život s tyranem ...co dál??


30.01.2012 - 15:47
(Rak) Lolla
život s tyranem ...co dál??
Žiju s manželem kterého nenávidím a přesto s ním ještě jsem..uz dlouhou dobu mě psychicky i fyzicky terorizuje ,děti nemáme,intimně spolu už 1,5roku nežijeme takže si užívá jinde není to jen jedna je jich víc několikrát jsem mu navrhla že se rozvedeme když už nás k sobě nic nepoutá ale on to vždycky zavrhne a ještě je agresivní mám pořád strach odejít bojím se jeho nepřiměřených reakcí a nechci aby mě a nebo někomu z mé rodiny neublížil ..nevím jak dál nechci si už připadat tak uboze ..chci žít po svém a ne tak jak mi to nařizuje můj despotický manžel ...co dál??

Stránka: 4 3 2 1
Řazení:
19.02.2012 - 12:50 | Filtr
(Beran) Pan Božský Nesympatický » Háňa*
Pořád je tady pravděpodobnost, že si tuhle diskusi přečte jiná holčina v podobné situaci. Jenže ony se jen koukají, nemají odvahu se aktivně zapojit do diskuse, jen hledají „vzory“ pro srovnání toho, co je normální a toho, co zažívají ony. Mou „sáhodlouhou“ odpověď vnímej spíše jako vzkaz pro tu mlčící většinu :76:

A plýtvání slovy? Ne, to ne. Plýtvání časem nám svěřeným. A nevadí, spíše je mi líto to bezbožné :61: plýtvání. Ale to je na jinou nekonečnou diskusi :27:
19.02.2012 - 12:43 | Filtr
(Střelec) :o)) Nori » Pan Božský Nesympatický
Ja som to nezažila,poznám to iba z počutia a z toho ,že som bola blízko ked to zažila to jedna moja kamoška. Je to tak ako píšeš,ale často ani systém nepomôže,ak je dost prefíkaný ten chlap.Nedovolím si dávat rady,lebo nemám skúsenost,a aj keby áno,je neprenosná.Ale tolko určite viem,že potrebuje aspoň slovnú podporu a radu ako von z tej situácie a tej sa jej tu dostalo,čo nepovažujem za zbytočné tlachanie a preto som ti aj písala.
Mám aj druhú kamarátku,ktorá roky žije v podobnej situácii,hoci nie tak vyhrotenej.Volala som raz na takú linku pomoci,ona zo svojho telefónu nemohla-kontrola.Ale vôbec sa so mnou nebavili,mala zavolat ona,ale neurobila to,mohla z mojho telefónu,ale neurobila.Bolo mi to lúto ,kvoli nej,ale nikoho nemôžeš nútit,nežiješ jeho život.Mám ju velmi rada a velmi bz som si priala,aby mala pekný život...ale to je môj názor.Proste ten bod zlomu u nej neprišiel,ten sa nedá jednoducho urýchlit.Po krokoch s tým pracuje,chvílami je to lepšie,inokedy nie.Pomáham jej vidiet to zvonka,a robit drobné kroky vpred,nadobudnút vlastnú silu a ide to velmi pomaličky.Iné zvonka nemôžeš urobit,ani urýchlit to,žiaľ.Je to ich "boj".Tie situácie sú rôzne a systém pracuje pre toho,kto v ňom vie lepšie chodit. V skutočnosti v týchto situáciách nikdy nevieme ako to je, a často sa v tom nevyznajú ani sami aktéri...len niečo zvonka vidíme a myslíme si ako by to malo byt a väčšinou máme info len z jednej strany,citovo prudko zafarbené...Možno je to s ňou úplne inak,bodaj by si nemal pravdu.A ak funguje to naše duchovno,tak si tie situácie tí ludia vybrali,aby narástli,naučili sa a nevieme,či im tie naše zásahy pomôžu...popísala som z každého rožka troška,ale snád sme sa pochopili. :3:
19.02.2012 - 12:36 | Filtr
(Beran) Háňa* » Pan Božský Nesympatický
"Tečka. Tohle určitě pochopila a není o čem diskutovat, takže tady plkáme zbytečně."


Nerozumím v tom případě Tvému příspěvku - pokud je Tvoje teorie správná, jenom ses jím zařadil do skupiny zbytečně plkajících :4:

Vadí Ti, když někdo jiný plýtvá svými slovy ? Proč ? Nijak se Tě to přece netýká
19.02.2012 - 11:37 | Filtr
(Beran) Pan Božský Nesympatický » :o)) Nori
Lolla položila otázku do fóra, pár lidí jí odpovědělo a ona si to přečetla a poděkovala. Od té doby se neozvala.

To děvče ví, co má dělat. Fakt je, že v její situaci toho moc na výběr nemá. Když ji nezabije on, tak ji donutí, ať se zabije sama. Druhá volba je jít na policii. Tečka. Tohle určitě pochopila a není o čem diskutovat, takže tady plkáme zbytečně.

Nepřítele nemůžeš bít jen napůl, jinak se zvedne a ránu Ti vrátí. Pokud ona zavolá hlídku, že ji bije, jen se to zhorší. Pokud poprosí kamaráda, aby se jí zastal, jen se to zhorší. Jediné řešení je tedy úplná totální VÁLKA naostro, do konce, kdy výsledkem bude vítěz a poražený. Otevřeně na něj zaútočit s pomocí sociálního systému, policie, soudů a tak, s tím cílem, že soud mu musí zakázat přiblížit se a jakýkoliv další kontakt. Takže to děvče musí se svým trápením ven, musí zveřejnit spoustu nepříjemných a nedůstojných informací o svém životě, ale JINÁ CESTA NENÍ. Nemůže jen tak utéct ke kamarádce, nebo se schovávat v lesích, před tímhle problémem neuteče. Nikomu se to ještě nepovedlo, a jestli, tak žije celé roky ve strachu, že se despota objeví...

V její situaci se ocitlo více žen a praxe ukázala, jak to probíhá a jak to končí. Dobrý konec to vezme jen skrze policii a soudní zákaz styku. Výmluvy na ohrožení rodiny a tak jsou jen předsudky... rodina ji podpoří, teprve až ona sama zaútočí. Kdyby bojovali za ni a zaútočili a ona by řekla, že k soudu nejde, zbabrala by život sobě i jim, to nikdo neriskne.

To že se Lolla neozývá, přičítám tomu, že jí povedený manžílek přišel na její snahy a rázně je utnul. Nebo se pokusila o nějaký polovičatý krok, jak jsem zmínil výše a situace se zhoršila. Jít na policii se "sedmi bodnými ranami neslučitelnými se životem“ nebo s žaludkem plným pilulek a alkoholu, jde dost špatně, měla by zvednout prdel a JÍT HNED! O čem tady chceš diskutovat?

Jo, u soudu to bude nepříjemné, ale jen chvilku a ta úleva a klid v hlavě stojí za to.
19.02.2012 - 09:17 | Filtr
(Střelec) :o)) Nori » Pan Božský Nesympatický
Teraz si nasadil korunu všetkému,čo tu bolo napísané... :8: Ak tu niekto prosí o radu,tak ju zrejme potrebuje.Radu, možno podporu,lebo sa mu jej nedostáva odinakial.Myslím,že to pre toho človeka vela znamená,možno len nádej,že sú ludia,ktorí mu poradia,podporia ho,hoci vie ,že musí konať sám a cíti neistotu,alebo aj neschopnosť konat.Každý má svoj čas,kým sa odhodlá a urobí to, a v tom čase potrebuje podporu a tá nikdy nie je zbytočná.Očakávat ,že niekomu poradíš a on to hned urobí je nereálne.
Možno to ani neurobí,ale nikdy nie je zbytočné podat pomocnú ruku,alebo len slovami podporit.

19.02.2012 - 08:37 | Filtr
(Beran) pimon
Tak jak, již se Ti podařilo pokročit?
19.02.2012 - 08:07 | Filtr
(Beran) Háňa* » librax
Vím, že to je těžké, ale je to prostě nutné. Takhle týraný člověk si to vlastně dlouho ani neuvědomuje, že je týraný - viní sebe, všechno si zdůvodňuje tak, že si to zaslouží.......... protože je tyranem úplně zblblý - to je jasné. :8:

Ovšem v okamžiku, kdy si to uvědomí a přizná, má to nejhorší za sebou - ale pokud bude zase spoléhat a ohlížet se hlavně na okolí, skončí zrovna tak - v područí někoho. Myslím, že to je právě tím hlavním, co se musí naučit - umět spokojeně žít bez závislosti na druhých - pak už se mu nic podobného nikdy nestane.

Můj názor je, že právě v té chvíli je nejlepší spoléhat na sebe - jen na sebe - sama sebe zmobilizovat, věřit si, že to zvládnu... - být tou oporou a nejlepším přítelem sám sobě

Bonus v podobě pochopení může být příjemný, ale nic nevyřeší - na ty konkrétní činy je člověk stejně sám - to on musí jednat.

Kolik je takových případů, že týranému člověku, většinou ženě, pomáhalo okolí, všichni byli nablízku, měla oporu, a nakonec se k tyranovi vrátila nebo si po úspěšné akci našla to samé v bledě modrém :23: Právě proto, že se nezbavila toho sklonu být stále na někom závislá. To považuji za hlavní důvod, proč se takové věci vůbec dějí - závislost
19.02.2012 - 02:01 | Filtr
(Beran) Pan Božský Nesympatický
Plýtváte slovy. Někteří lidé nejsou stvořeni k tomu, aby se jim dalo pomoci...

Lolla se už dva týdny neozvala, to znamená, že je six fít andr. Mrtvá. Dead. Konec. Finíto. The End. Jestli Vám to nedochází, tak mi rozhodně jo.
19.02.2012 - 01:18 | Filtr
(Štír) LastKnight
Především jsi svobodná lidská bytost a ne jeho majetek. Život běží a ty by jsi měla myslet na sebe a začít žít pro sebe. Nepasuj se do role, kterou nechceš. Prostě se připrav na náročnější období a nech se rozvést. Pokud by komukoliv ubližoval jsou zde od toho instituce, který by tě měli ochránit. Nic není tak horké jak se zdá.
15.02.2012 - 10:36 | Filtr
(Beran) miluška medvídková » zarra
myslím, že je hodně azylových domovů pro matky s dětmi, byla jsem tam na praxi a jsou tam spokojené, nic jim tam nechybí
15.02.2012 - 09:22 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » zarra
tyvogo vás tady číst to je teda horror :22:
12.02.2012 - 19:51 | Filtr
(Lev) růžička » librax
Sama jsem zažila kurvy sousedy, místo aby něco udělali ,např zazvonili,raději postávali na schodech a měli z toho velikou srandu, pak důvěřuj sousedům !!I když za to nemůžeš, hoidně se stydíš , raději by jsi šla tunelem! Kdežto agresor chodí se vztyčenou hlavou!! Bezcharakterní člověk!!
Ano, je těžké se do toho plést ,ale alespoń anonymně něco udělat mohli , že?
Kdo neprožil , těžko pochopí co takoví POSTIŽENÍ lidé prožívají a jakou cestou musí projít.
Nedůvěra lékařů, policistů.sousedů.lidé atd..
Musí být vše podložené lékařskou zprávou, nahrávkou, fotkou, jde také o zastupitelství jak se na tu určitou věc dívají,na město k projednání -jen pokuta , dlouhá cesta k soudu.
Všě je jen o důvěře, svědcích kteří chtějí pomoci a vypovídat v prospěch Vás!!
Proč taková žena neodejde ?
Nemá kam jít,azyl ? Jen na půl roku a nebo celý rok a co potom? Bez příjmu, bez majetku ,bez ničeho? Agresor si užívá byt či dům a nic ho nezajímá, kolikrát ani neplatí nájem, jen inkaso.Myslí vůbec někdo na děti? Jak to vše prožívají, co cítí ? Sociální odbor? Co si nezařídíš sama nemáš!!
Doufám, že ted´už to je jiné, než to bylo kdysi!!!!
12.02.2012 - 18:47 | Filtr
(Býk) Jojohana
co nejrychleji od něj pryč. čím dřív, tím líp.
není co řešit
12.02.2012 - 18:24 | Filtr
(Váhy) librax » Háňa*
Viš proč je pro ni tak těžké,že jí okolí nevěří ? Protože když tě někdo týrá,tak ti mimo jiné taky úplně vymyje mozek,odstřihne tě od rodiny, přátel atd. a ty jsi na to všechno SAMA.A ve chvíli,kdy si začneš uvědomovat jak hrozně žiješ a začneš sbírat odvahu k odchodu,tak hrozně moc potřebuješ podporu okolí.Potřebuješ se vypovídat,aniž by tě někdo odsuzoval,potřebuješ aby ti někdo řekl - hele,když bude nejhůř zavolej kdykoliv.Potřebuješ aby ti někdo řekl - moje milá,magor je on a ne ty.Ty se totiž zmítáš v pochybnostech,on není jen hnusná svině ale občas ti nadávkuje chvilky pohody a porozumění a ty mu OPĚT začneš věřit,že to bude dobrý.A tak to jde pořád dokola - teror se nenápadně stupňuje,vyvrcholí a pak přijde období "lásky" a odpuštění.
K rozhodnutí odejít je zapotřebí ohromná síla a dvojnásobná,když nemáš podporu okolí.Pan Jekyll a Hyde je schopný lidi kolem tak zmanipulovat,že nakonce vypadá jako oběť on.
12.02.2012 - 17:57 | Filtr
(Ryby) bimbulka.j
Odstěhuj se od nej, podej žádost o rozvod. Neváhej a začni jednat. Nemá sebemenší právo nikomu ubližovat. Až vypadne s domu, zbal se a odejdi.Třeba do azylového domu.
12.02.2012 - 17:53 | Filtr
(Kozoroh) OldDog21 » Janíčko Skútrista
Možná by nebylo špatný při fyzickým útoku mu vystřelit "plynovkou" do ksichtu (prodávaj je bez povolení).... :46:
12.02.2012 - 17:50 | Filtr
(Kozoroh) OldDog21 » zarra
"Hezkej život", ale proč??? Nechápu?? No, nic, přečti si můj předchozí příspěvek..... :15: :29:
12.02.2012 - 16:08 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ale no ták pane kolego,su i inteligentnejsí metody :4:

třeba pomaly ale pravidelne v malych davkach pridavat do jedla arzén :46:
12.02.2012 - 16:02 | Filtr
(Lev) růžička » zarra
Ahoj, jesli Ti mohu poradit bojuj. Také jsem byla objetí dlouholetého dom. násilí. Bohužel vzpomínky se nadají vymazt z hlavy :63:
Máš dětí a když odejdeš jen s igelitkou, čemu si pomůžeš?
Děti bude trestat za Tebe .
Bohužel musíš zatnout zuby a řešit to.
Z boje se neutíká. Každé napadení, musíš nahlásit obvodnímu lékaři a na polici-podat trestní oznámení :15:Nesmíš se ho bát, on se musí bát a né Ty!! Mě to také chvíli trvalo se mu postavit a nakonec , jsme s klukami po x dlouhých letech volní!!
Žádnému tyranovi to nemůže projít, nesmíš to dopustit .Na co by tu byly zákony?
Kolikrát jsem se klepala hrůzou co zas příjde..
Moc dobře znám ty neříjemné pocity...
Já si říkala,co horšího mohu ještě zážít ,přinejhorším mne jen zabije.
Nedejte se holky a bojte,hledejte řešení :15:
Váš strach ho jen posiluje, nedopust´te to.
Držím Vám Všem děvčata pěsti :62: :35: :15:
email: intervencni.centrum@hk.caritas.cz
www: www.domacinasili-ic.cz
Zkuz se dotazovat mailem , co Tě zajímá :15:
12.02.2012 - 12:32 | Filtr
(Beran) Háňa* » zarra
A proč je na tom nejhorší zrovna to, že okolí tomu nevěří ? Tomu nerozumím :49:

Mně na tom připadá nejhorší úplně něco jiného - že se necháš tyranizovat.


Jdi :15: :15: - zvládneš to - hůř už Ti určitě nebude :62: :62:
12.02.2012 - 12:08 | Filtr
(Blíženci) patatina
bohuzel,tohle se stava,aniz by jak rikas okoli tusilo-ale proc netusi....je otazka...

je to o tobe,jen a jen o tobe-ne o nem...

kazdy si k tobe dovoli pouze to,kam az to nechas zajit....inu stalo se,byla jsi slepa,nebo lina neco s tim delat od prvnich naznaku tyranie-nekdy to zacit muselo,ne?
kdyz uz se ta monstrozni chyba stala-nezbyva nez se skutecne rozhodnout pro radikalni rez...

anebo stale nevis co vlastne chces?vyzivas se v tom snad dokonce?
pokud ne-radi ti tu lidi dobre-nohy na ramena a pred tim byt moooc a mooooc pripravena-nic jineho totiz nejde.
bud ON a zivot na h....nebo TY a nova personalita/nemyslim papirove/-ale hlavne ty se musis zmenit...s takovym pristupem,s nejvetsi pravdepodobnosti,priste narazis na stejny problem.....

preji hodne sily-nemas na vyber!
12.02.2012 - 11:56 | Filtr
(Váhy) zarra
NÁHODOU SE MI OBJEVIL TVŮJ ČLÁNEK .ŽIJI S DESPOTOU 20 LET A MÁM 3 DĚTI.CELÁ LÉTA JSEM PŘEMÝŠLELA PROČ SE TAK CHOVÁ ŠIKANA,SPROSTÉ NADÁVKY ATD. VŮBEC MĚ NENAPADLO SE NAD TÍM HLOUBĚJI ZAMYSLET PROČ VŠE MUSÍM A NEMÁM ŽÁDNÁ PRÁVA ŽIJI JAK OTROK BOJÍM SE COKOLI UDĚLAT COKOLI ŘÍCI NEHLEDĚ NA TO ŽE NESMÍM MÍT A NEMÁM FINANČNÍ PROSTŘEDKY A ANI PRÁCI.DŮSLEDEK MANIPULACE A MOJÍ BLBOSTI ŽE JSEM SE NEPÍDILA DŘÍVE PROČ SE TAK DĚJE .MÉ MANŽELSTVÍ KDYŽ ZPĚTNĚ VŠE PROBÍRÁM JE JEDEN VELKÝ HOROR ANI FILMAŘI BY HO NEVYMYSLELI.NEJHORŠÍ NA TOM JE ŽE OKOLÍ MI NEVĚŘÍ JAKO SPRÁVNÝ DESPOTA NA VENEK PŮSOBÍ TAK ŽE MI VŠICHNI ZÁVIDÍ JAKÉHO MAM HODNÉHO MANŽELA.CO BYCH CHTĚLA.DOŠLO TO TAK DALEKO ŽE JSEM SE PŘED ROKEM ZHROUTILA OD TÉ DOBY MAM ZDRAVOTNÍ PROBLÉMY .VŠECHNO MI VZAL A ANI NEMÁM SÍLU NA NĚCO SE SOUSTŘEDIT NIC MĚ NEBAVÍ A NEZAJÍMÁ .SICE POZDĚ ALE ODCHÁZÍM S IGELITKOU TŘEBA POD MOST .NIC NECHCI JE MSTIVÝ CHCI JEN ZAPOMENOUT.
02.02.2012 - 12:13 | Filtr
(Kozoroh) OldDog21
Připrav si "útěkový plán" a jednoho dne zdrhni... A pak si podej žádost o rozvod... (je jasné, že on se rozvádět nechce, když vaříš, pečeš, pereš jeho smradlavý fusekle a zaprděný spoďáry a dobře žehlíš a skládáš košile, meješ nádobí, uklízíš....)... Taky někdy skákni do poradny, zjisti kde je u vás nejbližší Bílej kruh bezpečí a tak... :15: :3: :29:
01.02.2012 - 11:16 | Filtr
(Beran) Háňa*
Pokud se Ti nelíbí život s tyranem, jsou dvě možnosti - zabít sebe nebo jeho :23:


No vážně, co čekáš, že uslyšíš, kromě toho, že musíš od něj odejít. :32: Proč vůbec navrhuješ rozvod jemu - návrh na rozvod se přece podává u soudu :44:

Hůř už Ti asi nikdy nebude, než teď, takže se vlastně nemáš čeho bát :62: :62: :62:
Víš, oni tihle ubožáci jsou gerójové jen do té doby, dokud mají na koho machrovat - vyzkoušej, uvidíš :3: :37:
01.02.2012 - 11:11 | Filtr
(Beran) allinone
deti nemáte a načo si ešte s ním?? :63:
nevyhrážaj sa mu rozvodom...proste tam tú žiadosť daj!
Příspěvky: 99-75 74-50 49-25 24-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »