

:1:
08.03.2012 - 21:40 | Filtr
(Štír) ivy7 » Jyotis
ZMYSLAMI VNIMAME, CITIME, PRECITUJEME ETC - dochadzame k poznaniu...mozog to spracuje a vyhodnoti.
Inak by sme tymi robotmi asi boli.
Minarik vo svete neznamena NIC.
08.03.2012 - 21:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Janíčko Skútrista
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Len tak pre predstavu : co vsetko spada do pojmu osobnosť :

I . Nirajika - peklo
2. Tiraččhanagata - zvířecí svět
3. Préta - astrální svět
4. Asura - svět démonů
5. Manussa - lidské bytosti

Následují světy bohů jako šťastné sféry smyslových žádostí :

6: Déva Čatu mharadžika - nižší ráj
7 . Déva tavatimsa - vyšší ráj
8 . Déva jama - vyšší ráj
9. Tušita - nebeské světy
10 . Nimmanaratino - nebeské světy
11 . Paranimmittavasavattino - nebeské světy

Končí světy bohů a začínají světy brahmů (brahmalóka) ve tvaru :

12. Brahma-parisadža - nižší dvořané Brahmovi
13. Brahma-purohita - velcí hodnostáři Brahmovi
14. M ahá-Brahmano - Velký Brahma


Tři nebeské světy dosažitelné v prvním džhana vnoru :

15 . Parittabha ti - jejichž záře je ohraničena
16. Appamanabha - jejichž záře je neměřitelná
17. Abhassara - zářící

Tři nebeské světy dosažitelné ve druhém džhana vnoru :

18 . Paritta-subhá - jejichž lesk je ohraničen
19 . Appamana-subhá - jejichž zářící lesk je neohraničen
20. Subha-kinha - utkaní z nezměrné záře

Nebeské světy dosažitelné ve třetím džhana vnoru :

21 . Vehapphala - jejichž zásluhy jsou ohromné
22. Asaňňa sattva - bez postřehovací, zjišťovací a pociťovací schopnosti

Čisté sféry blažených, dosažitelné ve čtvrtém džhana vnoru (stále ještě ve tvaru) :

23. Aviha - nemožno rozluštit
24. Atappa - bez námahy
25. Sudassa - krásně vypadající
26. Sudassino - nádherně zářící
27. Akaníštha - nejvyšší

Nebeské světy a bytosti bez tvaru :

28. Akasanaňčayatanupaga - ani tvar ani různost, ale znají nekonečný prostor (dosaž. v 5. Džhana vnoru)
29. Viňňanaňčayatanupaga - znají jen nekonečné vědomí (dosaž. v 6. Džhana vnoru)
30. Akinčaňňayatanupaga - neuznávají ani něco ani nic. (dosaž. v 7. Džhana vnoru)
31 . Nevasaňňanasaňňaya-tanupaga - jsou stavu, v němž nezjišťují ani něco ani nic.(dosaž. v 8. Džhana vnoru)

:1:
08.03.2012 - 20:42 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » balboa
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To je u nás normálne,pretoze kazdy clovek je predovsetkym zatazený geneologicky,takze vprvorade mu budu vzdy najblizsie tie stavy,ktore ziskal v podobe vrodenych sklonov.

Preto vzdy v nas ostava "verne" iba to co je nasej bytosti prirodzené a na com si zvykla žiť co sa preto v nasom vedomí bude vzdy nejak pripomínať.

Ak aj v sebe nieco vyssieho najdes a zazijes to,dlho sa v tomto stave preto neudrzís,lebo to "nejde prirodzene z tela".Alebo ak sa aj udrzís,tak musis z tela vedomím vypadnúť,aby ta "nerusilo",co napr.bezne advaisti činia.Ale to bez tak nic progresívne neriesi,pretoze atavisticka prirodzenost sa len uchyli do stavu podvedomeho "spánku" a za vhodnych okolností sa zas prejaví.

Preto Kvetoslav vzdy nutil ludí skor do "horsich stavov",aby pribrali postupne aj vsetko to co predstavuje geneologicku zataz.A to tak,ze sa na telo volou a pozornostou "zatlací" a ono samo potom uvolnuje tazsie substraty,ktore sa potom vo vedomí rozpustajú.Ovsem tomu musí predchadzat urcita predpríprava.

:1:
08.03.2012 - 20:27 | Filtr
(Býk) Jyotis » balboa
Děkuji za upřímnost. Cenná.

Diskutovala jsem s Ave, že jsem citlivá na jeden archetyp a jeho kontexty, i v horizontech, které nevyplývaly ze vzdělání a zkušenosti, zjistila jsem, že je tam vazba až později a navíc to korelovalo i v různých kulturních systémech mezi sebou. Jako puzzle. Ave v channelingu to pak pojmenovala.

Jsou tady tedy určité bytostné obsahové struktury, které k nám jaksi patří "víc", stejně jako někteří lidé jsou více našimi spřízněnými dušemi, i když sedí někde jinde. Ozvou se právě ve chvíli, kdy to člověk potřebuje a účinným způsobem, a pak třeba zase zmizí.

Zdá se tedy, že skutečně mezi energiemi, o nichž píše M., a subjektivními projekcemi je ještě bytostná vrstva. Nevím, jak to lépe říct. Jsou to vrstvy...
08.03.2012 - 19:41 | Filtr
(Váhy) Wolf 68 » balboa
skvěle napsáno, naprostý souhlas.... :64: :27:
08.03.2012 - 19:11 | Filtr
(Býk) balboa » Janíčko Skútrista
Dost nepříjemná nástraha je v tom, že jak člověk vyčerpává veškeré svoje možnosti, tím víc negativity vyplouvá napovrch, spousta nepříjemných emocí, zoufalství, pochybnosti, není co dělat, nic nemá smysl. Já už mám dost dlouho pocit, jakobych šel do slepé uličky a nezbývá mi než prolézat všechny její špinavé zákoutí, abych sám sebe na 100% přesvědčil, že je to opravdu tak jak to je...
Mě kdysi napadlo takové přirovnání ke stromu života - jeho kmen je buddha, z něj rostou všechny větve, z dalších větví rostou menší větve - jednotlivé izolované osobnosti lidí, které zapomněly na to, že nesou veškeré aspekty buddhy a rozšiřují tím celý strom, jsou nástrojem tvořivého principu nekonečna. Chce to prostě rozšířit vědomí na ten kmen a nesnažit se tvarovat svou větvičku bez vědomí celého stromu, jinak uschne a umře :4: A i kdyby tak co... naroste nová
08.03.2012 - 18:51 | Filtr
(Býk) balboa » Jyotis
Je to všechno pravda, osobnost je dost specifický, ale komplexní pohled na jednu věc a každá taková zkušenost, každý život je vesmír samotný, jsou v tom zapojeny všechny aspekty, kvality, archetypy a jak člověk poznává postupně sám sebe, učí se symboly, abstraktní myšlení, energetické zákonitosti, přitom ten objekt poznání začíná mizet, v různých fázích vyplývají na povrch další a další souvislosti... Sranda je, že ta osobnost vznikne souhrou náhod a přitom ta souhra náhod je zároveň naše vůle, touha poznat se z této perspektivy.
Poslední dobou dost silně zažívám ten rozpor kdy se cítím zaseklý, pořád stojím na 0 a jindy jsem úplně někde v nekonečnu... celé to poznání je cyklicky uspořádané v různých vrstvách, do kterých to krystalizuje - různé věci, různí lidi, různé ideologie... ale čím dál častějí za vším vidím jen jednu věc, jakoby jednu frekvenci, jeden význam. Někdy to vnímám pozitivně, někdy negativně, každopádně ta intenzita roste a jenom to mnou tak cloumá, čím větší mám tendenci k nějaké sebereflexi, tím míň toho pobirám a zbytečně se vysiluju - prostě zmatek, nejde se v tom vyznat... no a v tom zmatku právě vidím ten paradox, že při takovém stavu člověk neví co si má o čem myslet, proto to ani nemá cenu dělat a zůstává jen to čistější vnímání. Vidím věci, které skrze mysl nejde uchopit, ale ještě tomu tak nějak naplno nedokážu důvěřovat, že se tímhle způsobem dá normálně fungovat, většinou se tomu začnu divit, klást si otázky, nastartuje to zase tu sebereflexi, a jsem na začátku cyklu...
08.03.2012 - 16:35 | Filtr
(Býk) Jyotis » Janíčko Skútrista
není to spíš tak, že je tu "podobnost" a prostupnost?
ne inkluze, ale prostupnost, možnost expanze, která je dána tím, jaké má člověk nervy, tělo..jakou kapacitu energie unese při informačně-energetickém průlomu?
Taková je moje zkušenost. Globální realita nás může pouze navštěvovat, pokud jsme v těle, ale je to jako návštěva většího Já.
Transcendovat realitu znamená ve skutečnosti transcendovat psychiku. S tím právě teď na konkrétním případě zápasím.

Velkorysost v praxi, skutečná, vyžaduje zásah do emoční spontaneity. A ten zásah musí obsahovat jako odreagování (o samotě), tak transcendování v kontaktu s druhým. A to už je součást morálky, o které mluví M. Aby člověk nešířil nízké resonance.
08.03.2012 - 14:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Jyotis
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ano,kto by to vsetko takto pracne cítal a este sa vobec pritom nepomylil v tych vseliakych slovnych "zakrutach" ? :44:

No ano ja som tomu porozumel od sameho zaciatku,ze nasa osobnost zahrna uplne vsetko a preto až vycerpaním vsetkych jej mozností sa dospieva k spáse.Dokonca ani biblia nevycerpava vsetky moznosti cloveka.Tie vycerpava len buddhova nauka,ktora smeruje preto tam,kde niet tvaru ani mena.Na urcitom stupni vyvoja clovek poznava,ze nie on je obsiahnuty vo vesmíre,ale ze cely vesmír je obsahom jeho vlastneho vedomia a i pocituje tak tuto skutocnosť.Preto platí,ze vo vedomí je obsiahnute vsetko a ze preto zanikom vedomia zaniká uplne vsetko.

Akonahle teda osobnosť "zanikne" zanikne uplne vsetko a ostane tak iba ono "Zakladné Nic".

Cize neexistuje ziadna alternatíva,ktora by zahrnala nieco,co neobsahuje nasa osobnosť.Preto sme tvorcami i spasitelmi zaroven.

vsetkych 32 urovní existencie spadaju do fenomenu osobnost.

Az v najvyssom stave uz nie je zistovane ani nieco ani nic.To je posledny deviaty buddhisticky vnor.

:1:
08.03.2012 - 13:57 | Filtr
(Býk) Jyotis » Janíčko Skútrista
fakt? tak na robůtka je to zase velmi dobré.
Vím, že existují programy na čtení, ale nenarazila jsem na to takhle souvisle v delším textu.

K té "přímé zkušenosti", samozřejmě, podle kontextu předpokládám, že Minařík počítá i tzv. přímé zření a prožívání transcendentna, ale tam musí být člověk ještě střízlivějším pozorovatelem. Nemůže, než evidovat a popř. porovnávat, o tom jsme tu diskutovali nad zkušeností vzkříšené Tatiany, do jaké míry se jedná o externality, extrapolace apod.. a jestli mají původ lidský (všelidský), nebo i od jiných bytostí..nebo se v některých případech jedná vůči člověku skutečně o "externality" i původem apod.

U M. je zajímavé, že říká, že lidská osobnost je jakousi arénou různých sil, energií různých frekvencí a kvalit (viz čakry-brány do těchto "světů"), které my si překládáme do slov a pocitů, příběhů...a zároveň je i svým prožíváním konstituujeme. To je to, co jsem psala v diskusi u Tatiany - základní kvalita činnosti mozku - fabulace..

Jít až k pociťování napětí různých sil, energií, to mi vcelku vyhovuje víc, než fixace na nějaké symboly.

08.03.2012 - 13:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Jyotis
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:4: Nie je to cítané prirodzenym sposobom.Je to automat na citanie.Je na to program,ktory dokaze text reprodukovat slovne,zvukovo.


08.03.2012 - 11:51 | Filtr
(Býk) Jyotis » Janíčko Skútrista
už jsi to sem i dával. Našla jsem tam ještě Besedu Bohů, tu mám doma taky.
To děvče to čte trochu jako robůtek a ta její měkká i v cizích slovech :(

Taky jsem uvažovala o tom, co zahrnuje ta "přímá zkušenost" a zároveň doporučení nedůvěřovat smyslům. Může to být zavádějící.

Já mám ráda fenomenologie - jde přes smysly, ale bez konceptu. U něj se mi zdá, že myslí toto:
1. vnímat (smysly), jak jinak, pokud možno bez konceptu (předsudku - prostě se podívat třeba na stůl bez vědomí, že je to stůl, prima vista) +
2) snažit se užívat jakýsi 6., 7. a další smysly, tj. pozorovat i to, jak pracují smysly a neomezovat se na jejich koncept (to vidím, to slyším..)


07.03.2012 - 21:30 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Jyotis
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:15:
07.03.2012 - 21:18 | Filtr
(Býk) Jyotis
To mě vždycky zaujme, znovu a znovu.
Vrací mě to do správné střízlivosti.
04.03.2012 - 21:05 | Filtr
(Býk) balboa
jo, úplně to v tom vidím

nejlepší způsob, jak poznat osobnost, je rozbít ji, posbírat kousky a uvidět co se stane.
tak to dělají i s atomama... mystická praxe :15:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »