rozejít se nebo zůstat???


04.03.2012 - 14:29
(Panna) samanta07
rozejít se nebo zůstat???
Prosím o radu, jsem s se svým přítelem víc, jak 3 roky, měla jsem se k němu stěhovat a postupně jsme plánovali i společnou rodinu je mi 22 let a jemu je 32. Všechno se zdá být fajn, je hodný a milý, a také lépe finančně zabezpečený než já, ale je příliš šetřiví v restauraci mi vyčítá cenu džusu, že je to příliš drahé, šetří na vybavení domácnosti , říká mi, že nepotřebuji telefonovat, ani být na internetu.... Mám ho moc ráda, ale bojím se společného žití v domě s jeho rodinou a toho, že bude příliš šetřiví ,nevím zda by se to změnilo ,proto zvažuji rozchod, ale nechci mu ublížit. Když jsem se pokoušela si s ním o tom promluvit spíše se mi vysmál a řekl mi, že se bojím a přitom nevím ani čeho, připadalo mi jako by to nechápal a snad ani nechtěl slyšet. Předem moc děkuji za odpověď. Samanta

Řazení:
10.04.2012 - 20:30 | Filtr
(Štír) Nabi* » samanta07
:15: :62: i Tobe hodne stesti... a neboj, ti lidi, kteri ti budou srdcem blizsi kolem tebe urcite jsou :3: :34: :62:
10.04.2012 - 16:14 | Filtr
(Panna) samanta07 » SoviPanda
všem děkuji za cenné rady, po dlouhém zvažování jsem se rozhodla s přítelem nezůstat, je to osud asi to tak má být, věřím, že potkám lepšího člověka, který mi srdcem bude blíž a také si mě bude vážit, tak jako si vážím já lidí, které potkám a něco pro mne znamenají, když už nic tak jsem aspoň získala další životní zkušenost. ještě jednou děkuji a i vám přeji mnoho štěstí v životě :)
18.03.2012 - 14:50 | Filtr
(Vodnář) SoviPanda
Ahoj samanto07, určitě to pro tebe není jednoduché, číst šokující odpovědi, ale opravdu uteč. Pokud tě omezuje po třech letech a ještě se ti vysměje, když se ozveš, že se ti něco nelíbí, tak je to sobecké hovado, který bude koukat jen a jen na svůj prospěch a ty nebudeš nikdy šťastná. Takový člověk potřebuje vedle sebe mrchu a fúrii, aby dostal pořádně nakopáno. Při čtení tvého příspěvku mě napadla jedna věc: "Co si myslel, že si v té restauraci dáš? Vodu z kytek? Když cena džusu, vody a piva je už teď stejná. Píšeš, že mu nechceš ublížit rozchodem, Samanto07 z hrušky dolů....on tobě neubližuje? když nechce vyslechnout a pochopit tvá hoře. Věř mi, není ještě připravený pro trvalý a láskyplný vztah. Někde na tebe čeká někdo, kdo si tě bude jinak vážit. Přeji hodně štěstí a písni, jak to nakonec dopadlo.
09.03.2012 - 10:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » samanta07
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele AMOUR, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No je to tvoje rozhodnutie, ale ja by som sa asi rozhodla inak. Ved ste spolu tak kratko, to by mal byt clovek este relativne v euforii zo zalubenia a lasky a nie rozmyslat nad tym, co si po troch rokoch necha a nenecha libit...

Dobre si to este premysli, prajem vela stastia :74:
09.03.2012 - 10:24 | Filtr
(Panna) samanta07 » Pivo94
Všem vám moc děkuji za rady a vaše názory, je jasné, že rozhodnutí je jen na mně, nebyla jsem si úplně jistá, tak jsem chtěla znát vaše názory, je pravda, že v některých věcech je příliš šetřivý a to nejsem ta, která by příliš utrácela. Uvědomila jsem si, že mi v mnoha věcech pomohl a také tři roky nejsou jen tak k zahození. Má chyba je asi v tom, že jsem si nechala kde co líbit a nevyjádřila svůj názor. A je pravda, že záleží na tom, zda se člověk přizpůsobí či ne. Rozhodla jsem se s ním zůstat, ale nenechám si už vše líbit a vyjádřím svůj názor a ono se uvidí, jak se bude na to tvářit on. Jinak podotýkám, že adaptibilní člověk jsem, ale nepřizpůsobím se něčemu, co mne omezuje.
08.03.2012 - 13:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pivo94, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Je to tvoja voľba či s ním ostaneš alebo nie. Obe rozhodnutia budú mať veľké následky, už len preto, že si mu povedala áno keď si s ním, začala chodiť. 3 roky chodenia spolu považujem za najvyšší čas ísť do manželstva alebo sa rozísť (rozvodom/rozchodom zvlášť nerozumiem, lebo keď si raz niekoho vyberiem, nechápem prečo by som niekedy v živote mal chcieť niekoho iného). Ak má teda 32 a ty o 10 menej, a ozaj to s tebou myslí vážne, asi by už nemal bývať s rodičmi, ale mal rozmýšľať o bývaní s tebou sám, nie s rodičmi.
Pokiaľ nie je veľmi chápavý, tak možno ešte nedozrel. A kto vie, či niekedy dozrie, ale nevylučujem možnosť, že sa zmení lebo je to prirodzené.
Šetrný je.. tak obedy nemusíte mať stále niekde v reštauráciach, ale ak ťa už niekde vezme, je blbosť vyčítať cenu džúsu.. ale to asi každý vie.. Aj šetrnosti veľa škodí, tak možno by mohol pouvažovať, aby prehodnotil túto vec.
Môj názor je, že som úplne proti rozchodom.. a človek, ktorý dokáže opustiť druhého, alebo druhému ubližovať je málo zrelý a nehodný čohosi tak vzácneho ako je skutočný vzťah. :1:
05.03.2012 - 14:12 | Filtr
(Beran) miluška medvídková
škrťu jsem měla za manžela, je to děsný, neustále ti bude něco vyčítat! I věci pro děti. :43:
05.03.2012 - 10:32 | Filtr
(Býk) player » Glimmer Man
Určitě.

Ona musí vyhodnotit tři věci:

1 - zda jeho zbylé vlastnosti vykompenzují ty negativní

2 - uvědomit si,že ve svých letech je příliš mladá na odhad reality.Takže já bych na jejím místě zachoval určitej odstup.Ne jednu stranu - 10 let maj dobrej rozdíl,na druhou stranu,on už může spěchat pod chomout ,majíc na zřeteli,že má v rukou dobře ohebný proutek.

3 - pokud jí jeho rodinné společenství nevyhovuje,odmítnout - byť slušně - to soužití.
Tam je to otázka velmi citlivá.Jsou lidé skvěle adaptabilní a pak ti,co si po čase zvyknou a pak ti,co si nikdy nezvyknou,dokonce ani na vlastní rodinu,že...
05.03.2012 - 09:53 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » player
Tak ono je rozdíl mezi šetřivostí a skromností a mezi omezováním partnera a vztahem "pán - sluha". Byl bych opatrný, abych náhodou nezaměnil.
05.03.2012 - 09:52 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti
No, tak je fakt, že mě by takovejhle strážce financí bodnul, páč já sem druhej extrém...
Je fakt, že doba je zlá a na rozhazování má málokdo...
Ale představ si jak ti jednou bude vyčítat "drahej" jogurt pro vaše dítě...
Představ si jak tě bude nutit chodit doma v kulichu aby se nemuselo topit...

A moje prababičk řikala: "Hlavně aby ti nepočítal hrášek do polívky"

Rozhodnutí je na tobě, nicméně mě by tohle vadilo moc.... :19:
05.03.2012 - 09:47 | Filtr
(Býk) player
Šetřivý podle vzoru mladý...ale to není podstatné...

No - říká se tomu harpagónství.Dám ti dobrou radu,nejlepší,co ti tu kdo může dát.
Koukni se nebo přečti Mollierova Lakomce.A pak se sama rozhodni,zda jsi tuto vlastnost ochotna akceptovat či nikoli.

Faktem je,že stejný bude jednou i vůči svým dětem: k čemu to u nich povede?
Ke skromnosti a to se hodí.

Ale únavné to je,to uznávám.
05.03.2012 - 09:41 | Filtr
(Beran) Háňa*
Pokud je to až tak, jak to popisuješ, z toho bych já utekla - to už je "ZA". :23:

Obecně proti rozumné šetrnosti nic nemám - ona má tak trochu s tím "lépe zabezpečený, než já" souvislost :2: :4: Kdo všechno neprobendí, ten potom něco má :3:

Ale chlap, který si neumí vyhodit z kopýtka, je suchar i ve všech ostatních věcech - nic pro mě. :21:

Nehledě na to, že vypadnout ze svojí rodiny do druhé a místo rodičů se nechat peskovat tchyní..... to by tedy fakt nehrozilo. :3:

05.03.2012 - 08:36 | Filtr
(Býk) Glimmer Man
No, soudím, že tvůj partner bude panovačnej typ. Takovej ten pán domu, práci mám, peníze mám, nábytek mám, tak co mi tu ještě chybí?? Žena. Každej takovej je asi na začtku vztahu, když jí "nemá jistou" hodnej a milej.

Mě kdyby někdo řekl, že nepotřebuju telefonovat a být na internetu, nebo cokoliv v principu stejnýho, tak ho chytnu za prdel a vyběhnu s ním jak s horkým popelem. Nechat se takhle omezovat a manipulovat není dobrý.

Ať odejdeš či zůstaneš, měj na paměti, že v každým vztahu si musíš zachovat sebeúctu a svobodu myšlení. Nikdy se nesmíš ve všem podvolovat. Rovnocenný vztah takhle totiž nevypadá. A jak to tak čtu tak na rovnocennej vztah rozhodně našlápnuto zatím nemáš. Nesmíš dopustit znásilnění tvojí osobnosti a nechat se oblbnout. Správnej partner tě bude respektovat, chceš-li džus, dej si džus, maximálně si ho zaplatíš sama. Telefonuj si jak chceš, ale za svý.

Jakmile totiž dovolíš, aby s tebou bylo nakládáno jako s hadrem, staneš se hadrem. A ono to nezačne hned, ale začíná to velice pomalu. A hodně často to začíná tím "no co je to drobnost, tak mu vyhovím, přeci nebudu dělat dusno". K scéně s džusem - oznamovací věta "já si ten džus dám" není dělání dusna. Dělání dusna budou jeho další blbý kecy, kromě věty "OK, tak si ho dej."

A žít ještě s jeho rodinou?? Osobně, k tomu nevím co by mě donutilo. Jeho rodina = jeho spojenci. Být sama mezi tolika lidmi na jeho straně, no nevím, nevím, to bude dřina uržet si rovnocennej vztah a nenechat znásilňovat osobnost. To bys musela bejt hodně silná nátura. A to myslím ještě nejsi.

Takže jestli se rozhodneš zůstat, nauč se zachovat si svojí osobnost a postarat se, aby zůstala zachována rovnocennost. A pokud budeš chtít bydlet s nima, rozhodně se neuvazuj a nepal únikový cesty. Zachovej si kamarády a dobrej vztah s rodičema. A nedávej prachy do domu, kterej ti ani z části nepatří. Až padne první rána, všechno tohle se ti bude možná hodit...
05.03.2012 - 00:19 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus
...fakt jsem tak hroznej?... :39: :39: :39:


...taky lev... :42:
05.03.2012 - 00:18 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus » Pithecanthropus erectus
takže humor bude teď.... :4:
Skotsko.
...říká prosebně synáček...

Tati, dal bys mi prosímtě penny?...já bych se rád podíval do pojízdnýho kina.....


..Ale ale hochu....ty seš nějakej zmlsanej.Vždyť to není ještě ani dva měsíce, co jsme se spolu dívali na zatmění slunce......

:61: :61: :61: :61: :61:
05.03.2012 - 00:01 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus
s humorem?... :22: to bude krutá pravda Bubáčku......tihle týpci jsou zrovna tak úporní jako žárlivci.....výsledek stejnej....spas se kdo můžeš..... :39: :39: :39: :39: :39: :39:
04.03.2012 - 23:28 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus
..tomuhle říkáš spořivost? :39: to je prachsprostá hamižnost....pokud si ho vezmeš, tak počítej s tím, že mu budeš předkládat účtenky z nákupu, že ti bude říkat kolik vody si můžeš napustit ve vaně a jak teplý,až se narodí malý, tak žádný pemprsky, ale hezky máchat v plíny ruce a pokud možno v nejbližším potoce.Na pokožku je nejlepší vepřový sádlo a místo řasenky poslouží obyčejnej globín na boty.Taky budete chodit v sedm spát, aby se neprosvítila elektrika a ještě za svobodna si kup pořádnou vlněnou deku, abys v zimě nezmrzla, páč sedmnáct stupňů, je fakt dost málo.Nač kupovat knížky když jsou v knihovně a koncert máš přece v rádiu....

No řekni sama, není to veselej život se spořílkem? :61: :61: :61: :61:
04.03.2012 - 23:16 | Filtr
(Blíženci) Nuna
Takhle jak to popisuješ by to bylo daleko,hodně daleko za mou hranicí. To už mi totiž nepřijde jako pouhé šetření,ale jako omezování osobní svobody - aby mi někdo "zakazoval" internet a mobil - to bych ho // národ promine // nakopala do prdele :2:
Myslím,že podobné rady tu uslyšíš převážně - a to jsme tu skutečně velcí lidumilové :2: :4:
Bič a pryč!
Dneska nemůžeš pít džus,zítra nebudeš moct telefonovat,pozejtří Ti zakáže se mejt a za týden dejchat :39: :47:
Měj kus sebeúcty :1:
04.03.2012 - 15:33 | Filtr
(Štír) Nabi*
Ty jo, zdrhej sec ti sily staci :39:

Ver mi, ze kdyz tot dela ted, tak to bude jeste horsi....
Jestli se ti vysmal kdyz jsi mu neco povidala, jestli ti vycita ze si objednas trochu drazsi dzus na ktery mas chut, kdyz ti ON RIKA CO POTREBUJES A CO NE tak si predstav jak to bude vypadat jak spolu zacnete bydlet....

S takovym muzem chces mit deti??? Ktery by te takhle drzel pod krkem???

Radim vem nohy na ramena jak tu uz nekteri radili a fakt se neohlizej.... :41: :11:

A poslouchej svoje pocity, nemas je totiz jen tak!!!! :62:
04.03.2012 - 15:21 | Filtr
(Býk) kapka růžové
...spořivost sama o sobě nemusí být naškodu, zvlášť pokud Ty máš jiné návyky...může je vyvažovat, pokud se o věcech bude komunikovat a oba budete schopni částečně ustoupit...tyhle věci se učíme...někdy celý život...

...nevím, zda je nutné takhle radikální řešení...pokud se milujete, určitě najdete cestu...takže otázka zní spíš, jestli je ve vašem vztahu láska... :27: :27: :27:
04.03.2012 - 14:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nemohu Ti říct udělej tohle a tohle... jen Ti mohu poradit... že lepší je bydlení, kde bydlíte sami... ať je jejich rodina jakákkoli... :17:

Za chvíli Ti řekne co máš nosit na sebe ne? :4:
04.03.2012 - 14:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » samota
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele lovec, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Někdo se změnit nepotřebuje- nechce :39: :8:.
04.03.2012 - 14:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » lovec
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele samota, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
no,asi souhlas....bude jako jeden proti všem :43:..a to se nedá změnit...snad jen sami dva-tam je šance 50-50 :15:...no,nevím,holka..fakt bych s tím nespěchala...nechala to vše volnější a čas snad pomůže a poví,co dál-když teď sama nevíš :63:
04.03.2012 - 14:38 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele lovec, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Děvče utíkej! a neohlížej se, nebude to lepší, navíc bydlení s rodinou :39:, nebude s Tebou, ale s nimi proti Tobě :8:, bude Ti těžko :42:.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »