Léčivé kameny - ametyst, hematit


06.01.2012 - 09:18
(Beran) Antoinetta
Léčivé kameny - ametyst, hematit
Chtěla bych se zeptat, nemátě někdo zkušenosti s těmito kameny?Dle mého znamení ( beran) se ke mně hodí právě ametyst a hematit, a chtěla jsem se zeptat jestli se tyto kameny pořízené současně nějak neovlivňují..také by mě zajímalo, zda jsou lepší v surové formě a nebo již opracované. Právě s tímto nemám vůbec žádné zkušenosti a tak bych potřebovala poradit:-)děkuji :1:

Řazení:
04.08.2015 - 12:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » miluška medvídková
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zapomněla jste napsat, že tam má bylinky a úžasně to tam voní :12: :37: :76:
04.08.2015 - 12:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jsem taky beran :4: Ale kameny podle znamení zásadně nevybírám, protože mi to nesedí. Co vím tak k Beranu se hodí karneol a ten nějak nemusím. Jinak ametyst je takový "duchovní" kámen, co vás nakopne... něco jako silný kafe :4: A hematit mi spíš přijde více do "zemskýho". Spíš mi přijde, že se dokáží tak trochu vyvážit. Jinak spíš kameny vybírejte intuicí, prostě ten který se vám líbí jen ten pravý :3:
Není lepší ani horší, jen se vám něco bude líbit víc :3: Mám doma v obouch verzích. :29:
04.08.2015 - 06:43 | Filtr
(Vodnář) Radanka25
Ahoj,
taky jsem beran a ametyst je jeden z mých nejoblíbenějších kamenů vůbec. Myslím, že s hematitem se navzájem nemůžou nějak výrazně rušit, takže tam by neměl být problém. Jinak léčivé kameny mám ráda v různých formách, myslím že účinek zůstavá stejný :1::-) Mrkni třeba sem http://www.nefertitis.cz//…
09.01.2012 - 09:33 | Filtr
(Beran) Antoinetta
Jé děkuji za odpovědi, tak to opravdu není tak lehké jak jsem si :1:myslela. Myslela jsem si, že stačí se pouze mrknout na net které kameny jsou přiřazeny k mému znamení a hotovo. Myslím, že bude opravdu nejlepší zajít si do obchody s kameny a zkusít si najít ten svůj kamínek. Moc děkuji všem za odpovědi:-)
06.01.2012 - 15:35 | Filtr
(Beran) miluška medvídková
mám nádherný hodně velký ametyst na krk z fleru, můžu říct za sebe berana, že mi dává klid a dokonce, když s ním spím, tak konečně spím. Hematit mám náramek, je taky moc dobrý, ale nosím ho jen někdy, tak nějak si řekne sám. Tady u nás v Poličce má opravdu dobré kameny léčitel Jukl.
06.01.2012 - 13:50 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele dava lasku, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zajimave nazory nademnou a celkove na netu, ale ono je to trosku jinak. Ano, jsou nejake doporucene kameny pro ruzna znameni, nebo pro konkretni nemoci, cisteni a tak, ale zase to vse zalezi na jednotlivci. Takze pokud bude jeden kamen perfektne sedet nekomu treba na bolesti hlavy, tobe muze, ale take nemusi sedet vubec. Kazdy clovek je original a proto i kameny na kazdeho pusobi uplne jinak. Nejlepe je si najit svuj surovy kamen v prirode, ale to muze malokdo, takze pokud kupovat, tak jednoznacne co nejprirozenejsi a v zadnem pripade ne opracovavany, nebo upravovany aby se libil, jako je tomu ve vetsine obchodu. Nejvice se upravuji cire kristaly a tim ztraci prirozene schopnosti. Nejlepe je kupovat kameny na burzach s kameny, nebo primo od nejakeho sberatele, ktery je sam hleda. Co se vyberu tyce, tak je nejlepsi si kazdy kamen ktery ti padne do oka vzit do ruky a pozadat ho, zda by ti rekl jestli je pro tebe vhodny a zda si ho muzes vzit domu. Pak ucitis v dlani energie a podle te se rid. Neni to vubec tak jednoduche jak se vsude pise a jak kazdy tvrdi. Rozhodne to neni o tom, ze si opises z netu nazvy kamenu ktere sou pro tebe a pujdes si je koupit.
Dal... O hematitu se tvrdi ze nesmi byt s jinymi kameny, ale to je blbost. Jsou ale opravdu kameny, ktere nesmeji byt s zadnym jinym a jednim z nich je treba Sugilit. To je ohrome silny kamen a nici energie vsech ostatnich, takze musi byt uplne osamote a minimalne 40 cm od vsech ostatnich. Ja mam spousty kamenu se kterymi pracuji a ver mi ze pokud potrebuju nejaky konkretni kamen, tak mi jeho vyber zabere klidne pul roku, nez sezenu ten opravdu nejlepsi pro me. Hlavne pozor!!! Pokud budes kupovat kristal, tak neni kristal, jako kristal. Je jich spousty druhu a kazdy se uziva uplne jinak a na neco jineho. S kristalem, pokud s nim neumis a neznas ho, muzes nadelat tolik skody, ze to uz nemusis dat dohromady. To neni na zastraseni, ale jako upozorneni. Hlavne si nikdy nekupuj vselijak brousene kristaly ve tvaru ruznych kaminku do prstenu, na lustry a podobne. Ty jsou uplne k nicemu. Maximalne jako ochrana ozdoba do oken, kde brani uniku energii z domu.

A posledni vec. Jsi Beran jako ja a treba ja mam vyzkouseno, ze vubec nejlepsi jsou cerven, zelene a modre kameny. Treba Rubin, Karneol, Jaspis, Smaragd, Lizardit (Devon, Anglie), Serpentin, Tyrkis, Chryzokol, Prehnit, Quantum Qatro, Aqua Aura a treba Avanturin a spousty dalsich. Jenze nektere z nich asi v Cechach rozhodne nesezenes

Tak hodne stesti :15: :29:
06.01.2012 - 12:18 | Filtr
(Vodnář) Robert Isfaháni
To, že se pro Berana hodí ametyst nebo hematit je pouze obecné doporučení, které v případě konkrétní osoby nemusí být platné. Ve skutečnosti, pokud chceme někomu vhodný drahokam doporučit, musíme přesně vystihnout osobnost člověka, který se na doporučení ptá.
Určitě platí, že čím vyšší kvalita a čistota drahokamu, tím vyšší je jeho účinnost.
Ostatně pokud se zajímáš více o kameny, můžeme se někdy v Olomouci sejít.
06.01.2012 - 12:12 | Filtr
(Váhy) Mysterious
Drahokamy je lépe nebrat podle horoskopu, protože za léta, co jsem četla,to byly pokaždé jiné. Vybírat je,k čemu mají sloužit,k vyléčení urč. orgánu či k zlepšení myšlení atd.Jsou lepší v neopracované surové formě.Musí se vyčistit v roztoku vody(nejlépe pramenité)a mořské soli na několik hodin,pak se nabíjí.Ametyst by na slunku vyblednul,proto se dává na světlo měsíční.Je kamenem 7.čakry -kámen mocné ochrany,očišťující mysl i léčí poruchy,napomáhá soustředění,intuici,zbystřuje mysl.Pomáhá při odtranění závislostí-alkoholismu.Je to kámen duchovna a meditace,přináší věštecké sny pod polštářem, chrání proti zlodějům.
Hematit je kámen, který léčí krevní nemoci, používá se u nemocí sleziny,staví krvácení.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »