MOZEK NENÍ ZDROJEM VĚDOMÍ A ANI NEMŮŽE BÝT.


11.01.2012 - 16:27
(Váhy) inkateo www.pracesesny.cz
MOZEK NENÍ ZDROJEM VĚDOMÍ A ANI NEMŮŽE BÝT.
TEPRVE Z VĚDOMÍ MŮŽE VZNIKAT NĚCO CO NAZÝVÁME HMOTOU, FYZICKÝM SVĚTEM, POTAŽMO MOZKEM. Chcete li opravdu dobře investovat hodinu svého času do něčeho podstatného, dovoluji si doporučit těm, kdož to ještě neviděli, shlédnout hodinový dokument od světového kvantového fyzika a filozofa v jedné osobě Amita Goswamiho s názvem KVANTOVÝ AKTIVISTA.http://www.youtube.com/watch/… hluboké rozjímání.

Stránka: 5 4 3 2 1
Řazení:
13.01.2012 - 18:47 | Filtr
(Štír) tentady » inkateo www.pracesesny.cz
Děkuji Vám za úsilí a vyčerpávající odpvěď. Již jsem Vás pochopil. Pobavil jste mě.

Přeji Vám ať se Vám ve Vašem světě dobře žije. Já žiji v jiném. Pokud opravdu existuje vědomí v členění, které popisujete, tak někde tato vědomí udělaly chybu neb mě na sebe opomněly připojit.

S úctou, tentady
13.01.2012 - 17:12 | Filtr
(Býk) Philadelfie
Snažím se prolouskat celou diskuzí... vznikl u mě pocit, že za vědomí považuje každý něco jiného. Ve škole je vědomí mozek, schopnost přijímat informace a pracovat s nimi, pak je vědomí duše, jako takové, dokazovat zda existuje či ne, je velmi obtížné, někteří máme zkušenost, kdy za námi duše zemřelého přišla se rozloučit nebo dar snů.
Vyšší vědomí nad námi.
Každý z nás je otevřený tomu vnímání jinak a je velmi těžké naučit se porozumět sdělením.
Těším se na večer, až kouknu na film.
Děkuju moc za tip :27:
13.01.2012 - 15:17 | Filtr
(Váhy) inkateo www.pracesesny.cz » tentady
Ach jo. sice dlouze, ale co už ...

Pane, celou dobu Vám přece odpovídám na Vámi dané téma a nikam neodbíhám. Jen to zřejmě nevidíte.
Celou dobu Vám přece říkám, že nevíte li co je vědomí, nemůžete nijak posuzovat jeho projevy, jestli jsou nebo mají být pravdivé, správné, takové nebo makové.

Abyste to uviděl ještě názorněji, tak to vezmu slovo po slově.
Podle Vás vzniká tento konflikt:

„Jsem-li podřízen jakémukoli vědomí, znamená to, že vše co říkám, protože jsem v podřízeném postavení, je správné a pravdivé. PPS: To je logický důsledek tvrzení ve videu. Nechápete to?“

Vždyť ani nevíte co znamená to co sám říkáte. Např: „Jsem-li podřízen jakémukoli vědomí“

Už jen to je holý nesmysl. Tento nesmysl říkáte proto, že Vy sám sebe identifikujete jako hmotu. Je li něco zcela podřízeno vědomí, potom tím podřízeným nemůže být vědomí se svobodnou vůlí. To by byl pouhý robot. Vy ale máte svobodnou vůli. Má li nějaké vědomí alespoň z části svobodnou vůli, potom nemůže být jeho vědomí zcela podřízeno. Neplatí tedy , že jste podřízen nějakému vnějšímu vědomí. Neplatí , že tam někde venku je vědomí a tady já tělo jsem tomu podřízen.
Vy se chápete tak , že se ztotožňujete s hmotným tělem. Ale Vaše uvažování a Vaše mysl není hmotná. Ale Já není noha nebo ledvina. Já je vnímání a mysl. Pokud pojmem Já budeme rozumět vnímání , uvědomování , mysl a všechny složky našeho vědomí , potom to Já = vědomí. Neexistuje nic kromě vědomí. Nic. Vědomí se může různě členit samo v sobě. Ne-lokální základnou pro všechna další vědomí může být např. kosmické vědomí. Toto kosmické vědomí může umožňovat vznik a VÝVOJ různých individuálních vědomí jednak napojených na kosmické vědomí a také vlastní svobodnou vůli, čímž se pak mohou stát částečně autonomními vědomími uvnitř mateřské základny kosmického vědomí. Jako například děti uvnitř jedné rodiny a rodina uvnitř národa a národ uvnitř kontinentu …
Aby všichni zúčastnění měli stejnou základnu , tak mnoho vjemů je kolektivních , např všechny bytosti kosmu budou vnímat elektron jedním daným způsobem. Tedy kolektivně nastavený prožitek „hmoty“. Současně ale je možné mít i vlastní nekolektivní prožitky , které pomáhají rozvíjet individualitu pomocí svobodné vůle. Ta rozbitá hlava , kterou tak mocně argumentujete , že hmota skutečně je hmotou, je ve své podstatě prožitek rozbité hlavy. Něco vidíte , cítíte , zapadne to do hmotných zkušeností a vyhodnotíte to jako hmotu. A Když se identifikujete s hmotou , potom je to pro Vás jen rozbitá struktura hmoty (hlavy). Pokud v kolektivním druhu prožitku nastavíte jak se má kolektivně prožívat ta která částice a nastavíte jejich kombinace (nazvěme to přírodními zákony) potom je jen logické , že kolektivní vědomí při úderu „kladiva“ způsobí díky přírodním zákonům „rozbitou“ hlavu. Toto nejsme schopni ovlivnit, protože to spadá pod vliv kosmického vědomí neboli kolektivního prožitku času , prostoru , hmoty atd.
K tomu ale navíc máme i vlastní možnosti a schopnosti vědomí. Svobodnou vůli. Naše individuální vědomí jsou uvnitř kosmického vědomí a tu a tam umí nakouknout tam nebo onam. Přičemž máme podvědomí (to nemáme pod kontrolou, bdělé vědomí – rozum , nadvědomí a to také nemáme pod kontrolou) Podvědomí a nadvědomí je napojeno na kosmické vědomí. Jak poznáte ve snovém prožitku, o jaký typ prožitku, tedy reality jde? Nepoznáte to nijak. Stejně jako v bdělém stavu nepoznáte, že jde kolektivní PROŽITEK hmoty.

Vidíte, když začnete úvodem „Jsem-li podřízen jakémukoli vědomí“ tak už to je sám o sobě nesmysl. Vy jste vědomí. Jste vědomí uvnitř dalších vědomí. A jedním z prožitků , které jsou nastaveny kolektivně , jsou prožitky hmoty. Máte ale i jiné než jen kolektivní prožitky. Máte svobodnou vůli a k tomu také individuální vnímání. A to , že individuální vědomíčka se mohou a zřejmě i mají vyvíjet a tudíž se mají učit na svých vlastních chybách, to už jsem Vám říkal. Potom je jen logické, že individuálně se mohou také i mýlit. Tak probíhá učení.

Ta logická chyba je jinde než poukazujete. Uvědomte si prosím , že Vy jako bytost , Vy jakožto JÁ, Vy jste vnímání , Vy jste vědomí. Vy nejste hmota. Přičemž jste mnohem víc , než jen vědomí , které si právě teď uvědomujete. Máte v sobě i supermoudré podvědomí , které si ale vědomě neumíte uvědomit, máte při sobě i supermoudré nadvědomí , které umí sahat do kosmických mouder, ale také s tím zatím ještě neumíte vědomě pracovat. To všechno jste Vy. Nejste hmota. Hmota to jsou hmotné prožitky. Prožitky vědomí o hmotě uvnitř vědomí.

Když se Vám v noci bude zdát, že jste dítětem, tak budete dítětem a když Vám v tom snu bude někdo říkat, ale ty jsi něčím jiným, třeba starým pánem, tak se mu třeba jako dítě od srdce vysmějete. A představte si , že by takový sen trval po většinu dne a celý život. A když by takový den pak skončil , tak byste si šel odpočinout a vypnul byste vědomí úplně. Pak ho zase po odpočinku zapnul a pokračoval jste ve snových prožitcích a zdálo se Vám o tom , že jste opět dítětem a pokračujete v načatém. Toto by trvalo po miliony let a týkalo by se to všech ostatních. Potom by asi málokdo uvěřil tomu, že není ve své podstatě dítětem.
13.01.2012 - 10:35 | Filtr
(Štír) ivy7 » tentady
To snad vim :1:

Reagovala jsem na tu Tvoji chybnou vetu a dodala hustotu energie...da se "rozbit" i atom :1:
13.01.2012 - 10:20 | Filtr
(Štír) tentady » ivy7
Už jsem svou reakci na nezmění, kde jsem se přehlédl, smazal. Termín rozbije je používán obecně. Dítě upadane uhodí se do hlavy a řekne se, rozbilo si hlavu. Tj. hlava je rozbitá. Po úderu kladiva též. V čem je chyba??? :25:
13.01.2012 - 10:14 | Filtr
(Štír) ivy7
Psal, ze hlava se zmeni, no zustane hlavou....zeby hustota energie, a tvrost materialu?

Kilo peri a kilove kladivo...vaha je stejna... :1:
13.01.2012 - 10:05 | Filtr
(Štír) ivy7 » tentady
Ja taky :1:
13.01.2012 - 09:51 | Filtr
(Štír) tentady » ivy7
Já to tak mám. :1:
13.01.2012 - 09:50 | Filtr
(Štír) tentady » inkateo www.pracesesny.cz
Není mi úplně jasné, proč neustále odbíháte a zabředáváte do několikáté úrovně argumentace a ignorujete prvotní logickou chybu na začátku logického řetězce.
Děkuji za komentář, škoda, že postrádá logickou argumentaci k mé oponentuře.

PS: Chápu, že ve světle víry je logická argumentace nic.

PPS: Bylo mi potěšením.
13.01.2012 - 08:51 | Filtr
(Štír) ivy7 » tentady
Hm, neni vedomi poznani, "uvedomeni si" ziskane poznanim smysly a mozek tyhle vnemy zpracuje, vyhodnoti? :25:
13.01.2012 - 08:46 | Filtr
(Vodnář) mitea
Ked sa clovek pozoruje,tak mi príde,ze "realita je velmi osobná zálezitost a je vlastne produktom informácií,ktoré dostávajú nase Zmysly s okolitého prostredia..
A zrejme tieto zmyslové dojmy a informácie ovplyvnujú a vyvíjajú samotný mozog :63:
a mozno zaprícinili i vznik násho mikrosveta v nasom vnútri...
Casto sa stáva,ze nevieme opísat,alebo hovorit o veciach,ktoré sme nezazili,nie sú v nasej mozgovej databáze,ci ako by som to vyjadrila,cize co sme neprezili,nevieme sa do toho vzit a o tom zrozumitelne podat svedectvo... :3:
13.01.2012 - 02:09 | Filtr
(Ryby) Magnuna » Buddha/2
Přiznávám. :1:
12.01.2012 - 22:48 | Filtr
(Váhy) inkateo www.pracesesny.cz » tentady
už poněkolikáté jste mi pane neodpověděl na předložené závažné logické argumenty.

když shrnu tuto Vaši současnou reakci, pak říkáte, že:

Přebírá-li Váš mozek informace z nadřazeného vědomí ......... pak neplatí, že máte svobodnou vůli, protože svobodnou vůli může mít jen vědomí (svobodné ego)

to raději ponechávám bez komentáře.

děkuji za diskuzi.
12.01.2012 - 22:01 | Filtr
(Štír) tentady » inkateo www.pracesesny.cz
Neodbíhejte, prosím od tématu a zkuste se vrátit k prvotní thezi MOZEK NENÍ ZDROJEM VĚDOMÍ A ANI NEMŮŽE BÝT. A odpovězte si, prosím upřímě na mou otázku. Myslí Váš mozek a nebo jen přebírá informace z nadřazeného vědomí?
PS: Myslí-li máte potvrzeno tvrzení, že vědomí je projevem i Vašeho mozku a theze, že mozek je zdrojem vědomí platí i ve Vašem případě. Přebírá-li Váš mozek informace z nadřazeného vědomí, theze, že živá hmota mozku je zdrojem vědomí ve Vašem případě neplatí. Ale, pak také neplatí, že máte svobodnou vůli, protože svobodnou vůli může mít jen svobodné ego = vědomí.
PPS: Mohu Vás ubezpečit, že můj mozek myslí. :3:
12.01.2012 - 20:52 | Filtr
(Váhy) inkateo www.pracesesny.cz » tentady
a jak to prosím Vás Vaše atomy dělají?

Podle Vás je tedy vědomí pouhou funkcí hmoty. Stačilo by podle Vás rozestavit správnou hmotu do správného vzájemného rozestavení a vzniklo by vědomí plné jedinečných konkrétních zážitků, tužeb a dojmů. Tak by mohly vzniknout vzpomínky a zážitky na situace, které se nikdy nestaly a nebo se staly někomu jinému.
Vědomí a myšlení by tak podle Vás ve své podstatě byly rychlé změny v konfiguraci a rozestavení draslíkových a sodíkových iontů uvnitř a vně neuronových buněk. Tímto mechanismem se totiž aktivují vzruchy v neuronech. To mějte prosím na paměti. A vznik vzruchů v neuronech stojí podle racionálního mechanistického pohledu na svět na samém počátku řetězce vedoucího ke konkrétní mentální činnosti mozku.
Tyto ionty by tedy musely sami od sebe mít potřebu nekonečně složitě koordinovat vzájemně své pohyby a to tak jedinečně, aby vznikla jedinečná myšlenka, vjem nebo mentální činnost. I kdyby tomu tak opravdu bylo, výsledkem by byl specifický pohyb a rozestavení iontů, nikoliv konkrétní zážitek, nebo další věta rozepsaného románu. Vy vlastně říkáte, že miliardy iontů se z vlastní vůle mezi sebou navzájem domluví a velmi složitě zkoordinují své pohyby tak, že výsledným stavem je konkrétní myšlenka.
Že by Vaše myšlenka byla specifické rozestavení Vašich iontů, atomů? Hmota reprezentovaná těmito ionty by se tak stala tvůrcem a pánem nad Vaší myšlenkou. Hmota sama by tak určovala, jaká Vaše myšlenka vznikne. Hmota by v takovém případě musela vést také například pero básníka. Elektrony a další částice upálených hrdinů lidstva by svojí podstatou musely toužit po pravdě i za cenu vlastního sebezničení, musely by plakat a toužit dojetím a ke své existenci by bytostně potřebovaly například hudbu. Zřejmě cítíte i Vy, že je to nesmysl. Můžete to nejen cítit, ale můžete to i vědět. Dokonce i racionální logické myšlení ukazuje, jak nesmyslná je to myšlenka. Miliardy iontů by se totiž musely napřed navzájem nekonečně složitě zkoordinovat, aby následně mohla vzniknout myšlenka !!!!!!!!!!! Jenže dokonalá koordinace vyžaduje přesný záměr a vzájemnou komunikaci se zpětnými kontrolními mechanizmy. Jinými slovy, ionty by si napřed musely vědomě předávat myšlenky, aby mohla myšlenka teprve vzniknout. Vznik vědomí je zkrátka hmotou neopodstatnitelný. Mechanistický přístup ke světu předpokládá, že vše má svoji zjevnou příčinu. Tento omezený přístup, který si neumí představit vědomí jako něco nehmotného, se uzavírá ve vlastní pasti. Hmota je limitovaná časoprostorem a fyzikálními zákony, zatímco myšlenky nikoliv. Omezená hmota nemůže být médiem a prostředím, skrze které vzniká neomezené vědomí. Myšlenkový svět není omezen časoprostorem. Je jasné, že takto svět není vystavěn.
Řekněte mi prosím upřímně, cítíte že je v tom kus pravdy , nebo si stále myslíte , že myšlenky produkují po koordinované domluvě miliardy iontů? Pokud si nadále myslíte, že hmota vymýšlí a koordinuje myšlenky, tak mi prosím řekněte jednak v čem se mýlím a druhak jak to ty fyzikální částice dělají.
Děkuji
12.01.2012 - 20:21 | Filtr
(Štír) tentady » inkateo www.pracesesny.cz
Nemusíte pochybovat o tom co tu sděluji. Ano, opravdu. :3:
12.01.2012 - 20:17 | Filtr
(Štír) tentady » inkateo www.pracesesny.cz
Pokud vemu Vaši thezi o tom, že atomy Vašeho mozku nevyprodukují myšlenku vážně, tak jste řízen vědomím, které je dle videa všem subjektům a objektům nadřízeno. Můj mozek myšlenky produkuje. Krásný večer. :3:
12.01.2012 - 19:12 | Filtr
(Býk) balboa
Tenhle materiální svět se udržuje jenom a pouze tím, že ho tak vnímáme jako obrovská masa. Teoreticky bych věděl, jak ho nechat zhroutit a povznést na jemnohmotnou úroveň - stačilo by změnit vnímání všech lidí v jednom okamžiku. Kdybych například místo chemtrails popráškoval celou atmosféru země LSDčkem, účinek této drogy by všechny lidi rozvibroval na určitou úroveň vědomí (postačující na rozpuštění ega), tím by se vytvořila alternativní dimenze reality, všichni by měli jemnohmotné mozky a neexistoval by nikdo, kdo by udržoval tu starou dimenzi reality, proto by neexistovala žádná síla, která by způsobila pominutí účinku této drogy a nikdo by se už z takového tripu nevrátil :75:

Říkám tomu neuro-psycho-farmako-terrorismus
12.01.2012 - 17:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tentady
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
to som vedel,ze to takto zodpovies :4:
12.01.2012 - 17:20 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » inkateo www.pracesesny.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To je dobra otazka :5:

aj mna by to zaujímalo :4:
12.01.2012 - 16:56 | Filtr
(Blíženci) movvin
:63: to je jako když v lese našli mravenci mobil a začali se dohadovat co to je... no a když už měli skoro jasno, tak začal vyzvánět :61: :61:
12.01.2012 - 16:24 | Filtr
(Váhy) inkateo www.pracesesny.cz » tentady
mohu se zeptat,
Vám je opravdu 50 let?
12.01.2012 - 16:22 | Filtr
(Váhy) inkateo www.pracesesny.cz » tentady
Dobrý den,

Říkáte, že:
Jsem-li podřízen jakémukoli vědomí, znamená to, že vše co říkám, protože jsem v podřízeném postavení, je správné a pravdivé. To je logický důsledek tvrzení.

To bychom museli být roboti. My však máme dar svobodné vůle.
Jak už jsem Vám psal. Jak víte co vědomí je a jaké záměry sleduje? Jak víte, že všechny projevy vědomí musí být správné a pravdivé? Proč by například nějaké částečně autonomní vědomí s vlastní svobodnou vůlí (složené z komplexu podvědomí, dále bdělého rozumového vědomí a také nadvědomí) nemohlo svým rozumováním mylně spekulovat? Pokud by existovala základna ve formě kosmického vědomí , která by umožňovala existenci různých dílčích částečně autonomních a svobodných vědomí, potom by bylo jen logické , aby se tato svobodná vědomí učila na svých chybách. A proto jejich závěry nemusí a ani nebudou vždy správné. Bez chyb se zkrátka nelze poučit. V tomto pojetí jsou chyby dokonce nutností a jsou nutným nástroje k pochopení a růstu. Co pořád argumentujete tím, že všechny projevy musí být správné a pravdivé? Tak to není. Člověk nemá jen jedinou složku vědomí. Tu rozumovou, kterou dělá tolik chyb. Má jich více. Stejně tak kosmické vědomí bude nejspíš rozdělené na různé funkční části. Bude to jistě nepředstavitelně složité a složitě provázané. Vědomí je podle mě čistočistý zázrak. Jestli si myslíte, že atomy dokážou vyprodukovat myšlenku, tak se mýlíte a lze to velmi jednoduše doargumentovat.

Asi nejvíc mě mrzí Vaše poslední poznámka, to že jestli nechápu co říkáte, že Vám to opravdu nevadí. Mnoho lidí se na internetu názorově přetlačuje a dohaduje. Nejde jim primárně o hledání. Vaši poznámku vnímám tak, že je Vám putna co já …
Tedy tak, že mi tím nedáváte najevo gesto přátelské ruky. Proč potom diskutovat? Nejsme přece v aréně.
Přeji radost ze života.
12.01.2012 - 16:01 | Filtr
(Štír) tentady
Já bych až tolik netlačil. :1:
12.01.2012 - 15:59 | Filtr
(Štír) tentady » Janíčko Skútrista
Objekty existují a je jedno kolik pozorovatelů je sleduje. Vaše theze platí pouze v případe, že tvrzení doplníte o přídavné jméno pozorované a theze pak zní: Pozorované objekty neexistují, když nejsou pozorovány, protože v tomto případě existují jako nepozorované objekty. Obecně vzato objekty existují ať už jsou pozorovány či nikoliv. :3:
Příspěvky: 108-84 83-59 58-34 33-9 8-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »