Kritický přístup k paranormálnu


23.01.2012 - 19:55
(Ryby) MG34
Kritický přístup k paranormálnu
Nestačím se v poslední době divit, jak se svět čím dále více hemží různými ezoterickými šarlatány a spěje k jakémusi dekadentnímu úpadku. Lidé jsou stále hladovější po senzacích a stále línější sami přemýšlet. Nekriticky hltají veškeré info, které se na ně ze všech stran hrne. Čím jednodušší, tím lepší. Zachází to tak daleko, že když se nabídne nějaké spolehlivé (byť pro někoho složité) vysvětlení záhady, je pro ně prostě jednodušší toto vysvětlení popřít a záhadu dále živit.Přitom skutečné věci mezi nebem a zemí občas existují (alespoň do doby než se podaří je spolehlivě vysvětlit). Existuje např. proutkařství a je spolehlivě statisticky potvrzeno, že někteří opravdu schopní jedinci mohou s jeho pomocí mít nadprůměrné výsledky.Chtěl bych tady otevřít sérii témat, která budou víceméně seriózní. Nebude v nich prostor pro exhibicionisty, aby si tu nějak honili triko domnělou duchovní výší. Nebo pro ty, co si tu léčí komplexy z reálného světa udržováním jakési pózy ve světě virtuálním. Doufám, že tohle pro někoho zní slibně... :3:Já sám bych se rád něco dozvěděl. Určité minimální zkušenosti s "čímsi" mám a všechno jsem pečlivě prověřoval. Přivítám totéž od příchozích. Mám i nějaké teorie, ale je to všechno na vodě. Sám voják v poli, trochu tápu. Ale mám mozek a nebojím se ho použít, když budu mít podněty.Uvidíme podle ohlasu tohoto vlákna, jestli to má smysl... :53: :67: :116: :50:

Stránka: 3 2 1
Řazení:
25.01.2012 - 22:49 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » MG34
Děkuju :6:.To budu asi jeden z mála techniků,kteří mluví květnatě :75:.

Víš co, :44:vyzkoušej ten červený křížek :3: :29:
-mám rád prázdnotu :5:
25.01.2012 - 22:25 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Ilon spí s měsícem
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele onka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Všechny děje, které probíhají v pozemských duálních podmínkách, jsme schopni sledovat pomocí pěti smyslů. Zkoumáme, dokazujeme, hodnotíme, sledujeme měnící se tvary, posloucháme intenzitu zvuku, prohmatáváme jemnost, hrubost, měkkost .. důkazy pro nás hodné záznamu a zde taky vycházíme z určité jistoty ( např. materiál A má určité stejné vlastnosti v domácnosti i na pískovišti).

Co se týče pocitů, schopností intuitivního vnímání, možností nebo nemožností vidět neviditelné, slyšet neslyšitelné - ty jsou velmi individuální a nestejné, není možné vytvořit pro pozorování nějaké měřítko zvláště proto, že smysly v těchto situacích nejsou aktivní. Ten, kdo se rozhodne na těchto záležitostech vybudovat živnost a hraje si na paranormálnika, je odhalen, neboť je to poznatelné ( např. tak, že dává dohromady věci intuitivní, pozemsky sledovatelné a načtené z literatury).

Neumím ti věcně nic doložit, jenom mohu tvrdit, že jsem něco prožila, protože se to stalo mně a já jsem jediný svědek .. i když prožijeme obě něco podobného, nikdy to nebude mít stejnou kvalitu, svými životy jsme velmi rozdílní :74:
25.01.2012 - 22:16 | Filtr
(Ryby) MG34 » Buddha/2
Myslím, že to chápu docela dobře - vidím prázdnotu, schovávající se za květnatostí. U ní obrazně, u tebe navíc i doslova.

Fantazie posluchačů si může z té květnatosti leccos představit, na to tvůj a její projev spoléhá. Je celkem jedno, že většina těch, co si to po vás přečtou si pod tím představí úplně něco jiného a zcestného. O pravdu vám totiž nejde, ta má zůstat popelkou. Důležitý je pro vás dojem pravdy.

Abych nekřivdil - snad tomu i věříte, což je ale pak smutné - lež do vlastní kapsy.

Na rovinu říkám - takový přístup nebudu tolerovat. Ber nebo nech být.
25.01.2012 - 21:49 | Filtr
(Kozoroh) Ilon spí s měsícem » Amenti
Já to četla.Nezabývat se ničím nám nedovolí naše fantazie.Takovou diskuzi bych si představovala... dát téma a přidávat pro...proti...klidně se i dohadovat,o tom to je.S odstupem si člověk diskuzi přečte a třeba se mu určité věci ujasní.
Jsem dost skeptik na paranormálno,ale připouštím,že jsou věci,které si vysvětlit neumím.A právě to by mne zajímalo,názory ostatních,ale věcné,ne jenom zahalené do nic neříkajících slov typu...nejsi duchovně na výši,jednou pochopíš,důkazy jsou...bohužel,když se tady někdo vyjádří,ať se důkazy předloží,tak diskutující buď zmizí nebo začne útočit.Ale to bývá oboustranné...ať jsem spravedlivá.Je to škoda.Víc hlav víc ví.
25.01.2012 - 21:26 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » MG34
:32:
Asi Ti ta Tvoje "soudnost" brání v pochopení toho,co Ti tady Amenti napsala.

založ radši diskuzi o aranžování květin :17: :74: :68: :3:
25.01.2012 - 21:11 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Amenti, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
...jaképak práskání?...ani si si nevšimol,že som vyskočila oknom :3: :2:
25.01.2012 - 21:03 | Filtr
(Ryby) MG34 » Amenti
Slova (pojmy) jsou myšlenky. Když si přotiřečí slova, protiřečí si i myšlenky. Když si někdo neumí urovnat slova, neumí si urovnat myšlenky. Když někdo neumí slovo předat druhému, neumí mu předat myšlenku. Naštěstí je tu dost diskutérů, kteří to umí.

Není třeba se urážet, když ty to neumíš. Já bych se také neurazil, kdyby mne někdo vypakoval z diskuze např. o aranžování květin. Ostatně já bych do té diskuze hlavně nešel. Mám soudnost.

Spletla sis dveře, to se prostě stává. Nikdo ti nebrání v odchodu, snad jen... nedalo by se odejít bez toho zbytečného a pro tebe nedůstojného práskání dvěřmi?
25.01.2012 - 20:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Ilon spí s měsícem
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Amenti, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
...a zase je to o slovíčkach,ešte k tomu vytrhnutými z kontextu...skús si pozrieť,na čo som reagovala - na zbytočné rozpitvávanie vecí,ktoré sú dané a jasné ako celok a po rozpitvaní len viac zamotávajú a vyrábajú ďalšie pochybnosti - ale asi presne o to v tejto serióznej debate ide :63:
... život je pritom tak jednoduchý vo svojej podstate,no namiesto toho aby sme ho prijali v tej prirodzenej jednoduchosti,zbytočne si ho komplikujeme - zas radšej podotknem,že je to len môj názor,už naozaj v tejto diskusii posledný :32:
25.01.2012 - 20:23 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Amenti, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
...zdá sa,že toto je skôr o chytaní za slovíčka,takže to naozaj nemá význam :8:...proste chceš kritizovať,tak kritizuj

...ak sa mi niečo potvrdí - tým to považujem ja v tej chvíli za pravdivé,no neodvažujem sa tvrdiť,že je to istota,ktorej by mali veriť ostatní...a ani neviem,či to bude pravdivé navždy...ide o tú relativitu všetkého,to sa tu snažím načrtnúť...len som vyslovila svoj názor,nikomu ho nevnucujem...ale pochopila som,chceš tu len názory seriózne,čiže súhlasné s tvojimi :63:
25.01.2012 - 20:09 | Filtr
(Kozoroh) Ilon spí s měsícem » Amenti
Dovolím si oponovat.Nepříjde mi zabývání se ničím jako život. :19:
25.01.2012 - 20:00 | Filtr
(Ryby) MG34 » Amenti
"nič nie je isté"

"mne sa v živote viackrát potvrdila pravdivosť týchto slov - takže..."

když už si chceš mermomocí protiřečit, tak alespoň ne tak okatě a ne tady... :3:

Tohle má být seriózní debata...
25.01.2012 - 09:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Amenti, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
..možno to znie frázovito,ale mne sa v živote viackrát potvrdila pravdivosť týchto slov - takže to za frázy nepovažujem ..a okrem toho,zrejme každý tie istoty či neistoty vidí v niečom inom :3:
25.01.2012 - 07:33 | Filtr
(Vodnář) mitea » MG34
Jediná istota v nasom zivote je voda ,vzduch a zem. :3:
24.01.2012 - 22:03 | Filtr
(Ryby) MG34 » Amenti
Řekl bych, že jsou to jen fráze a ty to dobře víš...

Jediná jistota v našem životě/světě je přece železo... :2:
24.01.2012 - 21:53 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus » Amenti
ale tohle není prasení......pořád je to v rámci tématu.....já už jsem na začátku této diskuze řekl svůj názor, že ne vše co je dnes nevysvětlitélné, ještě neznamená jeho neexistenci.Jsme pořád na počátku poznání.Ještě před pár sty lety upalovali za myšlenku že Slunce je středem naší galaxie.......a není to tak dávno, co vědecké kapacity, když vznikla první železnice tvrdili, že rychlost vyšší jak 40 km/hod je smrtelná..... :39:

:4:
24.01.2012 - 21:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Pithecanthropus erectus
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Amenti, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
...presne tak...z čoho mi vyplýva,že všetko je relatívne a vlastne nič sa nedá stopercentne dokázať - ak,tak len s obmedzenou platnosťou

..ale už som :14:...ma v podobnej diskusii napomenuli za prasenie...a to ja veľmi nerada :6: :1:
24.01.2012 - 21:41 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Amenti
taky možnost :15: :30: :4: :37:

Víš co mě poslední dobou nejvíc pobavilo ? že se někdo vážně zabývá výpočtem,kolik energie obsahuje m3 vakua...jsem zvědavý kolik mu vyjde a jak jí z něj bude získávat :20:

možná na to dostane grant od EU,pak bych to chápal :44:
24.01.2012 - 21:36 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus » Amenti
jenže takto otázka přece nestojí..... :22:ale odpovím...sestrojili proto,aby se nemuseli spoléhat na smysly a měli vždy za stejných podmínek stejný výsledek....a mohli z toho vyvodit zákonitosti.Ale i tyhle zákony a zákonitosti mají jen dočasnou platnost, tedy jen v rámci momentálního poznání vědy :63:
24.01.2012 - 21:30 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Pithecanthropus erectus
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Amenti, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
...hmmmm..a kto vymyslel a zostrojil techniku?..nie náhodou ľudia so svojimi pochybnými zmyslami? :63: :3:
24.01.2012 - 21:30 | Filtr
(Váhy) bobina28 » MG34
isteže sa to nevylučuje...iba mi niekedy pripadá, že niektorí ľudia si síce naštudujú určité závery duchovných odborníkov...ale zabúdajú, že títo ľudia k nim dospeli cestou "pokus-omyl"...a to je práve to skúmanie našich reakcií. Mi to príde, že niektorí sa snažia hneď na začiatku odmietať určité skutočnosti sami o sebe, potláčať veci skôr než im dokonale porozumejú a tým si vytvoria nechtiac blok, ktorý sa neskôr prejaví ako prekážka v posune vnímania. Napríklad tie kecy o egu, ako sa ho treba zbaviť...ok, ale najprv treba to ego pochopiť vo všetkých jeho prejavoch, aby človek vedel, prečo sa ho vlastne má zbavovať, respektíve zbavovať sa jeho vplyvu. Musí najprv poznať tie vplyvy.
24.01.2012 - 21:29 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus
jistěže je na planetě hodně záhad, které jsou hmatatelné, a přesto nenašly vysvětlení pro svůj vznik....je fůra známých publikací, ať už od pověstného Denikena, Bergiera s Powersem, nebo našeho Součka, kde je takových prokázaných jevů hafól, ale vysvětlit se je nepodařilo.....a já patřím k těm kteří říkají DOSUD!!! :44:
24.01.2012 - 21:25 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus » Ilon spí s měsícem
no ale proto Ilonko, pořád píšu jak je zrádné věřit jen svým smyslům, které se dají snadno obelstít.....technika je přeci jen spolehlivější, i když také není schopna změřit vše a ve správný okamžik........
24.01.2012 - 21:24 | Filtr
(Vodnář) mitea » Buddha/2
:61: :61: :61: :75:
24.01.2012 - 21:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Buddha/2
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Amenti, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
..žeby ničím??? :63:

...konečne by sme ŽILI :3:
24.01.2012 - 21:20 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Amenti
No jo,ale vem si,jak je vesmír véééliký :39:.
A kdybysme ho nezaplnili těmi entitami a nebo aspoň energeoinformačními poli nebo aspoň nevyplnili neviditelnou hmotou :44:,byl by pustý a prázdný :63: :8:.A to my přece neradi :3: :4:.Čím bysme se pak zabývali :25: :41::39: ?
Příspěvky: 64-40 39-15 14-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »