Mám založit rodinu??


24.01.2012 - 17:44
(Lev) Kaisserka
Mám založit rodinu??
Dobrý den, už delší dobu (asi rok) řeším stále dokola stejný problém. Jestli mám už založit rodinu nebo ne... je mi 26 let, mám úžasného přítele, oba máme práci. Oba máme auta, máme kde bydlet. Nějaké ty dluhy, ale kdo v dnešní době nemá ... Já už bych hodně chtěla miminko, ale problém je, že jsem zaměstnaná v nové práci, kde mám dobu určitou a poté se mi to ještě dvakrát prodlouží na rok, než mi dají dobu neurčitou. Co se týče výdělku je docela dobrý, ale není to práce mého života, není mi tam ani špatně, ale ani dobře.Zatím tedy stále čekám, až konečně budu mít dobu neurčitou, abych mohla mít miminko .. ale pak si zase říkám, že po skoro 4 letech (těhotenství a mateřská) jestli se tam vůbec budu chtít vrátit. Ale na druhou stranu se zase bojím, abych pak nějakou práci sehnala ... taky je mi už 26 let, takže kdybych měla čekat, než budu mít dobu neurčitou, měla bych miminko tak ve 29. A kdoví, jestli mi jí opravdu dají a nevyhodí mě (mají se vracet z mateřských kolegyně) Tak co si o tom myslíte? Další věc, kterou zvažuji je to, že beru antikoncepci a moje kamarádka otěhotněla až půl roku po vysazení. Již jsem jednou myslela, že jsem těhotná, ani jsem neměla v tu dobu práci a přítel byl tak nadšený a hrozně se těšil. Co si o tom myslíte?

Stránka: 3 2 1
Řazení:
28.01.2012 - 02:13 | Filtr
(Štír) Svá štírka » Kaisserka
Na práci se neohlížej. 3 nebo 4 roky je tak dlouhá doba, že nikdo neví, co bude..... :63:
Chápu tě, přistupuješ k těhotenství a založení rodiny zodpovědně a nechceš, aby vaše dítě trpělo nedostatkem.......To, co dítě nejvíc potřebuje, se koupit nedá. Buďte svému dítěti milujícími rodiči, buďte mu oporou a vzorem, těšte se na ně a dávejte mu svoji lásku najevo.
Dáte mu tím do života víc než jen pár koupených krámů,které si třeba ani nebude jednou pamatovat. Vytvořte mu domov - místo, kde bude v bezpečí a chtěné. :18:
27.01.2012 - 19:42 | Filtr
(Střelec) Zubatý Křeček » Zornička
a tak to je, jak je v tom článku popsané. Dneska lidi žijí jinak, společnost se změnila, proto i ženy mají děti později než před x lety.
27.01.2012 - 19:05 | Filtr
(Střelec) Zubatý Křeček » Glimmer Man
Ježiš to jsou zase kecy, hlavně že máš na všechno odpověď, by mě zajímalo jak Ty vedeš svůj život, že jidiné co tady vidím a čtu je permanentní poučování ostatních o tom co by měli a jak by měli, či připadné soudy. Nějaký vnitřní problém co ? No tak hlavně že si máš kde pomasírovat ego, najdise je proto jak udělané. V téhle zemi se téměř každé druhé manželství rozvádí a ty tady budeš vykládat něco o fňuknách doma.
27.01.2012 - 16:35 | Filtr
(Býk) tojapepa » Kaisserka
Už to je? :63: :63: :63: :6: :6: :6: :6:
27.01.2012 - 14:47 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » Zubatý Křeček
Která si ho najde ta ho má. Ostaní fňukaj doma a říkaj, že se to nedá.

"Uvěříš-li, že jsi prohrál, stalo se tak."
27.01.2012 - 14:43 | Filtr
(Kozoroh) Zornička » Zubatý Křeček
Podľa Glimma asi schopní chlapi rastú pri ceste, stačí sa len zohnúť a odtrhnúť :4: :17:
27.01.2012 - 14:40 | Filtr
(Střelec) Zubatý Křeček » Glimmer Man
Ty si mi nějaký chytrý, kdyby to bylo tak snadné, tak už jsou dneska všechny ženské dávno vdané.
27.01.2012 - 14:25 | Filtr
(Štír) L.u.c.i.e86
Zdravím,

já být v takové situaci, tak do toho jdu :) Jak píšete, máte kde bydlet, miminko si moc přejete, partner také, tak nevidím důvod, na co čekat. Jak už tady bylo psáno, čekat na dobu, která by byla příznivější, by asi nebylo dobré, jelikož už bude pravděpodobně jenom hůře, takže není na co čekat :)

Přeji hodně štěstí, ať se vše vydaří tak, jak si přejete ;)
27.01.2012 - 13:55 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » Zubatý Křeček
Jestli čekáš, až přijde samo, tak to se načekáš. Nejlepší cesta, jak mít schopnýho a zodpovědnýho partnera je si takovýho najít. Pokud nikoho nehledáš a nebo si najdeš nespolehlivýho, tak se pak nediv.
27.01.2012 - 13:47 | Filtr
(Kozoroh) OldDog21 » Putes
Na tu práci se vykašli.. Nějak bylo, nějak bude...3 roky jsou ještě strašně dlouhá doba... Udělejte si dítě (no, a jestli se "nedělají", ale rodí, tak ho s partnerem počněte a poroď ho....)... :15: :15: :1: :29:
25.01.2012 - 19:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » hajounek
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Kareline, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====



To jsou hloupy reci, v kolika letech je to spravne, zalozit rodinu, v kolika se to nehodi. Ja jsem se stala maminkou prave v 21 letech, protoze jsem chtela. Mela jsem spravneho a spolehliveho partnera a ten okamzik byl "spravny".. Dokonce jsem rok cekala, nez se nam podarilo otehotnet...Znam zenske, ktere byly maminky po tricitce a trpely depresi, protoze uz si zvykly na "pohodlny zivot"...zrovna tak znam perfektni maminku, ktera otehotnela nahodou, po 40-tce.

Tim, ze nekde prohlasis, ze je nekdo moc starej, nebo moc mladej na to aby mel miminko, muzes i hodne ublizit. Ja to vim od sebe, bydlim v Italii, kde je zvykem mit deti hodne pozde a kdyz jsem chodivala s malou na hriste, mysleli si, ze jsem sestricka :3:.... Jednou mi jedna pani rekla do oci, ze jsem nemela byt mamou...vubec me neznala...A ze jsem cita, tak jsem si to "vzala"...Ted se tomu smeju, obzvlast kdyz vidim, jak si tady ty nektery zdejsi maminky v parku s deckem sednou a listujou casopisem a decko na ne kouka :32:.
25.01.2012 - 18:31 | Filtr
(Střelec) Zubatý Křeček » hajounek
Mi je taky skoro třicet a taky nemám děti a pochybuju že je v brzké době budu mít .... nepřipadám si neúplná a vzhledem k tomu, že chlapi jsou v dnešní době spíš neschopní než schopni se postarat o rodinu, tak ani nevím jestli budu mít to rodinné štěstí.
25.01.2012 - 18:02 | Filtr
(Kozoroh) Zornička » Glimmer Man
To sú zas drísty :43:
Máš 30 rokov, partnerku máš ako píšeš - údajne a tá má koľko ? 20 rokov? Tak by už mala začať študovať knižky, lebo za rok to bude potrebovať..(a ty s ňou)
Ak má viac, tak má co dohánět nie? Dohánět ale koho a čo? Podriadiť sa storočia zaužívaným pravidlám a tabulkám, ktoré už neplatia?
Pred 300 rokmi merali ľudia okolo 160 cm, dožívali sa ledva do 50tky, dievčatá sa vydávali už ako 16 ročné a do školy nechodili všetci. To až keď Mária Terézia uzákonila povinnú školskú dochádzku :15:
25.01.2012 - 18:34 | Filtr
(Střelec) Zubatý Křeček » Kaisserka
Pokud máš chlapa na kterého je spolehnutí, a věříš mu a chceš to dítě, tak do toho jdi, se nikoho neptej, zvlášť tady. Najít frajera, který se o vás postará je velké štěstí.
25.01.2012 - 13:55 | Filtr
(Býk) tojapepa » Kaisserka
Už jsi???? :6: :6: :6: :6: :6: :6: :6:
25.01.2012 - 13:54 | Filtr
(Vodnář) Putes » Kaisserka
Já jsem vůbec nepřemýšlela, co bude po mateřské. Bylo mi to naprosto jedno. Měli jsem s manželem jen jednu místnost v bytě u dědečka, ale moje hodiny byly jako splašené a nedaly se přeslechnout. Poslechla jsem hodiny a dnes mám 2 dcery a 3 vnoučátka a neumím si život bez nich představit. Jen tak mimochodem, po mateřské se mi nabídla ještě lepší práce a dokonce sama. Takže moje rada, neváhej a jdi do toho. :27: :17:
25.01.2012 - 13:41 | Filtr
(Rak) Tenesie
Odpověď je jasné NE! Dokud si všichni neuvědomíte, že děti se NEDĚLAJÍ, ale rodí a že mít dobrý život není důvodem k "dělání" dětí, nejste připraveni na nic jinýho, než dělat otroka lidem, kteří šíří řeči typu: No v pětadvaceti už by se měla vdát..No a z čeho pak budou žít? A myslíte si, že jste na to připraveni? Jste ještě tak mladí, enměli byste počkat?...
Dítě není pes a jestli na to nebudete přirpaveni, nepříjde k vám. Pokud si ho tedy uměle nevynutíte. Šance na početí v dnešní době u lidí, co nikdy nepoužili antikoncepci je 15%, čili ve vašem případě ještě míň.Takže pokud myslíte, že je čas, tak vysaďte prášky a čekejte,bude to dlouhé čekání..
Chcete mít dítě? Mějte dítě a kašlete na to, kdo se kdy vrátí z práce a co bude za pět nebo víc let, pokud se milujete a chcete to tak oba, je to správné! Mám snad já nebo někdo jiný rozhodova to tom, co je pro vás dva vhodné? Doba kapitalismu už skončila, vzbuďte se a přeberte zodpovědnost za své životy!!
25.01.2012 - 13:27 | Filtr
(Vodnář) Kiára.. » Kaisserka
To je jasná věc, za těchto podmínek do toho jdi. Žij tím co je teď neboj se toho co bude potom. Práci řeš až ti bude končit mateřská. :17:
25.01.2012 - 13:23 | Filtr
(Lev) Kaisserka
Moc moc Vám děkuji za Vaše názory.

Jen abych upřesnila na co se ptám - já moc chci mít miminko, jsem na to připravená .. jak někteří píší, že když člověk není připravený, tak nevadí, kolik mu je .. Já připravená jsem, už rok vím, že hrozně chci miminko.
Partnera mám úžasného, finančně nás zajistí a můžu se o něj opřít.

Můj dotaz byl na práci. Jestli se má cenu tam zůstávat 3 roky, než získám dobu neurčitou, ikdyž potom nevím, jestli se tam budu chtít vrátit.
A na druhou stranu se bojím, že potom nic neseženu ... chtěla bych dítěti koupit, co bude potřebovat a ne být na pracáku ...
25.01.2012 - 12:43 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Glimmer Man
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele funik, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No jo,muž je v tomto velmi vybíravý a má i více času,máš pravdu.
25.01.2012 - 12:37 | Filtr
(Býk) Glimmer Man
Unikla ti jedna věc. Těžko bude totiž něco řešit s partnerem, když ještě nemá vyřešeno za sebe. Pak totiž s druhým není co řešit. Prvně si musí ona sama za sebe vytvořit nějaký stanovisko a pojmenovat potřebu či zaujmout nějaký postoj a pak to může řešit s partnerem. Navíc, mít dítě ve pro ženu trochu něco jinýho, než pro muže. To nesmíš opomíjet. Takže holka si chce jen sama udělat jasno, aby pak partnera nezatěžovala svojí nerozhodností. Zkus se na to podívat takhle...
25.01.2012 - 11:44 | Filtr
(Kozoroh) hajounek » Glimmer Man
Myslím, že duševní zralost jedince není přímo úměrná fungování společnosti. Naopak jedinec může duševně dozrávat či nedozrávat nezávisle na společnosti...

A ano jsou jedinci, kteří duševně nikdy nedozrajou.

25.01.2012 - 11:39 | Filtr
(Beran) curry » Glimmer Man
ja som nespominala vobec to, ci deti chcu alebo nechcu...no ide aj o to, ze 21 rocne zeny aj keby chceli, tak im nemaju vacsinovo ako poskytnut potrebne v dnesnej dobe...
25.01.2012 - 11:36 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » curry
Ale jo, nejde o to, že s tím nesouhlasím... Naopak, souhlas s tím, že děti má mít jen ten, kdo je chce mít a může jim dát potřebný.
Příspěvky: 59-35 34-10 9-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Úplněk ve Štír Štíru
ukázat kalendář »